Levante – Elche 0:0 (kon.) | Bilbao – Villarreal 4:0 (kon.) | Barcelona – La Coruña 2:2 (kon.)
Granada – Atlético Madrid 0:0 (kon.) | Rayo Vallecano – Sociedad 2:4 (kon.) | Eibar – Córdoba 3:0 (kon.)
Vigo – Espanyol 3:2 (kon.) | Almería – Valencia 2:3 (kon.) | Malaga – Sevilla 2:3 (kon.)
Real Madrid – Getafe 7:3 (kon.)
koniec
Athletic Club Bilbao
4:0 (3:0)
Villarreal CF
Sobota 23.05.2015, 18:30 • San Mamés Barria, Bilbao • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    Je dobojované, v druhom zápase Villarreal kontaktný gól nestrelil, naopak raz inkasoval a tak sa zápas skončil jasným víťazstvom domáceho tímu. Po dnešnom zápase sa postavenie tímov v tabuľke nezmení, konečné postavenie Villarrealu je na 6. mieste, Bilbau bude patriť 7. priečka.

    Odomňa je to všetko, ďakujem Vám za pozornosť a prajem Vám pekný zvyšok večera. (20:19:58)
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Hostia sa ešte pokúsili o jeden záverečný útok, no aj tentoraz bola obrana Bilbaa stopercentná a Iago si už čistý štít udrží.
     
    90+1
    Štvrtý rozhodca signalizuje, že nad rámec riadnej hracej doby sa budú nadstavovať ešte 2 extra minúty navyše.
     
    90
    Loptu na svojich kopačkách držia domáci hráči, tí si prihrávajú len na svojej polovici ihriska. Do kombinácie zapájajú aj Iaga a zdá sa, že dnešný zápas sa bude už len dohrávať.
     
    89
    Na opačnej strane navyše Iagovi spoluhráči vybojovali rohový kop, po ktorom síce neprišla strela na bránu, no aspoň získali pár cenných sekúnd ďaleko od svojej brány.
     
    88
    To len odráža dnešnú streleckú nemohúcnosť hráčov Villarrealu a vyzerá to tak, že gól nestrelia ani v zostávajúcich minútach a Iago si na záver sezóny udrží čisté konto.
     
    87
    Aleix García si potiahol loptu až k hranici šestnástky, odkiaľ sa pokúsil o strelu, no lopta mu absolútne nesadla a lopta letí vysoko, ale naozaj vysoko nad.
     
    86
    Takmer od rohovej zástavky loptu do hry vhadzoval Mario Gaspar, Campbell si ju síce spracoval, no zakončiť už nestihol. Do náručia Iaga loptu poslal hlavičkou jeden z obrancov.
     
    85
    V útoku nepochodil ani Aleix García, ktorý o loptu bojoval pri rohovej zástavke, no rohový kop sa mu vybojovať nepodarilo.
     
    84
    Obrana Bilbaa pracuje stopercentne, navyše útočníkom Villarrealu sa darí ešte menej ako v predchádzajúcich minútach, Iago môže zostať v kľude.
     
    83
    Na opačnej strane po zisku lopty okamžite vpred vyštartoval Susaeta, ten si na hranici pokutového územia zasekol obrancu, no vypálil pomerne nepresne.
     
    82
    Hostia to ešte skúšali v útoku, Campbell si trúfol sám proti obrannej dvojici, no nemal šancu, tá ho čisto obrala o loptu.
     
    81
    Na letiacu loptu z rohu ihriska si najvyššie vyskočil Juan Carlos, ktorý ju bez problémov skryl vo svojom náručí.
     
    80
    Iturraspe sa okamžite zapojil do hry, pustil sa individuálne po ľavom krídle, kde získal aspoň rohový kop.
     
    79
    V zápätí strieda aj domáci tím, z hracej plochy odkráčal Etxeita, opačným smerom vybieha Iturraspe.
     
    78
    Posledné striedanie na strane Villarrealu znamená, že ihrisko opúšťa Chechu Dorado, ktorého vymení Aleix García.
     
    77
    Celkové tempo hry nám značne pokleslo, už ani domáci tím sa toľko nesnaží o strelenie ďalšieho gólu. Uvidíme, či sa vo zvyšných cca 15tich minútach ešte nejakého dočkáme.
     
