Praia – Boavista 2:0 (kon.) | Nacional – Ferreira 3:0 (kon.) | Arouca – Moreirense 1:2 (kon.)
Gil Vicente – Belenenses 0:2 (kon.) | Rio Ave – Lisabon 0:1 (kon.) | Benfica – Marítimo 4:1 (kon.)
Coimbra – Guimarães 2:4 (kon.) | Braga – Setúbal 5:0 (kon.)
koniec
Academica de Coimbra
2:4 (1:1)
Vitoria Guimarães
cz Sobota 23.05.2015, 21:15 • Estádio Cidade de Coimbra, Coimbra • Primeira Liga
Predzápasové kurzy
    Ricardo VALENTE - 2:4
     
    90+4
    Guimarães právě vstřelilo branku!
    Je rozhodnuto. Jonathan Alvez poslal z levé strany přízemní centr do vápna, kde RICARDO VALENTE předběhl beka a poslal míč přesně k levé tyči branky. Asistence: Jonathan Alvez.
     
    84
    Poslední střídání také na hostující straně. Střelce zatím rozdílového gólu Tomaného nahrazuje Jonathan Alvez
     
    82
    Třetí střídání domácích. Ze hřiště odchází obránce Iago Santos, místo kterého míří na plac ofenzivní muž Olascuaga.
     
    77
    Hosté dnes podruhé střídají. Z placu odchází útočník Sami a nahradí ho Bouba Saré. Uvidíme, zda toto střídání přinese oživení do nyní hodně defenzivní hry Vitórie.
     
    76
    Po rohu se míč dostal kousek za vápno, kde byl připraven Aderlan Silva. Posunul si míč do velkého čtverce a jeho křižná rána byla nyní mnohem nebezpečnější než střela stejného hráče před malou chvílí. Douglas se ale prezentoval skvělým zákrokem a vytáhl míč na roh.
     
    75
    Aderlan Silva z hranice vápna vystřelil a jen těsně minul horní tyčku hostující svatyně.
     
    73
    Dnes velmi dobře hrajícího Pedra Nuna, který vstřelil svůj letošní první gól v portugalské lize, nahrazuje Lucas Mineiro.
     
    72
    Tlak domácích nyní trošku přeruší žlutou kartu vidící Aderlan Silva.
    Esgalo svojí velkou šanci nevyužil, stav je tak stále 2:3
     
    71
    Fantastický Douglas uchránil svůj tým od třetího gólu. Dezorientovaná obrana hostí dala obrovsky moc prostoru Esgalovi, který se ve vápně jednoduchou kličkou uvolnil, vystřelil a jen výborný reflex gólmana hostí znamená přítrž gólové radosti domácích.
    IVANILDO - 2:3
     
    70
    Coimbra právě vstřelila branku!
    Tak dlouho si dvojice bránících hráčů Guimarãese dávala přednost v možnosti odvrátit vysoký a padající míč do vápna, až jejich nerozhodnosti využil IVANILDO a z první poslal míč pod víko. Další hezký gól domácích.
     
    63
    A právě Rafael Lopes měl na své levačce snížení, když na hranici penalty dostal míč, jenže vytřepal jen rukavice Douglase, od kterého jde balon na roh.
     
    61
    Po jednašedesáti minutách vidíme dvě střídání, každé na jedné straně. Cissého v útoku domácích nahrazuje Rafael Lopes. Na druhé straně jde z placu záložník Bernard, kterého nahrazuje Joseph.
     
    59
    Cissé dostal za nemístné poznámky k sudímu Ferreirovi žlutou kartu.
    TOMANÉ - 1:3
     
    59
    Guimarães právě vstřelilo branku!
    Příznivci hostí se radují z třetího gólu, který ale neměl platit. Luís Rocha viděl, jak se mu za obranou nabízí TOMANÉ, tak na něj poslal přízemní centr. V době přihrávky byl útočník hostí zhruba metr za posledním hráčem Coimbry. Získal tak výhodu, byl u míče dříve a poslal jeho podél padajícího Lee Oliveiry do sítě.
    OTÁVIO - 1:2
     
    53
    Guimarães právě vstřelilo branku!
    OTÁVIO se nyní předvedl v mnohem lepším světle než před malou chvílí, kdy dostal málem žlutou kartu. Krásně si naběhl na centrovaný míč z kopačky Samiho a hlavičkou z prostoru penaltového puntíku poslal míč do levého horního rohu branky Oliveiry.
     
