Legendy Premier League – Legendy Česka a Slovenska 2:1 (2:4 po pen.)
koniec po penal. (2:4)
Legendy Premier League
2:1 (1:0)
Legendy Česka a Slovenska
Piatok 29.05.2015, 20:00 • NTC Poprad • Exhibičné stretnutie
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:00.
     
    Prajem vám príjemný piatkový večer a vítam vás pri sledovaní on-line prenosu zo zaujímavej a divácky atraktívnej futbalovej exhibície. V národnom tréningovom centre v Poprade budeme od 20:00 svedkami zápasu legiend Premier League a hráčov Česka a Slovenska. Týmto stretnutím vás prevedie Lukáš R. Ovšonka.

    Organizátormi akcie sú Slovenský futbalový zväz a AquaCity Poprad, ktorí v spolupráci s britskou PFA (the Professional Footballer's Association) asociáciou organizujú tento zápas futbalových legiend PFA z 90-tych rokov so známymi hráčmi slovenského a českého futbalu.

    Aké legendy budeme môcť v Poprade vidieť?

    Česko a Slovensko: Ľubomír Moravčík, Vladimír Kinder, Miloš Glonek, Rastislav Michalík, Miroslav Sovič, Michal Hipp, Martin Obšitník, Miroslav Karhan, Szilárd Németh, Vladimír Janočko, Samuel Slovák, Miroslav Seman, Štefan Maixner, Vladislav Zvara, Radoslav Látal, Pavel Kuka, Ladislav Maier, Pavel Hapal
    Premier League: Stéphane Henchoz (Švajčiarsko), Luís Boa Morte (Portugalsko), Jari Litmanen (Fínsko), Louis Laurent Saha (Francúzsko), Darren Anderton (Anglicko), Robbie Fowler (Anglicko), Gaizka Mendieta (Španielsko), Darius Vassell (Anglicko), Paul Scharner (Rakúsko), Paul Jones (GK) (Wales) , Lee David Bowyer (Anglicko), Michael Mols (Holandsko), Lee Hendrie (Anglicko), Sean Davis (Anglicko), John Beresford (Anglicko), Ugo Ehiogu (Anglicko), Dawid Howells (Anglicko), Steve Harkness (Anglicko), George Berry (Anglicko), Colin Hill (Anglicko), Iain Dowie (Severné Írsko)

    To by mali byť tie najzákladnejšie informácie, ak teda chcete byť informovaní aj o takejto udalosti, sledujte náš jedinečný on-line prenos na webe Onlajny.eu. Želám vám pekný zážitok!
     
    Úvodné zostavy:

    Legendy Premier League: Jones – Anderton, Boa Morte, Ehiogu, Henchoz, Scharner, Bowyer, Davis, Cole, Mendieta, Saha
    Náhradníci: Mols, Litmanen, Vassell, Hendrie, Beresford, Šmicer

    Legendy Česka a Slovenska: Maier – Maixner, Glonek, Hipp, Kinder – Karhan – Slovák, Hapal, Janočko – Moravčík, Németh
    Náhradníci: Seman – Kuka, Sovič, Michalík, Zvara, Obšitník

    Rozhodca: Lee Mason.
    Rozcvička je v plnom prúde.
     
    Prajem vám príjemný večer z národného tréningového centra tu v Poprade, oba tímy plné legiend sa rozcvičujú na trávniku, štadión sa pomaličky zapĺňa. Už o malú chvíľu sa nám začne zaujímavý a divácky lákavý súboj. Poveternostné podmienky sú vhodné na futbal, je takmer bezvetrie, polooblačno s teplotou okolo 17 °C. Vychutnajte si spolu s nami zápas!
     
    Obe mužstvá sú už na trávniku. Legendy Premier League sa predstavia v modrých dresoch, legendy Slovenska a Česka v bielych dresoch. Všetko o chvíľu vypukne.
    Stretnutie sa o malý moment začne.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodný výkop zahrávala dvojica hráčov z tímu Premier League, postarali sa o to Andrew Cole a Luis Saha. Hostia začínajú krátkymi prihrávkami veľmi pomaly.
     
    2
    Prvým útokom sa ukázali legendy anglickej súťaže, Mendieta prihral do šestnástky Sahovi, ktorý predviedol hlavičkové zakončenie, no brankár Maier bol pozorný a tribúny zatlieskali obom.
     
    4
    Darren Anderton hľadal z pravej strany na opačnej strane ihriska svojich spoluhráčov, nič však z toho nebolo, naše legendy sa ubránili.
     
