VC Bahrajnu Víťaz: L. Hamilton (kon.)
koniec zavodu
Veľká cena Bahrajnu

Víťaz: L. Hamilton

Nedeľa 19.04.2015, 17:00 • Okruh Sachir, Bahrajn • Formula 1
     
    S konštatovaním, že Lewis Hamilton vyhral atraktívne preteky F1 v Bahrajne, sa s vami lúčim a prajem príjemný zvyšok večera!

    Konečné poradie VC Bahrajnu:
    1. L. Hamilton
    2. K. Raikkonen + 3,3 s
    3. N. Rosberg + 6,0 s
    4. V. Bottas + 42,9 s
    5. S. Vettel + 43,9 s
    6. D. Ricciardo + 61,7 s
    7. R. Grosjean + 84,7 s
    8. S. Perez + 1.kolo
    9. D. Kvyat + 1. kolo
    10. F. Massa + 1. kolo
    11. F. Alonso + 1 kolo
    12. F. Nasr + 1. kolo
    13. N. Hulkenberg +1 kolo
    14. M. Ericsson + 1. kolo
    15. P. Maldonado + 1. kolo
    16. W. Stewens + 2. kolá
    17. R. Merhi + 3. kolá
    18. M. Verstappen, C. Sainz – nedokončili
    J. Button – neštartoval (18:41:57)
     
    Sledovali sme atraktívne preteky F1, v ktorom sa dlho rozhodovalo o zložení stupňa víťazov. Znovu dominoval Lewis Hamilton, aj keď do cieľa došiel len so štvorsekundovým náskokom pred Räikkönenom. Ten dnes potešil Ferrari, získal cenné druhé miesto. F1 znovu ukázala, že je to šport, ktorý je atraktívny a prináša množstvo dramatických okamihov.
     
    Víťazom závodu sa stáva Brit Lewis HAMILTON na Mercedese! Druhý končí Kimi Räikkönen na Ferrari, tretí Nico Rosberg na Mercedese.
    Víťaz: L. Hamilton
     
    Koniec závodu.
     
    57
    Vchádzame do posledného kola, Vettel v boji o štvrtú priečku stráca už takmer sekundu. Hamilton si ide za ďalším víťazstvom, dnes predviedol perfektný bezchybný výkon.
    Famózny súboj
     
    56
    Famózny súboj, Kimi Räikkönen je druhý! Na Rosberga to skúsil bez okolkov po vonkajšej strane a krásne sa predral na druhú priečku, Nico sa mu snažil manéver vrátiť, napokon však musel kapitulovať.
     
    55
    Odstup medzi Rosbergom a Räikkönenom pod jednou sekundou, Fín už bude môcť využiť aj systém zadného krídla DRS! Dramatický záver v Bahrajne!
     
    55
    Zmena v závere TOP10, Kvjat sa tam za pomoci pekného manévru dostal na deviate miesto cez Massu.
     
    54
    Räikkönen na Rosberga stráca už len 1,2 sekundy, tri kolá pred koncom tu máme dôležitý súboj o konečnú druhú pozíciu! Räikkönen ide perfektne a zdá sa, že druhé miesto je preňho silným imperatívom.
     
    53
    Pohľad aj na bitku o štvrté miesto, tam nič nové – Vettel naďalej zaostáva za Bottasom o približne polsekundy. Sebastiana bude určite mrzieť jazdecká chyba, po ktorej musel meniť predné krídlo a stratil cenný čas.
     
    52
    Räikkönen sťahuje fantastickým tempom, teraz to bola znovu sekunda a niečo na kolo, na Rosberga stráca už len 3,5 sekundy. Hamilton na čele jazdí pred touto dvojicou s dostatočným náskokom, triumf mu už zrejme neujde.
     
    51
    Räikkönen zatiaľ moje slová o sťahovaní sekundy na kolo plní, 6 kôl pred koncom stráca na Rosberga necelých 5 sekúnd. Znovu je to však o tom, že priblížiť sa možno dokáže, či mu však ostane čas na predbehnutie, to také isté nie je.
     
