Podbrezová – Dunajská Streda 2:3 (kon.) | Slovan Bratislava – Zlaté Moravce 1:0 (kon.) | Trenčín – Žilina 0:1 (kon.)
Trnava – B. Bystrica 3:1 (kon.) | Myjava – Ružomberok 1:1 (kon.) | Košice – Senica 1:1 (kon.)
koniec
Spartak Myjava
1:1 (1:1)
MFK Ružomberok
Sobota 23.05.2015, 17:15 • Štadión Spartaka Myjava • Niké liga
Predzápasové kurzy
     
    Zápas je na konci. Videli sme zaujímavú a bojovnú hru, ktorá ale víťaza nespoznala, pretože tímy si body po remíze 1:1 rozdelili. S týmto konštatovaním sa s vami pre dnešok lúčime a prajeme vám krásny zvyšok dňa. (19:05:49)
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Rohový kop rozohral Janič a jeden z jeho spoluhráčov aj zakončil, ale Urminský si dal pozor. Gól už zrejme neuvidíme.
     
    90+1
    Ružomberčania získali v samom závere po Luptákovej aktivite rohový kop.
     
    90+1
    Nadstavovať sa budú dve minúty. Tá prvá je už vo svojej polovici a lopta stále lieta iba zo strany na stranu bez akejkoľvek strely.
     
    90
    Začala sa posledná minúta riadnej hracej doby tohto zápasu. Myjavčania stále držia loptu a tentokrát už na útočnej polovici.
     
    89
    Myjavčania ale loptu stratili a Ružomberok sa to pokúšal využiť. Dopredu sa tlačil striedajúci Janič, no cez defenzívu neprešiel.
     
    88
    Loptu majú na kopačkách domáci futbalisti, ktorí sa ale nevedia dostať za stredovú čiaru. Trávnik je poriadne rozmočený a nikto nechce riskovať zranenie, takže nebezpečnejšie situácie už zrejme neuvidíme.
     
    87
    Myjavčania sa presunuli do útoku a vybojovali štandardku. Pekár to skúšal centrom, ale ten bol na hranici šestnástky zrazený.
     
    86
    Striedajúci Kotora sa pokúsil pomôcť hosťom pekným centrom, ale napokon na neho nedokázal vyskočiť ani jeden z hráčov Ružomberka.
     
    85
    Ružomberčania sa po dlhom centri pokúšali dostať do úniku, ale zastavil ich iba ofsajd. Stále vidíme veľkú bojovnosť na oboch stranách, ale bez úspešnejšieho zakončenia.
     
    83
    Myjavčania sa po pravej strane presunuli do útoku a po krížnej prihrávke z opačnej strany zakončoval Ciprys. Striedajúci hráč poslal na bránku súpera poriadnu delovku, ale nebol presný.
     
    82
    Ružomberčania sa v samom závere zápasu pokúšajú ohroziť myjavskú bránku, ale príliš sa im nedarí. Gerát poslal dopredu zaujímavý center, no nemal ho kto spracovať.
     
    81
    Striedanie v tíme MFK Ružomberok: z ihriska odchádza Pavol Masaryk, prichádza Ivan Kotora.
     
    80
    Urminský si vybehol z bránky a počkal si na dlhý center, ktorý hosťom vôbec nevyšiel a nepomohol im v cieli udržať sa v útoku. Vidíme iba viacero nepresností na oboch stranách.
     
    79
    Myjavský pobyt v útoku sa končí, pretože Švec sa pri ľavej postrannej čiare dopustil iba útočného faulu. Hostia teda loptu rozohrajú a situáciu upokoja.
     
    78
    Myjavčania stále pokračujú vo svojej aktivite a chcú sa dostať do vedenia. Tentokrát pálil Marček, ale aj jeho pokus skončil iba u ružomberského gólmana Nikoliča.
     
    77
    Výborná šanca Myjavy! Po Kolárovej strele Nikolič loptu iba vyrazil, no pred dobiedzajúcim hráčom ju Maslo v poslednej chvíli odkopol.
     
    76
    Myjavčania pokračujú vo svojej aktivite. Jánošík chcel loptu pri vápne posunúť súperovi, ale úspešný nebol. Hostia sa musia už niekoľko minút iba brániť.
     
