Grodig – Rapid Viedeň 0:0 (odl.) | Austria – Admira Wacker Mödling 0:1 (kon.) | Sturm Graz – Salzburg 0:0 (kon.)
Neustadt – Wolfsberger 2:0 (kon.)
koniec
SC Wiener Neustadt
2:0 (1:0)
RZ Pellets Wolfsberger AC
cz Streda 20.05.2015, 20:30 • Wiener Neustädter Stadion (Wiener Neustadt) • Rakúska Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    Utkání mezi posledním SC Wiener Neustadt a pátým Wolfsberger AC je u konce. Produktivnější v něm byl domácí celek, který po celý zápas působil ofenzivnějším dojmem a zvítězil tak zaslouženě. Jeho největší konkurent v boji o udržení ligové příslušnosti Admira Wacker však v souběžně hraném utkání na hřišti Austrie Vídeň rovněž zvítězila, takže se Wiener z poslední příčky neodpoutal a o záchranu bude muset bojovat v dalším ligovém kole. (22:28:18)
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Míč se momentálně nachází ve středu hrací plochy a na závěrečný tlak ze strany hostujícího celku to nevypadá. Tři body s největší pravděpodobností zůstanou doma.
     
    90+2
    K pokutovému území Wolfsbergeru postupoval Koch, před jeho hranicí se však nepochopitelně zastavil a po chvíli držení míče jej poslal svým protihráčům. Alespoň tak pro svýj tým ušetřil cenné vteřiny.
     
    90+1
    Hlavní arbitr se ve druhém poločase rozhodl nastavit tři minuty nad rámec řádné hrací doby.
     
    89
    Střídání v týmu SC Wiener Neustadt: ze hřiště odchází Ranftl, přichází Pollhammer.
     
    87
    Útočnou snahu fotbalistů Wieneru Neustadt překazil zdviženým praporkem asistent rozhodčího, jenž odmával ofsajd, jehož verdikt o pár vteřin později stvrdil hvizdem hlavní arbitr.
     
    86
    Momentálně se hraje ve středu hrací plochy, kde probíhají urputné souboje o míč, který velmi často mění svého majitele a rotuje převážně kolem středového kruhu.
     
    85
    Pomalu, ale jistě se blíží závěr zápasu, ve kterém domácí celek drží dvoubrankové vedení, hostům se stále nedaří vytvořit si střeleckou příležitost, kterou by případně zdramatizovali průběh utkání.
     
    83
    Střídání v týmu SC Wiener Neustadt: ze hřiště odchází Maderner, přichází Koch.
     
    82
    Střídání v týmu Wolfsberger AC: ze hřiště odchází Wernitznig, přichází Berger.
     
    82
    Domácí ale zůstali u míče a pokračovali v útočné akci, na jejímž konci byla razantní střela Prettenthalera, který vypálil z hranice velkého vápna a jeho rána prosvištěla jen těsně kolem levé Dobnikovy tyče.
     
    81
    Za obranou hostujícího celku se objevil střídající Denner, který si ale míč příliš předkopl a poté jej o něj obrala vracející se obrana Wolfsbergeru.
     
    79
    Praporek pomezního arbitra byl znovu v akci, tentokrát se jednalo o ofsajd jednoho z hráčů Wieneru Neustadt, který si nepohlídal ofsajdovou linii.
     
    78
    Maderner si v souboji o míč počínal až příliš důrazně a dopustil se ofenzivního faulu, který signalizovat také asistent rozhodčího.
     
    76
    Střídání v týmu Wolfsberger AC: ze hřiště odchází Silvio, přichází Manuel Kerhe.
     
    74
    S hostujícím celkem to po druhé inkasované brance nevypadá vůbec dobře, s míčem navíc hrají fotbalisté Neustadtu, kteří kombinují ve středu hracího pole.
    Reinhold RANFTL - 2:0
     
    71
    Neustadt právě vstřelil branku!
    Náskok domácího celku je dvoubrankový! Parádní Kainzovu přihrávku za obranu obdržel REINHOLD RANFTL, který ukázal záda obráncům Wolfsbergeru a poté obešel také vyběhnuvšího Dobnika. Dostal se s míčem sice do ostrého úhlu, ze kterého však stejně neváhal zakončit a poslal střelu přes obránce, míči v cestě do brány nedokázal zabránit už ani vracející se gólman Wolfsbergeru.
    Vynikající zákrok Vollnhofera, který vyrazil ránu k tyči

    Lukáš Jasoněk

    Góly: 45+1. Hofbauer, 71. Ranftl

    Karty:   68. Kainz (WIE) – 6. Baldauf (WAC), 52. Tschernegg (WAC), 65. Drescher (WAC)


    SC Wiener Neustadt: Vollnhofer – Kainz, Sušac, Sereinig, Prettenthaler – O'Brien, Hofbauer – Ranftl (89. Pollhammer), Rauter (67. Denner), Freitag – Maderner (83. Koch)
    Náhradníci: Denner, Koch, Dobras, Mally, Pollhammer, Tieber, Schierl

    RZ Pellets Wolfsberger AC: Dobnik – Standfest, Sollbauer, Drescher, Baldauf – Tschernegg, Hüttenbrenner (62. Weber) – Wernitznig (82. Berger), Silvio (76. Kerhe), Jacobo – Trdlina
    Náhradníci: Rnić, Berger, Weber, Kofler, Palla, Kerhe, Seebacher

    Rozhodca: Drachta – Brandner, Rothmann