    50
    Klobúk dole pred výkonom Bottasa, ten jazdí bez chyby a už niekoľko kôl za sebou drží dravého Vettela. Teraz dokonca zvýšil náskok na 0,7 sekundy.
     
    49
    Vettel stále tlačí na Bottasa, už strata len 0,4 sekundy. Je to blízky a bezprostredný kontakt, to je však jedna vec, a obehnutie druhá. K tomu sa Vettel zatiaľ nepriblížil, a preto stále jazdí piaty.
     
    48
    Príbeh Fernanda Alonsa v dnešných pretekoch je zaujímavý, teraz je na jedenástom mieste so stratou jedného kola na čelo, k desiatemu Kvjatovi to však nemá ďaleko.
    Hamilton a Rosberg
     
    47
    Poradie 10 kôl pred koncom: Hamilton, Rosberg, Räikkönen, Bottas, Vettel.
     
    46
    Rosberg stráca na Hamiltona 5 sekúnd, to je pre Brita pomerne bezpečný odstup. Räikkönen na tretej priečke stráca na Rosberga 10 sekúnd, čiže pri splnení teórie o dostihnutí Rosberga by musel byť v každom kole o sekundu rýchlejší.
     
    45
    Rosberg dostal do rádia varovanie o rýchlosti Räikkönena, ktorý je na čerstvých pneumatikách a mohol by ešte Rosberga predstihnúť.
     
    44
    Vettel naďalej dobiedza na Bottasa, už je doslova nalepený na jeho zadnom krídle. V najbližších okamihoch môžeme očakávať zaujímavý súboj.
     
    43
    Vettel sa nechce vzdať štvrtého miesta, o ktoré prišiel po jazdeckej chybe. Na Bottasa už stráca len sekundu a naznačuje útok.
     
    42
    Poradie: Hamilton, Rosberg, Räikkönen, Bottas, Vettel
     
    41
    Räikkönen napokon zašiel do boxov, kde nemal najmenší problém a na trať sa vracia na treťom mieste. Za ním štvrtý Bottas a piaty Vettel. Zdá sa, že karty na čele máme jasne rozdané.
     
    40
    Hamilton už bez problémov obehol Räikkönena a 17 kôl pred koncom je prvý! Pokiaľ Brit neurobí chybu, tak si pripíše ďalšie sezónne víťazstvo.
     
    39
    Hamilton sa už doťahuje na Räikkönena, tomu stratégia s neskoršou výmenou pneumatík príliš nevychádza. Hamilton je totiž evidentne rýchlejší a zrejme uvidíme pokus o útok.
     
    38
    Na čele jazdí Kimi Räikkönen, zrejme skúša dlhší stint, na Hamiltona má náskok 3,5 sekundy. Zrejme však ešte zájde do boxov na výmenu pneumatík, každopádne, dnes je to od Fína veľmi pekný výkon.
     
    37
    Vettel hlási problémy s predným krídlom a jeho poškodenie! Preto zašiel do boxov, kde mu celý predný komponent museli vymeniť. Stratil tak množstvo sekúnd a zrejme aj šancu na výhru, na trať sa vracia na 5.mieste!
     
    36
    V pretekoch končí aj druhé Toro Rosso, pre technické problémy to do garáže odparkoval Holanďan Max Verstappen.
    Vettelova chyba
     
    36
    Vettel robí veľkú chybu na nájazde do cieľovej rovinky, na moment vyšiel z trate a po návrate sa cez neho dostal dopredu Rosberg! Ten sa znovu vracia do hry, na Hamiltona stráca cca 7 sekúnd.
     
    35
    Rosbergovi taktika nevyšla, ostal na trati dlhšie a po zastávke v boxoch sa vracia až na štvrtej priečke za Vettelom! To môže byť trhlina vo víťazných plánoch Nica.
     
