Rayo Vallecano – Valencia 1:1 (kon.) | Granada – Espanyol 1:2 (kon.)
koniec
Granada CF
1:2 (0:1)
RCD Espanyol Barcelona
Štvrtok 30.04.2015, 22:00 • Estadio Nuevo Los Cármenes, Granada • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.
     
    Pravdepodobné absencie

    Granada: D. Foulquier, Juan Carlos, J. Babin, Javi Márquez, J. Murillo, Adrián Colunga, Eddy Silvestre

    Espanyol: Mattioni, Héctor Moreno
     
    Posledných 5 zápasov

    Real Madrid 9 – 1 Granada
    Granada 1 – 1 Celta de Vigo
    Almería 3 – 0 Granada
    Granada 1 – 1 Sevilla
    Valencia 4 – 0 Granada

    Espanyol 1 – 1 Elche
    Villarreal 0 – 3 Espanyol
    Espanyol 1 – 0 Athletic Club
    Levante 2 – 2 Espanyol
    Espanyol 0 – 2 Barcelona
     
    Posledné vzájomné zápasy

    14/12/2014 Espanyol 2 – 1 Granada
    07/02/2014 Espanyol 1 – 0 Granada
    15/09/2013 Granada 0 – 1 Espanyol
    28/04/2013 Espanyol 0 – 1 Granada
    02/12/2012 Granada 0 – 0 Espanyol
    01/05/2012 Granada 2 – 1 Espanyol
    21/01/2012 Espanyol 3 – 0 Granada
     
    Granada sa nachádza na 19.mieste La Ligy. Na Estadio Nuevo však prehrala len 1 z posledných 8 domácich zápasov, aj to s FC Barcelona.

    Espanyol (aktuálne 10.pozícia v tabuľke) neprehral v troch posledných zápasoch vonku, Granada posledné 3 domáce zápasy remizovala. Nerozhodný výsledok sa dá očakávať aj v tomto stretnutí.
     
    Granada musí hrať na víťazstvo, iba tak si zachová nádej na záchranu. V posledných kolách má Granada celkom dobré vylosovanie (zápasy s Realom, Barcou, Valenciou, Sevillou i Villarealom má už za sebou). La Coruňa, ktorá má o 4 body viac, hrá ešte s Barcelonou, Villarealom a s Bilbaom – takže Granada stále žije.

    Espanyol už o nič podstatné nehrá a v pokoji dohráva ligovú súťaž. Najlepšími strelcami Granady sú Córdoba a El Arabi, ktorí dali po 4 góloch. U Espanyolu je najlepší Garcia s 11 gólmi a Caicedo, ktorý ich dal 10.
     
    Úvodné zostavy:

    Granada CF: R. Fernández – Nyom, Cala, Maínz, Insúa – R. Pérez, Iturra, J. Márquez – Ibañez, Isaac, Candeias.
    Náhradníci: Olazábal – Martins, F. Rico, Babin, Piti, Bangoura, Córdoba.

    RCD Espanyol Barcelona: Casilla – Arbilla, Álvaro González, Colotto, Fuentes – Vázquez, J. López, V. Sánchez, V. Álvarez – Stuani, S. García.
    Náhradníci: Pau – Sevilla, Abraham González, Cañas, Caicedo, Montañés, Duarte Sánchez.

    Rozhodca: Velasco – Alonso, Álvarez.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Pred zápasom ešte aktéri stretnutia absolvovali minútu ticha za zosnulého belgického futbalistu Gregoryho Mertensa, ktorý zomrel potom, čo pred niekoľkými dňami na trávniku utrpel zástavu srdca a upadol do kómy. Z tej sa už bohužiaľ neprebral.
     
    2
    Nyom si na útočnej polovici počínal až príliš agresívne a vo vzdušnom súboji svojho spoluhráča v snahe získať loptu fauloval.
     
    4
    Ďalšie previnenie Nyoma proti pravidlám. Pravý obranca Granady sa svojim zákrokom nevošiel do medzí rozhodcu, ktorý prisúdil loptu hosťom.
     
    5
    Espanyol tak mohol pobudnúť prvý krát v stretnutí pred šestnástkou súpera, no na príliš dlhý časový úsek sa im to nepodarilo.
     
