Nové Mesto n/V – Slovan Bratislava U21 3:2 (kon.) | Prešov – Žilina B 4:1 (kon.) | Pohronie – Trnava B 4:3 (kon.)
Trebišov – Lok. Košice 0:1 (kon.)
koniec
FC Tatran Prešov
4:1 (2:1)
MŠK Žilina B
Nedeľa 24.05.2015, 17:00 • 1. FC Tatran Prešov • MONACObet liga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Prešovčania majú stále teoretickú šancu dostať sa aspoň na druhé miesto v tabuľke, ktoré by im zaručilo účasť vo Fortuna lige, keďže okrem Banskej Bystrice licenciu stratili aj Košice. Táto šanca je ale čisto teoretická, Michalovce by totiž do konca ročníka mohli získať už len najviac tri body.

    Prešovčania z posledných piatich zápasov vyhrali len jeden, nad Sereďou 3:2.Nerozhodný stav udržali so Šaľou, Nitrou a Skalicou. Prehra prišla v súboji so Sencom. Aj kvôli týmto menej výrazným výsledkom stráca tretí Tatran na druhé Michalovce až 12 bodov! Náskok pred štvrtým Zvolenom predstavuje štyri body.

    Rezerva Žiliny má o osem bodov menej ako prešovský celok, z posledných piatich zápasov prehral až tri, proti Zvolenu, Michalovciam a Liptovskému Mikulášu. V minulom kole ale so Zvolenom uhrala remízu 1:1, naposledy vyhrala tri kolá dozadu nad Popradom 3:1.
     
    Úvodné zostavy:

    1. FC Tatran Prešov: Talian – Kačala, Petko, Jacko, P. Lipták, Dupkala, D. Leško, Dzurík, Šafranko, Katona, D. Jacko
    Náhradníci: Ferenc – Tubonemi, Voda, Micherda, Hruška

    MŠK Žilina B: Holec – Žilák, Minárik, Tlacháč, Ďurnatý, Klec, Paur, Lupčo, Michlík, Špalek, de Alves
    Náhradníci: Konečný – Vallo, Krčula, Puček, Bajza

    Rozhodca: Krivošík – Poláček, Hrmo.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Začiatok zápas sa nehrá veľmi na zemi ale skôr vo vzduchu, Žilina sa snaží vysoko napádať súpera, ktorý potrebuje upokojiť sa.
     
    2
    Dlhý center Žiliny nebol veľmi presný a skončil mimo ihriska, Talian vykopáva od vlastnej brány.
     
    3
    Katona sa rozbehol v strede ihriska, mal voľného Leška, no neprihral mu, poslal center na druhú stranu, kde behal Dupkala, bol ale v ofsajde.
     
    3
    Rýchla snaha o žilinskú akciu neskončila žiadnym nebezpečenstvom, Prešovčania vytlačili súpera mimo ihriska a získali loptu.
     
    5
    Prešov dal gól!
    Prečovania zahrávali z autovej čiary priamy kop, dlhý center našiel hlavu Jána Dzuríka, ten poslal loptu pred PATRIKA JACKA, ktorý ju cez brankára dopravil do siete a síce Holec sa ešte hodil dozadu po lotu a poslal ju von z brány, ale gólu nezabránil.
     
    6
    Na útočnej polovici vyskočil vysoko Richard Kačala a pristúpil žilinského kapitána Ďurnatého. Ten ostal ležať na trávniku a za pomoci lekára sa dvíha. Kačala dostal žltú kartu.
     
    8
    Katona teraz dobre prečítal pohyb Dávida Leška, poslal mu loptu, Leško bol rýchly a poslal okamžite strieľaný center na bránku, pri ktorom bol ale prvý brankár Holec.
     
    9
    Prešovčania vzali loptu Žiline, no Leško ho poslal len do autu, takže B tím MŠK ostane pri lopte.
     
    10
    Po peknej akcii na jeden dotyk poslal Katona samého na brankára Šafranka, ktorý bol ale v ofsajdovej pozícii a nemohol pokračovať vo vyloženej šanci.
     
    11
    Klec posielal loptu pred bránku, tá sa odrážala v zhluku tiel, Žilák možno mohol vystreliť, ale radšej si dal pozor a vrátil sa dozadu.
     