    34
    V boxoch už aj Bottas, Vettel teda už priamo za Hamiltonom, na piate miesto sa medzičasom posunul Ricciardo.
     
    34
    V boxoch Lewis Hamilton, taktiež zastávka bez problémov a vracia sa na tretej priečke. Za ním teda Bottas, za ktorým jazdí Vettel. Čakáme na pit-stopy Rosberga s Räikkönenom.
     
    33
    V boxoch Sebastian Vettel, zastávka prebehla bez problémov a na trať sa vracia s tesným odstupom za piatym Bottasom.
    Odstúpenie
     
    32
    Carlos Sainz zaparkoval auto mimo trate, zrejme pre problémy s hydraulikou odstupuje z pretekov. Po neštartujúcom Buttonovi je to len druhé dnešné odstúpenie.
     
    32
    Poradie: Hamilton, Rosberg, Vettel, Räikkönen, Bottas
     
    31
    S pochvalou Mclarenu sme to zakríkli, Alonso totiž stratil ďalšiu pozíciu v súboji s Massom, je už tak trinásty. Navyše sa zozadu tlačí Nasr. Medzičasom sa rozostupy na čele výrazne nemenia.
     
    30
    Tak Alonso už dvanásty, jeho motor Honda nestačil Nicovi Hülkenbergovi, ktorý sa cez neho bez problémov prehnal na cieľovej rovinke.
     
    29
    Výborný výkon predvádza Fernando Alonso na nevydarenom tohtoročnom McLarene, jazdí na jedenástom mieste s 2,5 sekundovou stratou na Maldonada. Keby McLaren bodoval, tak by to bol malý zázrak.
     
    28
    Räikkönen je momentálne najrýchlejším jazdcom na trati, stiahol ďalšie dve sekundy a na prvú priečku už stráca len 6,5 sekundy. Hamilton si zase udržuje konštantný odstup pred dvojicou Rosberg-Vettel.
     
    27
    Veľký problém Ericssona v boxoch! Mechanici mali problém s nasadením ľavého predného kolesa, jazdec Sauberu stratil cenný čas a na trať sa vrátil s veľkou stratou na 17.mieste!
     
    26
    Zaujímavý okamih – v boxoch súčasne Maldonado, Nasr a Massa! Súboj mechanikov najlepšie zvládli vo Williamse, Massa sa totiž vrátil pred Nasrom! Jazdci späť na trati v poradí Maldonado, Massa a Nasr, všetci mimo bodovanej desiatky.
     
    25
    Teraz však Massa stratil a Nasr na Sauberi predviedol nádherný predbiehací manéver! Doslova sa pohral s Massom a po vnútornej strane zákruty sa dostal na bodované 10.miesto!
     
    24
    Nešťastník Massa, ktorý štartoval z boxov, drží zatiaľ jeden bodík za desiatu priečku. Už niekoľko kôl sa snaží dostať cez Hülkenberga na deviate miesto, zatiaľ sa mu to nedarí.
     
    23
    Na prvú priečku sa doťahuje aj štvrtý Räikkönen, na Hamiltona stiahol za posledné kolá tri sekundy. Bude to veľmi zaujímavý súboj o víťazstvo, nie je to žiadna jasná dominancia Mercedesu.
     
    22
    Druhý Rosberg stráca 1,8 sekundy na Hamiltona, tretí Vettel potom ďalších 1,6 sekundy. Je to sympatická naháňačka o víťazstvo, preteky sa jazdia vo veľmi dobrom tempe.
     
    21
    Zaujímavý súboj o deviatu priečku, za Hülkenbergom tam v tesnom rozostupe jazdia Massa a Nasr. Zatiaľ je to bez súboja, široká bahrajnská trať však ponúka dostatok príležitostí na predbiehanie.
     
    20
    Na čele je to tesné – Hamilton pred tretím Vettelom vedie o tri sekundy, medzi nimi je ešte aj Rosberg. Na štvrtom mieste Räikkönen už stráca cez 13 sekúnd na prvé miesto.
     
