Ljubljana – Žilina 1:2 (kon.) | Mladá Boleslav – Trenčín 2:0 (kon.)
koniec
NK Olimpija Ljubljana
1:2 (1:2)
MŠK Žilina
Pondelok 22.06.2015, 18:00 • Uradna Stran (Slovinsko) • Prípravný zápas
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.
     
    MŠK Žilina
    Šošoni už začali svoju letnú prípravu a aktuálne sa nachádzajú na sústredení v Slovinsku. Ešte predtým však stihli odohrať prvé stretnutie v novej sezóne, keď na domácom trávniku privítali poľské mužstvo Piast Gliwice. Zápas bol bohatý na góly a skončil sa priaznivo pre Žilinčanov, ktorý zvíťazili 5:3. Za nich sa tri-krát gólovo presadil Paur a po jednom presnou zásahu pridali Jelić a Lučić. V stretnutí dostali šancu hráči, ktorí boli počas minulej sezóny menej vyťažovaní, ale ukázali svoje kvality. Síce ofenzíva prekvapila a súperovi nasúkala až päť gólov, no defenzíva nebola až taká úspešná, keď až tri dostala. Dnes to však bude úplne iný zápas. Slovinské mužstvo je o čosi skúsenejšie, a preto sa dá očakávať vyrovnanejšie stretnutie.

    Zápasy v príprave
    19.6.2015 MŠK Žilina – Piast Gliwice 5:3
     
    NK Olimpija Ľubľana
    Štvrtý tím slovinskej ligy bude dnešným súperom slovenského vicemajstra. Ľubľane ani toto miesto nestačilo na kvalifikovanie sa do Európskej ligy, a tak sa tento rok bude musieť zaobísť bez Európskych pohárov. Ľubľana odohrala v príprave iba jedno stretnutie, a to s miestnym tímom Promo Team, nad ktorým zvíťazila 3:1. O góly sa postarali Djermanović, Ajkić a Šipek.

    Zápasy v príprave
    17.6.2015 Olimpija Ľubľana – Promo Team 3:1
     
    Vítam Vás pri sledovaní zápasu medzi NK Olimpija Ljubljana a MŠK Žilina. Z tohto zápasu vám prinesieme textový prenos.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    3
    Žilina dala gól!
    Tak toto bola obrovská chyba brankára Slovinského mužstva, ktorý bola potrestaná. Ten katastrofálne rozohral, keď prihral presne na kopačku JAKUBA PAURA. Ten neváhal ani sekundu a pokúsil sa ho prelobovať, čo sa mu aj podarilo! Lopta skončila v sieti a Šošoni sa hneď v úvode stretnutia dostávajú do jednogólového vedenia.
     
    5
    Diváci teraz mohli vidieť veľmi rýchly a úspešný vstup do stretnutia zo strany Žilinčanov. Tí strelili gól prakticky z prvej vážnejšej šance a teraz sú na koni.
     
    12
    Hra sa nám trochu upokojila a teraz je to skôr také oťukávanie. Uvidíme, na koho lepšie zapôsobí úvodný presný zásah a kto bude v najbližších minútach na tom lepšie.
     
    17
    Žilina dala gól!
    Gól strelil MATEJ JELIĆ.
     
    19
    Konečne sme sa dostali aj k lepším informáciam o stretnutí. Žilina vedie od 17.minúty o dva góly.
     
    21
    Vavro bol nepríjemným zákrokom poslaný k zemi. Toto bolo veľmi zbytočné a bude z toho aj žltá karta pre Djermanovića (NK Olimpija Ljubljana).
     
    22
    Ljubljana vybojovala na útočnej polovici ihriska priamy kop. Uvidíme, čo z toho bude. Môže to byť aj center do ohňa, ale aj priame ohrozenie brankára Le Gianga.
     
    23
    Tak napokon z toho bola priama strela, lenže tá nebola presná. Lopta mala dobrú razanciu, ale do brány sa nezmestila.
     