    11
    Prešov dal gól!
    Veľmi pekná akcia Prešova, Katona poslal na druhú stranu loptu nabehnutého Dávidovi Leškovi, ktorý vytiahol brankára k sebe a prihral pred prázdny stred bránky na PAVLA ŠAFRANKA, ktorý už len zakončil útok strelou do prázdnej brány.
     
    13
    Ďalší dobrý pas na nabehnutého Pavla Šafranka, domáci sú pri chuti, mládežnícky reprezentant Slovenska sa snažil prekonať brankára technickou strelou, no Holec ho rukou vychytal.
     
    13
    Žilina vyskúšala zaútočiť a vybojovala si aspoň rohový kop, ktorý ale domáci ubránili.
     
    14
    Ďalšia pekná akcia domácich, Šafranko vysunul Dupkalu, ktorý si chcel zaseknúť protihráča a vystreliť, trafil ale len súpera.
     
    15
    Na opačnej strane pohrozil Michlík, hráč Žiliny si pred šestnástkou urobil priestor a snažil sa trafiť horný roh brány, namieril ale tesne nad.
     
    15
    Po súboji v strede ihriska ostal na zemi ležať Špalek, po chvíľke sa ale dvíha a pokračuje v hre.
     
    16
    Michal Klec nevymýšľal a vyskúšal z diaľky prekvapiť Prešovčanov, jeho strela ale presná nebola a skončila vedľa.
     
    16
    Teraz veľká šanca Žiliny, Michlík centroval pred bránku kde nabiehal William Alves de Oliviera, jeho hlavičke veľa nechýbalo a mohla skončiť v bránke, lopta ide tesne vedľa!
     
    17
    Žilinčania sa prebudili, teraz z uhla znova ohrozoval Prešovčanov Alves de Oliveira, no prestrelil, tentokrát to ale nebolo tak nebezpečné ako pred malou chvíľkou.
     
    18
    Oliveira centroval na druhú stranu na Žiláka, ktorý chcel prihrávať pred bránku, no neuspel.
     
    19
    Žilina ostala pri lopte, tentokrát center pred bránku vyšiel, no domáci si ho postrážili a lopta skončila pri brankárovi Talianovi.
     
    20
    Katona hľadal nabehnutého Šafranka, ten okamžite vystrelil, no trafil iba súpera, síce reklamoval ruku, no tá bola iba nastrelená.
     
    20
    Dávid Leško predbiehal súpera, nakoniec si ho ale zasekol a poslal loptu nabehnutému Katonovi, ktorý sa s ňou ale dostal do uhla a jeho center bol vyrazený mimo ihriska.
     
    21
    Na center z rohu chcel reagovať Dzurík, no Žilinčan mu loptu vzal a poslal na ďalší roh.
     
    22
    Center pred bránku hostia poslali preč, ale len na kopačku Petra Katonu, ktorý namieril do horných partií, avšak lopta letí nad bránku, avšak bol to dobrý pokus.
     
    23
    Šafranko našiel pekne Katona na kraji šestnástky, ten chcel centrovať, no trafil len súpera, aspoň ale získal rohový kop.
     
    24
    Dzurík sa dostal vo vzduchu do súboja s brankárom, ten vyboxoval loptu a ostal ležať na zemi, našťastie sa po chvíli dvihol a už aj rozohral.
     
    25
    Špalek sa pokúsil prekvapiť z diaľky, hoci Oliveira mu nabiehal a mal rýchlosť, Špalek dobre mieril na bližšiu tyč prudkú strelu, lopta ale ide vedľa brány.
     
    27
    Hra sa teraz trocha kúskuje, vidíme niekoľko nepresností a ani jeden tím nevie využiť zaváhanie súpera.
     
    27
    Teraz síce mal šancu Šafranko, ktorý dostal prihrávku pred bránku, no bol v ofsajde a tak ani nemusel strieľať.
     
    29
    Lupčo získal loptu od Petka, ktorý zaváhal, poslal ju na Kleca, ktorý šiel do šestnástky, pred ňou ale bol faulovaný a získal veľmi nebezpečný priamo kop pre svoj tím.
     
