Bayern – Mainz 2:0 (kon.) | Dortmund – Brémy 3:2 (kon.) | Mönchengladbach – Augsburg 1:3 (kon.)
Hoffenheim – Hertha 2:1 (kon.) | Hannover – Freiburg 2:1 (kon.) | Frankfurt – Leverkusen 2:1 (kon.)
Hamburger – Schalke 2:0 (kon.) | Kolín nad Rýnom – Wolfsburg 2:2 (kon.) | Paderborn – Stuttgart 1:2 (kon.)
koniec
Bayern Mníchov
2:0 (1:0)
1. FSV Mainz 05
Sobota 23.05.2015, 15:30 • Allianz Arena, München • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    83
    Zápas v drese Mainzu nedohrá Johannes Geis, ktorého nahradí Christoph Moritz.
     
    80
    Claudio Pizarro sa mohol s dresom Bayernu rozlúčiť gólom, zakončoval z prvej po centri Maria Götzeho, no Loris Karius v bráne hostí sa vyznamenal a loptu reflexívne vyrazil.
     
    74
    De Blasis si v šestnástke krásne spracoval loptu chrbtom k bráne, z otočky vypálil, Neuer musel ukázať všetko svoje umenie, aby loptu vyrazil nad brvno na rohový kop.
     
    73
    Okamžite po svojom príchode sa Pizarro dostal do gólovej šance, ocitol sa sám pred brankárom Kariusom, no ten ho vychytal.
     
    73
    Guardiola nenecháva Lewandowskeho bojovať o titul kráľa strelcov (chýbajú mu ešte dva góly), sťahuje ho z trávnika a posiela na hraciu plochu Pizarra.
     
    71
    V drese Mainzu končí zápas pre Yunusa Malliho, na jeho miesto nastupuje Christian Clemens.
     
    54
    Mohlo zahrmieť na opačnej strane – Yunus Malli sa rútil sám na Neuera, no ten jeho kľučku (s pomocou vypichnutia lopty Boatengom) vystihol a zachránil Bayern pred pohromou.
     
    53
    Ďalšie striedanie v domácom mužstve: Xabi Alonso odchádza na lavičku, z nej vybehol Sebastian Rode.
     
    52
    Striedanie v mužstve 1.FSV Mainz: Šindži Okazaki nahradil Daniela Brosinskiho.
     
    51
    Tutovka Juliana Baumgartlingera. Hráč hostí sa v šestnástke dostal k zakončeniu. No zhruba z trinástich metrov pálil presne doprostred brány, kde stál pripravený Neuer , ktorý loptu chytil.
    Bastian SCHWEINSTEIGER - 2:0
     
    48
    Bayern dal gól

    Domáci rýchlo rozohrali štandardku z polovice ihriska. Dlhý nákop Danteho si v šestnástke nespracoval Lewandowski, no lopta sa dokotúľala k BASTIANOVI SCHWEINSTEIGEROVI, ktorý z prvej zatočil loptu do siete.
     
    46
    Polčasová výmena v drese Bayernu Mníchov: Thomasa Müllera nahradil Mitchell Weiser.
     
    45
    De Blasis sa rútil sám na bránu Bayernu, na chrbát mu dýchali Dante i Boateng. Tí ho v poslednej chvíli lopty zbavili. De Blasis skúsil prifilmovať faul, čo je škoda, lebo keby pálil na bránu, mohli mať domáci veľké starosti.
     
    34
    Faul na Bernata, ktorý si hľadal priestor na svojej ľavej strane. Bell si ho nedovolene pridržal, Xabi Alonso bude centrovať do ohňa. Na jeho skvelú loptu si naskočil brazílsky stopér Dante, loptu lízol hlavou a tá skončila tesne vedľa brány.
    Robert LEWANDOWSKI - 1:0
     
    25
    Bayern dal gól!

    Penalta bola nariadená za ruku Bungerta po hlavičke Schweinsteigera. K lopte sa postavil ROBERT LEWANDOWSKI (jeho prvá penalta v sezóne), brankára poslal do jednej strany a zavesil do stredu brány. Sedemnásty gól poľského reprezentanta v tomto ročníku.
     
    23
    Bayern má síce optickú prevahu, ale to je asi tak všetko. Až teraz musel Boatengovu strelu spoza 16ky vyrážať Karius na prvý rohový kop.
     
    11
    Bastian Schweinsteiger vyviezol loptu stredom ihriska, krásne ju preloboval ponad stopérov do šestnástky na Thomasa Müllera, tomu však ku koncovke chýbal krok.

    Góly: 25. Lewandowski, 48. Schweinsteiger


    Bayern Mníchov: Neuer – Rafinha, J. Boateng, Dante, Bernat – Lahm (C), Alonso (53. Rode), Schweinsteiger – T. Müller (46. Weiser), Lewandowski (73. C. Pizarro), Götze.
    Náhradníci: Lucić – Benatia, Gaudino, Martínez, C. Pizarro, Rode, Weiser.

    1. FSV Mainz 05: Karius – Bell, Bungert, Noveski (C), Bengtsson – Geis (83. Moritz), Baumgartlinger – Brosinski (52. Okazaki), Malli (71. Clemens), Jairo – De Blasis.
    Náhradníci: Zentner – Allagui, Clemens, Moritz, Nedělev, Okazaki.

    Rozhodca: T. Kinhöfer – C. Fischer F. Assmuth