USA – Bielorusko 2:5 (kon.) | Česko – Francúzsko 5:1 (kon.) | Fínsko – Slovinsko 4:0 (kon.)
Švédsko – Nemecko 4:3 (kon.)
koniec
Švédsko
4:3 (2:1, 0:1, 2:1)
Nemecko
Štvrtok 07.05.2015, 20:15 • O2 aréna, Praha • Majstrovstvá sveta • Skupina A
Predzápasové kurzy
Partner:
    PLACHTA - 4:3

     
    54:38
    Nemecko dalo gól! Nemci mali tlak, už predtým šanca volala po góle, lenže bránku nemecký hráč netrafil, následne si šikovne MATTHIAS PLACHTA položil na ľad Švéda, urobil pohyb dopredu a vypálil švihom do horného rohu, ktorý trafil úplne ideálne!

    Asistencie: Kai Hospelt, Yannic Seidenberg
    MÖLLER - 4:2

     
    48:40
    Švédsko dalo gól!
    Veľmi dobrá práca OSCARA MÖLLERA, ktorý sa pri mantineli zbavil protihráča, posunul si puk pred bránku a dobrou strelou prekonal aj brankára Pielmeiera, ktorý ale mohol tento pokus podľa môjho názoru chytiť.

    Asistencie: Niklas Danielsson
    KLINGBERG - 3:2

     
    42:55
    Švédsko dalo gól!
    Švédi idú do vedenia, všetko začalo dobrou prácou Raska pri mantineli, ten spoza brány našiel na modrej obrancu Kronwalla, ktorý vypálil, jeho strelu ešte tečoval JOHN KLINGBERG a puk pekne zapadol do siete!

    Asistencie: Staphan Kronwall, Viktor Rask
    KRAMMER - 2:2

     
    29:29
    Nemecko dalo gól! Neskutočné, outsider z Nemecka dokonale prekvapil Švédov skvelou a bojovnou hrou. Po tom, čo Klingberg nastrelil len NICA KRAMMERA sa útočník Nemecka dostal do útoku, pri mantineli si potiahol puk až pred brankára, kde si ho ešte potiahol a bekhendom poslal do odkrytého priestoru!

    Bez asistencie.
    KINK - 2:1

     
    15:47
    Nemci išli do prečíslenia, v ktorom Rieder vzal zodpovednosť na seba, jeho strelu Enroth iba vyrazil, no puk sa dostal k MARCUSOVI KINKOVI, ktorý z dorážky znížil stav stretnutia.

    Asistence: Tobias Rieder.
    LINDSTRÖM - 2:0

     
    12:43
    Švédsko dalo gól!
    A teraz je to v opačnom garde, Möller poslal bekhendom prihrávku na JOAKIMA LINDSTRÖMA, ktorý strelou z kruhu na buly poslal puk do siete Nemecka! Brankár Pielmeier mohol tento gól chytiť.

    Asistencie: Oscar Möller
     
    11:19
    Švédsko dalo gól!
    Návrat Švédov na ľad, tí zvládli prerušenie hry lepšie a dostali sa do vedenia, strelu Lindströma ešte brankár vyrazil, no na dorážku OSCARA MÖLLERA už nemal nárok a tá končí v sieti!

    Asistencie: Lindström, Sjögren
    OSCAR MÖLLER - 1:0

    Lukáš Rusňák

    Góly a asistencie: 12. Möller (Lindström, Sjögren), 13. Lindström (Möller), 43. Klingberg (S. Kronwall, Rask), 49. Möller (Danielsson) – 16. Kink (Rieder), 30. Krammer, 55. Plachta (Hospelt, Seidenberg)


    Švédsko: Ernoth (Nilsson) – Ekman Larsson, Klefbom, Klingberg, S. Kronwall, Granberg, Ehkolm, Rahimi – F. Forsberg, Lander, Eriksson – Lindström, Möller, Sjögren – Ericsson, Lindholm, Rask – Hjamarsson, Josefson, Lunqvist – Danielsson
    Nemecko: Pielmeier (Endras) – Krueger, Muller, Kohl, N. Goc, Daschner, Koppchen, Krupp – Reimer, Hager, Ehliz – Rieder, Pietta, Wolf – Kink, Plachta, Hospelt – Oppenheimer, Krammer, Y. Seidenberg – Raedeke

    Rozhodca: Hodek (CZE), Sidorenko (BLR) – Mc Intyre (USA), Šefčík (SVK)