    19
    Piaty Bottas jazdí veľmi dobré preteky, na Räikkönena stráca len 1,3 sekundy a je blízko k vedúcej štvorici. Jazdci na nižších priečkach postupne absolvovali pit-stopy, bez väčších problémov či zmien v poradí.
    Räikkönen
     
    18
    V boxoch Räikkönen, veľmi rýchlo uvoľnil prvú pozíciu. Na trať sa vracia na štvrtej priečke, na prvých dvoch miestach dvojica Mercedesov, na tretej a štvrtej priečke dvojica Ferrari.
     
    17
    Medzi Kimim a Hamiltonom rozdiel necelých 12,5 sekundy, to Fínovi určite po pit-stope nebude stačiť na to, aby si vedenie aj udržal.
     
    16
    Tak teraz určite zamrazilo fanúšikov Mercedesu! Hamilton sa vracal z boxov presne do trajektórie jazdnej dráhy dvojice Rosberg – Vettel a oba strieborné šípy sa takmer zrazili! Napokon to vo veľkej rýchlosti zvládli, takže Hamilton druhý, Rosberg tretí, Vettel štvrtý. Vedie Räikkönen, ten však ešte nebol v boxoch.
     
    15
    Do boxov odišiel Nico Rosberg, vracia sa na trať na štvrtej pozícii. Pred ním jazdí Vettel, Rosberg naňho okamžite tvrdo dobiedza.
     
    14
    Grosjean sa na konci cieľovej rovinky dostal na deviate miesto pred Hülkenberga. Práve na tomto mieste to pod formulami poriadne iskrí, jazdci s nižším prítlakom to tam veru nemajú ľahké.
     
    13
    Čakáme na to, kým do boxov pôjdu aj pretekári z úplného čela poradia. Každopádne, Lewis Hamilton to má rozbehnuté jednoznačne najlepšie, do konca však ešte ďaleko a čaká nás zaujímavý závod.
     
    12
    Začínajú nám prvé zastávky v boxoch, zašli tam už oba Saubery, Ericsson aj Nasr. Práve Nasr bol po výjazde v zaujímavom súboji s Massom, úspešnejšie vyšiel z duelu Massa.
     
    11
    Na čele stále súperia dve Ferrari, Räikkönen sa tlačí na Vettela, zatiaľ ho nedokáže obehnúť. Nie sme priaznivcami tímovej réžie, úspechu Ferrari by však prospelo, keby sa Räikkönen dostal cez Vettela.
     
    10
    Vettelovi to príliš nejde, už sa naňho dotiahol aj tímový kolega Räikkönen a možno budeme počuť aj niečo v štýle ,,...je rýchlejší než ty." Zatiaľ sa tak nedeje, aj keď je Kimi evidentne rýchlejší.
    Manéver Rosberga
     
    9
    Na konci cieľovej rovinky predviedol Rosberg fantastický predbiehací manéver, ,,vybrzdil" Vettela a agresívnym manévrom po vnútornej strane sa dostáva na druhé miesto!
     
    9
    Vettel stráca na rýchlosti, Hamilton vedie pred ním o necelých 5 sekúnd. Rosberg naopak už na dostrel Vettela, už naznačuje útok.

     
    8
    Max Verstappen v úvode pretekov vyšiel z trate a hlásil problémy s predným krídlom, takže radšej zašiel na preventívnu zastávku do boxov za mechanikmi. Vracia sa na chvoste poradia.
     
    7
    Situácia sa nám po dramatickom štarte trochu stabilizovala, na čele jazdí v rovnomerných rozostupoch štvorica zložená z jazdcov Mercedesu a Ferrari. Až potom na piatom mieste s odstupom Bottas na Williamse. Čakáme na prvé zastávky v boxoch, tie zamiešajú poradím.
     
    6
    Súboj sa nám rysuje na ôsmom mieste, kde si Hülkenberg bráni pozíciu pred Ericssonom na Sauberi. Zatiaľ je úspešnejší Nemec, Ericsson však naďalej tlačí a pokúsi sa o útok.
     
