Willem II – Feyenoord 2:2 (kon.) | GA Eagles – Twente 1:3 (kon.) | Groningen – Cambuur 3:2 (kon.)
Den Haag – Utrecht 2:0 (kon.)
koniec
Willem II Tilburg
2:2 (1:1)
Feyenoord Rotterdam
cz Nedeľa 12.04.2015, 12:30 • Koning Willem II Stadion • Holandská Eredivisie
Predzápasové kurzy
     
    Vítám vás u dnešního zápas, v němž se představí Willem II Tilburg, který vyzve Feyenoord Rotterdam.
     
    Při pohledu na tabulku najdeme Willem na osmé příčce, když získal 38 bodů. Naopak Feyenoord je třetí a má na svém kontě 57 bodů. Jen z pohledu na tabulku tedy vidíme, že hosté půjdou do utkání z pozice favorita a uvidíme, zda tuto roli zvládnou.
     
    Úvodní sestavy:

    Willem II Tilburg: Lamprou – van der Struijk, Heerkens, Peters (C), Dijks – Haemhouts, Messaoud, Wuytens – Ondaan, Armenteros, Sahar.
    Náhradníci: Meul – Andrade, Braber, Heymans, Cabral, Pluim, Vicento.

    Feyenoord Rotterdam: Vermeer – Karsdorp, Van Beek, Kongolo, Nelom – El Ahmadi, Immers, Clasie (C) – Achahbar, Kazim-Richards, Manu.
    Náhradníci: Mulder – Wilkshire, Mathijsen, Boëtius, Te Vrede, Trindade de Vilhena, Toornstra.

    Rozhodčí: Braamhaar – Brink, Gerritsen.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první červenou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Oba celky jsou již na zeleném pažitu a utkání za pár okamžiků odstartuje.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Feyenoord Rotterdam se chopil úvodní rozehrávky a kombinuje na vlastní polovině hřiště. Na stadiónu panuje výborná atmosféra a domácí příznivci prozpěvují klubové chorály.
     
    2
    Na zeleném pažitu zůstal ležet Manu, za ním musel přispěchat lékařský tým. Hostující trenér posílá rozcvičit jednoho z náhradníků.
     
    3
    Ovšem Manu už se dostal lékařskou péči, kterou potřeboval a vrací se na hrací plochu, i když se drží za rameno.
     
    4
    Sluší se říci, že Feyenoord Rotterdam oblékl pro dnešní duel černé dresy. Domácí zvolil proužkované dresy, které jsou z většiny bílé, ale mají na sobě pruhy červené a modré barvy.
     
    5
    Willem II Tilburg vybojoval přímý kop z levého kraje hřiště. Ovšem rozehrál ho tak mizerně, že končí na kopačkách prvního soupeře.
     
    6
    Nákop domácího celku končí až u Vermeera, jenž nikam nespěchá a má míč stále u kopačky. Po patnácti vteřinách hostující brankář rozehrál, ale odkop našel hlavu obránce.
     
    7
    Ke skvělé fotbalové atmosféře se přidává také krásné počasí, takže je ideální situace na fotbalové klání.
     
    8
    U míče jsou domácí hráči, kteří se od šestnáctky soupeře vrátili až k půlící čáře, takže na první větší šanci si ještě počkáme.
     
    9
    Van der Struijk poslal dlouhé autové vhazování až do pokutového území, kde míč dopadl na hlavu obránce, který jej poslal do bezpečné vzdálenosti.
     
    10
    První rychlejší kombinaci předvedl Feyenoord Rotterdam, který nepřešel přes posledního bránícího hráče a musí rychle zpátky.
     
    11
    Hostující obránce poslal dlouhý nákop na Kazima-Richardse, který sice vyhrál hlavičkový souboj, ale kulatý nesmysl končí v moci domácího gólmana.
     
    12
    Z levé strany se k centru dostal Manu, ale jeho pokus ve vápně nikoho ze spoluhráčů nenašel a skončil v zámezí. Následuje odkop od domácí branky.
     
    12
    Registrujeme další pas za obranu, kam si nabíhal Nelom. Jenže hostující krajní obránce míč nestihne.
     
    14
    Feyenoord Rotterdam volí až přihrávku na vlastního gólmana, který musí míč rychle odkopnout, jelikož na něj dotírá Armenteros.
     