    51
    Vidíme první kartu zápasu. Bernard se pokusil o nafilmovaný pád po tom, co se jej Pedro Nuno ani nedotkl, ale hlavní rozhodčí Fereira mu to nezbaštil a Bernard již vidí kartičku za nesprotovní chování.
    Pedro NUNO - 1:1
     
    40
    Coimbra právě vstřelila branku!
    První gól v sezoně z kopačky PEDRA NUNA, a hned se vší parádou. Záložník Academiky si počkal na parání přihrávku Esgala, který se předtím pěknou míčovou ekvilibristikou zbavil hned trojice hráčů soupeře, šikovnou kličkou se vyhnul Luísi Rochovi a poté nekompromisně zamířil pod břevno svatyně Douglase, který se po střele pouze ohlédl. Asistence: Esgalo.
     
    38
    Další střela domácích je sražena na rohový kop, po kterém se část publika v coimberské aréně hodně zlobí, neboť viděla ruku. A já bych řekl, že se jasně měla pískat. Přizvednutí míče po hlavičce Ivanilda zasáhlo Tomaného do ruky a od ní šel míč na roh. Místo z jedenáctky se bude kopat z levého rohu.
    Ricardo VALENTE - 0:1
     
    34
    Guimarães právě vstřelilo branku!
    Už jsem si myslel, že i další akce hostí bude překombinovaná. Po centru Samiho přiťukl Tomané míč k RICARDO VALENTEMU, jenž na nic nečekal, vystřelil a za přispění teče beka Joao Reala se balon dostal za záda Lee Oliveiry, který na změnu směru letu kulatého nesmyslu nemohl zareagovat, padal ke své pravé tyči. Asistence: Sami.
     
    28
    Sami nyní vystřelil už svým vlastním přičiněním, když převzal na levém rohu vápna míč a obešel dva protihráče. Jenže nedokázal míč vměstnat k levému hornímu rohu Oliveirovy branky. Balon letí těsně nad.
     
    27
    Rána Cafúa byla ztečována Samim, čímž výrazně změnila směr a už to vypadalo, že míč zapadne k pravé tyči. Nakonec se tak k oddychu Lee Oliveiry v domácí svatyni nestalo.
    Ricardo Valente v obrovské šanci
     
    18
    Obrovská šance Vitórie SC. Tohle se musí dávat, pokud chtějí domácí bojovat o přímý postup do Evropské ligy. Po rohu propadl míč ke zcela volnému Ricardo Valentemu, jenž zblízka nepropálil Lee Oliveiru, kterého musíme pochválit za jeho reflex.
     
    11
    Ivanildo si v akrobatické poloze ve vápně stáhl k pravačce dlouhý míč a na hranici velkého čtverce našel Nuna Pilota. Kapitán Academiky z první však míří vysoko nad. Kombinace to však byla pěkná, to ne že ne.

    Tomáš Lysý

    Góly: 40. Nuno, 70. Ivanildo – 34. Valente, 53. Otávio, 59. Tomané, 90+4. Valente

    Karty:   59. Cissé (COI), 72. Silva (COI) – 51. Bernard (GUM)


    Academica de Coimbra: Oliveira – Esgalo, Joao Real, I. Santos, Oualembo – Piloto, F. Alexandre, Nuno – Ivanildo, Cissé, A. Silva. Trenér: José Viterbo
    Náhradníci: F. Santos, Nascimento, Mineiro, Obiora, Olascuaga, Magique, Lopes.

    Vitoria Guimarães: Douglas – Plange, Cafú, Moreno, Rocha – Bernard, Otávio, Josué – Sami, Tomané, Valente. Trenér: Ruí Vitória
    Náhradníci: Asis, Joseph, J. Afonso, Alves, Gui, Saré, Alvez.

    Rozhodca: Ferreira – Moniz, Serrão – Machado