Slovensko – Rusko 2:4 (kon.) | Lotyšsko – Fínsko 1:3 (kon.) | USA – Švédsko 6:4 (kon.)
Česko – Kanada 2:3 (kon.)
koniec
USA
6:4 (1:1, 2:2, 3:1)
Švédsko
cz Nedeľa 19.04.2015, 17:00 • Luzern • Majstrovstvá sveta U18
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:59
    USA právě vstřelilo branku!
    Vítezství Spojených států desetinu sekundy před koncem gólem do prázdné branky pečetí CHAD KRYS. Asistence: Christian Fischer.
     
    59:15
    Švédsko hraje bez gólmana.
     
    56:32
    Po chybě švédské obrany do přečíslení ujeli Keller s Whitem, druhý jmenovaný dostal od kolegy exkluzivní nahrávku, tváří v tvář gólmanovi ale neuspěl. Sandström udržel švédské naděje.
     
    52:20
    Utkání přihlíží 1222 diváků.
     
    51:43
    USA právě vstřelilo branku!
    Velké zmatky ve švédském brankovišti přinešly Američanům další vedení. Podél ležícího gólmana puk do sítě zasunul AUSTON MATTHEWS. Asistence: Casey Fitzgerald.
     
    50:35
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Na vlas stejným gólem, tedy nad ledem ke vzdálenější tyči, jako ve druhé třetině Američan White nyní skóruje RASMUS ASPLEND. Asistence: Jonathan Dahlen, Linus Olund.
     
    47:21
    Vyloučen Ohlsson (SWE) za držení.
     
    44:50
    Američané si opět komplikují situaci faulem, Greenway (USA) potrestán za vražení na hrazení.
     
    43:45
    USA právě vstřelilo branku!
    Američané jdou opět do vedení a děkovat mohou CLAYTONU KELLEROVI. Ten po povedené individuální akci z úhlu skóroval bekhendem. Asistence: Colin White, Jeremy Bracco.
     
    39:56
    Vyloučen Filip Ahl (SWE) za hru vysokou holí.
     
    39:22
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Po tlaku USA přišel protiútok a další vyrovnání. Jaccob Larsson puk zatáhl po křídle až téměř do rohu, poslal ho k druhé tyčce, kde do prázdné branky skóroval JONATHAN DAHLEN. Asistence: Jaccob Larsson.
     
    37:56
    USA právě vstřelilo branku!
    Američané si berou vedení zpátky po povedené střele COLINA WHITA. Ta šla zpoza obránce těsně nad ledem k tyči. Sandström se jen ohlédl. Asistence: Jeremy Bracco, Steven Ruggiero.
     
    36:49
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Přesilovku ve druhé třetiny využívají i seveřané. U pravé tyčky se ocitl volný JOEL ERIKSSON EK a parádně se z úhlu trefil ke vzdálenější tyči. Asistence: Rasmus Asplund.
     
    36:10
    Švédy může do hry vrátit zbytečný faul Jacka Roslovice (USA), který nesmyslně sekl Sandström, když už měl puk ve své moci.
     
    33:03
    USA právě vstřelilo branku!
    Krátce po vhazování přesilovou hru střelou od modré proměnil CHARLIE McAVOY JR. Asistence: Clayton Keller, Jeremy Bracco.
     
    32:57
    Přesilovku si nyní zahrají Američané, menší trest dostává Lucas Carlsson (SWE).
     
    30:06
    Hráčské lavici USA udělen trest za příliš mnoho hráčů na ledě.
     
    27:17
    Vyloučen Rasmus Asplund (SWE) za hákování.
     
    23:36
    Ahl dostal puk přímo na hůl před branku, slabou ranou ale trefil jen gólmana.
     
    22:19
    Vyloučen Nick Boka (USA) za hákování.
     
    18:09
    One-man-show nyní předvedl Christian Fischer když z rohu útočného pásma, kolem modré čáry a zase zpátky obkroužil pásmo Švédska, aby se nakonec probil až před branku k bekhendovému zakončení. Radost z povedené akce mu betonem vzal Sandström.
     
    12:31
    Z ničeho nic je tu obrovská šance Švédů. Dahlen nevzdal boj o vyhozený kotouč, dobruslil ho za brankou a zadovkou odtud našel z druhé vlny přijíždějícího Davidssona. Jeho střelu z voleje zlikvidoval Opilka.
     
    10:01
    Co nyní neproměnili Roslovic s Tkachukem při přečíslení dvou na jednoho, nad tím zůstává rozum stát. Kromě první střely měli možnost asi tří dorážek před prázdnou brankou, vždy se ale puku do cesty postavila hokejka nebo jiná část výstroje dojíždějících švédských hráčů.
     
    06:26
    Přesilovka pro USA, vyloučen je Filip Ahl (SWE) za úder do oblasti hlavy a krku. K menšímu trestu automaticky vyfasoval i desetiminutový osobní trest.
     
    05:22
    USA právě vstřelilo branku!
    Odpověď USA na sebe nenechala dlouho čekat. Rychlý protiútok dorážkou zakončil CLAYTON KELLER. Asistence: Jeremy Bracco.
     
    04:48
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Američané propadli v obraně. Opilka pouze vyrazil puk a před ním stáli dva nekrytí Švédové. Gólovou dorážku si připsal CARL GRUNDSTRöM. Asistence: Jacob Larsson.

    Michal Slavík

    Góly a asistencie: 6. Keller (Bracco), 34. McAvoy (Keller, Bracco), 38. White (Bracco, Ruggiero), 44. Keller (White, Bracco), 52. Matthews (Fitzgerald), 60. Krys (Fischer) – 5. Grundström (Larsson), 37. Ek (Asplund), 40. Dahlen (Jaccob Larsson), 51. Asplund (Dahlen, Olund)


    USA: Opilka (Sarthou) – Krys, McAvoy, Jones, Boka, Masonius, Fitzgerald, Ruggiero – Tkachuk, Matthews, Roslovic – Bracco, Keller, White – Kunin (C), Greenway, Fischer – Warren, Floodstrand, Thompson – Terry. Trenér: Don Granato.
    Švédsko: Sandström (Marmenlind) – Kylington, Leman, G. Carlsson, Lindgren, L. Carlsson, Larsson, Younan – Ahl, Asplund (C), Ek Eriksson – Dahlström, Grundström, Ohlsson – Dahlen, Olund (A), Looke – Davidsson, Zetterberg, Olhaver – Lindström. Trenér: Jim Brithen.

    Rozhodca: Iverson (CAN), Rohatsch (GER) – Piche (CAN), Tscherrig (SUI)

    Diváci: 1222