    15
    Držení míče po patnácti minutách je 59% – 41%.
     
    16
    Na hrací ploše zůstal ležet jeden z domácích hráčů, který si ošklivě naběhl do soupeře. Rozhodčí zůstává v klidu a ukazuje nic to nebylo.
     
    17
    Willem II Tilburg je v úvodu duelu aktivnější a zatím do ničeho Feyenoord Rotterdam nepustil. Stále platí, že na brankovou šanci čekáme.
     
    18
    Registrujeme také první ofsajdové postavení, v němž byl chycený aktivní Manu. Pomezní sudí celou situaci dobře viděl a jeho praporem mu rychle vyletěl nad hlavu.
     
    19
    Ondaan dostal míč na lajnu, ale jeho centr odvrátil obránce do rohu. Ovšem domácí hráči zahráli rohový kop na krátko, a tak se opět kombinuje daleko od branky.
     
    20
    Domácí brankář byl daleko z branky, čehož se snažil z poloviny hřiště využít El Ahmadi, ale jeho střelecký pokus končí pouze metr nad brankou.
     
    21
    Feyenoord Rotterdam se pokusil o kolmý pas za obranu, ten zachytil obránce a hosté musejí spěchat zpátky do obrany.
     
    22
    Na řadu přichází opět lékařský tým, jelikož na hrací ploše zůstal ležet domácí kapitán. Ten se už zvedl a kulhá mimo hrací plochu.
     
    23
    Nene, ani teď se první brankové situace nedočkáme. El Ahmadi chtěl pasem najít svého spoluhráče na hrotu, ale pro míč si došel Lamprou.
     
    24
    Utkání zatím schází vyšší tempo a také moment překvapení. Doufejme, že se to zlepší jinak nás čeká podprůměrné utkání.
     
    25
    Třicet metrů od branky byl faulovaný Clasie, který zajišťuje svému celku standardní situaci, kterou zakončil jeden z hostujících hráčů hlavou do prostoru, kde stojí brankář.
     
    26
    Feyenoord Rotterdam drží míč na vlastní polovině a obránci se rozhodli až pro přihrávku na brankáře, což nenechává publikum v klidu.
     
    27
    Tak jsme se první větší šance dočkali. Ondaan dostal míč do běhu a obešel i brankáře, který proti němu vyběhl. Ovšem hostujícího gólmana zastoupil obránce, který v posledním momentu vložil do střely nohu a dostal míč těsně vedle branky.
     
    28
    Po vážné šanci zahrávají domácí rohový kop, jenž našel v pokutovém území pouze hlavu obránce, který jej odvrací.
     
    29
    Willem II Tilburg dnes působí dobře, když čeká na chyby soupeře a snaží se chodit do protiútoků. V této chvíli se Feyenoord Rotterdam snaží hru trochu uklidnit a kombinuje.
     
    30
    Feyenoord právě vstřelil branku!
    Po několika zmatcích v obraně domácího týmu se k míči dostal ELVIS MANU, který střelou zpoza vápna dostává míč po odrazu od tyče do branky. Hostující útočník si branku natolik užívá, že předvádí africký taneček.
    Elvis MANU - 0:1
     
    32
    Feyenoord Rotterdam branka nabudila a opět kombinuje na polovině soupeře. Ke střele z pětadvaceti metrů se dostal El Ahmadi, ale jeho pokus k tyči končí v náručí brankáře.
     
    33
    O kolmici podél lajny se pokusili také domácí hráči, ale realizace byla špatně, i když myšlenka byla dobrá.
     
    35
    Domácí publikum se zlobí, jelikož Manu si v hlavičkovém souboji pomohl loktem, čehož si všiml také hlavní sudí.
     
    36
    Willem II Tilburg se snaží něco vymyslet, ale je vidět, že v kombinaci není tak silný jako soupeř.
     
    37
    Willem II právě vstřelil branku!
    Domácí vybojovali rohový kop, který zahráli výborně. K hlavičce se nedostal jeden z bránících hráčů a míč propadl na malé vápno, kde byl úplně osamocený FREEK HEERKENS, od jehož zad se balón dostává do branky.
    Freek HEERKENS - 1:1
     
    39
    Jenže hosté chtějí do poločasu ještě převážit misku vah na svou stranu, ale tvrdou ránu z voleje vyrazil domácí brankář, který se musel hodně zapotit.
     
