L. Mikuláš – Žilina B 0:0 (kon.)
koniec
MFK Tatran Liptovský Mikuláš
0:0 (0:0)
MŠK Žilina B
Utorok 14.04.2015, 16:00 • FŠ Okoličné. • MONACObet liga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.
     
    Futbalová Doxxbetliga bude netradične v utorok pokračovať dohravkou 2. kola nadstavby, v ktorom Liptáci privítajú na svojej pôde rezervu Žiliny.

    V prvom zápase sa Liptáci predstavili na ihrisku u lídra tabuľky zo Skalice, s ktorým síce do 30. minúty ťahali za rovnaký povraz, ale zápas rozhodli nevyužité šance a dva góly súpera.

    Juraj Sabol, tréner MFK Tatran: "Domáce mužstvo nám ukázalo kvalitu. Určite boli hrateľný, čo sa nám darilo ukazovať do 30 minúty. Druhý zápas za sebou individuálna chyba v bráneni štandardnej situácie, ktorá ovplyvnila zápas. Mrzí hlavne veľká zahodená šanca ktorú sme nepremenili 5 minút pred inkasovanim. Druhý rýchly gól už súpera posadil na koňa a zápas kontroloval. Druhý polčas z našej strany bolo už len tápanie a snaha ktorá končila pred pokutovým uzemim. Pre víťazstvo v zápase treba spraviť viac ako to, čo jsme dnes dokázali."

    Dôležitý zápas to bude aj pre Žilunu, ktorá v úvodnom zápase prehrala doma s Prešovom 1:3. Pozornosť si zaslúži aj tabuľka, v ktorej majú hostia zo Žiliny pred týmto zápasom 15 bodov, Liptáci 11.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    6
    Prvá žltá karta v zápase. Dostávajú hráč domácich – Mário Kurák.
     
    17
    Žilina je aktuálne pri lopte. Po pravej strane sa snažia mladí preniknúť, ale sľubnú kombináciu zastavil tesne pred bránou Macík. V súboji s Kubenom sa dostáva lopta na roh.
     
    18
    Žilina má možnosť ohroziť domácu bránu z rohového kopu. Center z pravej strany odráža Kucharčík mimo 16-tku.
     
    21
    Do 21. minúty je hra na oboch stranách vyrovaná. Liptáci sa síce dostávajuú do útoku, ale ten veľmi rýchlo skončil. V strede ihriska zachytil dobre loptu Benés.
     
    22
    Obrovská šanca pre Žilinu! Po strate lopty domácich sa "šošoni" rýchlo dostali na polovicu súpera. Kolmica na pravú stranu skončila spätným centrom pred malé vápno, kde z voleja trafil dobre loptu Paur, lenže trafil iba dobre postaveného Matúša Macíka, ktorý reflexívne zasiahol.
     
    23
    Hostia sú v posledných minútach aktívnejší. Žilinčania sa aj teraz dostali do dobrej šance, ale v poslednej sekunde zasiahol v sklze Lišivka, ktorý poslal loptu do autu.
     
    25
    Zbytočný a lacný roh pre Žilinu. Hostia to trošku moc prekombinovali pred vlastnou bránou a lopta sa po nepresnej prihrávke dostáva až za čiaru. Dobrý center pred malé vápno sa nakoniec predĺžil až na zadnú tyč, kde však loptu už nedokázal trafiť domáci Kucharčík. Žilina situácia následne ukľudnila.
     
    27
    Žilinčania sú v posledných sekundách pri lopte Kucharčík teraz predviedol dobrú brácu v obrane, keď na dvakrát odzbrojil súpera od lopty.
     
    28
    Dobrý pokus z 20-tich metrov, ktorý prišiel z ničoho nič. Žilinský záložník Bénes si azda sám povedal, že keď nevieš čo s loptou, tak vystrel. Jeho strela z väčšej diaľky však bránu Macíka neohrozila.
     
    30
    Prvýkrát v zápase sa aj domáci hráči dostali do dobrej šance. Po pravej strane sa dokázal predrať Mizerák, ktorý to skúšal aj na dvakrát, ale ani jeden z jeho pokusov nebol úspešný.
     
    32
    Liptáci sa z ničoho nič dostali do rýchleho protiútoku po tom čo v obrannom zákroku poslal loptu na Pastvu Mizerák prišla spomínaná zaujímavá šanca pre domácich, ktorá však končí iba rohovým kopom.
     
    38
    Aktivita domácich v posledných sekundách graduje. Liptáci sa dostali do dvoch dobrých šancí, ale skóre sa stále nemení.
     
    39
    Po priamom kope sa lopta dostala v 16-tke ku Kucharčíkovi, ktorý hlavou poslal loptu k bráne hostí. Jeden obranca však v súboji s protihráčom dokázal lepšie zareagovať a loptu poslal do bezpečia.
     
    40
    Prvý polčas sa pomaly dostáva do záveru. Tatranci budú mať možnosť azda piateho rohového kopu, ktorý však ani tentokrát nedokázali využiť. Pretiahnutý center na zadnú tyč končí v moci u žilinských hráčov.
     
    41
    Vyzeralo to na dobrú situáciu pre Žilinu, ale Hrbeka v nájazde na Macíka prerušil asistent rozhodcu, ktorý signalizuje ofsajd.
     
    42
    Mizerák pri autovej čiare trošku zazmentoval, ale nakoniec to pre neho dopadlo najlepšie. Jeho centrovaná lopta končí v strede ihriska, následne sa po teči dostáva za postrannú čiaru.
     
    43
    Po pár sekundách mali hostia ďalšiu dobrú šancu, ale ani tentokrát to nedokázali využiť. Hrbek teraz v dobrej streleckej pozícii pred malým vápnom trafil iba Kucharčíka.
     