    24
    Šošoni sú pri väčšej chuti a aktuálne úspešne kombinujú na útočnej polovici ihriska. Zo strany ich súpera je to veľmi statické.
     
    25
    Olimpija Ljubljana dala gól! Žilinčania teraz zaspali v obrane a súper to potrestal najlepšie ako len vedel. Bol tam prízemný center na pravú stranu, odkiaľ sa lopta znova vrátila pred bránu. Tam sa k strele dostal jeden zo Slovincov, lenže jeho pokus nebol práve najlepší. V skrumáži sa najlepšie zorientoval DEJAN DJERMANOVIĆ, ktorý najprv nechal vyniknúť brankára Le Gianga, no potom už loptu zasunul do odkrytej časti brány. Je znížené a už je to iba o jeden gól.
     
    27
    Mabouka sa dopustil útočného faulu, voľný kop pre Slovincov.
     
    28
    Ljubljana to po dlhšom čase skúsila dopredu, ale zlyhala na Hučovi, ktorý si svoju defenzívnu robotu odviedol na výbornú.
     
    30
    Máme za sebou polhodinu hry a zatiaľ je tento zápas v réžii Slovákov. Tí sa dostali do vedenia už v 3.minúte a o 15 minút zvýšili svoje vedenie na rozdiel dvoch gólov. Lenže v 25.minúte Slovinci vyrovnali, a tak je stav 1:2.
     
    32
    Nedovolený zákrok na strane Slovincov. Žilinčania budú mať výhodu priameho kopu zo zaujímavej pozície. Exekútor bude pravdepodobne Škvarka.
     
    33
    Bol z toho nacvičený signál, ktorý bol veľmi dobre zahraný, lenže v ofsajde sa ocitol Káčer, a tak hlavný rozhodca prisúdil loptu Ljubljane.
     
    35
    Žilina to teraz hrá veľmi umne. Prihráva si loptu v strede poľa a pomaly sa posúva dopredu. Nie je to žiadne bezhlavé útočenie, ale postupná akcia.
     
    37
    Šošoni majú stále loptu na svojich kopačkách a prihrávajú si ju na útočnej polovici ihriska. Možno to chce už vymyslieť nejakú finálnu prihrávku, ktorá by prekvapila súpera.
     
    39
    "Žltí" Jelić prenikal dopredu, lenže bol faulovaný. MŠK bude zahrávať ďalší priamy kop.
     
    40
    Do konca prvého polčasu ostáva päť minút. Podarí sa niektorému z tímov streliť klasický gól do šatne?
     
    41
    V posledných minútach veľmi aktívny Jelić sa ocitol mimo hry, lopta pre Slovincov.
     
    42
    Prvý polčas sa už iba dohráva, som zvedavý koľko minút, a či vôbec nadstaví hlavný rozhodca.
     
    43
    Vavro fauloval prenikajúceho Hentyho a ku koncu prvého dejstva bude mať Ljubljana výhodu priameho kopu zo zaujímavej pozície.
     
    44
    Nakoniec z toho nič nebolo, pretože obrana Šošonov loptu odhlavičkovala do bezpečnej vzdialenosti od vlastnej brány.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Tak máme za sebou prvý polčas. V ňom si lepšie viedli hráči MŠK Žilina, ktorí vedú tesne 2:1. Skóre zápasu otvoril už v 3.minúte Paur, ktorý využil hrubú chybu brankára Ljubljany. O 14 minút neskôr viedli Šošoni už o dva góly, keď Jelić zvyšoval na 2-0. Lenže chyba prišla aj na druhej strane, a to v 25.minúte. V pokutovom území Žiliny sa najlepšie zorientoval Djermanović, ktorý na dva-krát upratal loptu do brány.

    2.polčas sa začne približne o 19:01.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme MŠK Žilina: ihrisko opúšťa Jelić, jeho miesto zaujíma William.
     
