Bayern – Mainz 2:0 (kon.) | Dortmund – Brémy 3:2 (kon.) | Mönchengladbach – Augsburg 1:3 (kon.)
Hoffenheim – Hertha 2:1 (kon.) | Hannover – Freiburg 2:1 (kon.) | Frankfurt – Leverkusen 2:1 (kon.)
Hamburger – Schalke 2:0 (kon.) | Kolín nad Rýnom – Wolfsburg 2:2 (kon.) | Paderborn – Stuttgart 1:2 (kon.)
koniec
Eintracht Frankfurt
2:1 (2:1)
Bayer Leverkusen
Sobota 23.05.2015, 15:30 • Commerzbank-Arena, Frankfurt • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:30.
     
    Vítam Vás pri sledovaní futbalového zápasu nemeckej Bundesligy medzi Eintrachtom Frankfurt a Bayerom Leverkusen.

    Eintracht Frankfurt

    Frankfurt má za sebou pomerne vydarenú sezónu. Pred posledným kolom má na svojom konte 40 bodov, a v tabuľke mu patrí 11. miesto. Pokojný stred tabuľky bol určite hlavným predsezónnym cieľom tohto klubu. V posledných piatich zápasoch získali hráči Frankfurtu 5 bodov, a to za jednu výhru a dve remízy. V poslednom zápase remizovali s Herthou 0-0.

    Bayer Leverkusen

    Do Frankfurtu dnes pricestuje Bayer Leverkusen, ktorému síce táto sezóna v Lige majstrov nevyšla, no v tej budúcej to bude môcť napraviť. V doterajšom priebehu sezóny nazbierali hráči Leverkusenu 61 bodov, a v tabuľke im patrí štvrtá priečka zaisťujúca tretie predkolo Ligy majstrov. V posledných piatich zápasoch získali hráči Leverkusenu 10 bodov za tri výhry a jednu remízu. V poslednom zápase zdolali TSG Hoffenheim 2-0.

    Dnešný zápas sa odohrá na štadióne Commerzbank-Arena vo Frankfurte, ktorý má kapacitu 51 500 divákov.

     
    Úvodné zostavy:

    Eintracht Frankfurt: Trapp – Chandler, Madlung, Zambrano, Oczipka – Russ, Hasebe – Aigner, Stendera, Seferović – Waldschmidt.

    Náhradníci: Wiedwald – Inuj, Valdez, Flum, Djakpa, Ignjovski, Kinsombi.

    Bayer Leverkusen: Leno – Brandt, Jedvaj, Boenisch, Wendell – Reinartz, L. Bender – Bellarabi, Çalhanoğlu, Son Heung-min – Kießling.

    Náhradníci: Yelldell – Rolfes, Drmić, Donati, Castro, Boeder, Jurčenko.

    Rozhodca: Guido Winkmann- F.Steuer, A.Blos.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Zápas vo Frankfurte sa začal. Domáci dnes nastúpili v červeno-čiernych dresoch, a hostia z Leverkusenu v bielych. V úvode sú pri lopte domáci, ktorí zakladajú prvý útok.
     
    2
    Loptu už majú na kopačkách hráči Leverkusenu, ktorí po faule zahrávajú priamy kop na vlastnej polovici.
     
    3
    Domáci sa outovými vhadzovaniami postupne dostali na útočnú polovicu, a snažia sa loptu pretlačiť do 16ky hostí.
     
    4
    Frankfurt dal gól! Nádherná akcia Frankfurtu a prvý gól v sieti Leverkusenu. HARIS SEFEROVIĆ prekonáva brankára Lena a domáci sa tešia z úvodného gólu dnešného zápasu.
    Haris SEFEROVIĆ - 1:0
     
    5
    Úvodná snaha sa domáci vyplatila, a po piatich minútach vyhrávajú nad Leverkusenom 1-0. Teraz sú však pri lopte hostia, ktorí sa budú snažiť čo najskôr vyrovnať.
     
