Denní liveblog Baku 2015 (22. června 2015) (kon.)
koniec udalosti
Denní liveblog Baku 2015 (22. června 2015)

cz Pondelok 22.06.2015, 06:30EH Baku 2015
     
    19:21
    Irové Sam Magee a Chloe Mageeová se urvali v úvodu třetího setu a z náskoku nakonec těžili až do konce. Jakuba Bitmana s Alžbětou Bášovou porazili po výhře 21:14 2:1 na sety.
     
    19:07
    Ve třetím setu jsou prozatím Irové o kousíček blíže vítězství v utkání s českým párem. Vedou 5:3.
     
    19:02
    Bitman s Bašovou dotáhli druhý set do vítězného konce a po výhře 21:19 si vynucují rozhodující třetí sadu!
     
    18:51
    Český pár ovšem srdnatě bojuje a ve druhém setu vede 11:7! Dokáží se Bitman s Bášovou postavit papírovým předpokladům?
     
    18:41
    Irská dvojice Magee a Mageeová zvítězili v prvním setu nad Bitmanem a Bášovou 21:11 a potvrzují tak roli nejvýše nasazeného smíšeného páru na turnaji.
     
    18:27
    Český smíšený pár Jakub Bitman a Alžběta Bášová jdou do boje s jedničkami smíšeného turnaje v badmintonu, Irům Samovi Mageemu a Chloe Mageeové. Pokud by Češi uspěli, pak by v dnešním programu badmintonu zaznamenala český výprava stoprocentní úspěšnost s 5 výhrami z 5 zápasů.
     
    16:21
    Florián s Kopřivou se ve druhém setu dostali sice do problémů, vývoj sady však otočili a nakonec připisují výhru 2:0 po setech 21:15 a 21:18. Pro české badmintonisty a badmintonistky je to dohromady čtvrtá výhra ze čtyř zápasů – dnes náš ještě čeká smíšená čtyřhra, kde naše barvy budou hájit Jakub Bitman s Alžbětou Bášovou.
     
    16:04
    U badmintonu ještě setrváme – vítěznou premiéru má za sebou Petr Koukal, který už dopoledne rozdrtil Srba Igora Bjelana 21:6 a 21:13. "Dobrý to bylo, fakt dobrý," řekl Koukal ke svému úvodnímu představení. "Porazit Bjelana mě nakoplo," dodal pátý nasazený.
     
    16:02
    Do mužské čtyřhry v badmintonu naskočilo i české duo Pavel Florián, Ondřej Kopřiva, kteří ovládli první set nad Portugalci Angelem Silvou a Ricardem Silvou 21:15.
     
    14:17
    V destrukci italské hráčky Jeanine Cicogniniové se změnil její souboj s Češkou Kristinou Gavnholt, která si v pohodě dokráčela pro výhru po setech 21:10 a 21:6.
     
    14:05
    Česká badmintonistka Kristina Gavnholt vyhrála první set hladce 21:10 a úspěšně vstoupila i do toho druhého, ve kterém se rychle ujala vedení 2:0!
     
    13:53
    Badmintonistka Kristina Gavnholt zahájila své účinkování v Baku a v prvním setu s Italkou Cigogniniovou vypadá suverénně. Nad soupeřkou vede 10:4.
     
    13:29
    První utkání na badmintonovém kolbišti čeká dnes také slovenskou rodačku hájící české barvy – Kristinu Gavnholt, která si zahraje zhruba za čtvrt hodinky s Italkou Jeanine Cicogniniovou.
     
    11:50
    Český badmintonista Petr Koukal vstoupil přesvědčivě do mužské dvouhry na turnaji v Baku. Ve svém prvním utkání ve skupině E si poradil se Srbem Bjelanem 21:6 a 21:13 a připisuje si první body do tabulky.
     
    11:34
    Petr Koukal zatím plní beze zbytku roli favorita v utkání se Srbem Igorem Bjelanem. Český badmintonista zvítězil v první sadu přesvědčivě v poměru 21:6.
     
    11:25
    Bohužel, české duo ve skeetu Jahodová, Sychra skončí bez medaile. Jan Sychra netrefil hned třikrát v řadě holuba, Jahodová rovněž jednou nemířila přesně a jelikož se Češi po dvanácti pokusech nachází na poslední příčce, jsou vyřazeni. Ztráta na druhou Francii však činila jednoho jediného holuba.
     
    11:22
    Ve sportovní hale právě zahajuje svou pouť badmintonovým turnajem mužů pátý nasazený Petr Koukal. Český reprezentant se postavil v souboji skupiny E proti Srbovi Igoru Bjelanovi.
     
    11:19
    Na následujících čtyřech položkách vyrobil český pár dohromady tři chyby. Jednou nemířil přesně Sychra, dvakrát Jahodová. Celkově má naše dvojice 12 bodů zatím.
     
    11:14
    Právě odstartovalo druhé semifinále smíšených družstev ve skeetu, v němž nechybí ani český pár Libuše Jahodová a Jan Sychra. Začátek české dvojici vyšel, Sychra trefil všechny pokusy, Jahodová jednou minula.
     
