NY Rangers – Ottawa 0:3 (kon.) | Philadelphia – Carolina 1:3 (kon.) | Tampa Bay – NJ Devils 4:3 (po pr.)
Florida – Boston 4:2 (kon.) | Montreal – Detroit 4:3 (po pr.) | St. Louis – Chicago 2:1 (kon.)
Nashville – Minnesota 2:4 (kon.) | Calgary – LA Kings 3:1 (kon.) | Colorado – Winnipeg 1:0 (2:0 po s.n.)
Edmonton – San Jose 1:3 (kon.) | Vancouver – Arizona 5:0 (kon.)
koniec po predl.
Tampa Bay Lightning
4:3 (2:1, 1:2, 0:0 - 1:0)
New Jersey Devils
cz Piatok 10.04.2015, 01:30 • Tampa Bay Times Forum, Tampa • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    Tyler JOHNSON - 4:3p
     
    61:22
    Tampa právě vstřelila branku!
    Domácí si vytvořili velký tlak. A nakonec takovou poměrně šťastnou trefou rozhodují o osudu dnešního klání. Konkrétně se o to zasloužil TYLER JOHNSON, jehož přihrávka z nulového úhlu trefila klečícího Setha Helgesona. Puk se odrazil od Helgesonovy nohy za bezmocného Keitha Kinkaida. Asistence: Ondřej Palát.
     
    59:48
    Domácí připravili pozici pro dobrého kamaráda Stevena, který pálí tvrdě do Kinkaidovy hrudi.
     
    59:42
    Tyler Johnson využil zaváhání Marka Frasera (NJD), kterému na modré čáře přeskočil puk. Obránce hostí vzápětí zatáhl za záchrannou brzdu a rozjetý vlak z Tampy zastavil jen za cenu faulu – 2 minuty za podražení.
     
    59:27
    Adam Henrique našel Scotta Gomeze, který okamžitě střílí na branku. Přesněji řečeno na Bishopa.
     
    58:15
    Uf, to jsou horké chvíle pro domácí hokejisty. Za Benem Bishopem zazvonila tyč. Velký brajgl tam způsobil Cammaleriho pohyb a Zajacova dorážka právě do levé tyče!
     
    57:27
    Michael Cammaleri v akci 2 na 1 společně s kolegou Josefsonem. A udělal to přímo parádně. Zastavil, nechal domácího beka odklouzat do pryč. Poté sám mezi kruhy vypálil, ale Ben Bishop skvěle vyrážečkou!
     
    55:14
    Hosté přesilovou hrou pohrdli. Uvidíme, co nám poví domácí bardi. Damon Severson (NJD) řeší nápor Blesků příliš hrubě. Tím spíše, když je cílem jeho útoku Steven Stamkos. Tohle rozhodčí zkrátka vidí.
     
    54:37
    Ondřej Palát se utrhl do úniku 2 na 1. Naznačil střelu, popojel s pukem na holi, počkal až Keith Kinkaid lehne, ale pak minul poloprázdnou branku.
     
    52:38
    Steven Stamkos (TBL) si přidržel Dainiuse Zubruse a bude za svůj prohřešek pykat na lavici hanby. Hosté mají jedinečnou příležitost dostat se v závěru utkání do vedení.
     
    49:00
    Valtteri Filppula nezpracoval puk, který po mantinelu poslal Ben Bishop. A do šance se dostal Adam Henrique, kterému se kotouč odrazil přímo na hokejku. Hostující útočník ale nedokázal Big Bena překonat.
     
    44:08
    Brian Boyle, nevím jestli původně chtěl přihrávat, každopádně dopravil puk k J. T. Brownovi a Keith Kinkaid se roztáhl na čáře. To bylo to nejlepší, co mohl brankář hostí udělat. Střela domácího forvarda jej zasáhla do levého betonu.
     
    38:58
    Hosté špatně vystřídali. Sudí postřehli, že jsou na ledě v šesti, a posílají je rovnou do čtyř.
    Steve BERNIER - 3:3
     
    37:58
    Devils právě vstřelili branku!
    Je opět vyrovnáno. Hosté se nesmířili s vedením Blesků a po 16 vteřinách vyrovnávají. Slovo si vzal STEVE BERNIER a svižným příklepem to poslal Bishopovi přímo do víka. Asistence: Adam Henrique, Scott Gomez.
    Steven STAMKOS - 3:2
     
    37:42
    Tampa právě vstřelila branku!
    Tohle je pozice pro STEVENA STAMKOSE. Ondřej Palát se neunáhlil, naznačil střelu, počkal, až Kinkaid poklekne, a nabídl gól svému kapitánovi. Ten s jeho návrhem souhlasil. Asistence: Ondřej Palát, Victor Hedman.
     
    37:27
    Adam Larsson (NJD) se snažil odpálit puk z obranného pásma, ale to se mu povedlo pouze částečně. Kotouč totiž napálil mezi diváky. Domácí tedy budou hrát přesilovou hru.
     
