Fínsko – Bielorusko 3:2 (3:1 po s.n.) | Nemecko – Rakúsko 2:3 (1:2 po s.n.) | Slovinsko – Dánsko 1:0 (kon.)
Švédsko – Francúzsko 4:2 (kon.)
koniec
Slovinsko
1:0 (1:0, 0:0, 0:0)
Dánsko
Pondelok 11.05.2015, 20:15Majstrovstvá sveta • Skupina B
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    S konštatovaním, že Slovinsko zvíťazilo vo svojom záverečnom zápase turnaja nad Dánskom 1:0 a aj napriek tomu sa minimálne na rok lúči s elitnou skupinou, sa s vami lúčim a prajem príjemný zvyšok večera! Pozývam vás k sledovaniu našich prenosov aj zajtra, už o 12:15 začíname v Ostrave zápasom Nórsko – Bielorusko a potom o 16:15 pokračujeme zápasom Slovensko – USA. (22:17:45)
     
    Štatistiky zo zápasu:

    Strely na bránu: 21:23
    Vylúčenia (na 2 min.): 1:1
    Presilové hry: 0:0
    Úspešnosť brankárov: 100 % – 95,24 %
     
    Veľká radosť slovinských fanúšikov i väčšiny ČEZ Arény, tento sympatický tím si získal srdcia fanúšikov a v elitnej skupine bude chýbať. V závere turnaja získava aspoň jedno víťazstvo, a to je plne zaslúžené. Slovinci boli lepší než Dáni vo všetkých herných činnostiach a skončia s tromi bodmi na 8.priečke skupiny, Dáni so 4 bodmi budú siedmi. Od vypadnutia ich uchránil bod, ktorý získali v zápase so Slovenskom.

    Najlepší hráč Dánska: Sebastian Dahm
    Najlepší hráč Slovinska: Mitja Robar
    Premiérovo tu znela slovinská hymna
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:51
    Kranjc zachránil výhru Slovinska! Hansen vystrelil od modrej a Krošeljovi prepadol puk za betón a už smeroval za čiaru, Kranjc ho odtiaľ odpálil doslova v poslednej chvíli!
     
    59:19
    Dahm už späť v bráne, momentálne sa hrá pred bránou Dánska, na nejaké veľké snahy o vyrovnanie to teraz naozaj nevyzerá.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 6768 divákov.
     
    59:09
    Dánom power-play vôbec nevychádza a ešte ani raz nevystrelili na Krošelja, naopak, rozhodnúť mohli Sabolič s Pancem, pred strelou sa však vystavili do postavenia mimo hry.
     
    58:25
    Následne mohol skórovať aj Kopitar, miesto strely ešte volil kľučku, pri ktorej stratil puk v útočnom pásme Slovinska.
     
    58:02
    Jeglič mohol rozhodnúť, od mantinelu pri modrej čiare však mieril bekhendom tesne vedľa brány!
     
    57:53
    Po time-oute ostáva Dahm na striedačke, Dáni to skúšajú v šestici!
     
    57:53
    Patrick Bjorkstrand vyslal peknú krížnu strelu spoza obrancu a mohol vyrovnať, Krošelj vymrštil lapačku a fantasticky tam ukryl puk, to bol nádherný zákrok! Nasleduje time-out Dánska.
     
    56:55
    Hansen vyslal dva strelecké pokusy, oba nepríjemne smerovali k pravej žrdi slovinskej brány, Krošelj dvakrát zasiahol svojím pravým betónom!
     
    56:38
    Dáni sa môžu pokúsiť o vyrovnanie, hrajú už v plnom počte.
     
    56:21
    Sabolič si vykorčuľoval medzi kruhy a skúšal to krížnou strelou po ľade, ľavú žrď tesne minul.
     
    55:30
    Kopitarovi nevyšlo spracovanie puku a preto strieľal len tiesnený obrancom, jeho pokus mieril mimo ľavej žrde, Slovinci stále v pásme.
     
    54:46
    Robar mocne napriahol od modrej čiary, zlomil však pri tom hokejku. Slovinci tak začínajú od Krošelja.
     
