USA – Bielorusko 2:5 (kon.) | Česko – Francúzsko 5:1 (kon.) | Fínsko – Slovinsko 4:0 (kon.)
Švédsko – Nemecko 4:3 (kon.)
koniec
Fínsko
4:0 (2:0, 2:0, 0:0)
Slovinsko
Štvrtok 07.05.2015, 20:15 • ČEZ Aréna, Ostrava • Majstrovstvá sveta • Skupina B
Predzápasové kurzy
Partner:
    Joonas KEMPPAINEN - 4:0

     
    35:57
    Fínsko dalo gól!
    JOONAS KEMPPAINEN opäť v správny čas na správnom mieste! Kontiola prihral na modrú svojej dvojičke, strelu Krošelj vyrazil, ale pred ním stál Ruutu a priťukol na odkrytú žrď Kemppainenovi, ktorý už do prázdnej brány s dorážkou nezaváhal.
    Asistencie: Tuomo Ruutu a Juhamatti Aaltonen.
    Joonas KEMPPAINEN - 4:0

    Aleksander BARKOV - 3:0

     
    21:19
    Fínsko dalo gól!
    Čakanie na lepšiu akciu preťal rovno gól! Krošelj vyrazil strelu Donskoia, ale z druhej strany udrel dorážkou ALEKSANDER BARKOV!
    Asistencie: Joonas Donskoi a Jussi Jokinen.
    Petri KONTIOLA - 2:0

    Petri KONTIOLA - 2:0

     
    06:34
    Fínsko dalo gól!
    Lepistö vystrelil od modrej, Tičar puk zblokoval tak, že pri ňom ostal zbrzdený. Na puk sa okamžite dotiahol PETRI KONTIOLA a využil, že Krošelj sa práve vrátil na nohy z toho, ako predtým sklepol betóny na strelu Lepistö a poslal puk pomedzi nohy do siete!
    Leo KOMAROV - 1:0

     
    05:53
    Fínsko dalo gól!
    Komarov načal celú akciu, jeho strelu Krošelj vyrazil betónom, následne vyrazil aj dorážku Kemppainena a ešte aj Pesonena, aby sa sem znova po oblúku vrátil LEO KOMAROV a už mu pri pretlaku popadaných brániacich hráčov v bránkovisku nedal šancu.
    Asistencie: Janne Pesonen a Joonas Kemppainen.
    Leo KOMAROV - 1:0

    Dominika Haršáni Handzušová

    Góly a asistencie: 6. Komarov (Pesonen, Kemppainen), 7. Kontiola, 22. Barkov (Donskoi, Jokinen), 36. Kemppainen (Ruutu, Aaltonen)


    Fínsko: Rinne (Saros) – Lepistö, Hietanen, Lindell, Salmela, Ohtamaa, Jaakola, Jokipakka, Mäntylä – Aaltonen, Kontiola, T. Ruutu – Donskoi, Barkov, J. Jokinen – Pihlström, Immonen, Hartikainen – Komarov, Kemppainen, J. Pesonen.
    Slovinsko: Krošelj (Kristan) – Pretnar, Kranjc, Gregorc, Robar, Vidmar, Kovačevič, Tavželj, Stebh – Razingar, A. Kopitar, Urbas – Sabolič, Tičar, Jeglič – Muršak, Mušič, Pance – K. Ograjenšek, M. Rodman, Goličič.

    Rozhodca: Kubuš (SVK), Piechaczek (GER) – Fluri (SUI), Carnathan (USA)