    7
    Colotto nemal príliš prehľad o postavení svojich spoluhráčov, a tak loptu len odkopol mimo hraciu plochu.
     
    8
    V úvode zápasu je aktivita viac na strane domácej Granady. Uvidíme, či to bude trvalý zápasový jav, alebo sa postupne budú snažiť prebrať iniciatívu aj hostia z Barcelony.
     
    10
    Nyom, ktorý je v úvodnej fáze duelu často v centre diania, si teraz dobre splnil obranné povinnosti a za pomoci brankára Fernándeza odpratali loptu z pokutového územia svojho tímu.
     
    12
    Hostia dobre zakombinovali v okolí šestnástky Granady. Fuentesov center z ľavej strany vyzeral dosť nebezpečne, no prišiel z ofsajdovej pozície.
     
    14
    Po faule domáceho stredopoliara Isaaca môže z vlastnej pozície rozohrávať Fuentes.
     
    15
    Isaacovy sa podarilo poriadne prehnať jedného z domácich obrancov, ktorého donútil odkopnúť loptu za autovú čiaru. Domáca Granada tak získala vhadzovanie na útočnej polovici.
     
    17
    Domáci získali z dlhého pobytu na polovici súpera priamy kop. Ten zahrali na zadnú tyč, kde bol síce brankár Casilla včas, no loptu v rukaviciach neudržal, a tak bude nasledovať rohový kop.
     
    18
    Futbalistom Granady sa síce po rohovom kope nepodarilo výraznejšie ohroziť Casillu, no okamžite sa o to môžu opätovne pokúsiť, pretože ostali v držaní lopty.
     
    19
    Nyom brúsi čiaru tak ako je uňho zvykom. Jeden z jeho ofenzívnych výpadov však nemal zdarný koniec.
     
    21
    Futbalisti menej slávnejšieho barcelonského celku sa počas úvodných dvadsiatich minút príliš s loptou nestretávali. Teraz sa preto snažia o krátku kombináciu.
     
    22
    Stuani si telom pekne pokryl loptu, s čím ale nemal pochopenie jeho protihráč, ktorý ho bránil tak natesno, až mu z nohy vyzul kopačku.
     
    23
    Iturra si trúfol na rýchlostný súboj s Fuentesom, ktorý však na ľavej strane preukázal lepšie zrýchlenie i krytie lopty. Odkopávať sa bude od brány Casillu.
     
    25
    Viac ako polovica prvého dejstva je už minulosťou. Na prvé vážnejšie ohrozenie jednej či druhej svätyne sme však doposiaľ čakali márne.
     
    26
    Lucas Vázquez sa len veľmi ťažko spamätával z toho, ako ho zozadu skosil Márquez.
     
    28
    Od domáceho zadáka Insuú sa lopta odrazila za postrannú čiaru. Aut pre Espanyol.
     
    30
    Hlavný rozhodca musel dohovárať domácemu Isaacovi, ktorý zostrelil k zemi Maínza. Zatiaľ sa to zaobišlo len dohovorom.
     
    31
    Ibañez si pekným spôsobom obhadzoval Fuentesa, ktorého lopta trafila do ruky. Granada môže zahrávať priamy kop z pravého krídla.
     
    32
    Defenzíva Espanyolu však zvládla celú situáciu na výbornú a ohrozenie svojho brankára nepripustila.
     
    32
    Žltú kartu dostáva Juan Rafael Fuentes (RCD Espanyol Barcelona).
     
    33
    Podobná štandardka sa bude zahrávať aj na opačnej strane ihriska.
     
    34
    Štandardná situácia nielenže sa rozohrávala z podobného miesta, ale aj rovnako dopadla. Fernández mohol ostať absolútne pokojný, vyriešili to zaňho obrancovia.
     
    35
    Ibañez sa snažil prebiť do šestnástky Espanyolu, no vzal si na seba až príliš veľké sústo. Namieril si to medzi štyroch protihráčov, ktorí ho poľahky zastavili.
     
    36
    Stále čakáme na situáciu, ktorú by bolo možné, označiť prívlastkom stopercentná tutovka. Casilla síce má na konte jeden zaujímavý zákrok, no ten prišiel po strele spoza pokutového územia.
     
