Cyklistika ženy - finále časovky Vítěz: E. van Dijková (NED) (kon.) | Cyklistika muži - finále časovky Vítěz: V. Kirjenka (BLR) (kon.)
koniec udalosti
Cyklistika muži - finále časovky

Vítěz: V. Kirjenka (BLR)

cz Štvrtok 18.06.2015, 10:00EH - Cyklistika
    Dojezd Daniela Turka
     
    CÍL
    Do cíle právě dorazil i Daniel Turek, který je průběžně patnáctý.
     
    CÍL
    Nejlepší z českých závodníků v cíli Josef Černý na místě devatenáctém, což se ale ještě po dojezdu zbývajících závodníků změní.
     
    38,7km
    Daniela Turka registrujeme na třetím mezičase na místě čtrnáctém.
     
    25,1km
    Daniel Turek na druhém mezičase čtyřiadvacátý.
    Daniel Turek
     
    12,9km
    Daniel Turek na prvním mezičase patnáctý.
     
    start
    Právě v tuto chvílí vjíždí na trať dlouhou 52 kilometrů Daniel Turek. Podle slov svého trenéra by měl dnes mít český cyklista šanci na dobré umístění, tak držme palce.
     
    cíl
    Časovku má za sebou rovněž Josef Černý. Ten do cíle dorazil v čase 1:07:28.61 a z první osmičlenné skupiny obsadil páté místo, když na posledním úseku zrychlil a nakonec má lepší čas než Andořan Albos Cavaliere. Během závodu ztratil zhruba 2 -3 minuty výměnou kola a s tím souvisejícího čekání na servisní vůz.
     
    38.7km
    Josef Černý je po třetím mezičase nadále šestý, na vedoucího Grivka ztrácí téměř pět minut, na Andořana Albose Cavaliera, který se nachází na páté pozici, poté třináct vteřin.
     
    25.1km
    Josefu Černému patří po druhém mezičase stále šestá příčka, na vedoucího Ukrajince Grivka ztrácí přes tři minuty. Český závodník měl menší problémy, když mu málem do cesty vjel policejní motocykl. Černý musel přibrzdit, aby zabránil srážce. Druhý je aktuálně Lucemburčan Kirsch, který je o pár vteřin rychlejší než Francouz Gougeard.
     
    12.9km
    Po prvním mezičase na 12,9 kilometru patří Josefu Černému pátá příčka. Na vedoucího Ukrajince Grivka ztrácí přes dvě minuty.
     
    Právě v tuto chvíli se na trať dlouhou 50 kilometrů vydal jako sedmý v pořadí český cyklista Josef Černý.

    Martin Dvořák

    Václav Petrů