    76
    Ďalší pokus o ďalekonosné vysunutie hrotového útočníka v žltom, loptu zo vzduchu tentoraz schmatol Iago.
     
    75
    Hostia to teraz skúšali dlhou nakopávanou loptou, no tá neslávila úspech, lopta sa ledva dokotúľala k Iagovi.
     
    74
    Mikel Rico peknou kolmicou vysunul Iñakiho Williamsa, ten si loptu potiahol až k hranici pokutového územia, jeho strelu výborne vyrazil Juan Carlos.
     
    73
    Nacvičený signál hráčom nevyšiel, hráči si nerozumeli a Beñat loptu poslal mimo hracej plochy. Villarreal chcel rýchlo zaútočiť, no domáca obrana sa stihla stiahnuť a sformovať sa.
     
    72
    Bilbao to skúšalo po pravej strane cez Susaetu, ktorý sa dostal do kontaktu s Jokićom. Druhý pokutový kop nasledovať nebude, Bilbao bude mať k dispozícii iba roh.
     
    71
    Hráči boli postupne vytlačení až k hranici svojho pokutového územia, odkiaľ budú obrancovia štartovať ďalšiu útočnú akciu.
     
    70
    Na súperovej polovici sa usadili hráči v pruhovaných dresoch, tentoraz ale obrana Villarrealu fungovala tak ako mala a k zakončeniu ich nepustila.
     
    69
    A práve Bruno je ďalším striedajúcim hráčom, do hry na 20 minút zasiahne aj Sergio Marcos.
     
    68
    Do strely sa poriadne oprel Bruno, jeho pokus bol ale tečovaný mimo priestoru brány.
     
    67
    Teraz ale po ruke jedného z domácich hráčov získava Villarreal priamy kop z podobnej pozície z akej padol tretí gól.
     
    66
    Tempo na strane hostí o niečo pokleslo, hráči strácajú motiváciu útočiť, predsa len štvorgólový výprask asi aj napriek mnohým zraneniam nečakali.
     
    65
    Ihrisko za búrlivého potlesku opúšťa Iraola, ktorého miesto zaujme Mikel Rico.
     
    64
    Prihrávka Campbella teraz takmer skončila v bráne, Gerard Moreno ju síce nezachytil, no lopta len o centimetre minula pravú tyč.
     
    63
    Zisk lopty chceli hostia využiť na rýchly protiútok, ten im ale nevyšiel, Campbell už prihrávku nezachytil a lopta mu ušla za postrannú čiaru.
     
    62
    A takmer sme videli aj piaty gól! Domáci hráči sa znova až príliš ľahko s loptou dostali až do šestnástky hostí, odkiaľ strieľal Iñaki Williams. Juan Carlos však bol proti a výborným zákrokom odvrátil.
    Aritz ADURIZ - 4:0
     
    60
    Bilbao dalo gól! Tak teraz to už s Villarrealom vyzerá naozaj zle. Po ďalšej chybe v obrane sa lopty poľahky zmocnil ARITZ ADURIZ, ktorý sa kľučkou zbavil obrancu a s prehľadom druhý raz v dnešnom zápase skóruje.
     
    59
    Prvý raz v zápase striedajú aj hostia, po necelej hodine hry zápas končí pre Jaumeho Costu, ktorého nahradí Moi Gómez.
     
    58
    Snahu o prechod do útoku na krídle výborne zastavil De Marcos, ktorý následne dlhým odkopom poslal loptu do bezpečia.
     
    57
    Na opačnej strane po rýchlom útoku z prvej ľavačkou pálil striedajúci Susaeta, strela mu ale nesadla a tak bránu vôbec netrafil.
     
    56
    Hostia zakombinovali na pravom krídle, z tejto kombinácie napokon vzišla snaha o kolmé vysunutie Campbella, prihrávka však bola prisilná.
     