    54:29
    Druhýkrát tu máme Boba a Bobka na svetelnej tabuli, signalizujúci na svojej animácii trest. Tentoraz je to trest pre hráčsku lavicu Dánska za príliš veľa hráčov na ľade, trest odpyká Staal.
     
    53:44
    Okamžite sa hra presunula pred dánsku bránu, jeho strelu k pravej žrdi vytesnil spoľahlivý Dahm, ten je v dánskom drese dnes najsvetlejším zjavom.
     
    Mexická vlna obchádza celý štadión. Dámy a páni, klobúk dole pred organizátormi i fanúšikmi, takáto atmosféra na zápase Slovinsko – Dánsko je skutočne v rámci histórie i súčasnosti MS nevídaná.
     
    53:22
    Až teraz v útoku aj Dáni, Patrick Bjorkstrand si nakorčuľoval z pravej strany a mieril k bližšej žrdi, Krošelj tam spoľahlivo zasiahol. Nasleduje komerčná prestávka.
     
    52:47
    Robar nastreľoval puk pred bránu, kde už dorážal Kopitar, Dahm situáciu pri svojej pravej žrdi napokon zvládol, stále však v akcii Slovinci.
     
    51:58
    Rodman sa po ľavej strane prebíjal do útočného pásma a hľadal v strede Razingara, ktorému adresoval nepresnú prihrávku.
     
    50:43
    Českí fanúšikovia v hale využívajú, že dnes majú Slováci voľno a veľa ich tu nie je, takže znovu vidíme skandovačku ,,Kdo neskáče není Čech." Sympatické je , že k Čechom sa pridala cca polovica štadióna.
     
    49:46
    Urbas bol s pukom za dánskou bránou a pred bránkoviskom hľadal šikovnou prihrávkou Kopitara, k nemu sa puk vďaka zásahu dánskeho obrancu nedostal.
     
    48:58
    Verlič strieľal mocným náprahom od modrej čiary po priťuknutí Pretnara, jeho strele nechýbala razancia, presnosť však áno.
     
    48:15
    Spoza obrancu strieľal zaujímavo Rodman, jeho pokus bol zablokovaný obranou. Na opačnej strane ofsajd Dánska, nasleduje reklamná prestávka.
     
    47:48
    Prvá päťka Slovinska sa usadila v útočnom pásme, výsledkom však bola len zablokovaná strela Robara od modrej čiary. Každopádne sympatická snaha slovinského tímu, ten miesto nejakého veľkého bránenia náskoku radšej útočí a snaží sa o gól.
     
    46:35
    Po strele Gregorca od modrej čiary už musel zasahovať Dahm, ten si zastal svoje miesto a puk vyrazil. Slovinci stále aktívni, snažia sa o druhý poisťujúci gól.
     
    46:05
    Tičar si zasekol puk na pravom kruhu a mieril do protiľahlého horného rohu brány, ktorý len tesne minul!
     
    45:54
    Slovinci dnes majú naozaj smolu, po Verličovi schytal puk po strele nepríjemne aj Vidmar, ten sa drží bolestivo za hlavu a odchádza na striedačku, snáď bude v poriadku.
     
    45:16
    Až teraz Dáni nebezpečne zaútočili, Staal strieľal z ľavého kruhu k bližšej žrdi, mieril to tam naozaj pekne a zvonka sa zatrepotala sieť, Krošelj v náročnom zákroku pri žrdi kryl!
     
    44:16
    Slovinci prežili oslabenie relatívne bez problémov, Pretnar už na ľade a oba tímy tak hrajú v plnom počte.
     
    44:03
    Dáni na okamih v pásme, Kovačevič ale vyhadzuje cez všetky čiary.
     
    43:22
    Jeglič v oslabení vystrelil príklepom z pravého kruhu a Dahm reflexívne vyrazil ľavým betónom k Pancemu, ktorý zblízka nedorazil do odkrytej brány!
     
    42:56
    Sabolič vyhodil puk cez všetky čiary, Dáni hrajú túto presilovku zatiaľ mizerne.
     