    46
    Striedanie v tíme MŠK Žilina: ihrisko opustil Hučko, jeho miesto zaujal Letić.
     
    46
    Striedanie v tíme MŠK Žilina: ihrisko opustil Le Giang, jeho miesto zaujal Mandouz.
     
    47
    V úvode druhého polčasu je tam množstvo nepresností. Snáď sa to časom zlepší.
     
    48
    Obrovská šanca MŠK Žilina! Paur sa odhodlal k strele z veľkej vzdialenosti a jeho strelecký pokus skončil na pravej tyčke! Tak to bolo veru veľmi tesné. Ljubljana teraz mala veľké štastie.
     
    49
    Veľká šanca Ljubljany! Bola tam výborná kolmá prihrávka na hráča s číslom 7, lenže ten neuspel zoči-voči brankárovi MŠK, ktorý ho vychytal a podržal svoje mužstvo!
     
    51
    Tak teraz budú Žilinčania prežívať krušné chvíle. Brankár chytil malú domov a Slovinci už chystajú signál na rozohratie tohto nepriameho voľného kopu. Lopta leží približne sedem metrov od brány.
     
    52
    Po krátkom priklepnutí sa k tvrdej strele dostal Golubar, lenže neprepálil Žilinčanov, od ktorých sa lopta odrazila na rohový kop.
     
    54
    Z rohu nakoniec nič nebolo, pretože tam bola veľmi nepresná hlavička Slovincov. Nasledovať bude kop od brány.
     
    55
    Striedanie v tíme MŠK Žilina: ihrisko opustil Škvarka, jeho miesto zaujal Bénes.
     
    57
    Po ľavej strane teraz dopredu prenikal Slovinec s číslom 18, lenže vzadu dobre zahral Mabouka, ktorý nakoniec neodvrátil na rohový kop, ale vybojoval kop od brány.
     
    58
    Striedanie v tíme MŠK Žilina: ihrisko opustil Mihalík, jeho miesto zaujal Čmelík.
     
    59
    Šošoni vybojovali rohový kop, keď tam jeden z hráčov Ljubljany zblokoval center smerujúci do pokutového územia.
     
    60
    Bola tam skrumáž vo vápne Slovincov. Nakoniec sa k lopte dostal myslím Vavro, lenže ten bránu nepochopiteľne prestrelil. Nasledovať bude kop od brány.
     
    62
    Máme za sebou hodinu hry. Žilinčania stále vedú tesne o jeden gól, no v druhom polčase mali blízko k tomu, aby bol rozdiel gólov o dva. Ibaže Paur nastrelil iba tyč bránky súpera, takže skóre sa nám v druhom dejstve ešte nemenilo.
     
    63
    Slovinec Vukčević teraz schytal dosť v súboji s Vavrom a veľmi ťažko sa dvíha z trávnika. Žilina medzitým bude striedať.
     
    64
    Striedanie v tíme MŠK Žilina: ihrisko opustil Mabouka, jeho miesto zaujal Špalek.
     
    66
    Žilinčania sa snažia rýchlou kombinačnou hrou prekvapiť svojho súpera, lenže ten je v defenzíve veľmi pozorný. Na vlastnej polovici ihriska vytvoril hustý obranný blok, ktorý sa veľmi ťažko prekonáva.
     
    67
    Po akcií Bénesa a Letića prišiel nebezpečný center do pokutového územia Slovincov, ktorý našiel Čmelíka, Ten sa pokúsil o akrobatické zakončenie, lenže veľmi mu to nevyšlo a brankár súpera s jeho pokusom nemal žiaden problém.
     
    69
    Obi dva tímy sa v týchto chvíľach často striedajú v držaní lopty, pretože je tam veľká nepresnosť.
     
    70
    Do konca stretnutia ostáva 20 minút. Podarí sa Ljubljane vyrovnať, či otočiť vývoj skóre alebo si Šošoni už postrážia priaznivý výsledok?
     