    5
    K Ľubomírovi Moravčíkovi sa dostala lopta za šestnástku, išlo to vzduchom a jeho krásna delovka z ľavačky narobila problémy brankárovi Jonesovi, no oprášil svoje skúsenosti a aj rukavice a bez problémov strelu vyrazil.
     
    6
    Michal Hipp poslal svojím zákrokom k zemi Mendietu, využil svoje telo a aj skúsenosti, aby bez problémov zastavil tohto obávaného hráča.
     
    8
    Miloš Glonek veľmi riskantne a nesebavedomo posúval loptu cez vlastnú šestnástku, takmer sa jej už kopačkou dotkol Gaizka Mendieta, bolo to o chlp.
     
    9
    Louis Saha ukázal svoje futbalové umenie, keď elegantnou pätičkou vysunul dopredu Mendietu, ktorý však už následne v prihrávke na Cola nebol úspešný.
     
    10
    Zatiaľ najaktívnejší hráč na ihrisku, Gaizka Mendieta, hľadal ľahkým oblúčikom v šestnástke niekoho zo svojich spoluhráčov, lotpa však napokon zasiahla iba nášho bývalého futbalistu a bývelého trénera slovenskej futbalovej reprezentácie, Michala Hippa.
     
    12
    Samuel Slovák hľadal prudkým centrom na opačnej strane Vladimíra Janočka, napokon k nemu však neprišla vhodná lopta na spracovanie a prípadné zakončenie.
     
    13
    Lopta už takmer prešla na Slováka, ale v poslednej chvíli v pokutovom území zasiahol Ugo Ehiogu a nedovolil našim legendám zakončovať.
     
    14
    Louis Saha ťahal prečíslenie legiend Premier League, napokon sa však hostia nedostali do kombinácie a Saha to skúšal strelou. Tú naši hráči zblokovali.
     
    16
    Priamy kop z kopačky Ľuba Moravčíka skončil iba na hlavičkách hráčov Premier League, zablokoval ho Ugo Ehiogu.
     
    18
    Tvrdo z pravej strany vypálil Szilárd Németh, brankár Stephen Jones dokázal strelu len tak tak vyraziť pred seba, jeho ruky dostali poriadne zabrať.
     
    19
    Tréner našej reprezentačnej 21-tky Pavel Hapal vypálil z veľkej diaľky, lopta ešte skončila v šestnástke, ale brankár Jones ju s istotou zachytil.
     
    20
    Do veľkej šance sa dostal Paul Scharner, rakúsky bývalý futbalista, ktorého ukážkovo vysunul Boa Morte, ale napokon Scharner trafil iba bočnú sieť.
     
    21
    Striedanie v tíme Legendy Česka a Slovenska: z ihriska odchádza Ľubomír Moravčík, prichádza Vladislav Zvara.
     
    23
    Legendy Česka a Slovenska sa dostali do peknej akcie, Miroslav Karhan bol vysunutý na pravú stranu, ale pred šestnástkou mu lopta odskočila a do zakončenia sa už nedostal.
     
    25
    Striedanie v tíme Legendy Česka a Slovenska: z ihriska odchádza Pavel Hapal, prichádza Miroslav Sovič.
     
    27
    Mendieta poľahky prihral na Darrena Andertona vo vnútri šestnástky, Anderton však už následne nedokázal túto prihrávočku zužitkovať.
     
    28
    Striedanie v tíme Legendy Premier League: z ihriska odchádza Samuel Slovák, prichádza Rastislav Michalík.
     
    29
    Je to zatiaľ striedanie za striedaním. Odchádza Vladimír Janočko a na ihrisku prichádza pre zmenu česká legenda Pavel Kuka.
     
    30
    Andrew Cole zahral rukou, navyše sa možno vyskytol aj v ofsajde, preto jeho napokon aj gólové zakončenie nebolo platné.
     
    31
    Krásna akcia a ešte perfektnejší zákrok brankára Maiera! Andrew Cole sa pocentri od Mendietu vyskytol v stopercentnej hlavičkovej šanci, no brankár Ladislav Maier jeho strelu bravúrne vyrazil svojou rukou nad bránu!
     
    33
    Legendy Premier League dávajú gól!
    Doteraz najaktívnejší hráč na ihrisku, GAIZKA MENDIETA, strieľa otvárací gól tohto exhibičného stretnutia! Pôvodom španielsky futbalista vypálil približne z 25 metrov ku pravej žrdi a na jeho strelu bol Maier prikrátky! Legendy PL vyhrávajú 1:0!
     
