Rayo Vallecano – Almería 2:0 (kon.) | Granada – Sevilla 1:1 (kon.) | Villarreal – Córdoba 0:0 (kon.)
Eibar – Vigo 0:1 (kon.)
koniec
Rayo Vallecano
2:0 (1:0)
UD Almería
Nedeľa 19.04.2015, 12:00 • Estadio del Rayo Vallecano, Madrid • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 12:00.
     
    Pekné nedeľňajšie poludnie Vám prajem a vítam Vás pri zápase 32. kola najvyššej španielskej Primera División. V dnešnom zápase si sily zmerajú Rayo Vallecano a UD Almería.

    Rayo Vallecano

    Dnešnému domácemu tímu patrí v tabuľke 12. miesto za 38 bodov. Rovnaký počet bodov, no lepši skóre má Real Sociedad. Na Celtu Vigo tieto tímy strácajú jediný bod, na Bilbao dva. Naopak, s dvojbodovým mankom im na chrbát dýcha Getafe, Eibar a Elche strácajú na Rayo Vallecano 5 bodov. V posledných dvoch zápasoch hráči nezískali ani bod, čo bola určite nepríjemná zmena po troch víťazstvách v rade. Vtedy dokázali postupne zdolať Granadu, Malagu a Eibar. Naopak s Realom Madrid a Celtou Vigo ťahali hráči za kratší koniec a nezískali ani bod. Najviac asi zamrzela posledná prehra na pôde spomínanej Celty de Vigo, kde hráči utrpeli porážku 1:6. Vallecanu dnes bude pravdepodobne chýbať až trojica hráčov, pre zranenia pravdepodobne nenastúpi Raúl Baena, Álvarez a Léo Baptistão.

    UD Almería

    Hostia majú celkom iné problémy ako ich dnešný súper. S 28 bodmi im totiž patrí až 18. teda zostupové miesto. Horšie na tom je už len Granada, ktorá má o 4 body menej a Córdoba, ktorá zaostáva už o 9 bodov. Boj o záchranu však nemusí byť stratený. La Coruña je lepšia len o skóre, Levante má náskok iba jediného bodu. Prvý krok k záchrane spravili hráči ešte minulé kolo keď vyhrali prvý zápas po sérii ôsmych zápasov bez víťazstva. Ich obeťou sa stala Granada, ktorú doma zdolali 3:0. Predchádzajúce zápas Almería podľahla Barcelona, Levante a Bilbau. Zvyšný zápas sa skončil remízou proti Villarrealu. Aj tábora hostí je hlásená maródka, do zápasu pravdepodobne nezasiahnu Verza, Fran Vélez a Míchel. Pre kartový trest takisto nenastúpi Soriano.
     
    História vzájomných zápasov:

    Almería 0-1 Rayo Vallecano
    Rayo Vallecano 3-1 Almería
    Almería 0-1 Rayo Vallecano
    Almería 3-0 Rayo Vallecano
    Rayo Vallecano 1-2 Almería
     
    Úvodné zostavy:

    Rayo Vallecano: Toño – Nacho Martínez, Zé Castro, Antonio Amaya, Tito – Fatau, Roberto Trashorras – Adri Embarba, Bueno, Kakuta – Manucho Gonçalves
    Náhradníci: Cobeño – Fedor, Álex Moreno, Pozuelo, Quini, Ba, Jozabed

    UD Almería: Rubén – Dubarbier, Ángel Trujillo, Dos Santos, Ximo Navarro – Azeez, Partey – Javier Espinosa, Corona, Wellington Silva – Bifouma
    Náhradníci: Julián – Zongo, Mané, Took Essome, Casado, Hemed, Edgar Méndez

    Rozhodca: Jesús Gil – Roberto Díaz, Jon Núñez.
     
    Hráči obidvoch tímov sa už nachádzajú na hracej ploche, domáci tím dnes nastúpi v bielo-červených dresoch, zatiaľ čo hostia budú hrať v čierno-ružovom.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodnej rozohrávky sa zhostili domáci hráči, tí po chvíli loptu stratili a Fatau si v strednej časti ihriska pomohol faulom.
     