    55
    Prichádza prvé striedanie v zápase, ihrisko opúšťa práve Ager Aketxe, ktorého na trávniku vymení Susaeta.
     
    54
    Ager Aketxe získal loptu na svojej vlastnej polovici ihriska, vyštartoval do protiútoku, kde výborne našiel voľného Etxeitu, ktorý však pálil nad.
     
    53
    Ďalšia akcia Villarrealu už bola nebezpečnejšia, krížnu prihrávku z pravej strany nedokázal do brány zasunúť Gerard Moreno. Chýbalo mu pár centimetrov.
     
    52
    Z tej pramenil rohový kop, po ktorom musel zasahovať Iago. Tomu sa podarilo zneškodniť zakončenie z pravej strany i nedôraznú dorážku spred brány.
     
    51
    Villarreal bol postupne z útočnej polovice vytlačený až pred svoju vlastnú šestnástku, odkiaľ budú obrancovia štartovať novú akciu.
     
    50
    Hra je prerušená postup Villarrealu zastavil faul Jokića v strede ihriska, spoluhráči z toho pochopiteľne nadšení niesu.
     
    49
    Na opačnej strane to skúsil Rukavina, ktorý z pravej strany posielal pred bránu prudký center, ktorý taktiež bez problémov zneškodnil Iago.
     
    48
    Na domácej strane to skúsil Ager Aketxe, ktorý spoza obrancu na bránu vyslal nie príliš prudkú strelu s ktorou nemal Juan Carlos najmenší problém.
     
    47
    Do druhého polčasu vstúpili oba tímy aktívne, na jednej ani druhej strane si však zatiaľ nevedia vypracovať vážnejšiu príležitosť.
     
    46
    Počas prestávky neregistrujeme zmenu v zostave jedného či druhého tímu, obaja tréneri tak majú k dispozícii všetky tri striedania.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Nenadstavovala sa ani len minúta navyše a tak sa prvý polčas skončil za stavu 3:0. Oba tímy mali viacero šancí na skórovanie, no len domáci tím ich dokázal pretaviť do trojgólového vedenia. Uvidíme, čo nám prinesie druhý polčas, ktorý začne zhruba o 19:31.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Na ihrisku sa navyše takmer nefauluje, čo len prispieva ku kvalite dnešného zápasu, ktorý čoskoro predelí prestávka.
     
    44
    Čas do konca prvej polovice sa nám rýchlo míňa, v zápase, kde takmer o nič nejde hráči o loptu bojujú, jedna akcia strieda druhú, sledujeme naozaj pekný futbal.
     
    43
    Na opačnej strane nám peknú kombináciu predviedli domáci futbalisti, zakončenie zvnútra šestnástky však bolo veľmi nepresné.
     
    42
    Ďalšia nebezpečná situácia pre domácu bránu! Po rohovom kope hostia rozohrali loptu na hranicu pokutového územia, odkiaľ tesne nad pálil Campbell.
     
    41
    Čo teraz chytil Iago. Po nedôraznom odohraní lopty pred bránu prihrával Campbell. Na jeho prihrávku krásnou rybičkou reagoval Gerard Moreno, no z bezprostrednej vzdialenosti ho domáci gólman vychytal. Ten vyrazil aj následnú dorážku Bruna.
     
    40
    Domáci tím sa zmocnil lopty a okamžite zaútočil. Beñat šikovnou prihrávkou pred bránou hľadal Iñakiho Williamsa, ktorý ale v páde loptu netrafil.
     
    39
    Pri lopte sa aj naďalej nachádzajú hráči v žltom, dôrazným pressingom im život značne znepríjemňuje Iñaki Williams.
     
    38
    Napokon čo im iné zostáva. Campbell bol na súperovej polovici mimo hry očividne faulovaný, no to akosi hlavný rozhodca nepostrehol.
     
    37
    Juan Carlos vyzerá, že má toho akurát tak dosť, no jeho spoluhráči sa aj napriek ďalšiemu inkasovanému gólu tlačia vpred.
    Beñat ETXEBARRIA - 3:0
     
    36
    Bilbao dalo gól! Loptu si pred seba tentoraz postavil BENAT ETXEBARRIA, ktorý nádhernou strelou obstrelil múr pred sebou a nedal Juanovi Carlosovi ani najmenšiu šancu.
     