    72
    Slovinec Zorc sa preštrikoval do vápna Žilinčanov a následne sa snažil spätnou prihrávkou nájsť nejakého spoluhráča na hranici bieleho bodu, lenže tam výborne vyplnil priestor kapitán Pečovský, ktorý sa lopty zmocnil a vyviezol ju do bezpečia.
     
    73
    Striedanie v tíme MŠK Žilina: ihrisko opustil Vavro, jeho miesto zaujal Piaček.
     
    75
    Čmelík sa dostal do dobrej príležitosti, keď prijal prihrávku na pravej strane, lenže následný center mu nevyšiel, keďže ho poriadne pretiahol a lopta skončila na druhej strane za postrannou čiarou. Vhadzovanie pre Ljubljanu.
     
    76
    Čmelík teraz prenikal do pokutového územia súpera a tesne pred ním padol po súboji s protihráčom. Podľa mňa to bolo vo vápne, no hlavný rozhodca to vytiahol von. Každopádne, MŠK bude zahrávať priamy kop z veľmi dobrej pozície namiesto penalty.
     
    78
    Žilinčania sa snažia už vydržať do konca stretnutia s rovnakým výsledkom a dopredu sa moc nehrnú. Hrajú to najmä zozadu s vyrážaním do rýchlych protiútokov.
     
    80
    Olimpija Ljubljana to posledné minúty iba nakopáva a nič iné. Zatiaľ táto taktika nie je úspešná.
     
    82
    Striedanie v tíme MŠK Žilina: ihrisko opustil Paur, jeho miesto zaujal Kwon.
     
    83
    Hlavný arbiter je trochu prísnejší na Šošonov, keďže vždy keď Slovinec padne na zem, automaticky fúkne do píšťalky. Vo väčšine prípadov ide o čisté súboje.
     
    85
    Hra je na chvíľu prerušená, pretože na zemi sa po tvrdom súboji ocitol Žilinčan Letić. Vôbec to s ním nevyzerá dobre.
     
    86
    Tak napokon to vyzeralo vážnejšie ako to bolo. Letić už je späť na hracej ploche a zapája sa do útočnej akcie svojho mužstva.
     
    88
    Pečovský dlhou prihrávkou našiel na pravom krídle rýchleho Čmelíka, ten sa snažil prihrať pred bránu, a aj tak urobil. Jeho spoluhráči tam bežali, lenže nestihli to, a tak je po šanci.
     
    89
    Jeden zo Slovincov zblokoval tvrdý center a zostal ležať na zemi. Bol pravdepodobne zasiahnutý do hlavy a teraz je poriadne otrasený.
     
    90
    Stretnutie sa už iba dohráva. Uvidíme koľko minút nadstaví hlavný rozhodca.
     
    90
    Koniec zápasu.
     
    Tak a je dobojované. Z víťazstva sa tešia hráči MŠK Žilina, ktorí v dnešnom stretnutí víťazia tesne 2:1. O góly Šošonov sa postarali Paur, Jelić a za Ljubljanu sa presadil Djermanović.

    To je odo mňa všetko. Prajem Vám ešte príjemný večer. (19:46:17)

    Marek Farkaš

    Góly: 25. Djermanović – 3. Paur, 17. Jelić

    Karty:   21. Djermanović (OLL)


    NK Olimpija Ljubljana:
    MŠK Žilina: Le Giang (46.Mandouz) – Mabouka (64.Špalek), Vavro (73.Piaček), Škriniar, Hučko (46.Letić) – Káčer, Pečovský, Škvarka (55.Bénes) – Paur (82.Kwon), Jelić (46.William), Mihalík (58.Čmelík)
    Náhradníci: William, Mandouz, Špalek, Letić, Bénes, Čmelík, Piaček, Kwon