USA – Švajčiarsko 3:1 (kon.) | Kanada – Bielorusko 9:0 (kon.) | Švédsko – Rusko 3:5 (kon.)
Fínsko – Česko 3:5 (kon.)
koniec
Švédsko
3:5 (0:2, 1:1, 2:2)
Rusko
Štvrtok 14.05.2015, 19:15 • ČEZ Arena, Ostrava • Majstrovstvá sveta • Štvrťfinále
Predzápasové kurzy
Partner:
    TARASENKO - 3:5

     
    58:13
    Rusko dalo gól!
    Rusi pečatia postup gólom do prázdnej brány. Malkin zabojoval vo vastnom pásme a získal puk, posunul ho do jazdy VLADIMIROVI TARASENKOVI, ktorý bol síce faulovaný Ekmanom-Larssonom, ale dokázal vstať a do prádznej brány zasunúť puk.
    Asistencie Malkin.
    MALKIN - 3:4

     
    55:11
    Rusko dalo gól!
    Švédom radosť dlho nevydržala. Rusi zaútočili, JEVGENIJ MALKIN hľadal pred bránou Kuľomina, puk však stečoval Ekman-Larsson za chrbát vlastného brankára.
    Asistencia:
    L.ERIKSSON - 3:3

     
    54:45
    Švédsko dalo gól!
    Čo dlhšie viselo vo vzduchu, aj prišlo. Švédska útočná aktivita priniesla vyrovnanie. Lander poslal od mantinelu strieľanú prihrávku pred bránu a do nej vložil hokejku LOUI ERIKSSON, čím oklamal brankára.
    Asistencie Lander.
    LANDER - 2:3

     
    43:35
    Švédsko dalo gól!
    V závere presilovky mali Švédi aj vďaka riziku viacero šancí, nakoniec strelili gól tesne po naskočení hráča z trestnej lavice. Ekman-Larsson sa dobre zorientoval a našiel voľného ANTONA LANDERA na pravom kruhu, ktorý nedal presúvajúcemu sa brankárovi šancu.
    Asistencie: Ekman-Larsson, Klingberg
    KLINGBERG - 1:3

     
    31:01
    Švédsko dalo gól!
    Vyhraté vhadzovanie Landera v útočnom pásme znamenalo okamžité presilovkové rozostavenie Švédov, na modrej dostal veľa priestoru nekrytý JOHN KLINGBERG a spoza kruhov švihom trafil presne do horného rohu brány.
    Asistencie: Lander
    MALKIN - 0:3

     
    20:48
    Rusko dalo gól!
    Kuľomin prevzal prihrávku od Belov, obtočil sa okolo Ekmana Larssona a posunul do jazdy JEVGENIJOVI MALKINOVI, ktorý nebol pokrytý a mohol ísť sám na brankára. Strelu umiestnil k žrdke a zvýšil tak náskok svojho tímu.
    Asistencie Kuľomin, Belov
    ŠIROKOV - 0:2

     
    16:01
    Rusko dalo gól!
    Z medzikružia strieľal pohotovo Tarasenko, Enroth mal prvý zákrok dobrý, ale dorážku Tichonova z uhla neudržal a dôraz SERGEJA ŠIROKOVA v bránkovisku slávil úspech, keď dokázal doraziť puk za bezmocného brankára.
    Asistencie: Tichonov, Tarasenko
    MOZIAKIN - 0:1

     
    10:50
    Rusko dalo gól!
    Dvojnásobnú prevahu pätica ruských útočníkov využila pomerne rýchlo. Malkin šikovne preniesol hru od pravého mantinelu na ľavý kruh, kde si SERGEJ MOZIAKIN ešte počkal na Enrotha a potom mu zavesil puk pod hornú žrdku.
    Asistencia: Malkin, Tarasenko

    Marián Vychovalý

    Góly a asistencie: 32. Klingberg (Lander), 44. Lander (Ekman-Larsson, Klingberg), 55. L.Eriksson (Lander) – 11. Moziakin (Malkin, Tarasenko), 17. Širokov (Tichonov, Tarasenko), 21. Malkin (Kuľomin, Belov), 56. Malkin, 59. Tarasenko (Malkin)


    Švédsko: Enroth (Nilsson) – Klefbom, Ekman-Larsson, Ekholm, Klingberg, Rahimi, Granberg, Ahnelov – Lander, L.Eriksson, F.Forsberg – Moller, Sjogren, Lindstrom – Rask, Lindholm, J.Ericsson – Danielsson, J.Lundqvist, Josefson – S.Hjalmarsson
    Rusko: Bobrovský (Chudobin) – Belov, Jakovlev, Antipin, Kulikov, A.Mironov, Čudinov – Šipačov, Dadonov, Panarin – Kuľomin, Malkin, Moziakin – Tarasenko, Kovaľčuk, Anisimov – Širokov, Plotnikov, Tichonov

    Rozhodca: Wehrli (SUI), Šindler (CZE) – Lederer (CZE), Carnathan (USA)