    5
    Po piatich kolách vedie Hamilton o necelé dve sekundy, Vettel robí všetko možné aj nemožné, aby stíhal jeho tempu. Na vedúcu dvojicu sa doťahuje tretí Rosberg, ktorého zrejme nakopol nevydarený štart.
     
    4
    Krásny súboj majstrov volantu! Rosberg sa na konci úvodnej rovinky prešmykol okolo Räikkönena, aby mu to ten vrátil na rovinke a v ďalšej zákrute. Nico však preukázal vyššiu rýchlosť a získava tak tretiu pozíciu!
     
    4
    Pastor Maldonado už dlho nespôsobil žiaden problém, až to znovu prišlo – je vyšetrovaný za štartovú procedúru, pri ktorej zle zaparkoval na svoje štartové miesto a získal tak výhodu.
     
    3
    Hamilton s najrýchlejším kolom, už vedie o 1,2 sekundy. Možno je preňho strata Rosberga a jeho pokles na štvrtú priečku paradoxne výhodný, Ferrari v úvode jeho tempu nestíhajú a tímový kolega jazdí až za nimi.
     
    2
    Hamilton okamžite na čele uniká Vettelovi, vedie s náskokom 0,8 sekundy. Medzitým v strede poľa chyboval Verstappen, vyšiel z trate a prišiel o niekoľko pozícií.
     
    1
    Hamilton zvládol štart z pole-position, výborne odštartoval aj Vettel a ešte lepšie Kimi Räikkönen, ktorý v prvej zákrute predstihol po vnútornej strane Rosberga a je tretí!
     
    1
    Hamilton zvládol štart z pole-position, výborne odštartoval aj Vettel a ešte lepšie Kimi Räikkönen, ktorý v prvej zákrute predstihol po vnútornej strane Rosberga a je tretí!
    Štart
     
    Závod práve odštartoval.
     
    Massa má problémy s elektrinou vo vozidle, bude štartovať z boxov, je však otázne, či to stihne súbežne so štartom. Veľká škoda pre Williams, dnes sa javil byť stabilnou treťou silou za Mercedes a Ferrari.
     
    Šok pri štarte zahrievacieho kola! Felipe Massa, štartujúci zo 6.miesta, ostal stáť bez pohybu na štartovom rošte! Mechanici jeho formulu okamžite zatláčajú do boxov, uvidíme, či Brazílčan napokon odštartuje.
     
    Vážení športoví priatelia, vítam vás pri sledovaní VC Bahrajnu. O niekoľko minút sa nám závod začne, nastúpi len 19 jazdcov, Jenson Button z McLarenu pre technické problémy nevyštartuje.
    Jazdci pred štartom.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Závod sa začne o 17:00.

    Štatistiky
    Konečné poradie VC Bahrajnu:
    1. L. Hamilton
    2. K. Raikkonen + 3,3 s
    3. N. Rosberg + 6,0 s
    4. V. Bottas + 42,9 s
    5. S. Vettel + 43,9 s
    6. D. Ricciardo + 61,7 s
    7. R. Grosjean + 84,7 s
    8. S. Perez + 1.kolo
    9. D. Kvyat + 1. kolo
    10. F. Massa + 1. kolo
    11. F. Alonso + 1 kolo
    12. F. Nasr + 1. kolo
    13. N. Hulkenberg +1 kolo
    14. M. Ericsson + 1. kolo
    15. P. Maldonado + 1. kolo
    16. W. Stewens + 2. kolá
    17. R. Merhi + 3. kolá
    18. M. Verstappen – skončil, C. Sainz – skončil
    J. Button – neštartoval
    Poradie po 52. kole:
    1. L. Hamilton
    2. N. Rosberg + 5,6 s
    3. K. Raikkonen + 9,3 s
    4. V. Bottas + 40,8 s
    5. S. Vettel + 41,3 s
    6. D. Ricciardo + 57,7 s
    7. R. Grosjean + 77,0 s
    8. S. Perez + 92,6 s
    9. F. Massa 95,2 s
    10. D. Kvyat 96,5 s
    11. F. Alonso + 1 kolo
    12.F. Nasr + 1. kolo
    13. N. Hulkenberg +1 kolo
    14. M. Ericsson + 1. kolo
    15. P. Maldonado + 1. kolo
    16. W. Stewens + 2. kolo
    17. R. Merhi + 2. kolá
    18. M. Verstappen – skončil, C. Sainz – skončil
    J. Button – neštartoval