    40
    Po vyrovnávací brance se atmosféra ještě zlepšila a domácí přiznivci ženou své borce za další brankou, která by znamenala vedení Tilburgu.
     
    41
    Achahbar prodloužil míč za obranu, kde byl jeho spoluhráč, který se ale nacházel v ofsajdovém postavení. Domácí hráč ale i tak nedokázal trefit zařízení.
     
    42
    Willem II Tilburg se na polovině hrací plochy dopustil faulu, a tak hosté budou rozehrávat míč z klidné pozice.
     
    43
    Nákop za obranu hostujícího celku končí v zámezí, takže Feyenoord Rotterdam bude vhazovat.
     
    44
    Dnes aktivní Manu se snažil přejít u postranní čáry kolem obránce, ale nedostal se přes něho a následně si ještě pomohl faulem.
     
    44
    Z levé strany odcentroval Nelom, který namířil přetažený centr do vápna, kde byl Manu, ale jeho hlavičkový pokus končí nad brankou, protože hostující hráč byl v rozhodujícím momentu v záklonu.
     
    45
    Vypadá to, že Feyenoord Rotterdam dohraje první poločas s míčem na kopačkách, i když ještě budeme asi svědky nějakého nastavení.
     
    45+1
    Čtvrtý rozhodčí přichází k lajně s tabulkou, na které ukazuje, že se bude hrát o minutu déle.
     
    45+1
    V pokutovém území se k míči dostal Kazim-Richards, jehož střelecký pokus z první skončil jen na zádech bránícího hráče, který proti střelci dobře vystoupil.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Po prvním poločase jdou oba celky do kabin za vyrovnaného stavu. Prvních pětadvacet minut bylo nemastných a neslaných, Jenže po vstřelené brance Feyenoordu, se oba týmy začaly dostávat do šancí. Jednu z nich využil domácí Willem II Tilburg, a tak je stav 1:1. Uvidíme, co nám přinese druhý poločas.
     
    Statistické fakta

    Střely celkem: 3:9
    Střely na branku: 1:5
    Držení míče: 53 % – 47%
    Rohové kopy: 2:1
    Fauly: 6:8
    Ofsajdy: 2:2
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    O úvodní výkop ve druhém poločase se postarali domácí hráči, jejichž dlouhý nákop odvrátil obránce do zámezí.
     
    46
    V pokutovém území se ocitl Sahar, jehož tvrdou ránu zablokoval bránící hráč, který v této chvíli zabránil téměř jisté brance!
     
    47
    Aktivní Manu si nedokázal na útočné polovině zpracovat míč, který mu utekl k soupeře. Ten místo kombinace volí pouze odkop až k hostujícímu brankáři.
     
    48
    Do pokutového území letěl centrovaný míč, který mířil na koho jiného něž na Manu, ale jeho hlavička propadla pouze do země nikoho. Navíc se hostující útočník ocitl v ofsajdu, a tak se přerušuje.
     
    49
    U půlící čáry zůstal po tvrdém zákroku ležet domácí hráč, který odnesl srážku nějakým zraněním v obličeji.
     
    50
    Feyenoord Rotterdam kombinuje na polovině soupeře, ale následný centr z pravé strany končí v náručí domácího brankáře, který vystoupal nejvýše.
     
    51
    Willem II Tilburg se dostal ke střele z hranice velkého vápna, ale další střela domácího celku je zablokována. Hostující obránci hrají hodně obětavě.
     
    53
    Hostující tým si chce odvést tři body a začíná přebírat taktovku zápasu. Ovšem musí si dávat pozor na nepřesnou kombinaci, která právě nyní přišla, ale domácí dokázali z přečíslení vybojovat pouze rohový kop.
     
    54
    Ten odvrátil na další roh Immers, na něhož zle dotíral jeden z domácích hráčů. Jenže také druhý centr odvrací hostující obrana za velké vápno, odkud přišla hodně nepřesná střela, která ohrozila fanoušky v patnácté řadě.
     