    2
    Hráči si úlohy vymenili, Fatau bol tentoraz faulovaným hráčom, previnil sa Dubarbier, domáci tím získava priamy kop.
     
    3
    Center smeroval k vzdialenejšej žrdi, tam si ale domácich hráčov postrážila súperova obrana. Od brány bude rozohrávať Rubén.
     
    4
    Následne to domáci tím kúšal dlhou nakopávanou loptou na Buena, ten sa podla postranného rozhodcu ocitol v milimetrovom ofsajde.
     
    5
    Domáci tím zostáva aktívnejším celkom, Kakutov center z pravej strany ale skončil iba v rukaviciach Rubéna.
     
    6
    Zatiaľ sledujeme pomerne opatrný futbal, dopredu sa viac tlačia domáci hráči, no nič svetoborné sa im vymyslieť nedarí.
     
    7
    Vallecano to stále skúša po pravej strane cez Kakutu, ktorý sa snaží o centre pred bránu. Táto taktika však domácemu tímu zatiaľ nevychádza.
     
    8
    Tentoraz to skúsili na opačnej strane, Bueno sa však v momente prihrávky nachádzal asi v dvojmetrovom postavení mimo hry.
     
    9
    O loptu na svojej polovici bojoval Manucho Gonçalves, pomohol si pri tom faulom. Následný priamy kop hostia nevyužili, získali aspoň rohový kop.
     
    10
    Center z rohu ihriska smeroval k bližšej žrdi, domácim hráčom sa podarilo dostať loptu z šestnástky, následne sa jej ale zmocnil Partey, ktorého strela z ťažkej pozície letí mimo.
     
    11
    Rohový kop na opačnej strane vybojoval Kakuta, ktorý ho bude aj zahrávať.
     
    12
    Táto štandardná situácia sa napokon skončila hlavičkou Roberta Trashorrasa, ten bol pri zakončení tiesnený a aj preto bránu prestrelil.
     
    13
    Rubén zastavil ďalšiu útočnú akciu Vallecana, po tom ako dlhočiznú prihrávku nedokázal vo vzduchu spracovať Bueno.
     
    14
    Ďalšie dlhé passy vpred, hráči si zatiaľ na postupné prechody do útoku netrúfajú, takýto spôsob im však takisto nevychádza.
     
    15
    Úvodná štvrťhodina je za nami, zatiaľ sme píliš oku lahodiaci futbal nesledovali, pri lopte sa viac nachádza domáci tím.
     
    16
    Domáci hráči si už viac ako minútu loptu vymieňajú na svojej vlastnej polovici ihriska, smerom dopredu sa príliš nenáhlia.
     
    17
    Bifouma si prebral loptu v strednej časti ihriska, vyštartoval po ľavom krídle, kde ho nedovolene zastavil Fatau. Nasledovať bude priamy kop pre Almeríu.
     
    18
    Nepresný center bez problémov odvrátila domáca defenzíva, ktorá dlhým odkopom poslala loptu do bezpečnej vzdialenosti od brány.
     
    19
    A znova individuálny pokus o prienik pre Bifoumu. Ten sa tentoraz dostal až do šestnástky, tam ho ale zablokoval domáci obranca a lopta sa dokotúľala k Toñovi.
     
    20
    Prvá vážnejšia šanca v zápase! Po dobrej prihrávke z krídla v sklze zakončoval Roberto Trashorras, jeho pokus brankár iba vyrazil, následná dorážka už bol zablokovaná a lopty sa zmocnil Rubén.
     
    21
    Almería sa v zápätí pokúsila o protiútok, v strede ihriska šiel po súboji k zemi Bifouma, ktorý sa bolestivo drží za ľavé koleno.
     
    22
    Bifouma opustil hraciu plochu v sprievode lekárov, za postrannou čiarou absolvuje ošetrenie, uvidíme či ešte dnes do hry zasiahne.
     
