Slovensko – Rusko 2:4 (kon.) | Lotyšsko – Fínsko 1:3 (kon.) | USA – Švédsko 6:4 (kon.)
Česko – Kanada 2:3 (kon.)
po s.n. (1:0)
HC Oceláři Třinec
2:1 (0:1, 0:0, 1:0 - 0:0) Stav série: 2:3
HC VERVA Litvínov
cz Nedeľa 19.04.2015, 18:20 • Werk Arena, Třinec (kapacita: 5200 míst) • Generali play off Tipsport extraligy (CZ)
Predzápasové kurzy
Partner:
    Vladimír DRAVECKÝ - 2:1
     
    80:00
    V samostatných nájezdech zvítězil tým HC Oceláři Třinec.
    Drama je u konce, hala bouří, vítězí Třinec! V nájezdech uspěl jen jediný hráč, VLADIMÍR DRAVECKÝ! Slovák se ve druhé sérii trefil přesně k tyči a vystřelil Třinci nejen vítězství, ale také prodloužení sezony – 2:1 sn!
     
    77:56
    Irgl dostal mezi kruhy nabito od Klepiše, ale branku Francouze těsně minul! Drama vrcholí – poslední dvě minuty prodloužení.
     
    76:01
    Po delší době vytasil fantastický zákrok Francouz proti Orsavovi! Ten dostal v přečíslení puk od Polanského, ale nedokázal jej usměrnit za záda gólmana Vervy!
     
    73:34
    Oceláři špatně vystřídali a Litvínov měl další obrovskou šanci, aby toho nebylo málo! Jánský ovšem zamířil vedle, M. Doudera pak vlétl do branky a vychýlil ji z jejího postavení! Na led musí zástupce technické čety.
    Litvínovská šance na výhru, ale videorozhodčí branku neviděl.

    Zdroj: www.tvtipsport.cz
     
    73:09
    Branka neplatí, pokračuje se dále ve hře! Ovšem už bez Hamerlíka. Ten se při zákroku zranil a vystřídal ho Hrubec.
     
    73:09
    Hamerlík odjíždí na střídačku. Pokud nebude gól uznán, bude pokračovat Hrubec. Rozhodčí se stále dohaduje s kolegou u videa.
     
    73:09
    Petružálek přihrál před branku Ručinskému a ten se snažil dostrkat puk za Hamerlíka! Okamžitě se vytvořil obrovský závar a rozhodčí půjdou telefonovat! Hamerlík se zranil, vyžádal si přerušení a je ošetřován.
     
    68:54
    Klepiš obral Jánského o puk a nastartoval protiútok Třineckých. Irgla pak u mantinelu fauloval Petr Chaloupka (LIT), přesekl mu hůl a odsedí si dvě minuty za sekání. Litvínov čekají další krušné chvíle.
     
    66:29
    Ručinský měl na holi rozhodnutí a po přihrávce od Petružálka mu stačilo trefit větší část odkryté brány! On si však puk ještě zpracovával, Hamerlík pak se štěstím mezeru u tyčky zalepil! Třinec přežil další klinickou smrt, po komerční přestávce se bude vhazovat před jeho bránou.
     
    62:34
    A Klepiš si nakonec vynutil nedovolený zákrok Petera Jánského (LIT). Útočník Vervy oslabí své mužstvo na dvě minuty kvůli vysoké holi.
     
    61:52
    Litvínov se usadil v útočném pásmu a znovu byl strašně blízko titulu! Gula nabil Pavelkovi, ten otřel svou střelu o břevno a pak kotouč zamířil do ochranné sítě!
    Tomáš PLÍHAL - 1:1

    Zdroj: www.tvtipsport.cz
     
    59:24
    Třinec právě vstřelil branku!
    Ještě nekončíme, Oceláři vyrovnávají! Litvínovští měli v obranném pásmu puk na holi, ale nedokázali jej vyhodit! Před brankou se pak k němu protlačil TOMÁŠ PLÍHAL a bekhendem jej poslal do levého horního rohu! Tak to je tedy drama! Třinec prostřelil Francouze až v poslední minutě a ještě odvrací vyřazení – 1:1! Asistence: Zbyněk Irgl.
     
    58:23
    Třinečtí propadli ve středním pásmu a Verva ujela do přečíslení! Hübl na sebe natáhl třineckého obránce, Lukeš ovšem jeho přihrávku do brány nedopravil!
     
    54:17
    Martin Adamský (TRI) nestihl puk na modré čáře, neudržel útočné pásmo a navíc ještě fauloval Hanzla. Za zásah vysokou holí si odsedí dvě minuty. To je pro Třinec obrovská nepříjemnost.
    Jsou to nervy.
     
    45:28
    Břevno zacinkalo na druhé straně! Chaloupka měl na modré čáře až moc prostoru, Hamerlík vyrazil kotouč na břevno, z nebezpečného místa před brankou vyhodil až na zakázané uvolnění Rákos!
     
    42:28
    Další třinecká střela šla mimo branku a Litvínov se znovu osvobodil. Petr Chaloupka (LIT) si však v následném souboji s Adamským pomohl faulem a je vyloučen na dvě minuty za hákování. Třinec si na tři sekundy zahraje v pěti proti třem.
     
    40:31
    Na trestnou lavici musí Karel Kubát (LIT), a to na dvě minuty za podražení Irgla. V ponechané výhodě pak branku objel Klepiš, ale zpětnou přihrávkou nenašel nikoho ze spoluhráčů.
     
