Chelsea – Crystal Palace 1:0 (kon.) | Tottenham – Manchester City 0:1 (kon.)
koniec
Chelsea FC
1:0 (1:0)
Crystal Palace FC
Nedeľa 03.05.2015, 14:30 • Stamford Bridge (Londýn) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    José Mourinho to dokázal! Special One získava svoj ôsmy ligový titul v kariére, tretí s Chelsea a prvý od svojho londýnskeho comebacku. Chelsea dnes znovu predviedla výkon, ktorý ju charakterizoval prakticky počas celého ročníka. Keby to ale bolo tak jednoduché, hrali by týmto spôsobom všetci. The Blues vyhrali ligu spôsobom štart-cieľ, pričom od Nového roka v Premier League neprehrala! Titul je v správnych rukách, na Stamford Bridge štartuje párty! (16:28:20)

     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Standing ovation pre najlepšieho hráča tejto sezóny Edena Hazarda, ktorého José Mourinho ešte nechal vytlieskať. Nahrádza ho Filipe Luis.
     
    90+1
    Thibaut Courtois v úvode dvojminútového nadstavenia drží loptu pevne vo svojej náruči. Na majstrovskú trofej sa už môže vyrývať meno nového šampióna!
     
    90
    Hostia nasťahovaní v šestnástke The Blues, kde sa pokúsia pretlačiť k vyrovnávajúcemu gólu. Orlom k tomu pomáhajú i namnožené rohové kopy.
     
    89
    Orlom sa teraz darí pritlačiť čoskoro-pečeného majstra. Ani po rohovom kope Eagles však k ohrozeniu domácej svätyne neprišlo.
     
    88
    Chelsea s maximálnou snahou udržať svoje tesné vedenie. Crystal Palace by sa malo pokúsiť o vyrovnanie.
     
    86
    Gary Cahill v ostrom súboji pretlačený Murraym, ktorý však už v páde nedokázal udržať loptu na hracej ploche.
     
    85
    Defenzívny betón Josého Mourinha ešte väčšmi tvrdne. Namiesto brazílskeho technika Williana naskakuje do hry stopér Zouma.
     
    84
    Medzitým sa v ďalšej príležitosti na definitívu objavil Willian, no z hranice šestnástky mieril ľavačkou tesne mimo ľavej konštrukcie hosťujúcej brány.
     
    82
    Crystal Palace s druhou druhopolčasovou príležitosťou na vyrovnanie! Eagles zaútočili po ľavej strane, odkiaľ pred bránku centroval konžský krídelník Yannick Bolasie. Po jeho pase sa vo vzduchu nedokázala presadiť dvojica Glenn Murray a Yaya Sanogo, no lopta ešte prepadla k dnes najlepšiemu hráčovi Orlov – Wilfriedovi Zahovi. Agilný krídelník si prebral loptu do pohybu, no zblízka nedokázal prestreliť vybiehajúceho obra Courtoisa, ktorý včasnou reakciou vyrazil loptu aspoň na rohový kop.
     
    80
    O majstrovskej definitíve The Blues mohol definitívne rozhodnúť jeden z najlepších obrancov tejto sezóny – Branislav Ivanovič. Srbský zadák sa dostal k lopte po tom, čo sa z otočky nedokázal presadiť Nemanja Matič, ktorého obetavo zablokoval Damien Delaney. Akcia modrých ale po odraze lopty pokračovala Ivanovičom, ktorý na pravej strane šestnástky natiahol k svojej typickej delovej rane. Bomba pravého obrancu sa takmer vpratala pod hornú konštrukciu Speroniho bránky, no len takmer. Chýbali decimetre.
     
    79
    Chelsea veľmi podivne na tretíkrát rozohrala priamy kop, no ani Willianov center nepriniesol domácim vykúpenie.
     
    78
    McArthur štartuje na pravej strane Murrayho, ktorému však vpredu chýbala adekvátna podpora. Dobre pracoval John Terry.
     
    77
    Wilfried Zaha krásne vysúval kolmicou Yayu Sanoga, ktorý len veľmi tesne nedokázal reagovať na jeho ponuku.
     
    76
    John Terry úradoval pred Glennom Murraym, ktorého nenechal sklepnúť ďalšiu loptu pre Yannicka Bolasieho.
     
    75
    Eagles s ďalšou nepresnosťou v ofenzívnej tretine hry. V tom je zatiaľ najväčší rozdiel medzi obomi mužstvami.
     
    73
    Kellyho center preletel celou šestnástkou bez zásahu. Do konca zápasu i s nadstavením zostáva ešte nejakých dvadsať minút.

    Erik Farkaš

    Góly: 45. E. Hazard

    Karty:   27. Ivanović (CHE), 38. Terry (CHE) – 23. Dann (CRP), 45+2. Mariappa (CRP)

    Nepremenená penalta: 45. E. Hazard (CHE), brankár Speroni zneškodnil


    Chelsea FC: Courtois – Ivanović, Cahill, Terry, Azpilicueta – Fàbregas, Matić – Cuadrado (46. Mikel), Willian (85. K. Zouma), E. Hazard (90+2. Luís) – Drogba.
    Náhradníci: Čech – Luís, Aké, K. Zouma, Loftus-Cheek, Mikel, Rémy.

    Crystal Palace FC: Speroni – Mariappa (60. Kelly), Delaney, Dann, Ward – McArthur, Ledley, Mutch (61. Murray) – Puncheon (71. Sanogo), Bolasie, Zaha.
    Náhradníci: Hennessey – Hangeland, Kelly, Jedinak, Murray, Čung-Jong, Sanogo.

    Rozhodca: Kevin Friend – H. Lennard, A. Garratt – L. Probert