    23
    Vallecano vybojovalo ďalší rohový kop, svojim pred bránu prichádza pomôcť už aj uzdravený Bifouma.
     
    23
    Rayo Vallecano dalo gól! Na letiacu loptu z rohu šestnástky po rohovom kope si najvyššie vyskočil ANTONIO AMAYA, ktorý sa predtým vyhol tesnému ofsajdu a hlavou posiela svoj tím do vedenia.
    Antonio AMAYA - 1:0
     
    24
    Tak dúfajme, že teraz sa už hra rozhýbe, hráči zvýšia tempo a zníži sa nám počet nepresností a faulov.
     
    25
    Almería okamžite zaútočila, no Partey na ľavom krídle nepochodil. V súboji sa totiž dopustil útočného faulu.
     
    26
    Domáci futbalisti sa snažia o navýšenie svojho vedenia, dlhá nakopávaná lopta neslávila úspech, Rubén loptu včas skryl vo svojich rukaviciach.
     
    27
    Na krídle dobre zapracoval Bifouma, ten s vypýtal faul od Tita, čím získal dobrú pozíciu pre priamy kop.
     
    28
    Nič toho napokon nebolo, na letiacu loptu zareagovali iba domáci brániaci hráči, ktorí ju poslali ďaleko od svojej brány.
     
    29
    Domáci hráči sa postupne predrali až na súperovu polovicu, tam pred bránou voľného Gonçalvesa hľadal Trashorras. Domáci zakončovateľ to mal ale veľmi ťažké, loptu si spracovať nedokázal.
     
    30
    Pre zmenu sa do útoku pustili hostia, ten ale skončil veľmi rýchlo, strieľanej prihrávky sa bez problémov zmocnil Toño.
     
    32
    Hra sa presunula do strednej časti ihriska, hrá sa o čosi rýchlejšie ako pred strelením gólu, no aj tak to nieje žiadny zázrak.
     
    33
    To prerušil až Azeez, ktorý vyštartoval vpred, dostal sa až do pokutového územia, kde prsnou prihrávkou našiel Wellingtona Silvu, ktorý šiel v súboji na zem, pokutový kop sa ale nariaďovať nebude.
     
    34
    Aj z opakovaných záberov je vidieť, že Fatau súpera nefauloval a Wellington Silva svojmu pádu poriadne pomohol.
     
    35
    Hostia získali vhadzovanie na súperovej polovici, to však smerovalo iba do priestorov, kde sa nenachádza žiaden z hráčov v čierno-ružovom.
     
    36
    Na opačnej strane sa z rovnakej pozície hráčom Vallecana podarilo loptu pretlačiť na Gonçalvesa, pred ním ale stihol odhlavičkovať do bezpečia obranca.
     
    37
    Ďalší postup domácich hráčov zastavil faul Wellingtona Silvu, tomu sa očividne verdikt rozhodcu nepáči, no nič s ním nenarobí.
     
    38
    Hra sa opäť presťahovala do strednej časti ihriska, tam má miernu prevahu domáci tím, smerom dopredu sa mu však nedarí vymyslieť nič.
     
    39
    Hostia sa po zisku lopty snažili dvakrát kolmicou vysunúť Bifoumu, ani raz im to však nevyšlo Prvý raz loptu do bezpečia odkopol brankár, druhý raz ho zneškodnil obranca.
     
    40
    Po chybe v rozohrávke hostí sa v šestnástke lopty zmocnil Adri Embarba. Aj on sa pri náznaku kontaktu okamžite porúčal k zemi, na čo mu hlavný rozhodca neskočil.
     
    41
    Začala sa nám posledná päťminútovka riadnej hracej doby prvého polčasu, hostia získali priamy kop vo veľkej vzdialenosti od brány. Uvidíme, čo vymyslia.
     
    42
    Ximo Navarro to skúsil prudkou strelou, trafil však iba múr tiel pred ním. Od neho sa lopta odrazila späť do okolia stredového kruh.
     
