Podbrezová – Dunajská Streda 2:3 (kon.) | Slovan Bratislava – Zlaté Moravce 1:0 (kon.) | Trenčín – Žilina 0:1 (kon.)
Trnava – B. Bystrica 3:1 (kon.) | Myjava – Ružomberok 1:1 (kon.) | Košice – Senica 1:1 (kon.)
koniec
ŠK Slovan Bratislava
1:0 (0:0)
FC ViOn Zlaté Moravce
Sobota 23.05.2015, 17:15 • Pasienky, Bratislava (kapacita 11 591 miest) • Niké liga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:15.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, naša najvyššia futbalová súťaž sa blíži do svojho záveru, ostávajú posledné dve kolá! Bratislavský Slovan ešte bojuje o konečné 3.miesto v tabuľke, Zlaté Moravce pokojne dohrávajú súťaž. Na Pasienkoch nás určite čaká zaujímavý zápas!

    Slovan Bratislava ťahá štvorzápasovú víťaznú sériu, v posledných kolách sa rozohral k výborným výkonom. Najprv doma Senici nasúkal štyri góly, potom Myjave vonku šesť gólov, aby sa vytrápil doma s Banskou Bystricou a prekvapujúco vyhral 2:1 v Žiline. Belasí sa tak definitívne kvalifikovali do 1. predkola Európskej ligy. Popri tom však ešte bojujú o konečnú 3.priečku, na ktorej by veľmi radi preskočili veľkého rivala z Trnavy. Najlepším strelcom tímu je Adam Zreľák s 10 gólmi, nasleduje Seydouba Soumah s 8 presnými zásahmi.

    Zlaté Moravce nepredvádzajú práve oslnivé výkony, zaznamenali však dôležitý triumf v Podbrezovej, vďaka ktorému sa udržali medzi elitnou spoločnosťou aj pre nasledujúcu sezónu. Pritom pred začiatkom sezóny i jarnej časti boli papierovo najväčším outsiderom, množstvo odborníkov či fanúšikov ich odpisovalo. Tím pod vedením trénera Mráza sa zmobilizoval a výsledkom je pokojné dohrávanie súťaže v horšej polovici tabuľky. ViOn trápi strelecká produktivita, jeho hráči nastrieľali len 26 gólov, najlepším strelcom je Peter Mazan s 5 gólmi.

    V oboch vzájomných zápasoch tejto sezóny dominoval bratislavský Slovan. V decembri minulého roka vyhral doma 2:1 po dvoch góloch Milinkoviča, za Zlaté Moravce znižoval Charizopulos. V úvode jarnej časti Slovan vyhral v Zlatých Moravciach 2:0 po góloch Peltiera a Zreľáka.

    Čo sa týka tabuľky, tak Slovan sa aktuálne nachádza na 4.mieste so ziskom 51 bodov a skóre 45:42. Na tretiu Trnavu stráca dva body, v prípade rovnosti bodov s ňou má horšie vzájomné zápasy. Zlaté Moravce sú na 10.mieste s 32 bodmi a skóre 26:50. V teoretickom prípade ešte môžu poskočiť na 7.priečku, najhoršie skončia na predposlednom, 11.mieste.

    Bodovať potrebujú predovšetkým domáci, tí veria, že získajú proti Zlatým Moravciam a v poslednom kole v Dunajskej Strede plný počet bodov, pričom Trnava by mohla zaváhať v poslednom kole v Žiline. Zároveň pôjde o rozlúčku belasých s domácimi fanúšikmi v tejto sezóne. Hostia však už favoritov viackrát potrápili, preto nesmieme zabúdať ani na ich silu. Zápas vám priamo z Pasienkov priblíži v sobotu od 17:15 Tomáš Schügerl.
     
    Úvodné zostavy:

    ŠK Slovan Bratislava: Perniš – Gorosito, Saláta (C), Niňaj, Čikoš – Štefánik, Simović – Mészáros, Soumah, Oršula – Zreľák.
    Náhradníci: Krnáč – Záhumenský, Kubík, Gašparovič, Čermák, Peltier, Lásik.