    30
    Jakub Paur strieľal loptu na bránku do horného rohu, jeho strela ale nebola príliš prudká a Jozef Talian ju bez problémov schoval do náruče.
     
    31
    Krásna akcia, z roh šestnástky sa dostal pred bránku Dávid Leško, mieril na vzdialenejšiu tyč, no Holec nohou priam zázračne loptu vyrazil, skvelý zákrok!
     
    31
    Následne ďalšia veľká šanca Tatrana, Žilina si neustrážila Pavla Šafranka, ten dostal loptu pred bránku, kde už len vystrelil, no mieril nad bránku.
     
    32
    Katona pätičkou vyzval ku skórovaniu Šafranka, ten ale okamžitou strelou brankárovi nenarobil problémy, strela totiž bola veľmi pomalá. Prešov zahodil niekoľko šancí v krátkom slede.
     
    32
    Dávid Leško znova vyzval Pavla Šafranka, ten si po kraji zbiehal do šestnástky, avšak nakoniec ho stihol Žilinčan, cez ktorého uuž neprihral.
     
    33
    Neskutočné, čo zahodil Prešov, Dávid Leško mohol ísť sám na bránku, bol rýchly, ale znova si zasekol protihráča a poslal prihrávku na Pavla Šafranka, ktorý okamžite vystrelil, no len do brankára, ktorý vyráža loptu!
     
    34
    MŠK Žilina B dáva gól!
    Prešov nepremenil asi štyri vyložené šance a môže toho ľutovať, keďže Žilina sa dostala do útoku, pred bránkou sa v chaotickej situácii najlepšie zorientoval WILLIAM ALVES DE OLIVEIRA a poslal loptu aj so šťastím za brankára Taliana.
     
    36
    Žilinčania teraz držia loptu na kopačkách a snažia sa postupne dostať do útočnej akcie.
     
    37
    Žilákovi vyšiel center na jednotku, pri opačnej tyčke našiel Oliveiru, brazílsky útočník hlavou nasmeroval loptu na bránku, kde ale stál pozorný Jozef Talian. Žilina takmer vyrovnala!
     
    38
    Michal Klec vletel do otvorenej ofenzívy Prešova a spred šestnástky vystreli, jeho strela ale nebola presná a skončila nad bránkou.
     
    39
    Prešov po chvíli znova so snahou o útok, Pavol Šafranko ale dostal prihrávku v čase, keď bol v ofsajde.
     
    40
    Prešovčania sa len so šťastím ubránili a poslali loptu preč od Oliveiru doslova v hodine dvanástej, keď mohol útočník Žiliny nebezpečne vystreliť.
     
    42
    Prešov sa snaží napádať prihrávky súpera, no zatiaľ bez väčšieho úspechu, Žilinčania sú momentálne snaživejším tímom.
     
    43
    Dobrá práca Šafranka, ktorý si obhodil na autovej čiare súpera a následne chcel ešte prihrať na Katona, Žilinčania ale tento úmysel prečítali a berú si loptu.
     
    45
    Prešov sa krkolomne ale predsa dostal dopredu, napokon center našiel pred bránkou Dupkalu, ktorému ale nesadla strela a brankár Holec bez najmenšieho problému loptu chytil.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prešovčania začali zápas vynikajúco a rýchlo sa dostali vďaka gólom Patrika Jacka a Pavla Šafranka do dvojgólového vedenia. V čase, keď tlak Tatrana vrcholil a domáci nepremenili azda aj štyri čisté šance sa dostali dopredu raz aj Žilinčania a Oliveira znížil na 1:2. Od tej doby sa hra vyrovnala a Žilina stále živí šancu na body.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Žilinčania v úvode druhého polčasu držia loptu na kopačkách, avšak nehrnú sa dopredu.
     
    47
    Dobrá lopta Žiliny, pred bránkou sa k nej dostal Jakub Michlík, okamžite sa snažil strieľať, pálil ale len slabú loptu po zemi a tá ide navyše aj ďaleko vedľa brány.
     
    49
    Prešovčania sa nevedia dostať k lopte, ktorú drží Žilina, z toho aj vyplynul faul na Michlíka.
     
    50
    Lupčo centroval z priameho kopu pred bránku, kde ale domáci boli dôraznejší.
     
    51
    Šafranko dostal dobrý pas, mal rýchlosť, šiel do šestnástky, ale zbytočne chcel ešte prihrávať na nikoho, loptu si vzal brankár a z veľkej šance Prešova nie je nič.
     