    43
    V závere polčasu sa ešte Vallecano snaží svoje vedenie navýšiť, nepresné dlhočizné prihrávky na Gonçalvesa úspech neslávia.
     
    44
    Tito ešte bojoval v rohu ihriska, s bojovnosťou to ale trošku prehnal a dopustil sa zbytočného útočného faulu.
     
    45
    Hostia sa snažili pretlačiť loptu do súperovho pokutového územia, čo sa im aj podarilo, no chýbali tam hráči v čierno-ružovom.
     
    45+1
    Štvrtý rozhodca signalizuje, že nad rámec riadnej hracej doby prvého polčasu sa bude nadstavovať ešte 1 minúta.
     
    45+1
    V nej to ešte skúšal Bifouma, jeho center našiel iba pripraveného Toña.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas je za nami, pekný, či zaujímavý futbal sme veru nesledovali, radi môžeme byť aspoň za jeden gól, ktorého autorom sa stal Antonio Amaya. Inak mal domáci tím miernu prevahu, no ďalší gól už streliť nedokázal. Uvidíme, čo nám prinesie druhý polčas, ktorý začne zhruba o 13:02.
     
    Hráči dnes po druhý raz opúšťajú svoje šatne, o malú chvíľu pokračujeme.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Počas prestávky neregistrujeme zmenu v zostave jedného či druhého tímu, obaja tréneri tak majú k dispozícii všetky tri striedania.
     
    47
    Druhý polčas začali aktívnejšie hostia, snažia si podržať si loptu, do útoku sa im zatiaľ prejsť nedarí.
     
    48
    Roberto Trashorras na krídle hľadal Fataua, ten si ťažkú prihrávku spracovať nedokázal. Vhadzovanie získavajú hostia.
     
    49
    Pekná rýchla kombinácia hostí, Dubarbier si pekne narazil s Bifoumom. Zakončenie bolo napokon tečované, nasledovať bude roh.
     
    50
    Predtým však prichádza prvé striedanie na strane hostí, ihrisko opúšťa Wellington Silva, jeho miesto zaujme Zongo.
     
    51
    Vallecano sa p rohovom kope oslobodilo, hostia si ale pýtajú pokutový kop, zdalo sa im totiž, že Manucho Gonçalves zahral rukou. Penalta ani tentoraz nasledovať nebude.
     
    52
    Prvý raz v zápase strieda aj Rayo Vallecano, Fatauove miesto na trávniku zaujme Jozabed.
     
    53
    Domáci futbalisti rozbiehali na pravej strane rýchlu akciu, pri obrannom zákroku rukou zahral Dubarbier, za čo vidí aj žltú kartu.
     
    54
    Bifouma sa znova rozčuľuje, po prieniku do šestnástky ho čisto zastavil Zé Castro, útočiaci hráč si ale pýta penaltu. Tá tentoraz rozhodne nepríde.
     
    55
    Teraz už Toño musel zasahovať, po odrazenej lopte nebezpečne vypálil Bifouma, jeho prudkú strelu domáci gólman pokryl.
     
    56
    Na opačnej strane Manucho Gonçalves neskoro pochopil zámer spoluhráča vysunúť ho dlhou prihrávkou a tak sa ocitol v metrovom ofsajde.
     
    57
    Ďalšia nakopávaná lopta, tentoraz musel proti Manuchovi Gonçalvesovi vybehnúť brankár hostí, ktorý hlavičkou výborne poslal loptu do bezpečia.
     
    58
    Nepresnosti si hráči preniesli aj do druhého polčasu, najmä nepresné prihrávky prispievajú ku kúskovaniu hry a mal´mu množstvu šancí na jednej či druhej strane.
     
    59
    Domáci hráči získali priamy kop, v šestnástke sa z prvej snažil vystreliť Embarba, toho ale výborne vychytal Rubén. Lopta sa ešte odrazila k Buenovi, ktorý to skúsil z otočky, no ani on neprekonal brankára hostí.
     