    6
    Bayer Leverkusen dal gól! Nádherný vyrovnávajúci gól Leverkusenu. KARIM BELLARABI skúsil strelu z cca 20 metrov, loptu poslal do pravého horného rohu a nedal žiadnu šancu domácemu gólmanovi.
    Karim BELLARABI - 1:1
     
    7
    Vyrovnanie hosťom dlho netrvalo a teraz mohli ísť do vedenia! Kießling sa rútil do 16ky Frankfurtu a skúsil jemnú strelu na bránu, ale lopta skončila len na pravej žrdi. Obrovská príležitosť na otočenie skóre.
     
    8
    Pri lopte sú znova hostia, ktorí sa snažia streliť druhý gól. Domáci sa zatiaľ dobre bránia, ale v obrane to majú mimoriadne ťažké.
     
    10
    Loptu už získali hráči Frankfurtu, ale pri prechode do útoku ich faulom zastavili hráči Leverkusenu. Priamy kop pre domácich v strede ihriska.
     
    11
    Akcia domáceho tímu sa končí len odkopom od brány Leverkusenu. Hostia sa môžu znova sformovať, a vymyslieť útočnú akciu.
     
    12
    Pri lopte sú síce hráči Leverkusenu, ale domáci ich vytlačili až na vlastnú polovicu.
     
    13
    Po gólovom úvode sa hra trochu upokojila a presunula do stredu ihriska.
     
    14
    Kießling faulovaný v strede ihriska, a nasleduje priamy kop pre Leverkusen.
     
    15
    Množstvo nepresností na oboch stranách spôsobuje, že hra sa takmer nepohne zo stredu ihriska. Leverkusen je aktívnejší, ale obrana Frankfurtu si svoju prácu robí veľmi dobre.
     
    16
    Pekná akcia hostí, ale Son nepretlačil loptu na Bellarabiho, a hostia tak získavajú ,,iba,, rohový kop.
     
    17
    Aigner sa dopustil útočného faulu, a domáci sa musia znova stiahnuť na vlastnú polovicu. Po vyrovnávajúcom góle hru ovládli hráči Leverkusenu.
     
    18
    Po dlhšom čase držia loptu na kopačkách hráči Frankfurtu, a hostia sú stiahnutí pred vlastnou 16kou. Leno v bráne Leverkusenu nemá veľa práce, iba čaká na prípadné strely od domácich hráčov.
     
    19
    Bellarabi sa ocitol v ofsajde, a tak sa musia hostia stiahnuť na vlastnú polovicu. Opakovaný záber síce ukazuje, že to ofsajd nebol, ale rozhodcovia majú hlavné slovo pri posudzovaní situácií.
     
    20
    Máme za sebou úvodných 20 minút dnešného zápasu. Pri lopte sú hráči Leverkusenu, ktorí sa už niekoľko minút nedostali do zakončenia, hoci majú jasnú prevahu držania lopty.
     
    21
    Chandler fauloval Kießlinga, a vidí prvú žltú kartu v dnešnom zápase.
     
    22
    Calhanoglu skúsil z priameho kopu strelu na bránu, ale lopta letela tesne nad brvno. Nasleduje odkop od brány Frankfurtu.
     
    23
    Faul domáceho tímu, a priamy kop pre Leverkusen z cca 30 metrov.
     
    24
    Štandardka hostí nepriniesla žiadne ohrozenie brány, ani rohový kop. Calhanoglu to tentokrát neurobil dobre.
     
    25
    Bellarabi sa ocitol vo veľkej šanci, ale z 14 metrov poslal loptu vysoko nad bránu.
     
    26
    Pri lopte sú stále hráči Leverkusenu, ktorí sa snažia streliť druhý gól. Domáci zatiaľ bez väčších problémov odolávajú, aj keď už niekoľkokrát dovolili Leverkusenu vystreliť z nebezpečných pozícií.
     