    75
    Švec ostal po svojom náprahu ležať na zemi, ale našťastie nejde o nič vážne a bude môcť pokračovať v hre. Domáci futbalisti sú stále aktívni a ostávajú v útoku.
     
    75
    V Myjave sa medzičasom poriadne rozpršalo a na trávniku sa poriadne šmýka. Prekvapiť sa pokúšali domáci, ale Švecova strela skončila iba u Nikoliča.
     
    73
    Naopak, Ružomberčania sa presunuli do útoku a pokúsili sa tam niečo vymyslieť. Z vnútra šestnástky pálil Masaryk, no iba mimo priestoru troch žrdí.
     
    72
    Rosa na hranici pokutového územia poslal k zemi Peňašku, ale rozhodca penaltu nenariadil! Domáci hráči aj fanúšikovia sa hnevajú, ale to im nepomôže. Rozhodnutie rozhodcu sa meniť určite nebude.
     
    71
    Hra sa v tomto momente upokojila a presunula sa do okolia stredového kruhu. Nevidíme žiadne nebezpečnejšie situácie.
     
    70
    Myjavčania stále držia útočnú polovicu a dostali sa do ďalšej zaujímavej šance. Z hranice šestnástky teraz pálil Pekár, no jeho rana nebola dostatočne prudká a letela iba do stredu bránky.
     
    68
    Myjave sa teraz aktivita takmer vyplatila! Po peknom Danielovom centri z pravej strany sa lopta ocitla pred bránkou, kde dobiedzal Ciprys, ale napokon skvele zakročil Nikolič a hodil sa do dráhy lopty.
     
    67
    Striedanie v tíme Spartak Myjava: z ihriska odchádza Marek Kuzma, prichádza Michal Peňaška.
     
    66
    Hrá sa na útočnej polovici Myjavy, ale nemôžeme povedať, že domáci majú loptu plne pod kontrolou. Vidíme viacero nepresností na oboch stranách.
     
    65
    Myjavčania rozohrali so svojím gólmanom a presunuli sa do útoku. Pekár tam nabiehal stredom a čakal prihrávku, ale hostia si dali pozor a loptu nikam nepustili.
     
    64
    Na opačnej polovici trávnika po rýchlom prechode urobil poriadny vietor Masaryk. Ten síce bojoval o skvelú pozíciu, ale napokon nepálil z vynikajúceho miesta a jeho lopta bola zrazená.
     
    64
    Pekár to od rohovej zástavky skúsil pekným centrom pred bránku, ale striedajúci Ciprys tam bol dobre strážený a zakončovať nemohol.
     
    63
    Myjava je stále aktívna a vybojovala ďalší rohový kop. Hostia sa musia v týchto chvíľach iba brániť.
     
    62
    Striedanie v tíme Spartak Myjava: z ihriska odchádza Marek Jastráb, prichádza Radoslav Ciprys.
     
    61
    Domáci futbalisti sa vymanili spod súperovho zovretia a presunuli sa do útoku. Tam to prízemnou strelou skúsil Daniel, no bez úspechu.
     
    60
    Hodina hry je za nami a Ružomberok zvyšuje svoju aktivitu. Hostia sa teraz už niekoľko minút držia na útočnej polovici, ale výraznejšiu šancu im to zatiaľ neprináša.
     
    59
    Ružomberčania vybojovali rohový kop a Janič ho zahral nakrátko. Následne ale prišiel center do vápna, no ten si Myjavčania výborne postrážili.
     
    58
    Striedanie v tíme MFK Ružomberok: z ihriska odchádza Martin Nagy, prichádza Lukáš Janič.
     
    57
    Myjavčania sa udržali v útoku a dvakrát v rade poslali loptu do šestnástky. Snaha sa im síce uprieť nedala, ale bez strely sa im skórovať určite nepodarí.
     
    56
    Žltú kartu dostáva Tomáš Gerát (MFK Ružomberok), ktorý súpera poslal k zemi pri postrannej čiare.
     
    56
    Myjavčania po rohovom kope aj zakončili, ale iba veľmi nedôrazne a ružomberský brankár nemohol mať vôbec žiadne problémy.
     