    38
    Žltú kartu dostáva Sergio García (RCD Espanyol Barcelona).
     
    39
    Sergio García neuniesol, že jeho pád nebol posúdený ako zavinený a hlavnému rozhodcovi uštedril zopár nepublikovateľných slov.
     
    40
    Obrana Granady to na svojej ľavej strane zvládla tak, že získala loptu do svojej moci. Vhadzovať môže Insúa.
     
    41
    Isaac sa nevyvaroval ďalšiemu faulu na útočnej polovici. Tento domáci útočník by si však už mal dávať pozor, pretože to nebolo prvý krát, čo si ho rozhodca pozval na koberček.
     
    43
    Iturra sa síce dokázal zmocniť lopty, no len za pomoci nedovolených prostriedkov.
     
    44
    Prvý polčas sa blíži ku svojmu finišu. Keď sme sa gólovej šance nedočkali doteraz, ťažko očakávať, že sa to zmení práve v poslednej minúte.
     
    45
    Espanyol Barcelona dala gól! Neviem veru, či niekto z realizačného tímu Espanyolu Barcelona číta tento prenos a avizoval to hosťujúcim hráčom, pretože tým sa podarilo v samom závere polčasu moje predchádzajúce tvrdenie znegovať. Na pravom krídle pri napádaní výborne zapracoval Lucas Vázquez, ktorý vybojoval loptu a posunul ju svojmu kapitánovi SERGIOVI GARCIOVI. Ten vnikol s loptou do šestnástky, kde to vymyslel skutočne vynikajúco. Vytvoril si priestor na strelu a ľavačkou to krásne obalil do pravého horného rohu domácej svätyne. Fernández musel pri tomto zakončení chtiac-nechtiac prijať len rolu diváka.
    Sergio GARCÍA - 0:1
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas veľa šancí nepriniesol. Prvý vážnejší moment prišiel až v samom závere úvodného dejstva a hned z toho bol presný zásah Sergia Garciu, ktorý v plnej kráse ukázal, že kapitánsku pásku nosí v Espanyole právom a nádherným zakončením poslal svoj tím do vedenia.

    Ak sa pozrieme na polčas v globále, o čosi viac z hry mali domáci, a to najmä v jeho prvej polovici. Teraz je rada práve na hráčoch Granady, aby sa po zmene strán pokúsili nepriaznivý stav otočiť. Či sa im to podarí, sledujte v našom online prenose, ktorý bude pokračovať už o niekoľko minút.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    47
    Pred polčasom číslo dva sa ani jeden z trénerov nerozhodol siahnuť do svojej základnej jedenástky.
     
    48
    Isaac svojim prízemným centrom poslal loptu do šestnástky Espanyolu, kde bol na zadnej žrdi jeden z jeho spoluhráčov pripravený zakončovať, no ešte pred ním dobre zapracovala hosťujúca defenzíva.
     
    49
    Pokus o rýchlu výmenu lôpt hosťom na okraji šestnástky súpera sa skončil nezdarom, po ktorom bude od svojej svätyne odkopávať Fernández.
     
    51
    Tesne spoza šestnástkového oblúku mala Granada možnosť rozohrávať priamy kop. Strelecké šťastie sa rozhodol vyskúšať Javi Márquez, ktorému sa podarilo loptu prepasírovať cez múr, no poslal ju len presne do priestoru, kde sa pohyboval Kiko Casilla. Navyše, zakončenie bolo primálo razantné.
     
    53
    Casilla sa musel mať na pozore pred vlastným spoluhráčom. Arbilla totiž v snahe nepustiť domácich do gólovej šance poslal loptu na svojho brankára. Našťastie pre Espanyol sa však celá situácia vlastencom neskončila!
     
    54
    Striedanie v tíme Granada CF: z ihriska odchádza Manuel Iturra, prichádza Piti.
     
    55
    Sergio Garcia sa po jednom zo súbojov chytal za harmstring. Doposiaľ jediný strelec stretnutia však zatiaľ v zápase pokračuje.
     