    Poradie po 47. kole:
    1. L. Hamilton
    2. N. Rosberg + 4,9 s
    3. K. Raikkonen + 13,4 s
    4. V. Bottas + 35,4 s
    5. S. Vettel + 36,1 s
    6. D. Ricciardo + 52,8 s
    7. R. Grosjean + 66,6 s
    8. F. Massa + 79,7 s
    9. S. Perez + 81,5 s
    10. D. Kvyat 87,7 s
    11. F. Alonso + 1 kolo
    12. N. Hulkenberg +1 kolo
    13. F. Nasr + 1 kolo
    14. M. Ericsson + 1. kolo
    15. P. Maldonado + 1. kolo
    16. W. Stewens + 2. kolo
    17. R. Merhi + 2. kolá
    18. M. Verstappen – skončil, C. Sainz – skončil
    J. Button – neštartoval

    Poradie po 42. kole:
    1. L. Hamilton
    2. N. Rosberg + 4,7 s
    3. K. Raikkonen + 21,0 s
    4. V. Bottas + 34,3 s
    5. S. Vettel + 35,6 s
    6. D. Ricciardo + 49,8 s
    7. R. Grosjean + 61,2 s
    8. F. Massa + 72,2 s
    9. S. Perez + 77,7 s
    10. D. Kvyat 82,5 s
    11. F. Alonso + 1 kolo
    12. N. Hulkenberg +1 kolo
    13. M. Ericsson + 1 kolo
    14. F. Nasr + 1. kolo
    15. P. Maldonado + 1. kolo
    16. W. Stewens + 2. kolo
    17. R. Merhi + 2. kolá
    18. M. Verstappen – skončil, C. Sainz – skončil
    J. Button – neštartoval

    Poradie po 35. kole:
    1. K. Raikkonen
    2. L. Hamilton + 7,0 s
    3. S. Vettel + 14,7 s
    4. N. Rosberg + 14,7 s
    5. D. Ricciardo + 31,1 s
    6. V. Bottas + 38,9 s
    7. S. Perez + 54,8 s
    8. P. Maldonado + 56,6 s
    9. R. Grosjean + 59,5 s
    10. F. Massa + 67,3 s
    11. F. Nasr + 72,2 s
    12. N. Hulkenberg + 73,1 s
    13. M. Ericsson + 79,1 s
    14. D. Kvyat + 81,9 s
    15. F. Alonso + 1. kolo
    16. W. Stewens + 1. kolo
    17. R. Merhi + 2. kolá
    18. M. Verstappen – skončil, C. Sainz – skončil
    J. Button – neštartoval

    Poradie po 29. kole:
    1. L. Hamilton
    2. N. Rosberg + 2,6 s
    3. S. Vettel + 6,1 s
    4. K. Raikkonen + 12,6 s
    5. V. Bottas + 20,7 s
    6. D. Ricciardo + 29,6 s
    7. R. Grosjean + 40,5 s
    8. S. Perez + 51,4 s
    9. D. Kvyat + 57,4 s
    10. P. Maldonado + 69,3 s
    11. F. Alonso + 70,4 s
    12. N. Hulkenberg + 70,4 s
    13. F. Massa + 72,6 s
    14. F. Nasr + 74,5 s
    15. C. Sainz + 77,5 s
    16. M. Ericsson 88,0 s
    17. M. Verstappen +88,3 s
    18. W. Stevens + 1.kolo
    19. R. Merhi – 1. kolo
    20. J. Button – neštartoval