    FC ViOn Zlaté Moravce: Kováč (C) – Chren, Tipurić, Pavlenda, Kirilins – Charizopulos, Szöke, Orávik, Sabo – Mikinič, Mazan.
    Náhradníci: Novota – Cebara, Mance, Kovjenić, Karaš..
     
    -15
    Vážení športoví fanúšikovia, prajem vám príjemný sobotný podvečer pri vyvrcholení tohto ročníka slovenskej najvyššej futbalovej súťaže! Do konca sezóny zostávajú dve kolá, v ktorých sa rozhodne o doteraz jedinej nevyjasnenej otázke – a síce, kto získa pomyselný bronz za tretie miesto. Na tom sa zatiaľ nachádzajú futbalisti Spartaka Trnava, dva body na nich stráca štvrtý Slovan. A práve belasých budeme sledovať v nasledujúcich dvoch hodinách, počas ktorých si zmerajú sily so Zlatými Moravcami, mužstvom, ktoré už splnilo cieľ záchrany a môže hrať bez výsledkového tlaku alebo stresu. Vy si zatiaľ môžete pozrieť zostavy, z Pasienkov sa vám znovu prihlásim tesne pred začiatkom zápasu.
     
    V Bratislave od rána husto prší, panujú veľmi nepríjemné podmienky a odzrkadlilo sa aj na diváckej návšteve, zatiaľ si na tribúny našlo len pár stoviek divákov. Oba tímy už na ihrisku, Slovan v tradičných belasých dresoch, hostia v červenom. Prajem vám príjemný športový zážitok!
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    V prvej akcii po rozohrávke domáci, Simović nahrával Zreľákovi, ktorý bol pri snahe o kľučku faulovaný. Slovan ostane pri lopte.
     
    2
    Pekná akcia Slovana po ľavej strane, Meszároš nacentroval do stredu šestnástky, kde strieľal z voleja Zreľák, mieril tesne vedľa pravej žrde!
     
    3
    Belasí sú v prvých minútach aktívni, jednoznačne smerujú za svojim trojbodovým cieľom. Teraz však center Salátu na Zreľáka presný nebol, pri lopte prvýkrát ViOn.
     
    4
    Akcia hostí skončila v strede ihriska, po zemi sa dnes bude kombinovať naozaj ťažko, terén je doslova nasiaknutý vodou po celodennom daždi. Momentálne lopta v strede ihriska.
     
    5
    Charizopulos bol faulovaný pri pravej postrannej čiare, hostia budú môcť zahrávať štandardku z cca 30 metrov.
     
    6
    Po štandardke nasledoval center do šestnástky, pred päťkou si tam zakričal Perniš a s prehľadom stiahol loptu do svojich rukavíc.
     
    7
    Slovan zahrával štandardku z väčšej vzdialenosti na súperovej polovici, Saláta však centroval dopredu veľmi nepresne, lopta skončila až za bránkovou čiarou a Kováč môže vykopávať.
     
    8
    Vpredu sa osmelili aj hostia, aktívny Charizopulos sa prebíjal po pravej strane a snažil sa dostať až do šestnástky, čistým zákrokom ho tam zastavil stopér Niňaj.
     
    9
    Zreľák fauloval v útočnom súboji, akcia Slovana bola zastavená a rozohrávať môžu hostia. Loptu si berie až brankár Kováč a pošle dopredu dlhý výkop.
     
    10
    Pekný ťah Oršulu, kolmicou na pravej strane vysunul popri čiare Zreľáka, ktorý okamžite centroval pred šestnástku, kde už sa rysovala dobrá strelecká pozícia pre Gorosita, napokon ho sklzom zastavil obranca.
     
    11
    Hru na oboch stranách brzdí množstvo nepresností, okrem jednej šance Zreľáka sme zaujímavejšie akcie nevideli. Väčšia snaha je na strane Slovana, ViOn ale dobre bráni.
     
    12
    Potlesk divákov zožal Gorosito, keď obetavým sklzom zastavil rodiaci sa nebezpečný prienik Orávika, je z toho out pre ViOn.
     
    13
    Gorosito sa pokúsil o stopérsky výpad, prešiel cez dvoch hráčov, potom mu však lopta odskočila a ešte aj nepríjemne fauloval protihráča, výhoda pre Zlaté Moravce a Gorosito môže len veriť, že neuvidí kartu.
     