    42:26
    Zatiaľ to skôr vyzerá ako slovinská presilovka, puk totiž v obrannom pásme Dánska, kde Slovinci predvádzajú pekné kombinácie.
     
    42:13
    Až v tretej tretine prichádza prvé vylúčenie zápasu. Za podrazenie si na trestnú lavicu sadá Slovinec Klemen Pretnar, uvidíme dánsku presilovku.
     
    41:59
    Kapitán Dánov Green hľadal z otočky pred bránu Staala, ten sa tam snažil presadiť bekhendom, jeho pokus zastavili obrancovia ešte pred Krošeljom.
     
    40:26
    Parádna akcia Slovincov, Kopitar dával cez celé pásmo naľavo Jegličovi a ten z prvej vracal pred bránu Urbasovi, ktorý netrafil puk do siete napriek tomu, že Dahm tam nechal kusisko voľného priestoru!
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Štatistiky po 2.tretine:

    Strely na bránu: 16:16
    Vylúčenia (na 2 min.): 0:0
    Presilové hry: 0:0
    Úspešnosť brankárov: 100 % – 93,75 %
     
    V druhej tretine sa stav nezmenil, Slovinci stále smerujú k svojmu prvému víťazstvu na turnaji. Dáni oproti prvej časti v útoku trochu zabrali a vytvorili si aj niekoľko šancí, na prekonanie Krošelja to ale nestačilo. Uvidíme, či sa skóre ešte pohne v tretej tretine, Slovinci zatiaľ vyhrávajú zaslúžene. Pri začiatku tretej časti sa na vás teším od 21:45.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:29
    Kopitar hľadal umnou prihrávkou pomedzi hráčov pred bránou Jegliča, k nemu sa puk po zásahu obrancu napokon nedostal, Dáni sa ubránili.
     
    38:08
    Sabolič prenikol do pásma a strieľal z pravého kruhu tak prudko, že Dahmovi až padla po tom údere maska, dánsky brankár sa musí trochu spamätať a potom budeme pokračovať vhadzovaním.
     
    37:34
    A mohli zvýšiť svoj náskok, Kovačevič vyslal nebezpečnú strelu od modrej, tá ešte bola tečovaná a puk napokon preletel tesne vedľa ľavej žrde brány!
     
    36:54
    Hra v závere tretiny najmä v strednom pásme, pokusy Dánska teraz úspešné neboli, Slovinci dobre bránili svoje vlastné pásmo.
     
    35:21
    Spelling mohol vyrovnať, po prihrávke spoza brány strieľal z prvej spred bránkoviska, Krošelj sklepol svoje betóny a Spellingov pokus dokázal vyraziť!
     
    34:44
    Saboličovi nevyšla kľučka v útočnom pásme a takmer zarobil na brejk Dánov troch proti jednému, všetko zachránil na modrej čiare Kranjc.
     
    33:44
    Slovinská prvá formácia si vytvorila tlak v pásme a pekne tam kombinovala, dvakrát mohol aj zakončovať Urbas, ani v jednom prípade však puk dobre netrafil.
     
    32:39
    Pekná akcia Slovincov, Verlič vkorčuľoval do pásma a prihral do druhej vlny Stebihovi, jeho tvrdú strelu z prvej Dahm zlikvidoval.
     
    31:44
    Storm sa už snažil o bekhendovú kľučku pred bránou, akcia Dánov však bola zastavená postavením útočiaceho hráča v bránkovisku.
     
    31:02
    Dánsky tím teraz vyvíja vyššiu aktivitu, snaží sa o vyrovnanie. Strelou od pravého mantinelu to skúšal Patrick Bjorkstrand, Krošelj sklepol betóny a vyrazil puk.
     
    30:11
    Kovačevič nastreľoval z uhla pred bránu, od Dahma sa puk odrazil k Jegličovi, ktorý okamžite dorážal spred bránkoviska! Aj jeho dorážku však Dahm na čiare reflexívne vyrazil!
     
    29:36
    Dánska aktivita bude pre tento moment utlmená, Dáni sa totiž previnili zakázaným uvoľnením. Vhadzovať sa bude pred ich bránou.
     