    27
    Znova akcia hostí, ktorí si tentokrát vybojovali rohový kop.
     
    28
    Rohové kopy v tomto zápase nie sú práve ukážkou dobrej hry Leverkusenu, a ani tento nebol výnimkou. Domáci brankár nemal žiadnu prácu a hráči Frankfurtu už smerujú do útoku.
     
    29
    Domáci sa na útočnej polovici príliš dlho nezdržali, a už sa musia vrátiť pred vlastnú 16ku a čeliť útokom Leverkusenu.
     
    30
    Do konca prvého polčasu ostáva ešte 15 minút. Pri lopte sú domáci, ktorí sa v prvej polhodine prevažne bránia.
     
    31
    Pokus o akciu domácich zlyhal, a na opačnej strane sa v ofsajde ocitol Bellarabi. Hostia budú musieť po prestávke niečo zmeniť, ak chcú dnes vo Frankfurte uspieť.
     
    32
    Leno mal prácu po peknom vysunutí Waldschmidta, ale brankár Leverkusenu celú situácia vyriešil s prehľadom a loptu už posiela dopredu.
     
    33
    Domáci majú teraz niekoľko minút loptu na svojich kopačkách, a snažia sa o ohrozenie brány Leverkusenu. Zatiaľ sa im to príliš nedarí, ale aspoň držia loptu ďaleko od svojej brány.
     
    34
    Seferović sa dostával do šance, ale brankár Leno mu loptu ukradol. Následne faul Leverkusenu v strede ihriska a priamy kop pre Frankfurt.
     
    35
    K lopte sa už dostali hostia, ktorí sa snažia na vlastnej polovici založiť novú akciu.
     
    36
    Bellarabi bol v 16ke domáceho tímu až príliš aktívny a fauloval brankára Trappa. Ten už mal loptu v rukaviciach, a Bellarabi doňho nepríjemne narazil.
     
    36
    Veľká šanca Leverkusenu. Son poslal skvelú prihrávku Brandtovi do 16ky domáceho tímu, ale jeho strelecký pokus bol zblokovaný na rohový kop.
     
    37
    Po rohovom kope sa k strele v 16ke dostal Kießling, ale aj jeho pokus bol zblokovaný. Následne sa už domáci dokázali oslobodiť a už smerujú do útoku.
     
    38
    Oczipka predviedol v strede ihriska dobrú techniku, keď si obhodil troch hráčov Leverkusenu a následne bol faulovaný. Domáci budú zahrávať rohový kop, po odkope Sona.
     
    39
    Frankfurt dal gól! Po rohovom kope sa k odrazenej lopte dostal ALEXANDER MADLUNG, a z tesnej blízkosti nemal problém poslať loptu do siete. Je to najmä chyba obrancov Leverkusenu, ktorí ho nedokázali pokryť, ani k nemu pristúpiť v momente keď sa dostal k lopte.
    Alexander MADLUNG - 2:1
     
    40
    Leverkusen to dnes vo Frankfurte rozhodne nebude mať jednoduché. Domáci síce nie sú lepším tímom, ale dokázali streliť už druhý gól a znova sa dostali do vedenia.
     
    41
    Po góle sa hra presunula do stredu ihriska, a hostia sa márne snažia vymyslieť nejakú akciu.
     
    42
    Blíži sa záver prvého polčasu. Domáci držia loptu šikovne v strede ihriska, aj za cenu faulov. Calhanoglu je obeťou jedného z nich, a z ihriska sa dvíha len veľmi ťažko.
     
    43
    Pekná akcia domácich, ale Seferović na hranici 16ky premeškal správny moment na prihrávku, alebo obhodenie obrancu Leverkusenu. Následne ukončil akciu domáceho tímu útočný faul.
     
    44
    Son skúsil strelu z 25 metrov, ale jeho pokus bol zblokovaný. Hostia sa márne snažia vyrovnať v závere prvého polčasu.
     