    14
    Zl. Moravce stratili loptu a vpred sa vydali belasí, pri postupe popri čiare bol faulovaný Soumah. Rozhodca sa vrátil k predchádzajúcemu faulu Gorosita, ústne mu dohovoril.
     
    15
    Slovan to skúša cez sformovanú obranu, Štefánik vyslal oblúčik na Zreľáka, ktorý loptu už v šestnástke na ihrisku nezachytil.
     
    16
    Hra sa presunula na opačnú stranu, Orávik sa síce pošmykol pri centri od postrannej čiary, aj napriek tomu však našiel v šestnástke Kirilinsa, ktorý loptu nedokázal spracovať.
     
    17
    Čikoš sa pokúsil o nový impulz v ofenzíve Slovana a chcel prejsť cez obranu popri postrannej čiare, hodil si loptu príliš dopredu a napriek veľkej snahe je z toho len odkop od brány hostí.
     
    18
    Slovanu nevychádza finálna fáza, Soumah mohol vysunúť Zreľáka, ktorý sa už v strede ihriska chystal na nebezpečný prienik, ešte pred ním loptu zastavil Pavlenda.
     
    19
    Hostia mohli priam šokujúco otvoriť skóre! Po rýchlej akcii vystrelil z pravej strany z cca 25 metrov Sabo a v podstate trafil do v šestnástke stojaceho Mazana, od ktorého hlavy sa lopta odrazila tesne vedľa pravej žrde!
     
    20
    Lopta medzi stopérmi Slovana, tí sa snažia postupne založiť postupnú akciu, proti sformovanej obrane sa im to nedarí. Hlásateľ už medzičasom pozval divákov z nekrytých tribún na hlavnú krytú tribúnu, keďže stále silno prší.
     
    21
    Štefánik faulovaný pri postupe stredom ihriska, lopta zostane na kopačkách Slovana. Hostia bránia s 10 hráčmi, Slovan cez nich len veľmi ťažko prechádza.
     
    22
    Po rozohrávke to sympaticky skúsil z cca 25 metrov Štefánik, neostýchal sa a vystrelil, mieril tesne vedľa ľavej žrde brány.
     
    23
    Zlaté Moravce podnikajú zaujímavé brejky, Charizopulos priťukol na šestnástke Pavlendovi a ten sa oprel do lopty z 20 metrov, mieril však nad bránu.
     
    24
    Štandardka v podaní hosťujúceho mužstva, loptu najprv odvrátil hlavou Gorosito, aby následne po odrazenej lopte definitívne Slovan oslobodil Čikoš.
     
    25
    Na opačnej strane mal Štefánik pred šestnástkou trochu priestoru i času, oboje však stratil, keď sa miesto strely či prihrávky rozhodol pre samostatný prienik proti trom obrancom, tí ho zastavili.
     
    26
    Zreľák zabojoval na pravom rohu šestnástky, bol až za Chrenom, po lopte však išiel tak intenzívne, že získal pre Slovan aspoň rohový kop.
     
    27
    Gorosito prehral hlavičkový súboj po centri z rohu a hostia sa vydali dopredu v štvorici hráčov proti trom obrancom, po nepresnej prihrávke loptu stratili.
     
    28
    Oršula so Zreľákom rozhýbavajú statickú ofenzívu Slovana, teraz sa Oršula predral po pravej strane cez Chrena, ten ho čistým sklzom zastavil a ešte loptu trafil tak šikovne, že z toho nebol ani rohový kop.
     
    28
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Seydouba Soumah, prichádza Lester Peltier.
     
    29
    Soumah striedal pre zranenie, ktoré utŕžil v jednom zo súbojov ešte zo začiatku zápasu. Domáca ofenzíva tak znovu stratila na sile, odišiel jej najkreatívnejší hráč.
     
    30
    Dve výborné šance belasých! Najprv Oršula presným centrom z pravej strany našiel v šestnástke Štefánika, jeho dva strelecké pokusy boli zablokované! Po odrazenej lopte strieľal z 25 metrov Zreľák, prízemný pokus k pravej žrdi kryl Kováč!
     