    60
    Z opakovaných záberov ale môžeme vidieť, že hlavný rozhodca obral domáci tím o jasnú penaltu. V snahe zabrániť Buenovi v skórovaní Dubarbier úplne jasne zahral rukou.
     
    61
    Hra sa postupne presťahovala do okolia stredového kruhu, kde momentálne nemá navrch ani jeden z tímov.
     
    63
    Hra sa tu odohráva aj naďalej, po šanci domáceho tímu sme sa dostali do akejsi hluchej časti.
     
    64
    Možno to zmení Almería, hráči ktorej získali priamy kop. Ten sa však bude zahrávať veľmi ďaleko od Toñovej svätyne.
     
    65
    Z priameho kopu napokon nič nebolo, letiaci center do svojho náručia skryl pozorný domáci brankár.
     
    66
    Druhé striedanie domáceho tímu znamená, že zápas predčasne končí pre Buena, ktorého nahradí Fedor.
     
    67
    Striedajú aj hostia, na trávnik sa pozrie Edgar Méndez, ktorý vystrieda Azeeza.
     
    68
    Striedajúci Fedor sa okamžite zapojil do hry, predral sa až do pokutového územia, kde výbornou prihrávkou hľadal Gonçalvesa. Toho ale zablokoval súperov obranca a nedovolil mu zakončiť.
     
    69
    Hostia to po dlhšej dobe vyskúšali nakopávanou loptou, cieľom bol striedajúci Edgar Méndez, ten ale letiacu loptu nezachytil.
     
    70
    Hostia to v útoku zbytočne vymýšľali, Zongo, Bifouma a Partey sa zbytočne ponúkali, napokon nezakončil ani jeden z nich.
     
    71
    Vyplynul z toho aspoň rohový kop, no po ňom veľmi nepresne hlavičkoval Dubarbier. Od brány bude rozohrávať Toño.
     
    72
    Domáci tím sa už toľko netlačí smerom dopredu, hráči sa skôr začínajú zameriavať na obrannú činnosť.
     
    73
    Naopak, Almería cíti šancu na bodový zisk, z aktivity hráčov plynie ďalší priamy kop. Tentoraz z veľmi výhodnej pozície.
     
    74
    Toño musel predviesť pohotový zákrok. Po zakončení jedného z hráčov totiž lopta smerovala tesne pod brvno a domáci gólman ju len končekmi prstov poslal na roh.
     
    75
    Pred jeho zahrávaním ešte príde striedanie na strane hostí, ihrisko opúšťa Dubarbier, na trávnik vybieha čerstvý Hemed.
     
    76
    Bifouma zase nemôže uveriť svojim očiam, rozhodca mu opäť správne neodpískal penaltu, aj keď Bifouma očividne videl hru rukou jedného z domácich hráčov.
     
    77
    Hostia sa púšťali do ďalšej akcie, tú za cenu žltej karty v strednej časti ihriska zastavil Tito.
     
    77
    Prichádza posledné striedanie v zápase, Adriho Embarbu v poslednej štvrťhodine nahradí Pozuelo.
     
    78
    Hostia sú dnes v útoku celkom bezzubí, Javier Espinosa navyše v útoku celkom zbytočne fauloval domáceho brankára a za následné protesty si vyslúžil žltú kartu.
     
    79
    V útoku pre zmenu fauloval Fedor, Rubén sa ponáhľa rozohrať. Jeho tímu na prípadné strelenie gólu totiž ostáva približne desať minút.
     
    80
    Domáci hráči držia loptu ďaleko od svojej brány, zbierajú cenné sekundy. Ak im to takto pôjde aj naďalej, budú sa môcť tešiť z trojbodového zisku.
     
    81
    Hostia naopak začínajú byť bezradní, skúšajú to nakopávanými loptami, tie ale končia iba u Toña.
     
    82
    Bifouma sa pokúšal o center do šestnástky, ani on neuspel, jeho prihrávka bola včas zablokovaná, no získal aspoň vhadzovanie.
     