    55
    Myjavčania sa presunuli na opačnú polovicu a vybojovali skvelý priamy kop z viac ako 20 metrov spred bránky. Lopty sa chopil Pekár a mieril ju z ľavej žrdi, ale Nikolič sa natiahol a loptu vytesnil na rohový kop.
     
    54
    Hostia stále ostali v útoku, ale stále nie sú v zakončení úspešní. Vavrík to skúsil centrom, no na ten najvyššie vyskočil Urminský.
     
    53
    Hostia ale hru vyrovnali a súperovi vzali prevahu z kopačiek. V útoku teraz kus práce urobil Lupták a následne z pravej strany aj centroval, no našiel iba hráčov súpera.
     
    52
    Ružomberčania sa presunuli na opačnú polovicu trávnika a dostali sa aj do šestnástky. Z nej pálil Nagy, ale po zemi mieril iba veľmi nepresne a bránku minul o niekoľko metrov.
     
    51
    Ružomberčania sa stále dostávajú pod menší tlak a Myjavčania opäť získavajú hernú prevahu. V druhom polčase stále čakáme na presný zásah.
     
    50
    Ružomberok mohol opäť inkasovať! Nikolič rozohral iba veľmi zle a loptu poslal na kopačky domácich, ale tí to prekombinovali a Pekár namiesto strely volil prihrávku, po ktorej strela neprišla.
     
    49
    Obrovská šanca Myjavy! Najskôr sme videli skvelú krížnu prihrávku Pekára a následne rovnaký hráč vyslal aj center vzduchom, ale Kuzma v rýchlosti nezakončil presne.
     
    48
    Myjavčania sa pokúsili presunúť do útoku a odtiaľ zakončovať. Prihrávku tam posielal Kolár, ale jeho lopta našla iba Nikoliča, ktorý s ňou nemal žiadne problémy.
     
    47
    V úvode druhého polčasu sa na trávniku začalo veľmi bojovne a videli sme už aj nedovolené zákroky. Pred nami je ešte trištvrť hodina hry a my budeme čakať na tretí gól.
     
    46
    Striedanie v tíme MFK Ružomberok: z ihriska odchádza Štefan Zošák, prichádza Mário Almaský.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Prvý polčas je minulosťou. Videli sme v ňom zaujímavý futbal, ktorý priniesol presné zásahy na oboch stranách a skóre je tak vyrovnané. Po prestávke začneme v podstate od začiatku a boj o tri body bude ešte poriadne zaujímavý.

    Druhý polčas sa začne približne o 18:18.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+2
    Hostia sa napokon ešte presunuli do útoku a získali tam zaujímavý priamy kop. Toho sa chopil maslo, no jeho pokus skončil iba mimo priestoru troch žrdí.
     
    45+1
    Domáci futbalisti pokračujú vo svojej aktivite aj v nadstavenom čase. Strelecky to tam skúsil Pekár, ale pokus mu z ťažkej pozície vôbec nevyšiel a Nikolič vôbec nemohol zaváhať.
     
    45
    Nadstavovať sa bude 1 minúta.
     
    45
    Pekárovi ale center od rohovej zástavky príliš nevyšiel a na hranici šestnástky nikoho nenašiel. Myjava stále drží útočnú polovicu, no bez výraznejšej šance na skórovanie.
     
    44
    Boszorád si nabehol do útoku, ale loptu napokon nedostal. Získali ju totižto veľmi aktívni Myjavčania, ktorí sa rýchlo presunuli do útoku, kde vybojovali rohový kop.
     
    43
    Žltú kartu dostáva Štefan Zošák (MFK Ružomberok), ktorý si v strede ihriska nepríjemne vystúpil na Pekára.
     
    42
    Sledujeme stále veľmi bojovný futbal, ktorý sa presúva zo strany na stranu. V útoku to teraz skúsili hostia, ale Nagy cez obranu neprešiel.
     
    41
    Myjavčania by sa radi dostali späť do vedenia a presunuli sa do útoku. Z pravej strany poslal pred bránku výborný center Bílovský a z ťažkej pozície chcel ešte zakončovať Kuzma, ale bol dobre pokrytý a nepodarilo sa mu to podľa jeho predstáv.
     