    51
    Žilina útočí a Prešov musel len odkopnúť loptu na polovicu súpera, ako favorit by mal hrať inak.
     
    52
    Špalek sa po dobrom pase dostal do šestnástky, ešte chcel prihrávať, domáci ale loptu poslali preč.
     
    53
    Následne mal šancu aj Tatran, Peter Katona sa dostal do šestnástky, v súboji jeden na jedného ale spadol, keď si zasekával súpera druhýkrát.
     
    53
    Prešovčania mali následne veľkú šancu, na kraj šestnástky dostal dobrú loptu Dupkala, posunul si ju k stredu a dobre vystrelil, lenže Holec zázračne vyrazil nohou.
     
    54
    Následne mal veľkú šancu aj Michal Klec, ktorý mal loptu v strede šestnástky asi z diaľky 12 metrov, jeho strela ale išla len do stredu brány, kde bol Talian.
     
    55
    Prešov dal gól!
    Teraz sme videli niekoľko pekných momentov, ktoré vyústili až v gól, dobrý center na opačnú tyč dostal DÁVID LEŠKO a okamžitou strelou, keď trafil loptu vo vzduchu poslal svoj tím do vedenia o dva góly.
     
    55
    Striedanie v tíme MŠK Žilina B: z ihriska odchádza Jakub Michlík, prichádza Patrik Krčula.
     
    56
    Dobrý pas na Katonu, ten ešte prihrával na Dávida Leška, ktorý mu chcel loptu vrátiť, ale poslal prudkú loptu, ktorá skončila mimo ihriska.
     
    58
    Vidíme teraz niekoľko nepresností u oboch celkov, hrá sa v strede ihriska.
     
    59
    Šafranko ostal ležať na trávniku a ťažké sa dvíha, vyzerá to ale tak, že bude pokračovať.
     
    60
    Michal Klec z diaľky vyskúšal poslať loptu pod brvno a nechýbalo mu ani veľa, nakoniec ale lopta smerovala tesne nad bránku.
     
    61
    Márna snaha Žiliny, center pred bránku našiel iba brankára Taliana. Hra teraz nie je veľmi dynamická.
     
    61
    Dlhá lopta sa takmer dostala na Dávida Leška, ktorý ale nakoniec nemohol ísť sám na bránu, hráč Žiliny mu pätou poslal loptu z čistej šance.
     
    62
    Žltú kartu dostáva Adam Žilák (MŠK Žilina B).
     
    62
    Prešovčania si vybojovali rohový kop, ďalší gól by im pridal pokoj na kopačky.
     
    63
    Žilina poslala center iba na kraj šestnástky na kopačku Dávida Leška, ktorý poslal hneď tvrdú ranu na opačnú tyč, lopta aj na tyči skončila! Tak teraz pri Žiline stálo kusisko šťastia.
     
    64
    Dávid Leško chcel vysunúť Katona, poslal ale veľmi prudkú loptu, ktorá skončila mimo ihriska.
     
    65
    Šafranko atakoval brankára pri rozohrávke a rozhodca píska faul.
     
    66
    Katona išiel sám na bránku, rozhodca teraz ale odpísal ruku, ktorú videl azda len on a diváci neskrývajú svoj hnev.Tatran mohol mať ďalšiu čistú šancu na kopačke.
     
    68
    Žilinská aktivita bola zakončená centrom Lupča pred bránku, ktorý ale chytil brankár Talian.
     
    69
    Prešov dal gól!
    Prešovčania sa následne dostali do rýchleho protiútoku, brankár Talian vykopol dlhý center, ktorý zakončil hlavičkou PAVOL ŠAFRANKO, útočník, ktorý dnes zahodil aj nemožné sa môže zaslúžene tešiť z gólu.
     
    71
    Patrik Krčula teraz skĺzom poslal na zem Petra Katonu a vyslúžil si za to žltú kartu.
     
    72
    Oliveira vyzval Špaleka, poslal ho do čistej šance, hráč vošiel do šestnástky, ale Talian mu dobre zmenšil strelecký uhol a následne aj zlikvidoval jeho strelu.
     