    28:34
    Dánsky tlak pokračoval strelou Kristensena od modrej čiary, jeho príklep z prvej vyrazil Krošelj aj napriek sťaženému výhľadu, mal aj kúsok šťastia.
     
    27:56
    Mohlo byť vyrovnané! Oliver Bjorkstrand sa rútil z ľavej strany sám na bránu a skúsil to strelou do bližšieho horného rohu, Krošelj tam skvele zasiahol lapačkou!
     
    27:16
    Jeglič prenikal do pásma a šikovne si sťahoval puk na stred cez brániaceho Dána, bol však príliš odvážny a puk mu tak ušiel až za bránu.
     
    26:33
    Dve zakázané uvoľnenia Slovincov v krátkom slede, vhadzovať sa bude pred ich bránou. Publikum však stále buráca, je skutočne skvelé, že v Ostrave sa na takýto zápas zišla pekná návšteva a atmosféra je veľmi príjemná.
     
    26:18
    Následne sme videli o niečo nebezpečnejšiu strelu Boedkera od modrej čiary, jeho príklep Krošelj vyrazil a dokonca ešte puk stihol rozohrať.
     
    25:46
    Dáni to samozrejme nechcú zabaliť, Oliver Bjorkstrand dostal prihrávku medzi kruhy a zakončoval k pravej žrdi, tú však tesne minul.
     
    24:54
    Slovinská šanca pri prečíslení dvoch proti jednému, Mušič ideálne prihral na pravú stranu Verličovi a ten už strieľal do odkrytej časti brány, obranca jeho pokus v páde skvele zablokoval!
     
    24:24
    Tičar obkrúžil bránu a snažil sa hľadať spoluhráčov pred bránkoviskom, Dáni tam prihrávku neprepustili, pokračuje však slovinská akcia.
     
    23:43
    Na opačnej strane sa na pravom kruhu presadzoval strelec gólu Pance, už si to rovnal na strelu, napokon ho zastavila dánska obrana.
     
    22:53
    Dáni na moment v útočnom pásme, Jesper B. Jensen strieľal z príklepu od modrej čiary, obrancovia jeho pokus k bráne nepustili, Krošelj zasahovať nemusel.
     
    21:59
    Miha Verlič inkasoval nepríjemný zásah pukom po strele od modrej čiary, našťastie sa už zdvihol z ľadu a za potlesku divákov odchádza na striedačku.
     
    21:08
    Následne v tutovke aj Sabolič, takisto zakončoval sám spred bránkoviska a Dahm jeho bekhend na dvakrát kryl, to je skvelý úvod Slovincov v druhej tretine!
     
    20:43
    Urbas zahodil nemožné! Po nahodení Kovačeviča od modrej k nemu prešiel puk pred bránkovisko, kde už bol Dahm mimo postoja a polovica brány bola odkrytá, Urbas trafil do betónu Dahma!
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
    Takto to vyzerá v Ostrave
     
    Štatistiky po 1.tretine:

    Strely na bránu: 7:6
    Vylúčenia (na 2 min.): 0:0
    Presilové hry: 0:0
    Úspešnosť brankárov: 100 % – 85,71 %
     
    V prvej tretine sme sledovali zaujímavý hokej vo svižnom tempe, i keď je vidno, že ani jednému z tímov už o nič nejde a hlavným cieľom je dohrať turnaj bez zranenia. O niečo aktívnejší sú Slovinci, tí aj zaslúžene vedú. Dáni určite nechcú odísť z turnaja s prehrou, takže môžeme očakávať ich snahu o zvrat zápasu. Pri začiatku druhejj tretiny sa na vás teším od 20:59.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:53
    Krošelj stratil hokejku a proti strele N. Jensena len s námahou zasahoval, napokon však nepríjemný pokus po ľade vyrazil za pomoci lapačky a vyrážačky.
     
    19:25
    Na konci slovinskej kombinácie v útočnom pásme bola strela Saboliča z vrcholu pravého kruhu, mieril však vysoko nad bránu Dánska.
     
    18:10
    Robar nahrával pozdĺž modrej čiary nepresne a vyhnal svoj tím do stredného pásma, obe mužstvá teda striedajú svoje útočné formácie.
     