    55
    Domácí publikum opět hlasitě píská, jelikož se mu nelíbí rozhodnutí hlavního sudího, který přisoudil míč hostům.
     
    56
    Z pravé strany se k centru dostal Achahbar, jehož nepovedený centr končí na noze bránícího hráče, jenž se s ním nemazlil a rychle ho odkopl.
     
    57
    Sledujeme střelu z pětatřiceti metrů, kterou vyslal Van Beek, jenže jeho střela neuchvátila a letěla tedy hodně mimo.
     
    59
    Manu dostal další míč do běhu, ale bohužel pro Feyenoord Rotterdam dobře vyběhl domácí brankář, který celou situaci překazil.
     
    59
    Je tu další standardní situace pro hostující tým, protože byl faulovaný Kazim-Richards, jehož poslal bránící hráč k zemi.
     
    60
    Feyenoord Rotterdam to dobře sehrál, když míč pod sebe vracel jeden z hostů, který našel Achahbara, jehož pokus šel jen těsně nad branku!
     
    61
    Střídání v týmu Willem II Tilburg: ze hřiště odchází Ben Sahar, přichází Bruno Andrade.
     
    62
    Willem II Tilburg přestává stíhat a pomáhá si fauly. Uvidíme, zda toho hostující tým dokáže využít.
     
    63
    Feyenoord Rotterdam dostává šanci k zahrání dalšího přímého kopu, který byl špatně zahrál a končí ne hlavě bránícího hráče.
     
    64
    Z pravé strany odcentroval Karsdorp, ale také jeho centrovaný balón nebyl úspěšný a zamířil do rukavic domácího brankáře.
     
    65
    Hra se nám v poslední době hodně kouskuje, protože jsou k vidění fauly a některé z nich jsou hodně za hranici pravidel. Ovšem hlavní sudí je v klidu a žlutý kartónek zatím nevytáhl.
     
    66
    V pokutovém území zahrál rukou Immers, ale hlavní sudí to nepostřehl a ukazuje jen na kop od rohového praporku.
     
    67
    Drzý Manu přešel přes dva bránící hráče, ale střelou z hranice rohu malého vápna trefuje pouze ruku gólmana, jenž proti němu dobře vyběhl.
     
    67
    Pokud by jsme měli ukázat na nejlepšího hráče, který se na zeleném pažitu pohybuje, tak je to určitě hostující Manu.
     
    68
    Střídání v týmu Feyenoord Rotterdam: ze hřiště odchází Anass Achahbar, přichází Jean Paul Boëtius.
     
    69
    Další míč za obranu mířil na rozběhnutého Manua, který už měl před sebou jen brankáře, ale střelecký pokus se mu vůbec nepovedl.
     
    70
    Centrovaný míč mířil do vápna na Kazima-Richardse, který si ho elegantně přechodil přes hlavu, ale následně mu ho vzal obránce.
     
    72
    Dlouhý míč mířil za obranu, ale žádný z hostujících hráčů se k němu nedostal, a tak budeme svědky odkopu od branky.
     
    73
    Střídání v týmu Willem II Tilburg: ze hřiště odchází Terell Ondaan, přichází Charlton Vicento.
     
    74
    Willem II právě vstřelil branku!
    Hostující hráči nedokázali odkopnout míč do bezpečí a ten se vrátil zpátky do pokutového území, kde obrovkou chybu předvedl jeden z bránících hráčů, který míč zastavil a upadl. K balónu se dostal BRUNO ANDRADE, jenž zachoval klidnou hlavu a otáčí stav zápasu na stranu domácího celku. BRUNO ANDRADE přišel do hry jako střídající hráč, a tak měl domácí trenér šťastnou ruku při volbě střídaní.
    Bruno ANDRADE - 2:1
     
    77
    Domácí publikum je na nohou a oslavuje vedení svého celku, který trpělivě zvládl nápor z úvodu druhé půle a následně sám udeřil.
     
    79
    Manu výborně napadal domácího brankáře, kterého připravil o míč, ale jeho spoluhráči této chyby nedokázali využít.
     
