USA – Švajčiarsko 3:1 (kon.) | Kanada – Bielorusko 9:0 (kon.) | Švédsko – Rusko 3:5 (kon.)
Fínsko – Česko 3:5 (kon.)
koniec
Fínsko
3:5 (1:1, 1:2, 1:2)
Česko
Štvrtok 14.05.2015, 20:15 • O2 Aréna, Praha • Majstrovstvá sveta • Štvrťfinále
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:37
    Česko dalo gól!
    VLADIMÍR SOBOTKA uspel na buly, puk si vzal z kruhu, popodišiel von z pásma a puk poslal do opustenej brány!
    Bez asistencie.
     
    55:30
    Česko dalo gól!
    Po vhadzovaní sa snažili Fíni pratať puk po mantineli, Pesonen ho nenasmeroval dobre, trafil JAROMÍRA JÁGRA, ktorý sa otočil poza bránu na druhú stranu a dostáva Čechov do vedenia!
    Bez asistencie.
     
    44:24
    Fínsko dalo gól!
    Kombinačnou akciou na pohľadania Fíni vyrovnávajú! Pavelcovu rozohrávku zachytili Fíni v útočnom pásme, puk dostal za bránu Jokinen, prihral pred ňu a ALEKSANDER BARKOV z prvej dvihol pod brvno!
    Asistencie: Jussi Jokinen.
     
    35:28
    Česko dalo gól!
    Krásna akcia, na modrej si hráči puk prihrali zo strany na stranu, potom šiel znova cez os, Voráček ho vyrazil pred bránu, kde sa Rinne snažil pokryť ho pred Jágrom, ale ten našiel na ľavej strane JANA KOVÁŘA, ktorého strelu už Rinne chytiť nedokázal.
    Asistencie: Jaromír Jágr a Jakub Voráček.
     
    33:50
    Česko dalo gól!
    Voráčkovu strelu dostal k nohám JAROMÍR JÁGR, prehodil si puk a dvihol bekhendom do siete! Vôbec po prvý raz Fíni inkasovali v oslabení.
    Asistencie: Jakub Voráček a Jan Kovář.
     
    23:45
    Fínsko dalo gól!
    Donskoi zatiahol hlbšie do pásma, vrátil puk na ľavý kruh. Lepistö strieľal z prvej, Pavelec vyrazil pred seba a JUSSI JOKINEN ho prekonal, hoci musel chvíľu čakať, kým sa puk dokĺže za čiaru.
    Asistencie: Sami Lepistö a Joonas Donskoi.
     
    17:18
    Fínsko dalo gól!
    Ruutu chcel prihrať spoza brány pred ňu, no Klepiš puk zblokoval a odhodil. Nie ďaleko, po modrej si Fíni puk prihrali a vystrelili, dorážkou z kruhu už padajúceho Pavelca prekonal TUOMO RUUTU.
    Asistencie: Petri Kontiola a Sami Lepistö.
     
    08:55
    Česko dalo gól!
    Klepiš puk posunul o mantinel, Erat vyzval JANA KOVÁŘA, ktorý z prvej prekonal Rinneho! Ten aj reagoval na jeho strelu, no medzi betónmi ju neudržal.
    Asistencie: Martin Erat a Jakub Klepiš.

    Dominika Haršáni Handzušová

    Góly a asistencie: 18. Ruutu (Kontiola, Lepistö), 24. Jokinen (Lepistö, Donskoi), 45. Barkov (Jokinen) – 9. Kovář (Erat, Klepiš), 34. Jágr (Voráček, Kovář), 36. Kovář (Jágr, Voráček), 56. Jágr, 60. Sobotka


    Fínsko: Rinne (Saros) – Lepistö, Hietanen, Lindell, Salmela, Ohtamaa, Jaakola, Jokipakka, Mäntylä – T. Ruutu, Kontiola, Louhivaara – Donskoi, Barkov, J. Jokinen – Pihlström, Immonen, Komarov – Aaltonen, Kemppainen, Pesonen
    Česko: Pavelec (Salák) – Hejda, Jordán, Kolář, Nakládal, Němec, Čáslava, Krejčík – Klepiš, Voráček, Sobotka – Červenka, Novotný, Jágr – Vondrka, Jan Kovář, Erat – Hertl, Koukal, Simon, Zaťovič.

    Rozhodca: Olenin, Gofman – Lazarev (všetci RUS), McIntyre (USA)

    Diváci: 17383