    73
    Šafranko dostal na kopačku ďalší dlhý center, zasekol si následne súpera a vystrelil naozaj veľmi tvrdo a nebezpečne, jeho pokus ale dokázal Holec vyraziť.
     
    74
    Striedanie v tíme 1. FC Tatran Prešov: z ihriska odchádza Peter Katona, prichádza Filip Voda.
     
    75
    Žilinčania si teraz zavarili, chceli prihrávať na brankára, ktorý ale nebol na mieste, ponúkli tak rohový kop Prešovu.
     
    76
    Center Dupkalu smeroval nad bránku a možno by skončil aj v nej, no Holec rukou ho poslal na hornú sieť. Ďalší roh pre Prešov.
     
    76
    Dupkalov center skončil nakoniec odrazený na Dávidovi Leškovi, ten si posunul loptu až na opačnú stranu šestnástky, vystrelil ale veľmi nepresne.
     
    78
    Cez Šafranka začali domáci útok, loptu dostali na opačnú stranu šestnástky, kde bol úplne voľný Martin Dupkala, ten mieril do horného rohu na opačnú stranu brány, avšak namieril tesne vedľa!
     
    79
    Striedanie v tíme MŠK Žilina B: z ihriska odchádza Ján Minárik, prichádza Kristián Vallo.
     
    79
    Striedanie v tíme 1. FC Tatran Prešov: z ihriska odchádza Dávid Leško, prichádza Hector Tubonemi.
     
    80
    To sa snáď ani nedalo nedať, krásny center Dupkalu našiel pred bránkou úplne voľného Pavla Šafranka, ktorému stačilo len trafiť priestor pred sebou, prešovský útočník ale nepochopiteľne prestreli.
     
    81
    Šafranka v ďalšej akcii zastavil protihráč, stál pred ním už len jeden, ale domáci hráč ho nedokázal oklamať a vystreliť.
     
    83
    Striedanie v tíme MŠK Žilina B: z ihriska odchádza Peter Lupčo, prichádza Roman Konečný.
     
    84
    Striedanie v tíme 1. FC Tatran Prešov: z ihriska odchádza Peter Lipták, prichádza Lukáš Micherda.
     
    86
    Voda poslal center na druhú stranu na Micherdu, ktorý ešte prihrával pred bránku, Žilinčania ale poslali loptu mimo ihriska, roh pre Prešov. Zápas sa už len dohráva.
     
    87
    Center pred bránku skryl v náručí brankár Holec, Žilina rozohráva.
     
    88
    Vallo so snahou o prienik, no nedostal loptu pomedzi nohy súpera a tá končí len za autovou čiarou.
     
    90
    Ďalší center domácich pred bránku, Hector Tubonemi sa dostal k lopte, potiahol si ju, jeho strela bola ale zblokovaná na rohový kop.
     
    90
    Rozhodca nadstavuje minútu.
     
    90+1
    Koniec zápasu.
     
    Prešovčania v druhom polčase kontrolovali hru a Žiline nedovolili sa nadýchnuť. V 55. minúte najprv zvýšil náskok Tatrana Dávid Leško a v 69. minúte zaistil už definitívne domácim tri body gólom na 4:1 Pavol Šafranko. (18:49:03)

    Lukáš Rusňák


    Hľadáme spravodajcu pre tím FC Tatran Prešov. Viac informácií tu.

    Góly: 5. P. Jacko, 11. Šafranko, 55. D. Leško, 69. Šafranko – 34. Oliveira

    Karty:   6. Kačala (PRE) – 62. Žilák (ZIB), 71. Krčula (ZIB)


    FC Tatran Prešov: Talian – Kačala, Petko, Jacko, P. Lipták, Dupkala, D. Leško, Dzurík, Šafranko, Katona, D. Jacko
    Náhradníci: Ferenc – Tubonemi, Voda, Micherda, Hruška

    MŠK Žilina B: Holec – Žilák, Minárik, Tlacháč, Ďurnatý, Klec, Paur, Lupčo, Michlík, Špalek, Oliveira
    Náhradníci: Konečný – Vallo, Krčula, Puček, Bajza

    Rozhodca: Krivošík – Poláček, Hrmo