USA – Fínsko 5:1 (kon.) | Kanada – Lotyšsko 6:1 (kon.) | Rusko – Nórsko 6:2 (kon.)
Česko – Švédsko 5:6 (1:2 po s.n.)
koniec
Rusko
6:2 (4:0, 2:2, 0:0)
Nórsko
Piatok 01.05.2015, 20:15 • ČEZ Aréna, Ostrava (kapacita 8812 divákov) • Majstrovstvá sveta • Skupina B
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    S konštatovaním, že Rusko zdolalo Nórsko jednoznačne 6:2 a potvrdilo svoje vysoké ambície, sa s vami pre dnes z Ostravy lúčim. Zajtra sa prihlásim znovu pri zápase Slovensko – Dánsko od 12:15. Pre tento moment vám prajem príjemný zvyšok večera! (22:31:22)
    Ostravskou arénou znela ruská hymna
     
    Štatistiky po zápase:

    Strely na bránu: 36:19
    Vylúčení (na 2 min.): 4:5
    Presilové hry: 1:0
    Úspešnosť brankárov: 89,47 % – 83,33 %
     
    Je tu koniec zápasu, Rusko si do tabuľky skupiny B pripisuje prvé tri body za výhru 6:2! Víťazstvo zbornej je zaslúžené, rozhodla o ňom v prvej polovici zápasu, keď dokázala päťkrát skórovať. Nóri sa sympaticky snažili, náskok Rusov z prvej tretiny stiahli, na viac dnes však jednoducho nemali. Tie dôležité zápasy však pre nich ešte len prídu, takže nemusia zúfať. Rusi jasne ukázali, že aj tento rok budú veľkým favoritom na titul, výborne fungovala spolupráca v útoku a skvele zachytal brankár Bobrovskij.

    Najlepší hráč Ruska: Viktor Tichonov
    Najlepší hráč Nórska: Patrick Thoresen
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:33
    Fantastický Bobrovskij, Holös sa v presilovke 5 na 3 dostal k voľnému puku na ľavom kruhu, zatiaľčo Bobrovskij bol po avizovanej v strele v rozkľaku, dokázal však natiahnuť svoj ľavý betón a strelu Holösa po ľade vyrazil!
     
    59:19
    Rusi si v závere trochu komplikujú situáciu, je tu ďalšie vylúčenie, konkrétne Chudinov za hákovanie. Nóri dohrávajú zápas v presilovke 5 na 3!
     
    58:58
    Mats Trygg sa v presilovke ešte snažil skorigovať skóre a nemyslel to vôbec zle, keď strieľal príklepom od modrej čiary, Bobrovskij však na puk videl a mohol tak zasiahnuť.
     
    58:40
    Na opačnej strane obrovská skrumáž pred ruskou bránou, viacerí Nóri sa tam snažili doslova dotlačiť puk za bránkovú čiaru, rozhodcovia rozpažili a skóre sa tak nemení. Nóri si následne vzali oddychový čas.
     
    58:11
    Obranca Rusov Kulikov ale vystihol zlú rozohrávku Nórov a dostal sa do samostatného úniku, Voldena si položil na ľad a zakončoval po sťahovačke k pravej žrdi, Volden zachránil pravým betónom!
     
    57:46
    V závere je tu ešte atraktívna presilovka Nórov štyroch proti trom! Na trestnú lavicu si za Rusko sadá aj Jevgenij Medvedev, inkasuje menší trest za držanie.
     
    57:16
    Žeby pästný súboj v závere zápasu? Zatiaľ nie, veď aj tá dvojica sa na to príliš nehodila. Tollefsen sa dostal do konfliktu v strednom pásme s Kovaľčukom, ktorý je známy v hokeji všetkým možným, len nie bitkami. Obaja aktéri dostávajú menší trest za krosček.
     
    56:48
    Rusi ešte v závere zápasu chcú fanúšikom dopriať pekné akcie, Mozyakin si vykorčuľoval za bránu a presnou prihrávkou nahrával pred bránkovisko Tichonovovi, ten aj zakončil, Volden veľmi dobrým zákrokom na čiare kryl.
     
    56:03
    Fantastický zákrok Bobrovskijho! Nóri podnikli prečíslenie troch proti dvom, Martinsen poslal krížnu nahrávku na Rosseliho Olsena a ten z prvej strieľal k ľavej žrdi, Bobrovskij sa fantasticky presunul a lapačku efektne puk kryl!
     
    55:21
    Rusi dnes svoje kombinácie niekedy až príliš šperkujú, Šipačov na pravej strane miesto strely ešte volil krížnu prihrávku na Panarina, ktorý sa už pod tlakom protihráčov nepresadil.
     
    54:26
    Anisimov sa už k streleckému pokusu dostal, keď pálil po ľade spomedzi kruhov, Volden vykopol ľavý betón a nepríjemnú strelu dokázal vyraziť.
     
    53:23
    Šipačov sa v útočnom pásme snažil korčuliarsky predčiť Bonsaksena, ten si nielenže voľný puk prebral a Rusovi zabránil v útoku, ešte ho potom aj poriadne oprel o mantinel.
     
    52:44
    Aktívny Nór Ken Andre Olimb to nevzdáva ani v blížiacom sa závere zápasu, vkorčuľoval do útočného pásma a strieľal spoza obrancu, Bobrovskij jeho pokus ukryl do lapačky.
     
    52:09
    Na opačnej strane následne nebezpečná skrumáž pred Bobrovskijm, ktorý toho veľa nevidel, aj za pomoci obrancov sa k puku dostal a udržal pred bránkovou čiarou.

    Góly a asistencie: 3. Šipačov (Kovaľčuk, Dadonov), 4. Anisimov (Kovaľčuk), 16. Zaripov (Mozyakin, Tichonov), 17. Tichonov (Medvedev, Zaripov), 30. Chudinov (Mozyakin, Zaripov), 35. Panarin (Šipačov, Birjukov) – 21. Thoresen (M. Olimb, Holös), 27. Thoresen (M. Olimb, Ask)


    Rusko: Bobrovskij (Chudobin) – Kulikov, Jakovlev, Birjukov, Chudinov, Belov, Medvedev, Antipin – Panarin, Mozyakin, Tichonov, Zaripov, Anisimov, Dadonov, Kovaľčuk, Šipačov, Plotnikov
    Nórsko: Volden (Haugen) – Holös, Nörstebö, Espeland, Trygg, Odegaard, Bonsaksen, Tollefsen, Sorvik – Trettenes, Stene, Lovlie, Bastiansen, Ask, Roymark, Martinsen, Forsberg, Roest, Dahlström, K. A. Olimb, Thoresen, M. Olimb, Rosseli Olsen

    Rozhodca: Timothy Mayer (USA), Jyri Ronn (Fínsko) – Jimmy Dahmen (Švédsko), Bevan Mills (Kanada)

    Diváci: 6314