    45
    Prebieha posledná minúta prvého polčasu. Bellarabi sa snažil niečo vymyslieť v útoku, ale nevybojoval ani len rohový kop a domáci budú kopať od svojej brány.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas vo Frankfurte sa skončil. Domáci vyhrávajú po 45 minútach nad Leverkusenom 2-1 po góloch Seferovića a Madlunga. Za Leverkusen skóroval Bellarabi, ale zatiaľ nemôžu byť hostia spokojní ani s výsledkom ani s predvedenou hrou. V prvom polčase udelil rozhodca jednu žltú kartu, ktorú dostal Chandler. Uvidíme, čo nám prinesie druhý polčas, ktorý sa začne už o 15 minút.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Začal sa druhý polčas zápasu medzi Frankfurtom a Leverkusenom. Úvodný výkop patril hosťom, ktorí by radi čo najskôr vyrovnali nepriaznivé skóre.
     
    47
    Wendell faulovaný v strede ihriska, a priamy kop pre Leverkusen.
     
    48
    Po nepresnej rozohrávke Leverkusenu v strede ihriska sa k lopte dostali domáci, ale nie nadlho. Hostia ju znova získali a okamžite smerujú do útoku.
     
    49
    Boenisch skúsil strelu z veľkej vzdialenosti, ale jeho pokus Trappovi nenarobil problémy.
     
    49
    Faul domáceho tímu tesne pred 16kou, a priamy kop pre Leverkusen. Veľmi dobrá pozícia na priame ohrozenie brány.
     
    50
    Priamy kop zahral tradične Calhanoglu, ale jeho pokus bol tečovaný, a hostia z tejto príležitosti vyťažili ,,iba,, rohový kop.
     
    51
    Ani rohový kop sa tureckému hráčovi nepodaril, a domáci si môžu vydýchnuť.
     
    52
    Bellarabi bol faulovaný pri postrannej čiare a hostia zahrávali priamy kop. Brankár Trapp loptu bez problémov zobral do svojich rukavíc a poslal svojich spoluhráčov do rýchleho protiútoku, a tí vybojovali rohový kop.
     
    53
    Celú akciu domáceho tímu ukončil ofsajd, a následne bol v strede ihriska faulovaný Son. Nasleduje priamy kop pre Leverkusen.
     
    54
    Pekná akcia Frankufurtu úspech nepriniesla, a domáci sa navyše previnili nepríjemným útočným faulom na Boenischa.
     
    55
    Aigner hráča Leverkusenu vôbec nešetril, a ten musel ísť za postrannú čiaru kvôli krátkemu ošetreniu.
     
    55
    Bellarabi sa snažil preniknúť do pokutového územia Frankfurtu, ale vybojoval iba rohový kop.
     
    56
    Z rohového kopu sa žiadna šanca nezrodila, a domáci boli pri pokuse o rýchly protiútok zastavený faulom v strede ihriska.
     
    57
    Trapp vybehol ďaleko pred vlastné pokutové územie aby znemožnil Bellarabimu prebrať loptu a ísť na bránu. Veľmi dobrý zákrok brankára Frankfurtu, hoci aj dosť riskantný.
     
    58
    Hráči Leverkusenu sa tlačia pred bránu, a budú zahrávať ďalší rohový kop.
     
    59
    Ani tento rohový kop úspech nepriniesol, a domáci loptu posielajú na útočnú polovicu. Na lavičke Leverkusenu sa pripravuje prvé striedanie.
     
    59
    Domáci zahrávali priamy kop z cca 25 metrov, ale strelecký pokus končí tesne nad brvnom.
     
    59
    Striedanie hostí. Z ihriska odchádza Brandt, a nahradí ho Castro.
     
    60
    Do konca dnešného zápasu ostáva ešte polhodina hry, a domáci Frankfurt stále vyhráva nad Leverkusenom tesne 2-1. Pri lopte sú hostia, ktorí budú zahrávať priamy kop v strede ihriska.
     
    61
    Po priamom kope sa do rýchleho úniku dostal Son, ale asistent rozhodcu videl, že hráč Leverkusenu bol v momente prihrávky v ofsajde.
     