    17:13
    Nicholas Jensen mohol vyrovnať, pred bránou si prebral puk a z otočky strieľal k pravej žrdi, Krošelj tam ostal v postoji a skvele zasiahol vyrážačkou!
     
    16:46
    Po vyhranom buly a vyrazenej strele v podaní Dahma zakončoval úplne sám pred bránou Rodman, na dvakrát sa snažil dotlačiť puk bekhendom k žrdi, Dahm však v oboch prípadoch skvele na čiare zasiahol!
     
    16:28
    Tavželj len tak nahadzoval puk od modrej čiary, Dahm veľa nevidel, napokon si však puk našiel a pokryl v lapačke. Vhadzovať sa bude pred dánskou bránou.
     
    16:12
    Dánska útočná akcia zastavená postavením mimo hry. Prvá tretina sa blíži k svojmu koncu, zaslúžene vyhrávajú o niečo aktívnejší Slovinci.
     
    15:11
    Dáni však z brejku takmer udreli, Hardt prenikol po ľavej strane a vyslal krížnu strelu do protiľahlého pravého horného rohu, Krošelj skvele vyrazil vyrážačkou!
     
    14:54
    Pekná priamočiara akcia Slovincov, Pretnar našiel prihrávkou cez pol klziska pred útočnou modrou Stebiha, ten ešte vracal za seba Vidmarovi, ktorého strelu kryl Dahm.
     
    13:35
    Tičar sa veľmi usilovne tlačil napriek početnej presile Dánov pred ich bránu, napokon tam dostal puk, ale nie seba. Zasiahol teda Dahm, po komerčnej pauze uvidíme vhadzovanie pred Dahmom.
     
    12:51
    Dáni z buly v útočnom pásme nevyťažili nič, naopak, zaútočil Pance a peknou zadovkou hľadal Tičara, ten sa k puku len tesne nedostal.
     
    12:21
    Slovincom nevyšla dlhá prihrávka do stredného pásma, puk tam nezachytili a tak sa bude znovu vhadzovať pred ich bránou.
     
    11:29
    Slovinci vyhodili puk cez všetky čiary, hra sa presunie pred ich bránu. Atmosféra v hale je vzhľadom na nižší náboj zápasu výborná, zápas si užívajú najmä slovinskí fans.
     
    10:53
    Storm hľadal šikovnou žabkou pred bránou korčuľujúceho Spellinga, ten sa aj dostal k zakončeniu na zadnej žrdi, to však bolo zablokované pozorným obrancom.
     
    10:00
    Slovinsko dalo gól!
    Vidíme prvý gól zápasu, na radosť väčšiny fanúšikov v ČEZ Aréne sa puk trepoce v dánskej sieti! Kovačevič vystrelil od modrej čiary, jeho polovysokú strelu ešte tečoval ŽIGA PANCE a tak zmiatol Dahma, že tomu puk prepadol až za čiaru!
    Asistencie: Sabahudin Kovačevič, Anže Kopitar
     
    09:29
    Po vyhranom buly si vyšiel medzi kruhy obranca Robar a strieľal tesne nad ľadom k žrdi, Dahm vykopol pravý betón a vyrazil.
     
    09:18
    Je to taký uvoľnený zápas v príjemnom tempe, teraz sa hra presunula pred dánsku bránu, od modrej čiary strieľal Stebih, Dahm puk videl a úspešne kryl.
     
    08:32
    Dáni mohli viesť, Storm zakončoval sám pred Krošeljom, ešte si puk potiahol na forehand a strieľal, slovinský brankár skvele zasiahol svojím pravým betónom a udržal puk pred čiarou!
     
    08:05
    Na opačnej strane slovinský brejk, Tičar zakončoval zblízka bekhendom a Dahm predviedol svoju lapačku, kde podržal puk.
     
    07:56
    Spelling prihrával bekhendom pred bránu N. Jensenovi, ten sa tam už chystal na zakončenie, dobre tam však zasiahol obranca Kranjc a zablokoval túto prihrávku.
     
