Slovensko – Rusko 2:4 (kon.) | Lotyšsko – Fínsko 1:3 (kon.) | USA – Švédsko 6:4 (kon.)
Česko – Kanada 2:3 (kon.)
koniec
Slovensko
2:4 (1:2, 0:1, 1:1)
Rusko
Nedeľa 19.04.2015, 13:00 • Luzern, Švajčiarsko • Majstrovstvá sveta U18
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    53:57
    Rusko dalo gól!
    Naši hráči sa už pripravovali na záverečný nápor a od vyrovnania sme nemali ďaleko! Šťastie dnes ale s nami nehraje, od zadného mantinelu sa puk odrazil pred brankár Húsku, kde ho DANIL JURTAJKIN dorazil až za bránkovú čiaru.

    Asistencia: Danila Kvartalnov.
     
    48:26
    Slovensko dalo gól! Druhýkrát v zápase sa slovenským reprezentantom do 18 rokov podarilo dotiahnúť Rusom na rozdiel gólu! Samsonova prekonáva FILIP LEŠŤAN, ktorý puk prestrčil popod ležiaceho gólmana. Halou sa ozýva pokrik "ešte jeden..."!

    Asistencia: Andrej Vadovič
     
    23:10
    Rusko dalo gól!
    Len krátko po návrate Kvartalnova na ľad sme inkasovali tretíkrát. Za chrbát Húsku dostal puk ruský útočník DMITRI ŽUKENOV.

    Asistencie: Kirill Beljajev, Kirill Kaprizov
     
    17:26
    Slovensko dalo gól! Slovenská strelecká aktivita prináša želané ovocie! Po rýchlej akcii sa presadil prešovský odchovanec PETER HORVÁTH, ktorý si položil brankára Samsonova a z uhla poslal puk do odkrytého priestoru brány!

    Asistencia: Samuel Solenský
     
    06:54
    Rusko dalo gól!
    Ďalšia rýchla akcia len chvíľku po tom, čo naši inkasovali prvý gól. Kaprizov dostal puk na DENISA GURJANOVA a ten prekonáva Húsku.

    Asistencie: Kirill Kaprizov, Michalij Vorobjov
     
    05:25
    Rusko dalo gól!
    Tak to nie je napokon najlepší začiatok, hoci naši v úvode mali dobré momenty, inkasujú gól ako prví. ARTYOM IVANJUŽENKOV využil našu chybu v obrane, zobral puk jednému z obrancov, vytiahol Húsku z brány a strelou z veľkého uhla trafia priestor brány.

    Bez asistencie.

    Lukáš Rusňák

    Góly a asistencie: 18. P. Horváth (Solenský), 49. Lešťan (Vadovič) – 6. Ivanjuženkov, 7. Gurjanov (Kaprizov, Vorobjov), 24. Žukenov (Beljajev, Kaprizov), 54. Jurtajkin (Kvartalnov)


    Slovensko: Húska (Cibulka) – Vadovič, Hatala, Kosecký, Kolesár, Roman, Grman, Trska, Bodák – Bondra, Valent (C), Lešťan – Sadecký, Sloboda, Hecl – Murín, Oško, Andrisik – Horváth, Žitný, Solenský
    Rusko: Samsonov (Krasotkin) – Rykov, Šemerov, Sergačjov, Beljajev, Kozjrev, Jakovenko, Sidorov, Vokov – Vorobjov, Gurjanov, Barabanov – Sokolov, Kaprizov, Žukenov – Kvartalnov, Jemec – Čebjikin, Jurtajkin, Rubcov

    Rozhodca: Pešina (CZE), Solem (NOR) – Buese (FIN), Espinoza (SUI)

    Diváci: 660