Slovensko – Maďarsko 1:0 (kon.)
koniec
Slovensko
1:0 (0:0, 1:0, 0:0)
Maďarsko
Sobota 11.04.2015, 07:00MS žien - 1. divízia, sk. B
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Je koniec, Slovenky nad silným Maďarskom víťazia tesne 1:0 a do tabuľky si pripisujú veľmi dôležité tri body. Naše reprezentantky zatiaľ na turnaji neprehrali a my pevne veríme, že to tak bude pokračovať aj v ich poslednom zápase proti Číne, ktorý je na programe zajtra o 13.30!

    S týmto konštatovaním sa už s vami pre dnešok lúčime a prajeme vám krásny zvyšok víkendu. (09:16:53)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:54
    Veľmi nervózny záver pokračuje a rozhodkyne musia opäť vylučovať. Po dve minúty za hrubosť dostávajú Lucia Drábeková , Lívia Lúčová a Kitti Trencsényiová, za seknutie je vylúčená aj Zsofia Jokai-Szilágyiová.
     
    59:45
    Maďarsko sa snaží o vyrovnanie, ale zatiaľ bez úspechu. Šesť korčuliarok proti štyrom našim hráčkam puk nevie dostať do siete, do záveru riadnej hracej doby ostáva posledných 15 sekúnd.
     
    59:25
    Aniko Némethová smeruje na striedačku a Maďarky to v úplnom závere skúsia v powerplay.
     
    59:25
    Tak teraz si Slovensko vôbec nepomohlo a bude sa musieť brániť. V nervóznom závere riadnej hracej doby odchádza na trestnú lavicu na dve minúty za podrazenie Gabriela Žitňanská.
     
    59:05
    Maďarsko hrá v plnom počte, ale brankárka Némethová je stále medzi tromi žrďami. Budeme očakávať obrovský nápor súperiek.
     
    58:47
    Maďarsko sa ešte stále bráni, ale naše súperky si berú oddychový čas!
     
    58:02
    Maďarsko hrá v oslabení a to našim súperkám nedovoľuje pred Kiapešovou vyvinúť žiaden súvislejší tlak. Naše hráčky majú dobre našliapnuté k triumfu, ale nepredbiehajme, ešte ostávajú dve minúty hry.
     
    57:05
    Maďarsko si teraz poriadne zavarilo a bude sa brániť! Andrea Kissová inkasuje trest 2 minúty za napadnutie zozadu, k čomu si pripisuje aj osobný desaťminútový trest za nešportové správanie. Na trestnú lavicu namiesto nej smeruje Vivien Somogyiová.
     
    55:29
    Maďarky hrajú v plnom počte, počas dôležitej početnej nerovnováhy sa dokázali ubrániť. Čaká nás záverečná päťminútovka, počas ktorej očakávame tlak súpera.
     
    54:36
    Čas sa kráti a Némethová zatiaľ druhýkrát neinkasuje. Ak by sa Slovenkám podarilo náskok teraz zvýšiť, záver duelu by bol z našej strany oveľa pokojnejší.
     
    53:29
    Maďarsko sa bude brániť! Na trestnú lavicu odchádza na dve minúty za podrazenie Tifani Horváthová.
     
    52:07
    Čas plynie a stav sa stále nemení. naše hráčky statočne bojujú o dôležité tri body, ktoré by ich priblížili k skromnému cieľu, ktorým je postup do vyššej kategórie.
     
    50:26
    Posledná desaťminútovka riadnej hracej doby sa už začala. Slovenské hráčky stále vyhrávajú nejtesnejším možným rozdielom, keď sa o doposiaľ jediný gól zápasu postarala kapitánka Lívia Lúčová.
     
    49:14
    Našim reprezentantkám sa napokon podarilo ubrániť a pokračujú vo vedení 1:0. Do konca riadnej hracej doby už ostáva iba necelých 11 minút.
     
    48:14
    Polovica tohto oslabenia je za nami a Slovensko sa zatiaľ bráni bez inkasovania. Pevne veríme, že to naše hráčky ustoja aj v druhej časti početnej nevýhody.
     
    47:14
    Slovensko sa bude opäť brániť! Na dve minúty odchádza na trestnú lavicu za držanie protihráčky Natália Paľová.

    Veronika Pancuráková

    Góly a asistencie: 24. Lúčová (Mikesková, Trebulová)


    Slovensko: Kiapešová (Kvaková) – T. Ištocyová, Lalíková, Žitňanská, Drábeková, Raková, Paľová, Gáborčíková, Čurmová (A) – Gápová, Herichová, Sroková – Trebulová, Mikesková (A), Lúčová (C) – Kollová, Košecká, Korenková – Mišková, L. Ištocyová, Staroňová
    Maďarsko: A. Némethová (Gegesyová) – Kiss-Simonová (A), Molnárová, Medgyesová (A), Tóthová, Odnogaová, B. Némethová, Somogyiová, Csiszerová – Z. Jókai-Szilágyiová, K. Jókai-Szilágyiová, Trencsényiová (C) – Dabasiová, H. Pintérová, Ungárová – L. Pintérová, Kissová, Horváthová – Gottlibetová, Brglesová, Ronaiová

    Rozhodca: Dewarová (CAN) – Frattarelliová (USA), Šťastná (CZE)