    35
    Legendy anglickej najvyššej futbalovej súťaže sú aktívnejšie, častejšie sa dostávajú pred bránu Čechoslovákov, ale tam sa im už nejako nedarí.
     
    35
    Prvý polčas sa skončil.
     
    V úvodných tridsiatich piatich minútach sme videli zaujímavý priebeh, pár futbalových lahôdok, ale gól padol iba jeden. Strelil ho v 33. minúte Gaizka Mendieta.

    Druhý polčas sa začne približne o 20:57.
     
    36
    Začal sa druhý polčas.
     
    36
    Na začiatku druhého polčasu rozohrávali výkop naši futbalisti, ktorí začínajú zľahka. Ale chcelo by to už gól do Jonesovej siete.
     
    37
    Legendy PL predviedli šikovnú akciu, keď sa vysunul Jari Litmanen po pravej strane, prihral cez Šmicra na Darrena Andertona, ktorý šikovnou pätičkou strelil gól, ale ten mu neuznali kvôli ofsajdu.
     
    38
    Darius Vassell vystrelil spoza hornej hranice šestnástky na Maierovu bránu, poslal to takým zaujímavým padáčikom, avšak lopta letela mimo bránky.
     
    39
    Miroslav Karhan získal pre naše legendy priamy kop, keďže do ruky nastrelil Luisa Boaa Morteho, bude to veľmi nebezpečná štandardka.
     
    40
    Legendy Česka a Slovenska dávajú gól!
    Je to tam! Naše legendy skórujú po prvýkrát v tomto zápase. Ku lopte sa postavil VLADISLAV ZVARA a šikovnou krásnou strelou do ľavého horného rohu vyrovnal!
     
    42
    Po peknej kombinácií legiend Česka a Slovenska pekne strieľal Miro Karhan spoza pokutového územia, ale nakoniec jeho strela smerovala iba do rúk brankára Jonesa.
     
    44
    V týchto chvíľach sa hrá prevažne v strede ihriska, obe mužstvá plné bývalých futbalistov pravdepodobne potrebujú predýchať a nabrať sily. Už to nie je tá kondička a forma ako za mladých čias...
     
    45
    Na dvakrát to skúšal Szilárd Németh, ale rovnako dva razy jeho strely skončili na nohách Stephána Henchoza.
     
    46
    Z ofsajdu strieľal Michael Mols, podarilo sa mu skórovať, ale práve pre porušenie pravidiel jeho presný zásah neplatí.
     
    47
    Striedanie v tíme Legendy Česka a Slovenska: z ihriska odchádza Michalík, prichádza Obšitník.
     
    48
    Lopta sa dostala na kopačku Johna Beresforda, ktorý to z ľavej strany skúšal centrom, ale nepodarilo sa mu trafiť presne. Lopta skončila mimo ihriska.
     
    49
    Ehiogu pekne vysunul kolmicou Michaela Molsa, ktorý zakončoval približne z hranice šestnástky, jeho strela vôbec nebola zlá. Lízla pravú žrď!
     
    50
    Andrew Cole si vypýtal loptu na hrot, napokon ju aj dostal, ale nebolo mu to veľmi platné, keďže sa ocitol vo viditeľnom ofsajde.
     
    52
    Jari Litmanen dostal možnosť kopnutia pokutového kopu, zlyhal však na plnej čiare! Brankár Miroslav Seman jeho strelu ukážkovo vyrazil!
     
    53
    Brankár Seman musel opäť vytiahnuť zákrok z kolekcie ťažkých, po centri z pravej strany s ťažkosťami zneškodnil tento pokus od hostí.
     
    54
    Naše legendy získavajú priamy kop. Kope sa z pravej strany, nejaký meter za hranicou šestnástky. Bude to na hlavičku.
     
    55
    Do šance sa napokon dostal až Vladislav Zvara, ktorý si spracoval loptu na kopačku, následne si vytváral pozíciu, ale pálil iba do protihráčov.
     
    57
    Moravčík šikovne prenechával pred šestnástkou Némethovi, legendy anglickej najvyššej futbalovej súťaže však boli o čosi rýchlejší pri lopte.
     
    58
    Ľubo Moravčík si svojím agresívnym pohybom vybojoval faul a naše legendy budú zahrávať priamy kop zo vzdialenosti približne tri metre za hornou hranicou šestnástky.
     
