Tréning slovenskej hokejovej reprezentácie pred zá (kon.)
koniec udalosti
Tréning slovenskej hokejovej reprezentácie pred zápasom s USA

Pondelok 11.05.2015, 11:15Hokej
     
    Nižšie nájdete všetky podrobnosti z nášho dnešného tréningu, rozhovory, fotografie i predpokladanú zostavu. Ja vám z Ostravy ďakujem za pozornosť a pozývam vás k sledovaniu dnešných zápasov MS 2015 na webe Onlajny.eu. Zatiaľ vám prajem príjemný zvyšok dňa! (12:55:02)
     
    Michal Sersen včera podal výborný výkon a patril k najlepším hráčom na ľade, po tréningu nás zaujímalo, či v tíme prevláda radosť z cenného bodu, alebo sklamanie z prehry v predĺžení. ,,Chceli sme včera vyhrať, nehrali sme zle. Nálada v tíme nie je po prehre zlá, nemá byť prečo, máme ešte minimálne jeden zápas pred sebou, resp. verím, že minimálne jeden. Verím, že to zajtra vyhráme a zabojujeme o tú šancu na štvrťfinále." Američania patria medzi najsilnejšie tímy v skupine, zrejme nás čaká po Rusoch a Fínoch ďalší veľmi náročný zápas. ,,Áno, bude to náročný zápas, ako všetky na tomto turnaji. Američania budú určite veľmi dobre korčuľovať a tlačiť sa do brány, sú šikovní v útoku a očakávame od nich priamočiaru hru." Pre postup potrebujeme okrem výhry nad USA aj pomoc Fínov a Nórov, ktorí nesmú dovoliť Bielorusom získať viac než bod. ,,Budeme zápasy sledovať, verím, že nám pomôžu a nedovolia im bodovať," zakončil náš obranca.
    Vpravo brankár Branislav Konrád
     
    Predpokladaná zostava na zápas s USA vyzerá podľa zloženia hráčov na tréningu nasledovne: Hudáček/Laco (nie je isté, ktorý z nich) – Graňák, Meszároš, Gáborík, Surový, Hudáček – Mikuš, Ďaloga, Tatar, Viedenský, Miklík – Jurčina, Sersen, Bartovič, Bližňák, Lušňák (Jurčo s otáznym štartom) – Jánošík, Baranka, Dravecký, Kopecký, Pánik.
     
    Po tréningu sa vyjadril aj kapitán tímu Tomáš Kopecký, strelec včerajšieho úvodného gólu v zápase s Ruskom. ,,Netreba kalkulovať, treba sa sústrediť na náš tím, na náš výkon. Nepovedal by som, že to nie je v našich rukách, i keď samozrejme, potrebujeme pomoc ďalších tímov. Ten zápas proti Američanom je na nás, aby sme vyhrali a zabezpečili si postup. Z tímu USA poznám málo hráčov, ale viem, že hrajú dobrý hokej a my musíme hrať tak, ako proti Rusom či Fínom, potom máme šancu uspieť. Vieme, že majú istý postup do štvrťfinále, ale absolútne neriešim ich hlavy či psychiku, to sú všetko špekulácie. Nebudem pozerať ani dnešný zápas Fínsko – Bielorusko," zakončil jednoznačne Kopecký, ktorý naozaj nechce špekulovať nad teóriami o pomoci iných tímov a sústredí sa na slovenský výkon.
     
    Tréning trval približne 45 minút, po jeho skončení zavítal medzi novinárov tréner Vladimír Vůjtek a priblížil svoj pohľad na aktuálnu situáciu slovenského národného tímu. ,,Na postup nám chýbajú tri body, musíme sa pokúsiť ich získať zajtra a čakať na to, ako budú hrať Bielorusi. Musíme sa zamerať na svoj výkon a nedívať sa okolo seba, v prvom rade musíme poraziť Američanov. Čo sa týka zostavy na USA, tak je otázny Jurčo, miesto neho by prípadne nastúpil Lušňák a zaradili by sme Ivana Baranku. Ešte si musíme premyslieť, kto zajtra bude chytať, nie sme ešte definitívne rozhodnutí," povedal tréner Vladimír Vůjtek.
    Nácvik kombinácie v pásme
     
    Miesto Tomáša Jurča trénoval v červených dresoch tretej formácie Patrik Lušňák, ktorý by ho tak prípadne zastúpil vo formácii s Bartovičom a Bližňákom. Hráči sa rozdelili na dve skupiny – bieli (prvá formácia) proti čiernym (štvrtá formácia ) trénovali spolu v jednom pásme a modrí (druhá formácia) proti červeným (tretia formácia)na opačnej strane klziska. V rámci útočného pásma si skúšali postupné útoky na brankárov a kombinácie v útočnom pásme. Potom nasledoval nácvik streľby a samostatných nájazdov.
     
    Na tréningu sa zúčastnilo 23 hráčov z celkového počtu 25 na súpiske. Pre zranenie kolena na turnaji skončil Marko Daňo, po včerajšom zápase s Ruskom má zdravotné problémy aj Tomáš Jurčo. Viac nám o jeho zdravotnom stave povedal lekár tímu Ján Grauzel: ,,Na konci včerajšieho začal mať bolesti chrbta, ktoré ho limitovali v ďalšom pokračovaní v zápase. Radšej sme ho z hry stiahli, aby sa doliečil a pripravil na ďalší zápas. Verím, že bolesti ustúpia a nastúpi na zajtrajší duel. Nejde o nejaké zranenie, skôr je to dôsledok preťaženia. Dnes má na programe individuálny suchý tréning a rehabilitácie." Podľa týchto informácií je teda možné, že nám Jurčo zajtra v zápase pomôže.
    Slovenský tím na tréningu
     
    Naši začali tréning s miernym oneskorením oproti plánovanému začiatku, ktorý bol o 11:00. Na ľad sa postupne začali trúsiť brankári a obrancovia, potom sa k nim pridali útočníci. Tréning viedli asistenti trénera Peter Oremus a Vladimír Országh, trojicu brankárov viedol asistent trénera a tréner brankárov Petr Jaroš. Na tréningu sa zúčastnil aj hlavný tréner Vladimír Vůjtek, ten hráčov pozoroval zo striedačky.
     
    Slovenskí hokejisti absolvovali pred zápasom s USA tréning vo vedľajšej tréningovej hale ostravskej ČEZ Arény. My sme na tréningu samozrejme nechýbali a prinášame našim čitateľom aktuálne informácie priamo z kabíny slovenského národného tímu!
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Udalosť sa začne o 11:15.