    62
    Snaha Leverkusenu v druhom polčase neprináša vytúžené góly, a zdá sa, že domáci by si v poslednom kole tohto ročníka mohli pripísať výhru.
     
    63
    Reinartz dostal od Bellarabiho skvelú prihrávku do 16ky domáceho tímu, ale Trappa nedokázal prekonať. Skvelý zákrok brankára Frankfurtu, ktorý nohou vyrazil loptu mimo 16ku.
     
    64
    Faul na Kießlinga v strede ihriska, a priamy kop pre Leverkusen. Hostia pomaly stupňujú tlak, ale na gól to nestačí.
     
    65
    Calhanoglu vyskúšal strelu z 20 metrov, ale pre Trappa to nebol žiadny problém.
     
    66
    Na druhej strane Leno nevybehol práve najlepšie, a spoluhráč Bender ho hlavou takmer prekonal keď posielal trochu nepochopiteľne loptu hlavou na vlastnú bránu. Brankár Leverkusenu však dokázal aj v ťažkej pozícii loptu vyraziť na rohový kop.
     
    67
    Striedanie hostí. Z ihriska odchádza Kießling a nahradí ho Drmić.
     
    68
    Stendera sa rútil na brankára Lena, ale útočník domáceho tímu na 3-1 nezvýšil.
     
    69
    Striedanie domáceho tímu. Z ihriska odchádza Waldschmidt, a nahradí ho Valdez.
     
    70
    Domáci sa snažia streliť tretí gól, ktorý by im zrejme zaručil víťazstvo v dnešnom zápase, ale Leverkusen zatiaľ predvádza dobrú obrannú hru.
     
    71
    Po dlhom čase sa k lopte dostali hostia, a okamžite smerujú do útoku. Prehra 1-2 rozhodne nie je výsledok, ktorý by si hráči Leverkusenu želali.
     
    72
    Krásna akcia domáceho tímu ukončená odpískaným ofsajdom. Veľká škoda pre Frankfurt, pretože na bránu sa rútili traja hráči Frankfurtu proti jednému hráčov Leverkusenu.
     
    73
    Lopta je už na opačnej strane ihriska, kde sa hostia snažia vymyslieť nejakú útočnú akciu. Faul na Seferovića však ich snahu zastavil.
     
    74
    Wendell pálil z hranice 16ky, ale jeho pokus smeroval vysoko nad bránu.
     
    75
    Seferović sa ocitol vo veľkej príležitosti, ale z niekoľkých metrov neprekonal Lena. Na druhej strane chcel vyťažiť z rýchleho protiútoku Bellarabi, ale sám proti Trappovi neuspel, keď jeho prihrávka v poslednej chvíli nemala dostatočnú razanciu. Nasleduje rohový kop hostí.
     
    76
    Rohový kop Leverkusenu nepriniesol žiadnu príležitosť, a hra sa presunula do stredu ihriska.
     
    77
    Hostia s loptou na vlastnej polovici, rozmýšľajú čo by mohlo platiť na obranu Frankfurtu.
     
    78
    Hráčom Leverkusenu sa nedarí dostať loptu za dobre organizovanú obranu Frankfurtu. Zdá sa, že dnešný zápas bude úspešnejší pre domáci tím.
     
    79
    Ofsajd zastavil akciu Frankfurtu, a pri lopte sú znova hráči Leverkusenu. Už im neostáva veľa času na strelenie vyrovnávajúceho gólu.
     
    80
    Presun na útočnú polovicu trvá hráčom Leverkusenu poriadne dlho, pretože domáci ich veľmi dobre vytláčajú už v strede ihriska.
     
    81
    Bellarabi si neporadil na hranici 16ky s dvojicou obrancov domáceho tímu, a hra sa presúva znova do stredu ihriska.
     