    40
    Žltú kartu dostáva Denis Švec (Spartak Myjava), ktorý sa pri útočení dopustil zbytočného faulu.
     
    38
    V závere prvého polčasu teda hra dostáva úplne nový náboj a začína sa v podstate od začiatku. Domáci fanúšikovia zmĺkli, hostia sa stále viac a viac tlačia do útoku.
     
    37
    Ružomberok dal gól!
    Je vyrovnané! MARTIN BOSZORÁD si nabehol za obranu, hruďou si spracoval vysoký center a rýchlo vypálil, čím úplne zaskočil Urminského. Musíme uznať, že Myjavčania sú v šoku zrejme právom, pretože situácia nápadne pripomínala ofsajd. Situáciu ale z úrovne hry videl najlepšie čiarový arbiter, ktorý ostal pokojný.
     
    36
    Kružliak si teraz v obrane neporadil najlepšie a musel rýchlo hasiť svoje previnenie. Našťastie pre Ružomberok mu ale pomohol aj Nikolič, ktorý vybehol z bránky a situáciu upokojil.
     
    35
    Hra sa presunula na opačnú polovicu trávnika. Tam sme videli center z pravej strany, ale ten bol zrazený a zakončenie po ňom neprišlo.
     
    34
    Zošák hľadal spoluhráčov dobrým centrom, ale najvyššie vyskočil iba pozorný obranca domácich Jánošík a šancu Ružomberčanov pohodlne vymazal.
     
    33
    Ružomberčania sa pohodlne ubránili a presunuli sa do útoku. Tam vybojoval faul Zošák a získal tak zaujímavý priamy kop z približne 20 metrov.
     
    32
    Domáci futbalisti sa opäť presunuli za stredovú čiaru a kolmicou sa pokúsili dostať do zakončenia. To im ale vôbec nevyšlo, pretože stále sledujeme veľmi pozorný prístup oboch defenzív.
     
    31
    Dopredu sa pokúšal dostať aj hosťujúci Zošák, ale bol čisto zastavený pozorným Švecom. Ružomberčania ešte vo svojej aktivite pokračovali, no Vavrík sa ocitol iba v ofsajde a pokračovať nemohol.
     
    30
    Do útoku sa opäť presunula Myjava, ktorá má na trávniku optickú prevahu. Domáci futbalisti ale opäť narazili iba na odpor obrany a nič nevymysleli.
     
    29
    Daniel to teraz skúsil krátkou rozohrávkou, ale Myjavčanom aktivita aj tak nepomohla. Nikolič loptu chytil a naopak, dopredu vysunul jedného zo svojich spoluhráčov. Sledujeme ale skvelý defenzívny prístup na oboch stranách a žiadne zakončenie sme nevideli.
     
    28
    Myjava vybojovala ďalší rohový kop. Po ňom letela lopta od Daniela k bližšej žrdi, ale tam ju odvrátil Nagy a štandardka od rohovej zástavky sa zopakuje.
     
    27
    Myjavčania ešte udržali útočnú polovicu a pokúsili sa niečo vymyslieť. Aj tentokrát ale narazili iba na odpor hostí a nič sa im nepodarilo zrealizovať.
     
    26
    Domáci hráči napokon vybojovali aj rohový kop. Toho sa chopil Pekár a loptu pretiahol až za vzdialenejšiu žrď, odkiaľ zakončoval Kolár. Nikolič si loptu príliš nevšímal, no pomohol mu spoluhráč, ktorý ju odkopol spred bránkovej čiary.
     
    25
    Myjavčania sú stále veľmi aktívni a pokúšajú sa vsietiť aj druhý gól. Jastráb sa chcel pretlačiť až ku bránke, ale hostia ho odzbrojili. Myjava aj napriek tomu ostáva na útočnej polovici.
     
    24
    Do útoku sa presunuli aj domáci futbalisti a vybojovali rohový kop. Po ňom letel prudký center pred stred bránky, ale hostia ho veľmi dobre odvrátili a zakončenie súperovi vôbec nedovolili.
     
    23
    V útoku sa teraz udržali hostia. Nagy si nabiehal na prihrávku z ľavej strany, ale Bílovský ho skvele ubránil a nedovolil mu loptu ani len spracovať.
     
