Kanada – USA 2:7 (kon.) | Fínsko – Švajčiarsko 5:4 (po pr.)
koniec
Kanada
2:7 (0:0, 1:2, 1:5)
USA
cz Sobota 25.04.2015, 15:08Majstrovstvá sveta U18 • Semifinále
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:37
    Ještě jedno vyloučení. Američan Nick Boka dostává dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    56:43
    Útočný faul posílá Kanaďany do oslabení. Pierre-Luc Dubois dostává dvě minuty za podražení.
     
    52:56
    Cormier zachránil takřka jistý gól. Krys narýsoval příčný pas na Roslovice, který pálil z první z pravého kruhu. Cormier se ale včas přesunul a zastavil jeho střelu.
     
    52:31
    Až nyní končí americká výhoda. Zmiňovaný Benson dostává dvě minuty za podražení, Američané si zahrají další přesilovou hru.
     
    51:20
    Christian Fischer prošel kanadskou obranou a poradil si i s Cormierem. Při střele už byl ale příliš v úhlu a z pravé strany brankoviště trefil jen první tyč.
    Colin WHITE - 2:7
     
    49:45
    USA právě vstřelilo branku!
    Kanadská noční můra pokračuje. COLIN WHITE se dostal ke kotouč mezi kruhy a z jejich spodní hranice završil hattrick. Asistence: Clayton Keller a Jeremy Bracco.
     
    47:35
    Nicolas Roy dostává dvě minuty za sekání a Kanadu čeká další oslabení.
     
    47:09
    USA právě vstřelilo branku!
    Kanadská poprava. Američané svou dominanci vyjadřují další brankou. Keller poslal puk na COLINA WHITEA, který z pravé strany pokořil Cormiera. Asistence: Clayton Keller a Jeremy Bracco.
    Jordan GREENWAY - 2:5
     
    44:39
    USA právě vstřelilo branku!
    Tohle si Cormier za rámeček nedá. Svou rozehrávku nasměroval přímo na hůl Fischera, který puk poslal na JORDANA GREENWAYE, jenž neměl problém zasáhnout opuštěnou branku. Asistence: Christian Fischer.
     
    44:18
    Kanada právě vstřelila branku!
    Domácím se daří rychle reagovat. Jako správný kapitán zavelel MITCHELL STEPHENS a z mezikruží pověsil kotouč bekhendem pod horní tyč. Času měl na svou akci dost, obránci jako by na něj zapomněli. Bez asistence.
     
    42:55
    Sawchenko jde z ledu. Kanaďané se rozhodli střídat gólmana a utkání dochytá Evan Cormier.
    Colin WHITE - 1:4
     
    42:55
    USA právě vstřelilo branku!
    Další rána a Spojené státy odskakují na tři góly. Jones našel svým pasem hůl COLINA WHITEA, jenž vsítil čtvrtý zásah svého týmu. Asistence: Caleb Jones.
    Austen MATTHEWS - 1:3
     
    42:23
    USA právě vstřelilo branku!
    Kanďané měli snad pětkrát šanci vyhodit kotouč, ale pokaždé selhali a nyní platí. Roslovic sebral volný kotouč a poslal ho Tkachukovi. Ten si všiml na druhé straně volného AUSTONA MATTHEWSE, který poslal puk za bezmocného Sawchenka. Asistence: Matthew Tkachuk a Jack Roslovic.
     
    39:15
    Američané si komplikují situaci. Během oslabení si nepohlídali střídání a hráli v pěti. Dvě minuty tak inkasuje hráčská lavice, trest odsedí Brendan Warren.
     
    38:29
    Kanada vzápětí dostává šanci na vyrovnávání. Charlie McAvoy u mantinelu sestřelil protihráče a dostává dvě minuty za vražení na hrazení.
    Austen MATTHEWS - 1:2
     
    37:58
    USA právě vstřelilo branku!
    Američané se před koncem třetiny znovu dostávají do vedení. AUSTEN MATTHEWS se dostal na kotouč mezi kruhy a střelou po ledě překonal Sawchenka. Matthews se trefil už posedmé na turnaji. Asistene: Mike Floodstrand.
     
    34:16
    Třetí americká přesilovka. Střelec vyrovnávací branky Deven Sideroff dostává menší trest za sekání.
    Deven SIDEROFF - 1:1
     
    31:49
    Kanada právě vstřelila branku!
    Kanaďané v přesilové hře vyrovnávají. Wotherspoon našle mezi kruhy DEVENA SIDEROFFA, jenž rychlým zápěstním pokořil brankáře. Asistence: Parker Wotherspoon a Nicolas Roy.
     
    31:29
    Casey Fitzgerald dostává dvě minuty za podražení. Kanadu čeká přesilovka.
     
    25:23
    Nicolas Roy měl na hokejce vyrovnání. Sám se ocitl na levém kruhu a měl dost času na střelu. Vybral si prostor mezi betony, který ale Sarthou utěsnil.
    Clayton KELLER - 0:1
     
    22:25
    USA právě vstřelilo branku!
    Američané se na začátku druhé třetiny dostávají do vedení. CLAYTON KELLER si stáhl kotouč z levého křídla mezi kruhy a bekhendem zamířil přesně k pravé tyči. Asistence: Charlie McAvoy a Chad Krys.
    Obrovská šance Kanady.
     
    20:47
    Velkou šanci na první gól utkání měl Jeremy Roy. Ofenzivně laděný zadák se ocitl na spodku pravého kruhu, z voleje však amerického gólmana nepokořil.
     
    19:20
    V závěru třetiny si přesilovku vyzkouší i Kanaďané. Dvě minuty za zdržování hry dostává Chad Krys, americký zadák zalehl kotouč.
     
    15:17
    Další dvouminutový trest pro kanadskou stranu. Za vysokou hůl putuje na trestnou lavici Ethan Bear.
     
    14:33
    Mitchell jel se spoluhráčem na jediného amerického beka. Ve slibné situaci zvolil z pravé strany střelu na vzdálenější tyč, ovšem branku minul.
     
    11:44
    První vyloučení semifinále. Dvě minuty za podražení dostává kanadský kapitán Mitchell Stephens.
     
    08:40
    Z protiútoku měl velkou šanci Chad Krys. Americký obránce si sjel z druhé vlny a střelu z levého kruhu zastavil Sawchenko ramenem.

    Martin Zíta

    Góly a asistencie: 32. Sideroff (Wotherspoon, N. Roy), 45. Stephens – 23. Keller (McAvoy, Krys), 38. Matthews (Floodstrand), 43. Matthews (Tkachuk, Roslovic), 43. White (Jones), 45. Greenway (Fischer), 48. White (Keller, Bracco), 50. White (Keller, Bracco)


    Kanada: Sawchenko (od 43. Cormier) – Brisebois, J. Roy, Bear, Wotherspoon, Chabot, Spencer, Capobianco – Knott, Barzal, Stephens (C) – Dubois, N. Roy, Sideroff – Noel, Harkins, Benson – Beauvillier, Gadwin, Soy – Howden.
    USA: Sarthou (Oettinger) – Krys, McAvoy, Jones, Boka, Masonius, Fitzgerald, Ruggiero – Tkachuk, Matthews (C), Roslovic – Bracco, Keller, White – Kunin, Greenway, Fischer – Warren, Floodstrand, Thompson – Terry.

    Rozhodca: Harnebring (SWE), Lindqvist – Buese, Sormunen (všichni FIN)

    Diváci: 4 170