    31
    Slovan zahrával štandardku z cca 35 metrov, Štefánikov vysoký oblúčik však doletel až ku Kováčovi, ktorý si loptu s prehľadom stiahol zo vzduchu.
     
    32
    Štefánik na dva metre nevrátil presne Simovičovi, akcia domácich tak bola zastavená, pri lopte hostia, ktorí po faule na Szökeho získali štandardku z 30 metrov.
     
    33
    Po Pernišovom výkope predviedol parádnu pätičku vo vzduchu Peltier a vysunul tak dopredu Zreľáka, ten bol pri postupe zozadu faulovaný.
     
    34
    Žltú kartu dostáva Peter Mazan (FC ViOn Zlaté Moravce).
     
    34
    Zo štandardky rezultoval dobrý center do stredu šestnástky, do vzduchu tam skákal Gorosito, nakoniec loptu zasiahol len nedôrazne a tá tak skončila vedľa ľavej žrde.
     
    35
    Na ihrisku v podstate nič nové, v 80 % času má loptu pod kontrolou Slovan, je to však predovšetkým v strede poľa, odkiaľ nebezpečenstvo pre hosťujúcu bránu nehrozí.
     
    36
    Gorosito ideálne centroval od pravej postrannej čiary, na zadnej žrdi našiel Oršulu, ktorý ale pri snahe o hlavičku fauloval obrancu, vzrušenie tribún tak rýchlo opadlo.
     
    37
    Slovan to skúša prihrávkami, centrami, nič z toho ale zatiaľ nevychádza. Zlaté Moravce relatívne v pohode bránia bezgólový výsledok.
     
    38
    Teraz to skúšal po pravej strane Meszároš, ten sa nepresadil v súboji s Chrenom a po malej domov Pavlendu zachraňoval Kováč, pred dobiedzajúcim Zreľákom loptu odkopol.
     
    39
    Čikošovi prienik po ľavej strane nevyšiel, narazil tam na obrannú hradbu zloženú z dvoch obrancov hostí, ktorí ho ďalej nepustili.
     
    40
    Zreľák si chrbtom k bráne spracoval center v šestnástke, na ťažkom teréne si potom loptu predkopol priďaleko, bol tam navyše proti presile troch obrancov hostí.
     
    41
    Zlaté Moravce po dlhšom čase pohrozili, Orávik strieľal z voleja na ľavej strane šestnástky, trafil len do dobre postaveného Niňaja.
     
    42
    Zreľák znovu napádal rozohrávajúceho Kováča, ten pod tlakom odkopol loptu len do outu, belasí tak získali vhadzovanie na útočnej polovici.
     
    43
    Ani po outovom vhadzovaní Slovan nič zaujímavé nezískal, Gorosito odkopol loptu len do outu. Polčas sa pomaly blíži ku koncu, veľa futbalovej krásy nepriniesol.
     
    44
    Oršula si nespracoval loptu pri postrannej čiare, nepresnosťou sa ta končí aj ďalšia snaha belasých. Tí sa až na výnimky dnes nedokážu v ofenzíve presadiť.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Rozhodca ukončil polčas asi o 3 sekundy skôr, než tak oznámila svetelná tabuľa. Spokojnejší môžu byť určite hostia, ktorí držia výhodný bezgólový výsledok. Slovanu nemožno uprieť snahu, v útočnej fáze však absentuje väčšia invencia, kvalita a predovšetkým pohyb. Najmä preto sme videli len málo gólových šancí a prirodzene aj žiaden gól. Uvidíme, či to zmení druhý polčas, pri jeho začiatku sa na vás teším o 18:18.
     
    Štatistiky po prvom polčase:
    Góly: 0:0
    Žlté karty: 0:1
    Červené karty: 0:0
    Strely na bránku: 1:0
    Strely mimo bránky: 3:1
    Rohové kopy: 1:0
    Ofsajdy: 0:1
    Voľné kopy: 15:9
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Ani jeden z tímov cez prestávku nestriedal, druhý polčas nám začína faulom Čikoša, pri lopte tak zostane ViOn.
     