    22
    Lopta lieta zo strany na stranu, ale bez akéhokoľvek zakončenia. Diváci sledujú bojovný zápas a zatiaľ sa nudiť nemôžu.
     
    21
    Ružomberčania ešte pokračovali vo svojej útočnej aktivite, avšak úspech im to neprinieslo a dopustili sa iba útočného faulu. Hra je v týchto chvíľach pokojná a brankári zasahovať nemusia.
     
    20
    Do útoku sa presunuli aj hostia a takisto vybojovali priamy kop. Toho sa chopil Zošák, ktorý to skúsil výborným centrom, no naň najlepšie zareagovali iba domáci futbalisti.
     
    19
    Lopty sa vedľa šestnástky chopil Pekár, ale jeho center napokon nebezpečnejšiu situáciu nepriniesol. Hosťujúci futbalisti sa síce zbehli v šestnástke, ale tam sa výborne sformovali aj domáci.
     
    18
    Ružomberčania vybojovali skutočne zaujímavú štandardnú situáciu. Uvidíme niečo ako skrátený rohový kop v podaní hostí.
     
    17
    Myjavčania sa pokúšajú v útoku niečo vymyslieť, ale hostia si už v obrane dávajú obrovský pozor a súpera k ničomu nepúšťajú. Teraz sa dokonca myjavskí futbalisti dopustili aj útočného faulu.
     
    16
    Domáci brankár Urminský mal teda aj kúsok šťastia a gól neinkasoval. Následne pohodlne rozohral a hra sa opätovne presunula do okolia stredového kruhu.
     
    15
    Do útoku sa tentokrát s cieľom vyrovnať pustili hostia a boli veľmi blízko úspechu! Lukáš Lupták pálil z približne 12 metrov úplne osamotený, ale zakončenie mu vôbec nevyšlo a priestor bránky minul.
     
    14
    Hra je v týchto chvíľach pokojná a nevidíme žiadne zakončenie do priestoru bránky ani mimo nej. Všetko sa odohráva iba v strede trávnika.
     
    13
    Zošák však bude našťastie v poriadku a bude môcť pokračovať v hre. Medzičasom hostia vrátili súperovi loptu v rámci fair-play pravidiel a môžeme pokračovať v zápase.
     
    12
    Po rohu hostia zakončiť nedokázali, ale aj napriek tomu sa udržali na útočnej polovici. To sa ale napokon nevyplatilo Zošákovi, ktorého lopta nešťastne trafila do citlivých partií a hra sa bude musieť prerušiť.
     
    11
    Hra sa presúva zo strany na stranu a priestor v útoku si teraz urobili aj hostia. Masaryk skúšal centrovať z pravej strany, ale Častulín jeho pokus zrazil na rohový kop.
     
    10
    Myjavčania sa aj naďalej pokúšajú vymyslieť druhý gól tohto zápasu. Daniel to tentokrát z ľavej strany z väčšej vzdialenosti skúsil centrom, no ten našiel iba jeho súperov.
     
    9
    Na opačnej polovici trávnika sme videli rýchly prechod Ružomberčanov. Hostia sa dostali až do vápna, odkiaľ pálil Lupták, ale bola to iba strela spoza obrancu, ktorý loptu výborne zrazil a nebude z toho ani rohový kop.
     
    8
    Naopak, do útoku sa presunula Myjava. Bílovský z pravej strany hľadal spoluhráčov, no napokon nikoho nenašiel, pretože hostia priestor pred svojím gólmanom výborne vyplnili.
     
    7
    Hostia sa už vo dvojici dokonca dostali aj do útoku. Tam sa z ľavej strany lopta prebíjala na Masaryka, no ten bol výborne pokrytý a nemal žiadnu šancu na spracovanie.
     
    6
    Domáci futbalisti sú aj naďalej aktívni a pokúšajú sa súpera zaskočiť aj druhýkrát. Ružomberčania si ale po pochybení dávajú v defenzíve už veľký pozor a loptu k bránke nepúšťajú.
     
    5
    Myjava dala gól!
    Domáci futbalisti sa ujímajú vedenia! Pekár našiel za šestnástkou ERIKA DANIELA, ktorý sa ihneď otočil a krížnou strelou po zemi prekvapil Nikoliča.
     