    10:02
    Český pár ve skeetu ve složení Libuše Jahodová a Jan Sychra si v semifinále zastřílí proti dvojicím z Francie (4. tým v kvalifikaci) a Itálie (2. tým v kvalifikaci). Systém je takový, že vítěz této skupiny postoupí do finále, kde se v boji o zlato střetne s nejlepším týmem druhé skupiny, druhý tým si zahraje o bronz. Ve druhé skupině se proti sobě utkají dvojice z Kypru, Německa a Slovenska.
     
    9:36
    Před malou chvíli začal rozstřel smíšených družstev ve skeetu o postup do semifinále mezi českým a ruským párem.
     
    9:24
    Za malou chvíli odstartuje rozstřel ve skeetu, který rozhodne o tom, jestli se semifinále zúčastní český, nebo ruský pár. Za českou stranu nastoupí Jan Sychra. "Honza jde do rozstřelu na čtyřce, ta mu jde, snad to dá," věří Sychrova spoluhráčka Libuše Jahodová těsně před rozstřelem.
     
    9:12
    V rozstřelu, který rozhodne mezi českým a ruským párem o posledním postupujícím, bude startovat pouze jeden člen družstva. Trenér české dvojice Jan Hůla rozhodl, že do rozstřelu zasáhne Jan Sychra, který se v obou položkách kvalifikace prezentoval skvělým výkonem, když z 50 pokusů pouze jednou chyboval.
     
    9:08
    Český smíšený pár ve skeetu Jahodová – Sychra obsadil v kvalifikaci dělenou šestou a sedmou příčku se stejným bodovým ziskem, jako má Rusko. Postoupit může jen šest družstev, proto o posledním postupujícím do semifinále rozhodne mezi těmito dvěma družstvy rozstřel. Ten začne za zhruba dvacet minut.
     
    Libuše Jahodová má za sebou obě položky kvalifikace smíšených párů ve skeetu. Ta druhá české reprezentantce příliš nevyšla."Vítr mi dal zabrat a bylo to náročné i na hlavu. Rozhodila mě jedna chyba, nedokázala jsem se poté zkoncentrovat," okomentovala své vystoupení mladá střelkyně a dodala: Teď musíme jen čekat a modlit se," narážela Jahodová na komplikace týkající se případného postupu do semifinále.
     
    8:56
    Libuše Jahodová má za sebou druhou položku, během níž se dopustila šesti chyb a připisuje devatenáct bodů. Uvidíme, na jakou pozici to bude v konečném účtování skočit.
     
    8:46
    Libuši Jahodové se druhá položka příliš nedaří. Po sedmnácti pokusech už má za sebou i tři chyby.
     
    8:42
    Plynule pokračují rovněž badmintonové turnaje. Již ráno zvládly svůj vstup do turnaje v ženské čtyřhře Šárka Křížová a Kateřina Tomalová. Dalším českým zástupcem, který vstoupí do hry, bude zhruba od 11:20 Petr Koukal, který se střetne se Srbem Igorem Bjelanem. Další čeští zástupci přijdou na řadu až odpoledne, případně v podvečer.
     
    8:31
    Jan Sychra má za sebou druhou sérii střelby. Z 25 pokusů se trefil hned ve 24 případech. České dvojici aktuálně patří třetí příčka. Za malou chvíli půjde podruhé střílet Libuše Jahodová.
     
    8:27
    Až v tuto chvíli udělal Jan Sychra svou první dnešní chybu. Při své 23. střele.
     
    8:23
    Nadále pokračuje kvalifikace smíšených družstev ve skeetu. Jan Sychra střílí čistě a aktuálně drží českou reprezentaci na čtvrtém místě.
     
    7:49
    Úspěšně začal den českým badmintonistům. Ve čtyřhře žen porazilo české duo Šárka Křížková – Kateřina Tomalová chorvatské soupeřky 2:0 na sety. Dnešní den je vůbec prvním v programu badmintonu na Evropských hrách.
     
    7:42
    Libuše Jahodová ve skeetu třikrát minula. Průběžný výsledek českého mixu je 47/50, což v tuto chvíli stačí na dělené třetí místo.
     
    7:30
    Český mix ve vzduchové pistoli má za sebou nepříliš povedený závod. Dvojice Jindřich Dubový – Tereza Přibáňová zakončila kvalifikaci na posledním 17. místě, a soutěž tak pro naše střelce končí.
     
    7:02
    Skeetař Jan Sychra zastřílel čistě, české dvojici v tuto chvíli patří dělené 3. místo.
     
    6:46
    Také kvalifikace ve vzduchové pistoli je v plném proudu. České duo Jindřich Dubový – Tereza Přibáňová se zatím drží na 7. místě.
     
    6:40
    Před chvílí začala kvalifikace ve smíšeném skeetu. Jako první střílí Jan Sychra, který je po devíti ranách stoprocentní.

    Václav Petrů

    Jan Vojkůvka