    44
    Ďalší rohový kop po rýchlom protiútoku domácich. Center z pravej strany skončil u Kucharčíka, ktorý hlavou posiela loptu nad brvno žilinskej brány.
     
    45
    Skončil sa nám prvý polčas výsledkom 0:0.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    48
    Za nami sú už aj úvodné minúty druhého polčasu, v ktorých sme zatiaľ žiadnu šancu nevideli. V útoku hráči Žiliny.
     
    50
    Žilinčania od úvodu druhého polčasu kombinujú na polovici súpera. Z väčšej vzdielnosti do skúsil Ferenčík, ale jeho pokus blokuje Lišivka. "Šošoni" ostávajú stále pri lopte.
     
    51
    Prvá zaujímavá šanca prišla pre domácich až v týchto sekundách. Center z pravej strany skončil po súboji rovno pri brankárovi Lé Giangovi, ktorý celú situáciu ukľudnil.
     
    52
    Liptáci mali perfektné šance na zmenu skóre. Hneď v prvej sa ocitol Papaj, ktorý si prešiel cez dvoch hráčov, ale spätnou prihrávkou nenašiel protihráča. Spoza 16-tky to vyskúšal aj Lišivka, ale jeho strelu zrazil obranca.
     
    54
    Tatran má v posledných minútach jasnú prevahu, ale skóre sa stále nemení. Liptáci ostávajú pri lopte.
     
    56
    Prvá strela v druhom polčase v podaní Žiliny, resp. z kopačky Hrbeka, ktorý mieril spoza 16-tky tesne ponad ľavú hornú tyč Macíkovej brány. Po následnom odkope od domácej brány ostávajú Liptáci pri lopte.
     
    58
    Ďalšia karta v zápase – žltú dostáva hráč Žiliny B Bénes.
     
    59
    Nechýbalo dlho a je tu ďalší osobný trest pre hráča hostí. Po faule v strede ihriska vidí žltú kartu Klec.
     
    60
    Dvojité striedanie v tíme hostí. Ihrisko opustili: Michlík a Hrbek. Na ihrisko nastúpili Žilák a Jasenovský.
     
    61
    Papaj poslal do 16-tky zaujímavý center, ale ani z tohoto nezapršalo.
     
    63
    Po nejakom čase sme na štadióne v Liptovskom Mikuláši dejiskom zakončenia. Liptáci to vyskúšali strelou Kuráka spoza 16-tky, ktorému naservíroval z pravej strany Papaj. Spomínaný útočník domácich však pálil rovno do brankára Lé Gianga, ktorý si s touto strelou poradil.
     
    64
    Ďalšia dobrá šanca pre Liptákov. Z pravej strany poslal hádam svoj piaty center Papaj, ale ani tento neskončil ohrozením žilinskej brány. Odkop od brány hostí.
     
    66
    Domáci hráči sa dostali do dobrej kombinácie aj teraz. Pastva sa prezentoval perfektnou prihrávkou na Papaja, ktorý z pravej osi 16-tky zakončil, ale jeho strela skončila iba na chrbte obrancu Tlacháča.
     
    67
    Ďalší rohový kop pre domácich hráčov. Papaj opäť centroval z pravej strany, ale jeho prízemný ceter zablokoval obranca pred Kurákom do bezpečia.
     
    68
    Obrovské prečíslenie zo strany Žiliny, ktorá šla so štyrmi hráčmi na jedného. Pastva však v hodine 12-tej prečítal prihrávku a loptu poslal do bezpečia.
     
    70
    Stále vyrovnaný zápas na štadióne v Liptovskom Mikuláši. Kurák má možnosť zakončiť z priameho kopu.
     
    70
    Obrovská šanca pre domácich, ktorá však nekončí gólom. Kurák poslal loptu pred bránu, kde Kucharčíkovi chýbali iba centimetre.
     
    73
    Azda najlepšiu šancu v zápase mal Jánošík, ktorý sa dostal do úniku, ale nedokázal prešprintovať vracajúceho obrancu a v poslednej chvíli poslal iba polostrelu na brankára Lé Gianga.
     
    78
    Dobrý center z priameho kopu, ktorý pred malým vápnom iba pohladil brankár domácich Matúš Macík. Žilinčania majú možnosť skórovať po rohovom kope.
     
    81
    V posledných minútach sa hra vyrovnáva. Žilinčania sú síce pri lopte, ale je to iba v strede ihriska odkiaľ sa brána ohrozuje iba veľmi ťažko.
     
    82
    Striedanie v tíme hostí. Ihrisko opustil Bénes a do hry nastupuje Ďurica.
     
    87
    Striedanie v tíme domácich. Ihrisko opustil Jánošík, do hry nastupuje Šimún.
     
    90
    Koniec zápasu.
     
    Skončil sa nám zápas dohrávky 1. kola medzi Liptovským Mikulášom a Žilinou výsledkom 0:0. (17:46:54)

    Tomáš Batiz

    Góly:

    Karty:   6. Kurák (LMI) – 58. Bénes (ZIB), 59. Klec (ZIB)


    MFK Tatran Liptovský Mikuláš: Macík – Kubena, Kucharčík, Papaj, Jánošík, Mizerák, Vandraško, Ferenčík, Lišivka (C), Pastva, Kurák.
    Náhradníci: Šimún, Vozár, Kreva, Lehotský, Moravčík, Kendera, Štolfa.

    MŠK Žilina B: Lé Giang – Kadlec, Vavro, Tlacháč, Ďuratný (C), Paur, Klec, Michlík, Bénes, Alves de, Hrbek.
    Náhradníci: Jasenovský, Ďurica, Žilák, Kňazovič.

    Rozhodca: Somoláni – Sluk, Tománek.