    3
    Domáci hráči sa postupne presunuli na útočnú polovicu a pokúsili sa tam niečo vymyslieť. Videli sme jednoduché a slabé nakopnutie smerom na Nikoliča, ktorý zaváhať určite nemohol.
     
    2
    Myjavskí hráči ale napokon súperovi nedovolili ani len vystreliť a loptu si stiahli na svoje kopačky. Domáci futbalisti sa pokúšajú rozohrať zo svojej obrannej polovice, v úvode tak nesledujeme žiadne nebezpečné situácie.
     
    1
    Zápas sa začal výkopom ružomberských futbalistov. Hostia sa ihneď stiahli ku svojej bránke a súper ich výrazne napádal, ale Myjavčanom sa loptu získať nepodarilo.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    -22
    Úvodné zostavy:

    Spartak Myjava: Urminský – Švec, Jánošík, Častulín, Kolár – Bílovský, Marček (C) – Jastráb, Pekár, Daniel – Kuzma.

    Náhradníci: Hruška – Múdry, Kastelovič, Ciprys, Peňaška, Janco, Copko.

    MFK Ružomberok: Nikolič – Boszorád, Maslo (C), Kružliak, Rosa – Nagy, Gerát, Vavrík, Lupták, Zošák – Masaryk.

    Náhradníci: Šavol – Már. Almaský, A. Lovás, Gerec, Turčák, Kotora, Janič.

    Rozhodca: Očenáš – Vorel, Roszbeck.
     
    Zápas dá odpovede na tieto otázky:

    • Napraví si Ruža chuť po prehre v Senici?
    • Vyhrá Myjava prvýkrát v sezóne nad Ružomberkom?
    • Dá Pavol Masaryk a Štefan Pekár gól svojmu bývalému klubu?

    Odpovede na tieto aj mnohé iné otázky sa dozviete z nášho textového prenosu na Onlajny.eu!
     
    V tejto sezóne sa oba tímy stretli zatiaľ dvakrát, pričom spokojnejší môžu byť Ružomberčania. Ako zaujímavosť pri tom treba spomenúť, že kvôli aktuálne prebiehajúcim prácam na ihrisku v centre Dolného Liptova sa prvé dva zápasy odohrali v Ružomberku, kde sa jesenné stretnutie skončilo remízou 2:2 a v druhom jarnom kole vyhrala Ruža 2:1.
     
    Domáci Spartak Myjava v minulom kole privítal na svojom trávniku Trnavu, no rovnako ako Liptáci, ani Kopaničiari sa netešili z bodového zisku.

    Myjava inkasovala prvé dva góly z pokutových kopov, ktoré premenili Erik Sabo a Ján Vlasko, konečný výsledok spečatil minútu pred koncom riadneho hracieho času Jakub Vojtuš a myjavský Spartak podľahol trnavskému 0:3.

    „V prvom polčase bola Trnava lepším mužstvom, vyhrávala súboje, bola pohyblivejšia a zaslúžene viedla. V druhom polčase sme sa zlepšili, mali sme tam nedotiahnuté akcie, aj keď vyloženú šancu, akú mala potom Trnava, sme nemali. Keby sme dali na 1:1, možno by sme sa upokojili, ale Trnava bola kompaktná a z rýchlych protiútokov mohla ten zápas rozhodnúť aj skôr. Po druhom góle už mali hostia zápas jasne pod kontrolou. Mňa mrzí najmä ten prvý polčas, ktorý sme nezvládli a ťažko sa potom otáča, ak chytáme zajaca za chvost," vyjadril sa po zápase pre oficiálnu stránku Spartaka Myjava hlavný tréner, Peter Gergely.

    Spartak Myjava sa so ziskom 37 bodov a pasívnym skóre 36:51 nachádza na priebežnej siedmej priečke, pred 8. Ružomberkom má náskok jedného bodu a na 6. Košice stráca dva body.

