Kanada – Česko 2:0 (kon.) | USA – Rusko 0:4 (kon.)
koniec
Kanada
2:0 (1:0, 1:0, 0:0)
Česko
Sobota 16.05.2015, 15:15 • O2 Aréna, Praha • Majstrovstvá sveta • Semifinále
Partner:
     
    S konštatovaním, že Kanada zvíťazila nad Českom 2:0 a postúpila do finále MS 2015, sa s vami lúčim a prajem príjemný zvyšok dňa! Teším sa na vás pri ďalšom on-line prenose zo zápasu USA – Rusko, začína sa už o 19:15. (18:04:00)
     
    Hodnotenie trénera Česka Vladimíra Růžičku: ,,Mali sme dobrý vstup do zápasu, dostali sme sa aj do šancí. Pri góle na 0:1 sme urobili veľkú chybu, Kanada sa dostala do veľkého tlaku a boli sme radi, že sme neinkasovali. Kanada si to potom strážila, nepúšťala nás do veľkých šancí. Naše mužstvo ukázalo charakter, bojovalo až do konca."

    Hodnotenie trénera Kanady Todda McLellana: ,,Česi nás extrémne zatlačili v úvodných 5-7 minútach, bolo to veľmi ťažké a vďaka Smithovi sme neinkasovali. Bol to ťažký zápas, rýchly zápas, diváci sa určite mali na čo pozerať. Naše vedenie sme mohli aj zvýšiť, Pavelec predviedol viacero výborných zákrokov. Dnes sme vyhrali vďaka forčekingu, výbornému brankárovi a využitiu gólových šancí."
    Ondřej Pavelec
     
    Hodnotenie Ondřeja Pavelca: ,,Myslím, že sme hrali dobre, že sme sa z toho zápasu ,,nerozklepali" a nepodali zlý výkon. Škoda, nevyšlo to, Kanada bola lepšia. Náš inkasovaný gól som dobre nevidel, je to vec rozhodcu, Fínom takto neuznal gól proti nám, na rozhodcov to určite zvádzať nebudeme. Zajtra máme posledný zápas v sezóne, ktorý chceme vyhrať. Veľa dobrých tímov už išlo domov, my sme radi, že sme tu a medaila by bola veľmi cenná. S motiváciou na zajtrajší zápas vôbec nebudeme mať problém, musíme sa dať dohromady."
    Mike Smith s dcérami
     
    Hodnotenie Mikea Smitha: ,,Po dlhšej dobe to bol tesný zápas (úsmev). Na rozdiel do predchádzajúcich duelov sme nemali jasnú prevahu, bola to naozaj dobrá hra. Česi majú výborný tím a svoju kvalitu dali najavo. Čo sa týka ich neuznaného gólu, tak to úprimne neviem posúdiť. Cítil som, že niekto stojí blízko mňa, či to však bolo v bránkovisku, naozaj neviem posúdiť."
     
    Štatistiky zo zápasu:

    Strely na bránu: 41:23
    Vylúčenia: 2:2
    Presilové hry: 0:0
    Úspešnosť brankárov: 100 % – 95,12 %
     
    Je koniec, Kanada víťazí a postupuje do finále! Treba povedať, že víťazstvo javorových listov je zaslúžené, dnes boli lepším tímom a Česi na nich napriek veľkej snahe nestačili. Kanada si zahrá zajtra večer o zlato, Česi zajtra popoludní o bronz. Vy ešte ostaňte s nami, prinesieme ohlasy hráčov a trénerov.

    Najlepší hráč Česka: Ondřej Pavelec
    Najlepší hráč Kanady: Mike Smith
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:47
    Zakázané uvoľnenie v podaní kanadského tímu, hra sa ešte presťahuje pred Smitha. V hokeji je možné všetko, ale 2 góly za 13 sekúnd zrejme nie.
     
    59:38
    Po vyhranom buly ďalší ofsajd českého tímu, Kanaďania tak získali ďalšie štyri sekundy a sú čoraz bližšie postupu do finále!
     
    59:34
    Jágr nahrával na modrej Jordanovi, ten však vkorčuľoval do pásma priskoro, je z toho postavenie mimo hry a vhadzovanie v strednej tretine. Pavelec stále na striedačke.
     
    59:08
    Teraz však Česko stratilo útočné pásmo a puk v strednej tretine, ani v power-play sa Česi nedostávajú do výraznejších šancí.
     
    58:49
    Pavelec na striedačke, Česi to skúšajú v šestici!
     
    58:14
    Kanadské prečíslenie 2 na 0! Ennis z pravej strany prihral popred bránu Couterierovi a ten strieľal, Pavelec sa famózne roztiahol na čiare a pokryl puk pod svojím betónom, to bol neuveriteľný zákrok!
     
    57:59
    Vondrka vyslal prudkú strelu od pravého mantinelu, Smith bol pozorný a vyrazil puk.
     
    57:09
    Plekanec vysunul Červenku, ten prešiel cez jedného obrancu a už sa zdalo, že bude strieľať, potom však Burns v páde zasiahol hokejkou a Červenkovi puk odpálil spod jeho hokejky!
     
    56:35
    Klepiš zaviezol puk do útočného pásma a na pravom kruhu ho prenechal Sobotkovi, ktorého strelu Smith veľmi dobre videl a podržal puk vo svojej výstroji.
     
    55:53
    Vondrka pokazil prihrávku v strednom pásme, akcia českého mužstva bola zastavená a pri puku Kanaďania, zbierajúci cenné sekundy.

    Góly a asistencie: 9. Hall (Eberle, Crosby), 30. Spezza (Duchene, Hamhuis)


    Kanada: Smith (Jones) – Hamhuis (A), Burns, Giroux, O´Reilly, Seguin – Muzzin, Barrie, Hall, Crosby (C), Eberle – Ekblad, Wiercioch, Duchene, Mackinnon, Spezza (A) – Savard, Couturier, Eakin, Ennis, Toffoli
    Česko: Pavelec (Salák) – Hejda (A), Jordán, Voráček (C), Sobotka, Klepiš – Kolář, Nakládal, Jágr (A), Plekanec, Červenka – Krejčík, Čáslava, Vondrka, Kovář, Erat – Němec, Novotný, Koukal, Zaťovič – Simon

    Rozhodca: M. Vinnerborg (Švédsko), V. Bulanov (Rusko) – P. Carnathan (USA), F. McIntyre (USA)

    Diváci: 17383