    59
    Moravčíkov priamy kop zachytil brankár Jones vo svojich rukách pomerne s istotou, lopta skončila v jeho pozornosti pár centimetrov pred bránkovou čiarou.
     
    60
    Michael Mols chcel dať prácu brankárovi Semanovi, napokon však český brankár nemusel zasahovať, pretože Molsova strela letela mimo brány.
     
    61
    Legendy Premier League dávajú gól!
    Hostia strieľajú druhý gól v tomto zápase a dostávajú sa do vedenia! GAIZKA MENDIETA si nabehol s loptou po pravej strane a vypálil ku pravej žrdi. Brankárovi Semanovi nedal touto strelou teda žiadnu šancu.
     
    63
    Vladimír Šmicer sa oprel do lopty v priestore pokutového územia, brankár Miroslav Seman však skvelo vyrazil loptu so svojou pravou rukou!
     
    65
    Janočko po šikovnej kľučke hľadal v šestnástke Moravčíka, defenzíva prevažne anglických legiend však loptu odkopla mimo nebezpečenstva.
     
    67
    Legendy Česka a Slovenska získali priamy kop z väčšej vzdialenosti, nič však nemení na tom, že aj odtiaľ sa dá skórovať.
     
    67
    Spoza hranice šestnástky vypálil Vladimír Janočko, jeho peknú strelu však dokázal brankár Jones excelentne vyraziť a dať našim legendám rohový kop!
     
    69
    Legendy PL predviedli krásnu výmenu lopty v a pred šestnástkou, zakončoval napokon fínsky hráč Jari Litmanen, ale bolo to z ofsajdového postavenia.
     
    70
    Spoza šestnástky pálil Vladimír Janočko po akcii Miroslava Karhana, ale jeho strelu bezpečne zachytil brankár Jones.
     
    70
    Koniec zápasu.
     
    Zápas sa skončil, no budeme ešte svedkami penaltového rozstrelu, taká definitívna bodka za dnešnou akciou.
     
    1. séria
    0:1
    Szilárd NÉMETH premieňa.
     
    1. séria
    1:1
    Vladimír ŠMICER premieňa.
     
    2. séria
    1:2
    Pavel HAPAL premieňa.
     
    2. séria
    2:2
    Ugo EHIOGU premieňa.
     
    3. séria
    2:3
    Michal HIPP premieňa.
     
    3. séria
    2:3
    Darius VASSELL nepremieňa.
     
    4. séria
    2:4
    Ľubomír MORAVČÍK premieňa.
     
    4. séria
    2:4
    Jari LITMANEN nepremieňa.
     
    V rozstreli zvíťazili naše legendy.

    Dámy a páni, skončil sa tento výnimočný futbalový exhibičný zápas, v ktorom sme videli tri góly. V 33. minúte skóroval Mendieta, no v úvode druhého polčasu vyrovnal Zvara. V priebehu 61. minúty však strelili legendy Premier League aj druhý presný zásah, ktorý bol rovnako z kopačky Mendietu.

    Ďakujeme vám za pozornosť a prajeme príjemný zvyšok piatku, oslávte ho tak, ako sa na tento deň patrí. Dočítania priatelia! (21:40:55)

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly: 33. Mendieta, 61. Mendieta – 40. Zvara

    Nepremenená penalta: 52. Litmanen (LPL), brankár Seman zneškodnil

    Penaltový rozstrel:

    1. séria:
    0:1   Szilárd Németh (LCS)
    1:1   Vladimír Šmicer (LPL)
    2. séria:
    1:2   Pavel Hapal (LCS)
    2:2   Ugo Ehiogu (LPL)
    3. séria:
    2:3   Michal Hipp (LCS)
    2:3   Darius Vassell (LPL)
    4. séria:
    2:4   Ľubomír Moravčík (LCS)
    2:4   Jari Litmanen (LPL)


    Legendy Premier League: Jones – Anderton, Boa Morte, Ehiogu, Henchoz, Scharner, Bowyer, Davis, Cole, Mendieta, Saha
    Náhradníci: Mols, Litmanen, Vassell, Hendrie, Beresford, Šmicer

    Legendy Česka a Slovenska: Maier – Maixner, Glonek, Hipp, Kinder – Karhan – Slovák, Hapal, Janočko – Moravčík, Németh
    Náhradníci: Seman – Kuka, Sovič, Michalík, Zvara, Obšitník

    Rozhodca: Lee Mason – Gabriel Ádám, Radoslav Bobko