    Predchádzajúce zápasy v jarnej časti:

    FC Spartak Trnava – Spartak Myjava 5:1
    MFK Ružomberok – Spartak Myjava 2:1
    MFK Košice – Spartak Myjava 2:0
    FK Senica – Spartak Myjava 1:1
    Spartak Myjava – FK Dukla Banská Bystrica 3:2
    MŠK Žilina – Spartak Myjava 0:1
    Spartak Myjava – FC ViOn Zlaté Moravce 2:2
    ŽP Šport Podbrezová – Spartak Myjava 2:1
    FC DAC Dunajská Streda – Spartak Myjava 1:0
    Spartak Myjava – ŠK Slovan Bratislava 3:6
    AS Trenčín – Spartak Myjava 3:1
    Spartak Myjava – FC Spartak Trnava 0:3
     
    Hostia z Ružomberka síce v utorok odohrali zaujímavý zápas v Senici, no po záverečnom hvizde nemali dôvod na spokojnosť.

    V prvom polčase mali viac šancí ako ich súper, ale žiadnu z nich nepremenili a za to ich v jeho nadstavenom čase potrestal gólom Róbert Pillár. Po zmene strán Ružomberčania nastrelili žrď a vzápätí inkasovali gól z kopačky Jana Kalabišku. V 69. minúte pridal Filip Hlohovský tretí gól Záhorákov a pre hostí bol vzhľadom na priebeh výsledok veľmi krutý. V rozmedzí 85. až 88. minúty však dvakrát skóroval Pavol Masaryk a vykresal pre Liptákov nádej na bodový zisk, lenže hra vabank so snahou o vyrovnanie hosťom nevyšla, z protiútoku zavrel skóre Tomáš Komara a Ruža prehrala 2:4.

    Hlavný tréner ružomberského A mužstva nebol po zápase spokojný s výkonom svojich zverencov. „Z našej strany to bol dobrý prípravný zápas, bez súbojov. Vypracovali sme si šesť šancí, súperovi sme umožnili streliť štyri góly, čo sa nám pred tým nikdy nestalo. Vnímal som to ako prípravný zápas, čo ma veľmi mrzí,“ vyjadril sa po zápase na tlačovej konferencii Ivan Galád.

    Ružomberok sa so ziskom 36 bodov a pasívnym skóre 38:43 nachádza na ôsmej priečke, má rovnaký bodový zisk ako 9. Dunajská Streda a na svojho aktuálneho súpera, 7. Myjavu, stráca jeden bod.

    Predchádzajúce zápasy v jarnej časti:

    MFK Ružomberok – FK Senica 2:1
    MFK Ružomberok – Spartak Myjava 2:1
    MFK Ružomberok – FK Dukla Banská Bystrica 1:1
    MFK Ružomberok – MŠK Žilina 1:1
    MFK Ružomberok – MFK Košice 1:0
    FC ViOn Zlaté Moravce – MFK Ružomberok 0:2
    MFK Ružomberok – FC DAC Dunajská Streda 2:1
    ŠK Slovan Bratislava – MFK Ružomberok 1:0
    MFK Ružomberok – AS Trenčín 0:1
    FC Spartak Trnava – MFK Ružomberok 2:1
    MFK Ružomberok – ŽP Šport Podbrezová 2:0
    FK Senica – MFK Ružomberok 4:2
     
    V predposlednom kole Fortuna ligy si priblížime súboj medzi tabuľkovými susedmi, domácim Spartakom Myjava a hosťujúcim Ružomberkom.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:15.

    Veronika Pancuráková


    Hľadáme spravodajcu pre tím Spartak Myjava. Viac informácií tu.

    Góly: 5. Daniel – 37. Boszorád

    Karty:   40. Švec (MYJ) – 43. Zošák (RUZ), 56. Gerát (RUZ)


    Spartak Myjava: Urminský – Švec, Jánošík, Častulín, Kolár – Bílovský, Marček (C) – Jastráb (62. Ciprys), Pekár, Daniel – Kuzma (67. Peňaška).
    Náhradníci: Hruška – Múdry, Kastelovič, Ciprys, Peňaška, Janco, Copko.

    MFK Ružomberok: Nikolič – Boszorád, Maslo (C), Kružliak, Rosa – Nagy (58. Janič), Gerát, Vavrík, Lupták, Zošák (46. Már. Almaský) – Masaryk (81. Kotora).
    Náhradníci: Šavol – Már. Almaský, A. Lovás, Gerec, Turčák, Kotora, Janič.

    Rozhodca: Očenáš – Vorel, Roszbeck