    35
    Rukavina opäť chyboval, pred svojou šestnástkou musel faulovať a tak bude nasledovať ďalší priamy kop pre Bilbao.
     
    34
    Tentoraz sa už Bilbao oslobodilo bez väčších problémov, Gerarda Morenu však v strede ihriska fauloval Iraola.
     
    33
    Už sa zdalo, že sa hráči Bilbaa oslobodia, loptu ale zachytil Campbell, ktorého strela bola síce zrazená, k dorážke sa ešte dostal Jokić. Aj jeho pokus bol tečovaný na roh.
     
    32
    Do útoku sa tak mohli pustiť hráči v žltom, z ich aktivity plynie aspoň rohový kop.
     
    31
    Útok domácich tentoraz zastavil postranný rozhodca, ktorý signalizuje postavenie mimo hry Iñakiho Williamsa.
     
    30
    A mohlo byť 3:0! Aduriz až priľahko prešiel cez Rukavinu do pokutového územia, kde síce z ťažkého uhla, no nebezpečne vypálil a Juan Carlos mal veru čo robiť aby jeho pokus chytil.
     
    29
    Tak uvidíme, ako sa s týmito dvoma ťažkými zásahmi vyrovnajú hráči Villarrealu, určite sa budú snažiť aspoň znížiť v poslednej štvrťhodine prvého polčasu.
    Andoni IRAOLA - 2:0
     
    28
    Bilbao dalo gól! Hosťom rohový kop nevyšiel, naopak do kontry vyštartovala hneď štvorica hráčov Bilbaa. Aduriz krásnou kolmicou našiel medzeru medzi obrancami, prihral ANDONIMU IRAOLOVI, ktorý sa vyhol ofsajdu a s prehľadom prekonáva Juana Carlosa.
     
    27
    Hostia sa okamžite snažili o gólovú odpoveď, kolmé vysunutie Gerarda Morena brankár nezachytil, odvrátiť musel až obranca. Nasledovať bude roh pre Villarreal.
     
    25
    Jokić navyše za svoj zákrok vidí aj kartu žltej farby.
    Aritz ADURIZ - 1:0
     
    25
    Bilbao dalo gól! Faulovaný ARITZ ADURIZ z bieleho bodu ľahkou strelou do stredu brány oklamal brankára a posiela svoj tím do vedenia.
     
    24
    Hlavný rozhodca nariadil pokutový kop! Po centri z ľavej strany zakončujúceho hráča k zemi poslal Jokić a domáci tím tak bude mať ideálnu šancu otvoriť skóre!
     
    23
    Útok nám teraz pre zmenu predviedli hráči "Žltej ponorky", v rozhodujúcej chvíli ale Gerard Moreno loptu netrafil, tá sa mu zamotala medzi nohami.
     
    22
    Zdanlivo ľahká lopta smerovala na Juana Carlosa z pravého krídla, no ten si nedal pozor a lopta mu vypadla. Iñaki Williams z ťažkej pozície už nedokázal zakončiť smerom na bránu.
     
    21
    Domáci hráči ešte protestujú, pri následnom spracovaní lopty v šestnástke očividne rukou zahral Rukavina, pokutový kop sa ale nepíska.
     
    20
    Hostí teraz zachránil brankár Juan Carlos! Po prudkom centri prišlo zakončenie hlavou jedného z domácich hráčov, našťastie pre Villarreal bol brankár pripravený a jeho pokus včas zneškodnil.
     
    19
    Na ľavej strane až k rohovej zástavke pekne prenikol Balenziaga, jeho center obranca zablokoval rukou, nasledovať bude priamy kop.
     
    18
    Na vlastnej polovici ihriska si tentoraz prihrávajú hráči v červeno-bielom, na ďalší útok si tak musíme počkať.
     
    17
    Na letiacu loptu z rohu ihriska si naskakoval jeden z domácich hráčov, jeho nepresné zakončenie končí mimo.
     
    16
    Ďalší center pred bránu hostí smeroval na Iraolu, pred ním ešte stihol obranca odvrátiť na prvý rohový kop v zápase.
     