    56
    Insuá dokázal z ťažkej pozície ešte vrátiť loptu do stredu šestnástky. Tam sa ale ani jeden z hráčov v červeno-bielych dresoch k zakončeniu nedostal.
     
    57
    Candeias mal na ľavej strane priestor, ktorý využil na okamžité poslanie lopty do šestnástky súpera. Málo nebezpečná prihrávka sa stala ľahkou korisťou brankára Kika Casillu.
     
    59
    Domáci útočník Isaac zacítil možnosť dostať sa do nebezpečného zakončenia. Do toho sa chcel dostať za každú cenu, no na prvú úspešnú zasekávačku už nadviazal len útočným faulom.
     
    60
    Potom, čo sa naplnila hodina hry možno konštatovať, že po zmene strán sa bude Espanyol Barcelona bude zameriavať predovšetkým na pozornú defenzívu, čo je však vzhľadom na skóre celkom pochopiteľné. Tvoriť musia granadskí futbalisti.
     
    62
    Žltú kartu dostáva Daniel João Candeias (Granada CF).
     
    63
    Zo štandardnej situácie, ktorú Espanyol rozohrával po podarenom individuálnom prieniku Lucasa Vázqueza, pred šestnástkou Espanyolu gólový dážď nezapršal.
     
    63
    Striedanie v tíme Granada CF: z ihriska odchádza Robert Ibañez, prichádza Lass Bangoura.
     
    64
    Stuani sa snažil diagonálou vysunúť do šance Sergia Garciu. Ten však myšlienke svojho spoluhráča celkom dobre neporozumel a v nábehu do šestnástky nepokračoval.
     
    66
    Po individuálnej akcii striedajúceho Pitiho, ktorej vystavila stopku domáca defenzíva len za cenu faulu, bude nasledovať priamy kop zo zaujímavej pozície.
     
    67
    Jeho rozohrávku si vzal na starosti samotný Piti, ktorému však zakončenie ľavačkou nevyšlo práve podľa predstáv. Lopta skončila len vysoko nad brvnom Casillovej svätyne.
     
    69
    Dnešné stretnutie sleduje 15097 divákov.
     
    69
    Striedanie v tíme RCD Espanyol Barcelona: z ihriska odchádza Víctor Álvarez, prichádza Paco Montañés.
     
    70
    Stuani unikol po ľavom krídle do brejku, predkladal loptu Sergiovi Garciovi, no pred ním zastavil loptu v roli poslednej inštancie stopér Maínz.
     
    72
    Striedanie v tíme Granada CF: z ihriska odchádza Daniel João Candeias, prichádza Jhon Córdoba.
     
    73
    Arbilla si v súboji s agilným Isaacom pomohol len faulom, z ktorého plynie štandardka v prospech granadského tímu.
     
    73
    Granada dala gól! Granade sa predtým, ako vstúpime do poslednej štvrťhodiny riadneho času, podarilo dosiahnuť vyrovnanie! Bangoura posadil svoj center z pravej strany priamo na hlavu DIEGA MAINZA, ktorý v pokutovom území Espanyolu naplno využil svoje výškové parametre, a jeho hlavičkové zakončenie preniklo do siete aj napriek tomu, že si Kiko Casilla na loptu siahol!
    Diego MAÍNZ - 1:1
     
    75
    Dočkáme sa v poslednej štvrťhodine ešte gólu, ktorý nakloní misky váh na jednu či druhú stranu? Momentum by mohlo byť po vyrovnaní na strane Granady.
     
    76
    Striedanie v tíme RCD Espanyol Barcelona: z ihriska odchádza Christian Stuani, prichádza Felipe Caicedo.
     
    77
    Žltú kartu dostáva Luís Martins (Granada CF).
     
    79
    Nový muž na trávniku Caicedo sa za hranicou poliacej čiary dopustil útočného faulu, ktorým umožnil dostať sa na loptu domácim futbalistom.
     
    81
    Caicedo sa mohol stať pre hostí tým správnym žolíkom z lavičky, no svoju príležitosť na strelenie gólu nevyužil. Najprv sa síce dobre pretlačil k lopte, no Cala svoju chybu odčinil tak, že sa s hosťujúcim zakončovateľom poctivo vrátil a zakončenie mu znepríjemnil natoľko, že Caicedo vystrelil ľavačkou len do brankára Fernándeza!
     