    46
    Do odrazenej lopty po štandardke sa do lopty z 20 metrov na osi ihriska parádne oprel z prvej Orávik, trafil to veľmi dobre a Perniš môže byť rád, že lopta smerovala len do stredu brány, kde ju brankár Slovana na dvakrát kryl!
     
    47
    Peltier a Zreľák mohli po Simovičovom priťuknutí strieľať z hranice šestnástky, nedohodli sa však a tak sa do lopty chceli oprieť obaja, výsledok bol vskutku logicky mizerný.
     
    48
    Zatiaľ pokračuje obraz hry z prvého polčasu, pri lopte častejšie Slovan, väčšiu šancu však mali hostia. Tí predvádzajú naozaj organizovaný a koncentrovaný výkon.
     
    49
    Slovan zahrával štandardku a loptu posielal do šestnástky Štefánik, Gorosito sa v šestnástke hlavou nepresadil.
     
    50
    Hostia si uvedomili, že Slovan nie je úplne vo svojej koži a hrozia aj vpredu. Mazan tam parádne prešiel cez Gorosita a dal ešte na center Mikiničovi, jeho loptu na zadnú žrď odhlavičkoval v páde Simovič.
     
    51
    Simovič faulovaný na útočnej polovici, Slovan zahrá jednu zo svojich mnohých dnešných štandardiek, loptu si postavil Štefánik.
     
    52
    Štefánik s rozohrávkou dlho čakal, z tribúny sa ozvala otázka: ,,Čo si v parlamente?" Napokon lopta smerovala do ofsajdu, signál belasým nevyšiel.
     
    53
    Na druhej strane pokračuje nebezpečná aktivita ViOnu, Mikinič sa presadil pred šestnástkou a vyslal prízemnú strelu z 20 metrov, mieril vedľa pravej žrde.
     
    55
    Slovan dal gól!
    Pekná akcia Slovana, belasí sa dostávajú do vedenia! Oršula sa presadil pri pravej postrannej čiare, vyslal nádherný center na protiľahlú stranu šestnástky, kde sa na zadnej žrdi presadil cez nedôrazného obrancu KAROL MÉSZÁROS, bol už sám pred Kováčom a prestrelil ho krížnou strelou do ľavého vinkla!
     
    56
    Zlaté Moravce sa snažili odpovedať, Mikinič sa však k dlhej lopte na hrote útoku nedostal, všetko vyriešil pozorný Perniš.
     
    57
    Slovan drží loptu v strede ihriska, Zlaté Moravce zatiaľ svoju hru po inkasovanom góle veľmi nezmenili, stále bránia so všetkými hráčmi na vlastnej polovici.
     
    58
    Na hrote útoku bol v postavení mimo hry Zreľák, Kováč tak môže vykopávať a hostia sa po dlhšej dobe dostanú do útočnej akcie.
     
    59
    Gól Slovana hru veľmi nerozhýbal, stále sa hrá najmä medzi šestnástkami, občasné útočné výpady zastavujú fauly či postavenia mimo hru.
     
    60
    Mazan sa snažil naštartovať ofenzívu Zlatých Moraviec, pri pravej postrannej čiare sa však príkladne vrátil Mészáros a odvrátil loptu do outu.
     
    61
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Filip Oršula, prichádza František Kubík.
     
    61
    Zreľák rozbehol brejk Slovana, z pravej strany vyslal krížny center, ktorý preletel až ku Peltierovi. Ten videl, ako sa Zreľák presúva pred bránu a tak mu tam posielal pekný oblúčik, ktorý napokon netečovaný preletel tesne okolo pravej žrde!
     
    62
    Striedanie v tíme FC ViOn Zlaté Moravce: z ihriska odchádza Andrejs Kirilins, prichádza Kamil Karaš.
    Striedanie v tíme FC ViOn Zlaté Moravce: z ihriska odchádza Peter Mazan, prichádza Stefan Cebara.
     
    63
    Žltú kartu dostáva Kamil Karaš (FC ViOn Zlaté Moravce).
     
    63
    Parádna súhra Slovana, Čikoš rozohral out na pravej strane Kubíkovi, ktorý sa skvele zorientoval a z otočky nacentroval loptu na bližšiu žrď, kde Zreľák z päťky hlavičkoval do bočnej siete!
     