    06:40
    Na opačnej strane sa predviedol Anže Kopitar, jeho strela nad ľadom od modrej čiary skončila tesne vedľa ľavej žrde Dahmovej svätyne!
     
    06:00
    Hra sa nám pekne rozbieha, Kim Staal vkorčuľoval do pásma a okamžite strieľal švihom z ľavého kruhu, Krošelj zostal v postoji a kryl túto nebezpečnú strelu.
     
    05:03
    Dvaja Slovinci v prečíslení proti jednému obrancovi, Tičar to vzal na seba a mieril do ľavého horného rohu, Dahm skvele zasiahol a vyrazil!
     
    04:24
    Tičar pekne prenechal Saboličovi, ten obkrúžil bránu a nahrával na modrú Gregorcovi, jeho strelu po ľade vyrazil Dahm, keď sklepol betóny a neprepustil tade puk.
     
    03:12
    Dobrá možnosť Slovincov, Urbas vkorčuľoval do pásma a zakončoval sám z pravého kruhu, jeho strelu z bezprostrednej blízkosti Dahm vyrazil!
     
    02:33
    Krošelj prvý raz zasiahol aj proti dánskej strele, Starkov však strieľal v páde bekhendom nedôrazne k ľavej žrdi, Krošelj vykopol ľavý betón a zasiahol.
     
    01:48
    Vyzeralo to na náznak samostatného úniku v podaní Storma, puk mu však ušiel a tak ho pri pravej žrdi odpálil do bezpečia brankár Krošelj.
     
    00:55
    Jesper Jensen skúšal nahrávať popred bránkovisko, kde hľadal spoluhráčov, nikto z nich však nedokázal puk zasiahnuť.
     
    00:24
    V úvode stretnutia zakázané uvoľnenie v podaní Slovinska, vhadzovať sa bude pred Krošeljom.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Príjemný dobrý večer vám prajem z ostravskej ČEZ Arény! Po veľkom zápase medzi Fínskom a Bieloruskom nám jedenásty deň MS zakončí duel Slovinska a Dánska. Čaká nás zápas tímov, ktoré môžu hrať uvoľnene a bez zbytočného taktizovania. Zostup Slovincov z posledného miesta už je istý, Dáni naopak nemôžu postúpiť do štvrťfinále. V prípade výhry však na 6.mieste preskočia svojich veľkých severských rivalov z Nórska, čo je určite zaujímavá motivácia. O tú majú postarané aj Slovinci, početnej skupine fanúšikov sa chcú za podporu odmeniť aspoň jedným víťazstvom. Vy si zatiaľ môžete prezrieť zostavy, o niekoľko minút začíname. Prajem vám príjemný športový zážitok!
     
    Úvodné zostavy:

    Slovinsko: Krošelj (Kristan) – Robar, Kovačevič, Jeglič, Kopitar (A), Urbas – Gregorc, Kranjc, Pance, Tičar, Sabolič – Tavželj, Pretnar, Razingar (C), Rodman (A), Verlič – Stebih, Pavlin, Vidmar, Mušič, Goličič

    Dánsko: Dahm (Galbraith) – Nielsen, O. Lauridsen, Madsen (A), Jakobsen, Hardt – Kristensen, J. B. Jensen, P. Bjorkstrand, O. Bjorkstrand, J. Jensen (A) – Boedker, Storm, Green (C), N. Jensen, Spelling – M. Lauridsen, Starkov, Staal, Poulsen, Hansen

    Rozhodca: M. Vinnerborg (Švédsko), V. Šindler (Česko) – P. Carnathan (USA), A. Schrader (Nemecko).
     
    Slovinci vypadávajú z elitnej skupiny, s turnajom sa však chcú rozlúčiť v pozitívnom duchu, už len kvôli svojim fanúšikom, ktorí ich tu skvele podporovali! Dáni už sú zachránení a nemajú šancu na štvrťfinále, tiež však chcú turnaj zakončiť víťazne!

    Slovinci ani v jednom zápase vyložene herne nesklamali, proti Slovensku dokonca prišli o body až v samom závere. O dva góly prehrali s Rusmi, Bielorusmi, Nórmi aj Američanmi, gólovo naprázdno vyšli len proti Fínom. Osud je to krutý, zostup z elitnej kategórie ich však už neminie.