    15
    Hostia sa napokon oslobodili, s ďalšou rozohrávkou sa príliš neponáhľajú, loptu si vymieňajú len na svojej vlastnej polovici ihriska.
     
    14
    Tempo sa začína zvyšovať, tentoraz zaútočili domáci hráči, ponad šestnástku Villarrealu preletelo niekoľko nebezpečných centrov, ani jeden z nich však hráči nedokázali usmerniť smerom na bránu.
     
    13
    Na opačnej strane loptu do útoku zaviezol Jaume Costa, ten prihral späť Jokićovi, ktorý prudkou prihrávkou hľadal nabiehajúceho si Campbella. Domáca obrana však tento úmysel vystihla a loptu zachytila.
     
    12
    Ager Aketxe sa do strely poriadne oprel, no jeho delovka letí ponad brvno brány Juana Carlosa.
     
    11
    Ďalším kolmým vysunutím to skúšali domáci futbalisti, to im nevyšlo, no prišiel faul Víctora Ruíza a Bilbao tak bude mať k dispozícii priamy kop.
     
    10
    Hra sa presťahovala do strednej časti ihriska, tam loptu prevažne ovládajú hráči Villarrealu, dopredu sa im ale postupovať nedarí.
     
    9
    Vďaka Campbellovi sa Villarreal usadil na polovici Bilbaa, k šestnástke sa ale hráči s loptou nepriblížili, takže Iago mohol zostať v kľude.
     
    8
    Ďalšia snaha domácich hráčov udržať loptu pri šestnástke súpera bola márna, hostia sa oslobodili a zakladajú ďalší útok.
     
    7
    Pekná kombinácia domáceho tímu na pravom krídle, De Marcos vysúva Iraolu, všetko vyriešil Jokić, ktorý za cenu vhadzovania odkopol loptu za postrannú čiaru.
     
    6
    Pri lopte sa tak znova ocitli hráči v žltom, tým sa tentoraz nepodarilo prejsť cez stred ihriska, kde dominovali hráči Bilbaa.
     
    5
    Domáci tím nám predviedol veľmi pekné ďalekonosné vysunutie Iñakiho Williamsa, ten si zasekol obrancu, no z ťažkej pozície nastrelil iba bočnú sieť.
     
    4
    Do prvého útoku sa tak pustili domáci futbalisti, no ten im nevyšiel. Naopak do protiútoku vyštartovali hostia, Gerard Moreno si pýta rohový kop, no ten nasledovať nebude.
     
    3
    Hra je prerušená, na zemi sa ocitol Balenziaga, tomu ešte pred odohraním lopty uštedril nepríjemného šľapáka práve Campbell. Nevyzerá to však vážne, domáci hráč by sa mal opäť zapojiť do hry.
     
    2
    Tentoraz to smerom dopredu rozbiehal Campbell, jeho prihrávka na Gerarda Morenu nepatrila k najpresnejším, lopta tak skončila pri domácom gólmanovi.
     
    1
    Úvodnej rozohrávky sa zhostili hráči "Žltej ponorky", tí to najprv skúšali po pravom krídle, no tam úradovala defenzíva Bilbaa, ktorá získala vhadzovanie.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Hráči obidvoch tímov sa už nachádzajú na hracej ploche, domáci tím dnes bude hrať v tradičných červeno-bielych pruhovaných dresoch, zatiaľ čo hostia nastúpia v žltom.
     
    Úvodné zostavy:

    Athletic Club Bilbao: Iago – Balenziaga, Laporte, Etxeita, De Marcos – Beñat, San José – Iñaki Williams, Ager Aketxe, Iraola – Aduriz
    Náhradníci: Iraizoz – Iturraspe, Gurpegi, Ibai, Susaeta, Mikel Rico, Kike Sola

    Villarreal CF: Juan Carlos – Jokić, Víctor Ruíz, Chechu Dorado, Rukavina – Jaume Costa, Trigueros, Bruno, Mario Gaspar – Gerard Moreno, Campbell
    Náhradníci: Aitor Fernández – Fran Sol, Sergio Marcos, Bailly, Moi Gómez, Shvets, Aleix García

    Rozhodca: Eduardo Prieto – Francisco García, José Matías.
     