    64
    Cebara sa snažil založiť útok ViOnu, Čikoš sa však veľmi dobre vrátil a ešte na poliacej čiare ho účinne zastavil, lopta znovu na kopačkách belasých.
     
    65
    Výkop Kováča preletel cez obranu Slovana až na hrot Mikiničovi, ten mal chvíľu času, aby postupoval sám na Perniša, napokon sa však rýchlo vrátil Niňaj a čistým zákrokom Mikiniča o loptu obral.
     
    66
    Výborný zápas hrá Čikoš, cez neho sa snažil po krídle predrať Cebara, Čikoš si ho veľmi dobre telom pokryl a zastavil rodiacu sa akciu hostí.
     
    67
    Orávik si výborne hruďou spracoval dlhý nákop na útočnej polovici hostí a už sa rútil do šestnástky, tvrdým, ale čistým zákrokom ho zastavil Gorosito.
     
    68
    Peltier centroval loptu pred bránu, kde nedôrazne zasiahol obranca Tipurič a prenechal tak loptu Kubíkovi, ten vracal na Čikoša, ktorý si na hranici šestnástky loptu nedokázal spracovať.
     
    69
    Žltú kartu dostáva Július Szöke (FC ViOn Zlaté Moravce).
     
    70
    Žltú kartu dostáva František Kubík (ŠK Slovan Bratislava).
     
    71
    Hostia sa po faule Kubíka dostali na útočnú polovicu, zo štandardky rezultoval nákop Orávika, ktorý hľadal Cebaru, ten však bol v šestnástke v postavení mimo hry.
     
    72
    Kombinácie hostí viaznu, v 90 % prípadov kvôli nepresným prihrávkam, takým, akú teraz predviedol na niekoľko metrov od postrannej čiary Orávik.
     
    73
    Slovan sa po chybe Simoviča musel brániť pred vlastnou šestnástkou, Mikinič sa však pri čiare nepresadil, vykopávať tak môže Perniš.
     
    74
    Úroveň hry v posledných minútach výrazne poklesla, Slovanu vpredu akcie nevychádzajú, hostia sú na tom ešte oveľa horšia. Hrá sa tak v strede ihriska.
     
    75
    Striedanie v tíme FC ViOn Zlaté Moravce: z ihriska odchádza Patrik Sabo, prichádza Armando Mance.
     
    76
    Peltier získal loptu na belasé kopačky a prenikol dopredu popri pravej postrannej čiare, bol stiahnutý zozadu a nasleduje štandardka pre belasých.
     
    77
    Center zo štandardky vypadol Kováčovi z rukavíc, loptu tak musel skrotiť pred dobiedzajúcimi hráčmi Slovana, s námahou sa mu to podarilo.
     
    77
    Žltú kartu dostáva Karol Mészáros (ŠK Slovan Bratislava).
     
    78
    Cebara na hrote útoku hostí sklepol dlhú loptu, na smolu ViOnu sa tam na hranici šestnástky nedohodli Mikinič s Orávikom. Slovan potom pod tlakom odkopol loptu, pomaly sa nám začína rodiť záverečný nápor hostí.
     
    79
    Mészáros najprv udržal loptu na ihrisku sklzom pri postrannej čiare, aby Čikoš potom prudkou prihrávkou dostal pod tlak Perniša, ten v páde zakopol loptu do outu.
     
    80
    Pomerne prekvapujúco sledujeme bránenie Slovana na vlastnej polovici, Zlaté Moravce sa tam snažia dostať do strelecký pozícií, zatiaľ je to najmä pred šestnástkou.
     
    81
    Simovič len odkopol loptu na polovicu Zlatých Moraviec, ViOn tak teda stále v aktivite, zatiaľ sa však do šestnástky nedostáva.
     
    82
    Orávik mohol vyrovnať! Na strane hostí parádne udržal loptu v hre Mikinič, z rohu ihriska prihral na hranicu šestnástky Orávikovi, ktorého krížny volej vyrazil skvele Perniš!
     
    83
    Peltier získal loptu po nevydarenej štandardke hostí a dostával do brejku, ešte tesne za poliacou čiarou ho stiahol zozadu Mance.
     
    84
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Samuel Štefánik, prichádza Richard Lásik.
     