    83
    Mohlo byť rozhodnuté! Po rýchlom útoku Pozuelo výborne vysunul Manucha Gonçalvesa, ktorý sa dostal za obranné línie súpera a z bezprostrednej vzdialenosti iba nastrelil skvelého Rubéna.
     
    84
    Minúty rýchlo plynú, domáci hráči držia hru v okolí stredového kruhu, Toño môže zatiaľ zostať pokojný.
     
    85
    Vallecano sa o to snaží všetkými možnými prostriedkami, hráči sa neboja použiť aj fauly, zbierajú sekundy, kde sa len dá.
     
    86
    Na pravom krídle dobre zahral Edgar Méndez, jeho zásluhou získava Almería ešte jeden rohový kop. Uvidíme, čo hráči vymyslia z tejto štandardtky.
     
    87
    Tak ako v predchádzajúcich prípadoch nevymysleli dokopy nič, na obranu súpera jednoducho nemôžu nájsť recept.
     
    88
    Naopak do rýchlej kontry vyštartovali hráči v bielo-červenom, na konci ktorej sa Pozuelo dostal do sľubnej šance. Dokázal si položiť Rubéna, ale jeho zakončenie takmer z nulového uhla bolo zrazené na roh.
     
    89
    Z toho nič nebolo, hráči aspoň získali cenné sekundy. Do konca riadnej hracej doby zostáva niečo vyše minúty.
     
    90
    Rayo Vallecano dalo gól! Je rozhodnuté, po výbornej práce Kakutu, ktorý sa zmocnil lopty na súperovej polovici, spravil krásnu kľučku, zbavil sa protihráčov sa k lopte dostal striedajúci NICOLAS FEDOR, ktorý z bezprostrednej vzdialenosti do prázdnej brány nemohol netrafiť.
    FEDOR - 2:0
     
    90+1
    Štvrtý rozhodca nám signalizuje, že nad rámec riadneho hracieho času sa bude hrať ešte 3minútový nadstavený čas.
     
    90+2
    V ňom sa ešte predsa len snažia hostia spraviť niečo s výsledkom, hráči Vallecana však pred svojou šestnástkou vytvorili nepriechodný múr, cez ktorý sa len ťažko dostáva.
     
    90+3
    Dlhú nakopávanú loptu si ešte na pravom krídle spracoval Edgar Méndez, obrana ho však vytlačila z dobrej streleckej pozície, takže Toña napokon neohrozil.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Je dobojované, celkom zaslúžene si dnes tri body do tabuľky pripíše domáci tím, ktorý bol počas celého zápasu jasne lepším tímom. Amayov gól z prvého polčasu sa napokon ukázal byť víťazným, víťazstvo ešte v 90. minúte poistil striedajúci Fedor.

    Rayo Vallecano po tomto zápase aspoň dočasne poskočí na 10. miesto v tabuľke, Almería zostane 18. Či to tak zostane aj po tomto kole bude záležať od výsledkov ostatných zápasov.

    Odomňa je to všetko, ďakujem Vám za pozornosť a prajem Vám pekný zvyšok dňa. (13:53:14)

    Andrej Marienka

    Góly: 23. Amaya, 90. Fedor

    Karty:   77. Tito (VLL) – 53. Dubarbier (ALM), 78. Espinosa (ALM)


    Rayo Vallecano: Toño – Nacho Martínez, Zé Castro, Antonio Amaya, Tito – Fatau, Roberto Trashorras – Adri Embarba, Bueno, Kakuta – Manucho Gonçalves
    Náhradníci: Cobeño – Fedor, Álex Moreno, Pozuelo, Quini, Ba, Jozabed

    UD Almería: Rubén – Dubarbier, Ángel Trujillo, Dos Santos, Ximo Navarro – Azeez, Partey – Javier Espinosa, Corona, Wellington Silva – Bifouma
    Náhradníci: Julián – Zongo, Mané, Took Essome, Casado, Hemed, Edgar Méndez

    Rozhodca: Jesús Gil – Roberto Díaz, Jon Núñez