    83
    Bangoura sa pri postrannej čiare dokázal pekne zbaviť atakujúceho protihráča, center mu však už vôbec nevyšiel.
     
    83
    Kiko Casilla si dával s rozohrávkou poriadne na čas. Pre ušetrenie niekoľkých sekúnd obetoval aj napomenutie žltou kartou.
     
    85
    Espanyol Barcelona dala gól! Barcelonským futbalistom sa podarilo päť minút pred naplnením riadnej hracej doby zasadiť domácim možno rozhodujúci úder. Sergio Garcia si na pravej strane šestnástky počkal na nábeh PACA MONTANESA, ktorému ideálne načasoval prihrávku tak, aby sa striedajúci hráč hostí nevystavil ofsajdovému postaveniu. Pôvodný center MONTANESA zrazil jeden z domácich zadákov tak nešťastne, že žolíkovi z lavičky Espanyolu prakticky stačilo nastaviť nohu k zakončenie, ktoré bolo pre Fernándeza neriešiteľným sústom!
    Paco MONTAÑÉS - 1:2
     
    87
    Domáci brankára sa okamžite po góle ešte snažil svojich spoluhráčov povzbudiť a vyburcovať k snahe o vyrovnanie, no sám si je určite veľmi dobre vedomý, že to bude v závere už mimoriadne náročné.
     
    89
    Granade sa podarilo dostať k možnosti zahrávať rohový kop.
     
    90
    Ofenzívnu štandardku rozohral Ruben Pérez, ktorý však centrom nenašiel hlavu žiadneho zo svojich spoluhráčov pripravených zakončovať.
     
    90
    Striedanie v tíme RCD Espanyol Barcelona: z ihriska odchádza Víctor Sánchez, prichádza José Alberto Cañas.
     
    90+2
    K druhému polčasu pridal hlavný rozhodca, pán Velasco, ešte štyri minúty. Na začiatku druhej z nich sa Espanyol dostal do zaujímavej kontry, z ktorej vyťažil rohový kop.
     
    90+3
    Stopér Cala sa už taktiež posunul na hrot útoku. Po centri z pravej strany mal na kopačke dobrú príležitosť, ktorú zlikvidoval Casilla. Ak by však Cala aj gól dal, ten by pre ofsajdovú pozíciu neplatil.
     
    90+4
    Futbalisti Espanyolu Barcelona sa snažia rozohranie autového vhadzovania čo najväčšmi natiahnuť.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    V záverečnej fáze druhého dejstva sme sa najskôr dočkali domáceho vyrovnania, na ktoré však Espanyol o viac ako desať minút zareagoval presným zásahom Montanesa. Granada už v samom závere nenašla recept, na to, ako po druhý raz dostať loptu za Casillu, a tak si hostia so sebou vezú do metropoly Katalánska tri body.

    Na záver mi neostáva už nič iné, len sa vám poďakovať, že ste vydržali sledovať tento prenos až takmer do polnoci. Prajem príjemne strávený zajtrajší voľný deň. Dobrú noc. (23:53:10)

    Michal Bakoš

    Góly: 73. Maínz – 45. S. García, 85. Montañés

    Karty:   62. Candeias (GRN), 77. Martins (GRN) – 32. Fuentes (ESB), 38. S. García (ESB), 83. Casilla (ESB)


    Granada CF: R. Fernández – Nyom, Cala, Maínz, Insúa – R. Pérez, Iturra (54. Piti), J. Márquez – Ibañez (63. Bangoura), Isaac, Candeias (72. Córdoba).
    Náhradníci: Olazábal – Martins, F. Rico, Babin, Piti, Bangoura, Córdoba.

    RCD Espanyol Barcelona: Casilla – Arbilla, Álvaro González, Colotto, Fuentes – Vázquez, J. López, V. Sánchez (90. Cañas), V. Álvarez (69. Montañés) – Stuani (76. Caicedo), S. García.
    Náhradníci: Pau – Sevilla, Abraham González, Cañas, Caicedo, Montañés, Duarte Sánchez.

    Rozhodca: Velasco – Alonso, Álvarez