    80
    Střídání v týmu Feyenoord Rotterdam: ze hřiště odchází Terence Kongolo, přichází Jens Toornstra.
     
    80
    Feyenoord Rotterdam se snaží alespoň o vyrovnání, ale centr z levé strany opět odvrací domácí defenziva.
     
    82
    Feyenoord právě vstřelil branku!
    Manu poslal přihrávku do pokutového území, kde našel COLINA KAZIMA-RICHARDSE, jenž se obtočil kolem svého strážce a posílá míč nekompromisně do horního rohu branky. Myslím, že závěrečné minuty budou ještě hodně zajímavé.
    Colin KAZIM-RICHARDS - 2:2
     
    83
    Na hrací ploše zůstal ležet jeden z domácích hráčů, kterém teče krev z nosu a opět přichází lékařský tým.
     
    84
    Střídání v týmu Willem II Tilburg: ze hřiště odchází Samuel Armenteros, přichází Robert Braber.
     
    85
    Willem II Tilburg posílá dlouhé autové vhazování do pokutového území, kde ho odvrací hlavou bránící hráč.
     
    86
    Kazim-Richards sklepl míč na Manua, který se zachoval příliš zbrkle a nedokázal využít toho, že brankář stal na penaltovém puntíku.
     
    88
    Willem II Tilburg hrál na polovině soupeře, ale bylo vidět, že hráči místo týmové práce dali přednost individuálním průnikům, které neslavily úspěch.
     
    89
    El Ahmadi poslal do vápna přízemní centr, který o pár centimetrů nezachytil spoluhráč, jenž by byl sám před brankářem.
     
    90
    Hraje se poslední minuta základní hrací doby a uvidíme, kolik se rozhodne hlavní sudí nastavit minut.
     
    90+1
    Nyní už k postranní čáře přichází čtvrtý sudí, který zvedá nad hlavu tabulku, na níž je číslo čtyři. Ano, čtyři minuty se budou nastavovat nad rámec základní hrací doby.
     
    90+2
    Feyenoord Rotterdam kombinuje na polovině soupeře, ale další centr odvrací domácí obrana a navíc si hosté pomohli faulem, který opět hru přerušuje.
     
    90+3
    Ke krásné střele se dostal Toornstra, jehož pokus z voleje skončil jen těsně vedle branky. Chvíli jsem váhal zda je míč v síti nebo za brankou, ale bohužel pro hostující tým byl za bránou.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    V dnešním utkání jsme vítěze nenašli, ale myslím si, že kromě prvních pětadvaceti minut nám oba celky předvedly krásnou fotbalovou podívanou. Tilburg se ve druhém poločase dostal do vedení, ale dnes bere jen bod, který je pro tento tým asi hodně cenný. Naopak Feyenoord přijel pro tři body, ale nenaplnil roli papírového favorita, a tak bude asi zklamaný.
     
    Statistické fakta

    Střely celkem: 9:16
    Střely na branku: 2:7
    Držení míče: 47 % – 53%
    Rohové kopy: 6:1
    Fauly: 12:16
    Ofsajdy: 4:3
     
    Tímto příspěvkem se s vámi loučím a budu se na vás těšit u některého z další onlajnů. Doufám, že jste se v mé přítomnosti dobře bavili a přeji vám příjemný zbytek nedělního dne. (14:32:47)

    Michal Luxa

    Góly: 37. Heerkens, 74. Andrade – 30. Manu, 82. Kazim-Richards


    Willem II Tilburg: Lamprou – van der Struijk, Heerkens, Peters (C), Dijks – Haemhouts, Messaoud, Wuytens – Ondaan (73. Vicento), Armenteros (84. Braber), Sahar (61. Andrade).
    Náhradníci: Meul – Andrade, Braber, Heymans, Cabral, Pluim, Vicento.

    Feyenoord Rotterdam: Vermeer – Karsdorp, Van Beek, Kongolo (80. Toornstra), Nelom – El Ahmadi, Immers, Clasie (C) – Achahbar (68. Boëtius), Kazim-Richards, Manu.
    Náhradníci: Mulder – Wilkshire, Mathijsen, Boëtius, Te Vrede, Trindade de Vilhena, Toornstra.

    Rozhodca: Braamhaar – Brink, Gerritsen