    Poradie po 23. kole:
    1. L. Hamilton
    2. N. Rosberg + 1,6 s
    3. S. Vettel + 3,2 s
    4. K. Raikkonen + 12,7 s
    5. V. Bottas + 15,7 s
    6. D. Ricciardo + 23,8 s
    7. R. Grosjean + 27,7 s
    8. M. Ericsson + 33,0 s
    9. N. Hulkenberg + 38,2 s
    10. F. Massa + 39,2 s
    11. F. Nasr + 39,7 s
    12. P. Maldonado + 44,0 s
    13. S. Perez + 45,7 s
    14. D. Kvyat 51,4 s
    15. F. Alonso +59,4 s
    16. C. Sainz + 61,3 s
    17. M. Verstappen +74,2 s
    18. W. Stevens + 1.kolo
    19. R. Merhi – 1. kolo
    20. J. Button – neštartoval

    Poradie po 17. kole:
    1. L. Hamilton
    2. K. Raikkonen + 6,2 s
    3. S. Vettel + 22,4 s
    4. N. Rosberg + 13,3 s
    4. K. Raikkonen + 5,8 s
    5. S. Perez +25,5 s
    6. V. Bottas + 27,6 s
    7. D. Ricciardo + 30,6 s
    8. R. Grosjean +32,4 s
    9. M. Ericsson + 34.9 s
    10. N. Hulkenberg 36,8 s
    11. F. Massa +34,1 s
    12. F. Nasr + 35,2 s
    13. P. Maldonado + 39,4 s
    14. F. Alonso +49,5 s
    15. D. Kvyat +50,3 s
    16. C. Sainz + 51,2 s
    17. M. Verstappen +60,7 s
    18. W. Stevens + 78,6 s
    19. R. Merhi – skončil
    20. J. Button – neštartoval

    Poradie po 10. kole:
    1. L. Hamilton
    2. N. Rosberg + 6,2
    3. S. Vettel + 7,5 s
    4. K. Raikkonen + 8,6 s
    5. V. Bottas + 13,8 s
    6. D. Ricciardo + 16,6 s
    7. R. Grosjean +25,2 s
    8. S. Perez + 27,4 s
    9. D. Kvyat + 34,6 s
    10. F. Alonso +41,0 s
    11. R. Grosjaen +44,9 s
    12. M. Erisccon + 46,6 s
    13. F. Massa + 48,3 s
    14. F. Nasr + 50,2 s
    15. P. Maldonado +55, 2 s
    16. C. Sainz +63,8 s
    17. M. Verstappen + 72,3 s
    18. W. Stevens + 69,8 s
    19. R. Merhi + 81,4 s
    20. J. Button – neštartoval

    Poradie po 5. kole:
    1. L. Hamilton
    2. S. Vettel + 1,9 s
    3. N. Rosberg + 3,7 s
    4. K. Raikkonen + 5,8 s
    5. V. Bottas + 7,2 s
    6. D. Ricciardo + 9,8 s
    7. R. Grosjean +12,3 s
    8. N. Hulkenberg 13,9 s
    9. M. Ericsson + 14, 6 s
    10. C. Sainz +17,0 s
    11. S. Perez +17,9 s
    12. F. Nasr + 19,1 s
    13. F. Alonso +20,1 s
    14. F. Massa + 22,3
    15. P. Maldonado +24, 2 s
    16. D. Kvyat +25,3 s
    17. W. Stevens + 41,3 s
    18. R. Merhi + 42,4 s
    19. M.Verstappen + 63,8 s
    20. J. Button – neštartoval

    Štartové poradie:
    1. L. Hamilton
    2. S. Vettel
    3. N. Rosberg
    4. K. Raikkonen
    5. V. Bottas
    6. F. Massa
    7. D. Ricciardo
    8. N. Hulkenberg
    9. C. Sainz
    10. R. Grosjean
    11. S. Perez
    12. F. Nasr
    13. M. Ericsson
    14. F. Alonso
    15. M. Verstappen
    16. P. Maldonado
    17. D. Kvyat
    18. W. Stevens
    19. R. Merhi
    20. J. Button (štartuje z boxov)