    36:31
    Přes Chaloupku se po pravém křídle natlačil Klepiš až před branku! Jeho bekhendové zakončení ale zneškodnil Francouz, následně třinecký útočník upadl a nemohl dorážet!
     
    30:18
    Cienciala na modré čáře obral o puk Gulu a uháněl na Francouze! Jenže mu trvalo zkrocení zlobivého puku, zezadu na něj navíc tlačil Gula, a tak Cienciala střílel jen vedle!
     
    28:53
    Třinec ovšem musí do čtyř. Právě Erik Hrňa (TRI) v následném souboji fauloval a odsedí si dvě minuty za vysokou hůl. Přesilovka pro litvínovskou Vervu.
     
    23:26
    Puk šel po ose Petružálek – Hanzl – Ručinský až na Hamerlíka, který reflexivně zareagoval a vyrazil jej! Petružálkova dorážka bekhendem mířila nad branku!
     
    22:03
    Hamerlík si připsal úspěšný zákrok proti Gulově ráně od modré čáry. Jenže Trončinskému se pak vůbec nepovedla rozehrávka a daroval kotouč Pirošovi! Jeho první rána vypadla Hamerlíkovi z lapačky, podruhé mířil Piroš ve vyložené šanci vedle!
     
    17:56
    Verva neútočí často, ale když už, tak hodně nebezpečně! Po přihrávce Ručinského nedokázal ve slibné pozici zakončovat Hanzl, Hamerlík musel znovu rychle na nohy, aby pokryl další Ručinského ránu!
     
    15:10
    Lukeš rozehrál z vlastního obranného pásma přímo do jízdy Jánskému, který jel sám na Hamerlíka! Jánský orazítkoval jen tyč a nezvýšil vedení hostů!
     
    11:34
    Třinec dostává možnost k vyrovnání, zahraje si totiž přesilovku. Filip Pavlík (LIT) se provinil nedovoleným bráněním vůči Polanskému, a tak je potrestán dvěma minutami.
    Jiří GULA - 0:1

    Zdroj: www.tvtipsport.cz
     
    10:45
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Verva se vzápětí dostala k další šanci, kterou už proměnila! Po Trávníčkově nahození měl na brankovišti až příliš mnoho prostoru Gerhát, Třinečtí ho ale ještě s velkou porcí štěstí ubránili! Když se pak puk odrazil na modrou čáru k JIŘÍMU GULOVI a ten příklepem trefil branku, ležící Hamerlík byl bez šance – 0:1! Asistence: Rostislav Martynek.
     
    10:19
    V první vážnější příležitosti utkání se před Hamerlíkem octl Ručinský! Zkušený matador si volný kotouč zpracoval, ale bekhendem zamířil jen mimo bránu!
     
    05:02
    Ale Třinec si přesilovku dlouho nezahrál. Marek Trončinský (TRI) chyboval na modré čáře, hákoval unikajícího Hořavu a mohl být rád, že rozhodčí neposoudili situaci hodnou trestného střílení. Trončinský si odpočine na dvě minuty, oba týmy jsou ve čtyřech.
     
    04:48
    Růžička si v útočném pásmu našel volný puk a pronikl mezi obránci. Rostislav Martynek (LIT) stihl třineckého útočníka pouze zahákovat a odsedí si dvouminutový trest.

    Ondřej Zoubek

    Góly a asistencie: 60. Plíhal (Irgl), rozh. náj. Dravecký – 11. Gula (Martynek)

    Samostatné nájazdy:

    1. séria:
    0:0   Irgl (TRI)
    0:0   Hübl (LIT)
    2. séria:
    1:0   Dravecký (TRI)
    1:0   Lukeš (LIT)
    3. séria:
    1:0   Klepiš (TRI)
    1:0   Hanzl (LIT)


    HC Oceláři Třinec: Hamerlík (od 74. Hrubec) – Roth, Klesla (C), Nosek, Linhart, Trončinský, M. Doudera, Foltýn – Irgl, Klepiš, Dravecký – Orsava, Polanský (A), Adamský – Hrňa, Plíhal, Ružička – Cienciala, Matuš, Rákos – Růžička. Trenér: Jiří Kalous.
    HC VERVA Litvínov: Francouz (Petrásek) – Chaloupka, Kubát, Pavlík, Sklenička, Gula, Pavelka, Baránek, Kokeš – Jánský, Hübl (A), Lukeš – Petružálek, Hanzl, Ručinský (A) – Martynek, Gerhát, Trávníček (C) – Jurčík, Piroš, Hořava. Trenér: Radim Rulík.

    Rozhodca: Oldřich Hejduk, Robin Šír – Vít Lederer, Rudolf Tošenovjan

    Diváci: 5200 (vyprodáno)
    Třinec 3 4 Litvínov
    #1 Sobota 11.04.2015 • 15:00
    Třinec - Litvínov 1:3
    #2 Nedeľa 12.04.2015 • 17:20
    Třinec - Litvínov 2:3
    #3 Streda 15.04.2015 • 17:20
    Litvínov - Třinec 0:1
    #4 Štvrtok 16.04.2015 • 17:20
    Litvínov - Třinec 3:0
    #5 Nedeľa 19.04.2015 • 18:20
    Třinec - Litvínov 2:1 po s.n. (1:0)
    #6 Utorok 21.04.2015 • 18:20
    Litvínov - Třinec 3:6
    #7 Štvrtok 23.04.2015 • 17:20
    Třinec - Litvínov 0:2