    Sumár doterajších zápasov Slovinska na MS 2015:
    Bielorusko – Slovinsko 4:2 (2:1, 1:0, 1:1) – góly Jeglič, Pance
    Rusko – Slovinsko 5:3 (3:0, 1:2, 1:1) – góly Kopitar, Pance, Sabolič
    Slovensko – Slovinsko 3:1 (0:1, 0:0, 3:0) – gól Urbas
    Fínsko – Slovinsko 4:0 (2:0, 2:0, 0:0)
    Slovinsko – Nórsko 1:3 (0:1, 1:2, 0:0) – gól Muršak
    Slovinsko – USA (0:2, 1:0, 0:1) – gól Mušič

    Zostava Slovinska zo zápasu s USA bola nasledovná:
    Kristan (Krošelj) – Robar, Kovačevič, Jeglič, Kopitar (A), Urbas – Gregorc, Kranjc, Pance, Tičar, Muršak – Pretnar, Stebih, Mušič, Ograjenšek, Goličič – Tavželj, Vidmar, Razingar (C), Rodman, Verlič

    Dáni sa zachránili vďaka víťaznému derby s Nórskom, ktoré zvládli fantasticky a zvíťazili 4:1. V tomto zápase majú istotu záchrany vďaka bodu, ktorý získali proti našim hokejistom, možno si spomínate, ako vyrovnali v závere zápasu. Dobré zápasy hrali s Rusmi(2:5) i Fínmi (0:3), či Američanmi (0:1), vybuchli len proti Bielorusom.

    Sumár doterajších výsledkov Dánska na MS 2015:
    Slovensko – Dánsko 4:3 (0:0, 0:1, 3:2 – 0:0, 1:0) – góly Bjorkstrand, Hardt, Nielsen
    Dánsko – Fínsko 0:3 (0:0, 0:3, 0:0)
    Dánsko – Bielorusko 1:5 (1:0, 0:3, 0:2) – gól Jakobsen
    USA – Dánsko 1:0 (0:0, 1:0, 0:0)
    Dánsko – Nórsko 4:1 (2:1, 1:0, 1:0) – góly N. Jensen, Nielsen, Storm, Jakobsen

    Zostava Dánska v poslednom zápase bola nasledovná:
    Dahm (Galbraith) – Nielsen, O. Lauridsen, Madsen (A), Jakobsen, Hardt – Kristensen, J. B. Jensen, P. Bjorkstrand, O. Bjorkstrand, J. Jensen (A) – Boedker, Storm, Green (C), M. Poulsen, N. Jensen – M. Lauridsen, Starkov, Staal, A. Poulsen, Hansen

    O zostupujúcom je rozhodnuté, Slovinci aj v prípade výhry budú na Dánov strácať jeden bod. Tímy však aspoň budú hrať bez stresu, oboch prišlo podporiť množstvo fanúšikov a tak sa môžeme naozaj tešiť na to, čo nám hokejisti predvedú. Priamo z Ostravy vás zápasom prevedie Tomáš Schügerl.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:15.

    Góly a asistencie: 10. Pance (Kovačevič, Kopitar)


    Slovinsko: Krošelj (Kristan) – Robar, Kovačevič, Jeglič, Kopitar (A), Urbas – Gregorc, Kranjc, Pance, Tičar, Sabolič – Tavželj, Pretnar, Razingar (C), Rodman (A), Verlič – Stebih, Pavlin, Vidmar, Mušič, Goličič
    Dánsko: Dahm (Galbraith) – Nielsen, O. Lauridsen, Madsen (A), Jakobsen, Hardt – Kristensen, J. B. Jensen, P. Bjorkstrand, O. Bjorkstrand, J. Jensen (A) – Boedker, Storm, Green (C), N. Jensen, Spelling – M. Lauridsen, Starkov, Staal, Poulsen, Hansen

    Rozhodca: M. Vinnerborg (Švédsko), V. Šindler (Česko) – P. Carnathan (USA), A. Schrader (Nemecko)

    Diváci: 6768