    81
    Striedanie domáceho tímu. Z ihriska odchádza Aigner, a nahradí ho Ignjovski.
     
    82
    Lopta je na polovici Leverkusenu, a hostia musia začínať novú akciu pri vlastnej 16ke.
     
    83
    Bellarabi chcel dostať loptu na Sona, ale jeho pokus končí za čiarou. Nasleduje odkop od domácej brány.
     
    83
    Kießling už na lavičke náhradníkov sleduje svojich spoluhráčov, ako sa trápia proti Frankfurtu.
     
    84
    Domáci tréner Schaaf teraz ťažko znášal faul Chandlera v strede ihriska, ktorý hlavný rozhodca posúdil ako faul domáceho tímu a nariadil priamy kop pre Leverkusen, ale tréner Frankfurtu to videl opačne.
     
    85
    Pred nami je posledných 5 minút riadneho hracieho času a rohový kop Leverkusenu.
     
    86
    Ani tento rohový kop nepriniesol hosťom úspech, ale Trappovi po strele z veľkej vzdialenosti vypadla lopta z rukavíc, a domáci mali šťastie, že nablízku nebol žiadny hráč v bielom drese.
     
    86
    Valdez vidí žltú kartu za faul na hráča Leverkusenu.
     
    86
    Striedanie hostí. Z ihriska odchádza Jedvaj, a nahradí ho Rolfes.
     
    87
    Po faule Valdeza nasledoval priamy kop hostí, ale ani ten nepriniesol gól. Lopta je už na opačnej polovici ihriska.
     
    88
    Akciu domáceho tímu zastavil ofsajd, a hráčom červeno-čiernych dresoch sa to vôbec nepáči. Ignjovski fauloval v strede ihriska a loptu získavajú hráči Leverkusenu.
     
    89
    Hráči Frankfurtu držia loptu v strede ihriska a znemožňujú hosťom dostať sa do šancí. Veľmi dobrý výkon domáceho tímu v dnešnom zápase.
     
    90
    Hasebe fauloval Bellarabiho v strede ihriska, a hostia budú zahrávať priamy kop.
     
    90+1
    V druhom polčase sa budú nadstavovať 2 minúty.
     
    90+1
    Beží prvá nadstavená minúta a lopta je na polovici Leverkusenu. Domáci sa v závere zápasu bránia bez väčších problémov.
     
    90+2
    Bellarabi zahodil nemožné. Trappovi vypadla z rúk ľahká lopta, a Bellarabi mal pred sebou v podstate prázdnu bránu, ale z 12 metrov ju netrafil.
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    Zápas vo Frankfurte sa skončil. V druhom polčase gól nepadol, a tak sa po 90 minútach tešia z víťazstva hráči Frankfurtu. Leverkusen dnes nepredviedol dobrý výkon, oba tímy mali množstvo šancí, ale dokázali premeniť iba tri z nich. V druhom polčase udelil hlavný rozhodca jednu žltú kartu, ktorú dostal Valdez.
    To je na dnes odo mňa všetko, prajem Vám ešte príjemný deň. (17:21:12)

    Patrik Saloky

    Góly: 4. Seferović, 39. Madlung – 6. Bellarabi

    Karty:   21. Chandler (FRN), 86. Valdez (FRN)


    Eintracht Frankfurt: Trapp (C) – Chandler, Madlung, Zambrano, Oczipka – Russ, Hasebe – Aigner (81. Ignjovski), Stendera, Seferović – Waldschmidt (69. Valdez).
    Náhradníci: Wiedwald – Inuj, Valdez, Flum, Djakpa, Ignjovski, Kinsombi.

    Bayer Leverkusen: Leno – Brandt (59. Castro), Jedvaj (86. Rolfes), Boenisch, Wendell – Reinartz, L. Bender (C) – Bellarabi, Çalhanoğlu, Son Heung-min – Kießling (67. Drmić).
    Náhradníci: Yelldell – Rolfes, Drmić, Donati, Castro, Boeder, Jurčenko.

    Rozhodca: Guido Winkmann- F.Steuer, A.Blos