    História vzájomných zápasov:

    Villarreal 2-0 Bilbao
    Villarreal 1-1 Bilbao
    Bilbao 2-0 Villarreal
    Villarreal 2-2 Bilbao
    Bilbao 1-1 Villarreal
     
    Pekné sobotňajšie popoludnie Vám prajem a vítam Vás pri zápase 38. a teda posledného tohtosezónneho kola najvyššej španielskej Primera División. V dnešnom zápase si sily zmerajú Athletic Club Bilbao a Villarreal CF.

    Athletic Club Bilbao

    Bilbau momentálne patrí 7. miesto v tabuľke. V doterajšom priebehu sezóny dokázali hráči nazbierať 52 bodov a na šiesty Villarreal stráca už 8 bodov. Je teda jasné, že v budúcej sezóne si Bilbao Európsku Ligu UEFA nezahrá. Jeho pozíciu však ešte môže ohroziť trojica tímov, ktoré naň strácajú 2, resp. 3 body. S dvojbodovým odstupom si na siedme miesto zuby brúsi Malaga, tri body strácajú Espanyol a Rayo Vallecano. Dnešný domáci tím ťahá šnúru šiestich zápasov bez prehry, z posledných piatich duelov dokázal získať 9 bodov za víťazstvá proti Córdobe a Elche a za remízy proti Realu Sociedad, Atléticu Madrid a Deportivu de La Coruña. Hráči tak síce majú formu, v dnešnom zápase však pôjde už len o to udržať sa na 7. mieste tabuľky. Tímu však dnes pravdepodobne nebudú schopní pomôcť Etxeita, Iraola, Muniain a Ibai. Prvých troch menovaných hráčov totiž trápia zranenia dolných končatín, Ibai má zlomenú kľúčnu kosť.

    Villarreal CF

    Ani tímu hostí dnes už v podstate o nič nejde, ako už bolo spomínané, Bilbao jeho postavenie v tabuľke ohroziť nemôže, nakoľko naň pred posledným zápasom stráca 8 bodov. Takisto Villarreal už nemá šancu prilepšiť si, na piatu Sevillu má ohromné manko 13tich bodov. Je to spôsobené najmä zlými výkonmi z mesiacov marec a apríl, keď hráči nedokázali v 9tich zápasoch po sebe zvíťaziť. Z posledných piatich kôl dohromady získali 8 bodov za dve víťazstvá proti Malage a Elche a za remízy proti Realu Sociedad a Deportivu de La Coruña. V zvyšnom zápase proti Atléticu Madrid hráči nedokázali streliť ani len gól a tak súperovi na domácom trávniku podľahli 0:1. Aj v tíme hostí registrujeme rozsiahlu maródku, ktorá je navyše rozšírená potrestanými hráčmi. Pre zranenia dnes pravdepodobne nenastúpia Pina, Sergio Asenjo, Uche, Cheryshev, Musacchio a Adrián Marín. V poslednom zápase proti Malage síce Villarreal zvíťazil, no za kartové tresty z tohto zápasu dnes nebudú môcť nastúpiť Rukavina, Vietto ani dos Santos.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:30.

    Andrej Marienka

    Góly: 25. Aduriz (pen.), 28. Iraola, 36. Etxebarria, 60. Aduriz

    Karty:   25. Jokić (VLR)


    Athletic Club Bilbao: Herrerín – de Marcos, Etxeita (79. Iturraspe), Laporte, Balenziaga – San José, Etxebarria – Iraola (C) (65. M. Rico), Aketxe (55. Susaeta), Williams – Aduriz.
    Náhradníci: Iraizoz – Gurpegi, Iturraspe, I. Gómez, Susaeta, M. Rico, Sola.

    Villarreal CF: Juan Carlos – Rukavina, Dorado (78. Garcia), Ruiz, Jokić – M. Gaspar, B. Soriano (C) (69. Marcos), Trigueros, J. Costa (59. M. Gómez) – Campbell, Moreno.
    Náhradníci: Fernández – Bailly, M. Gómez, Marcos, Garcia, Švec, Sol.

    Rozhodca: Eduardo Prieto – Francisco García, José Matías