    85
    Parádna akcia Františka Kubíka! Navrátilec do zostavy Slovana prešiel popri čiare cez Tipuriča, a z uhla sa snažil oblúčikom na zadnú žrď prekvapiť Kováča, ktorý loptu vyškriabal z vinkla nad brvno!
     
    86
    Následný rohový kop belasým nevyšiel, lopta len preletela cez šestnástku. Svoju útočnú akciu tak môžu založiť Zlaté Moravce.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 485 divákov.
     
    87
    Čikoš čistým zákrokom zastavil Mikiniča, ten tak poslal dopredu len vysoký dlhý nákop, ktorý si s námahou, ale predsa na hranici šestnástky stiahol vysoký Perniš.
     
    88
    Zápas sa blíži do svojho záveru, Zlaté Moravce hrajú na útočnej polovici a zrejme prídu ich posledné šance na vyrovnanie zápasu. Teraz získali štandardku z výhodnej pozície z 25 metrov z pravej strany.
     
    89
    Žltú kartu dostáva Branislav Niňaj (ŠK Slovan Bratislava).
     
    89
    Ešte pred rozohraním štandardky debata rozhodcu so Salátom, ten tam mal zase nejakú diskusiu s hráčom Zlatých Moraviec.
     
    90
    Center zo štandardky preletel až na zadnú žrď, kde hosťom takmer doprial vyrovnanie Lásik! Hráč Slovana totiž z päťky loptu odkopol smerom na vlastnú bránu a mieril tesne nad brvno!
     
    90
    Rozhodca nadstavuje 2 minúty.
     
    90+1
    Zlaté Moravce mohli vyrovnať, po rohu zakončoval volejom zvnútra šestnástky Orávik a jeho strelu k bližšej žrdi skvele kryl Perniš!
     
    90+2
    Zreľák vybojoval loptu v strede ihriska a nacentroval na hranicu šestnástky Kubíkovi, ten ideálne vysúval Mészárosa, spod jeho nôh loptu odkopol vracajúci sa obranca!
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    Slovan Bratislava napokon získal cenné tri body a ešte sa udržal v hre o konečnú tretiu priečku. V tejto sezóne sme už na Pasienkoch videli aj lepšie zápasy, tri body pre domácich sú však napokon zaslúžené, vypracovali si viac šancí, i keď hostia takisto nepríjemne hrozili. O všetkom rozhodol gól Mészárosa z 55.minúty stretnutia.
     
    S konštatovaním, že Slovan Bratislava zvíťazil nad Zlatými Moravcami 1:0, sa s vami lúčim a prajem príjemný zvyšok dňa!
     
    Štatistiky po prvom polčase:
    Góly: 1:0
    Žlté karty: 3:4
    Červené karty: 0:0
    Strely na bránku: 2:3
    Strely mimo bránky: 5:2
    Rohové kopy: 3:1
    Ofsajdy: 4:2
    Voľné kopy: 27:25 (19:11:02)

    Tomáš Schügerl


    Hľadáme spravodajcu pre tím FC ViOn Zlaté Moravce. Viac informácií tu.

    Góly: 55. Mészáros (Oršula)

    Karty:   70. Kubík (SBA), 77. Mészáros (SBA), 89. Niňaj (SBA) – 34. Mazan (ZMO), 63. Karaš (ZMO), 69. Szöke (ZMO), 83. Mance (ZMO)


    ŠK Slovan Bratislava: Perniš – Gorosito, Saláta (C), Niňaj, Čikoš – Štefánik (84. Lásik), Simović – Mészáros, Soumah (28. Peltier), Oršula (61. Kubík) – Zreľák.
    Náhradníci: Krnáč – Záhumenský, Kubík, Gašparovič, Čermák, Peltier, Lásik.

    FC ViOn Zlaté Moravce: Kováč (C) – Chren, Tipurić, Pavlenda, Kirilins (62. Karaš) – Charizopulos, Szöke, Orávik, Sabo (75. Mance) – Mikinič, Mazan (62. Cebara).
    Náhradníci: Novota – Cebara, Mance, Kovjenić, Karaš.

    Rozhodca: Kráľovič – Chládek, Súkeníková

    Diváci: 485