    33:46
    Damon Severson (NJD) oslabuje svůj celek. Domácí si vyzkouší další přesilovou hru.
    Patrik ELIÁŠ - 2:2
     
    30:17
    Devils právě vstřelili branku!
    PATRIK ELIÁŠ využívá drobného zaváhání Hedmana, který nadvakrát nedokázal rozehrát puk, a střelou zápěstím vyrovnává skóre. Asistence: Stephen Gionta.
     
    26:20
    Hezká akce. Michael Cammaleri z bodu pro vhazování v pravém kruhu vybídl k jemné teči Patrika Eliáše. Ten nepohrdl a skvělým reflektivním zákrokem se zaskvěl Ben Bishop.
     
    24:26
    Nepříliš povedená přesilová hra domácích je u konce. Ben Bishop při snaze o rychlou rozehrávku trefil pouze hůl Scotta Gomeze. Nebezpečí požáru musel zažehnat Nikita Něstěrov (TBL), a to jen za cenu faulu. Bude se hrát ve čtyřech na obou stranách.
     
    23:06
    Stefan Matteau se nebojácně probil po pravém křídle až před branku. Nicméně zastaven byl hvizdem sudího, který si všiml zbytečného zákroku Tuoma Ruutua (NJD), který najel do Bishopa a posílá tak hosty do čtyř.
     
    20:18
    Tyler Johnson sám mezi kruhy, puk mu ale přeskočil přes hokejku. Žádné valné zakončení.
     
    17:22
    Opět druhá lajna Blesků. Po cik-cakové kombinaci zakončoval do zcela odkryté klece Nikita Kučerov. Jak mohl minut, to ví jen on.
     
    12:20
    A je tu další vyloučení. Bude znovu potrestáno? Druhou přesilovku si vyzkouší Tampa Bay. Vyloučeným hráčem je Seth Helgeson (NJD), který se provinil hrou vysokou holí proti Tyleru Johnsonovi.
    Nikia NĚSTĚROV - 2:1
     
    09:12
    Tampa právě vstřelila branku!
    Zrovna jsem chtěl říct, že Tampě se tato přesilovka nevydařila. Ale jak už to tak bývá... NIKITA NĚSTĚROV jako by se nemohl dívat na unylou kombinaci Blesků, Vzal to na sebe, nahodil od modré čáry a puk se zastavil až v brance. Keith Kinkaid měl zakrytý výhled. S tímhle nemohl nic dělat. Domácí otáčejí skóre a ujímají se vedení 2:1. Asistence: Tyler Johnson, Nikita Kučerov.
     
    08:11
    Patrik Eliáš vyvezl puk až do útočného pásma New Jersey. Divákům předvedl krásnou otočku vzad a zakončil bekhendem z mezikruží. Ben Bishop připraven.
     
    07:21
    Přísné vyloučení. Aadam Larsson (NJD) se mírně postrkoval s protihráčem před brankou Kinkaida. Sudí jej následně posílají na trestnou lavici za krosček.
    Tyler JOHNSON - 1:1
     
    06:26
    Tampa právě vstřelila branku!
    To byla krásná kombinace domácích borců. Druhá lajna Blesků letos prostě válí. TYLER JOHNSON zavezl puk za modrou, přihrál jej Kučerovovi, který se natlačil do středu hřiště, naznačil střelu, ale puk vrátil zpět na hokejku Johnsona, který neměl se zakončením do prázdné klece žádný problém. Asistence: Nikita Kučerov, Ondřej Palát.
    Steve BERNIER - 0:1
     
    05:05
    Devils právě vstřelili branku!
    Nu, i takhle se dá využít přesilová hra. Tohle ale patrně nebyla nacvičená kombinace. Ihned po vhazování se k puku dostal STEVE BERNIER a zaskočil nepřipraveného Bena Bishopa. Asistence: Adam Henrique, Scott Gomez.
     
    05:03
    Aktivní trio vedené Patrikem Eliášem si vyunitlo faul. Mark Barberio (TBL) si právě v souboji s českým útočníkem pomáhal rukama – 2 minuty za držení.
     
    04:30
    Stephen Gionta v dobré pozici metr před brankovištěm zakončuje bekhendem těsně vedle pravé tyče.
     
    00:23
    A domácí začínají pěkně od podlahy. Tyler Johnson hledal před brankou Ondřeje Paláta, který zakončuje střelou bez přípravy. Střela míjí pravou tyč o metr.

    Pavel Zeman

    Góly a asistencie: 7. Johnson (Kučerov, Palát), 10. Něstěrov (Johnson, Kučerov), 38. Stamkos (Palát, Hedman), 62. Johnson (Palát) – 6. Bernier (Henrique, Gomez), 31. Eliáš (Gionta), 38. Bernier (Henrique, Gomez)


    Tampa Bay Lightning: Bishop (Vasilevskij) – Hedman, Stralman, Carle, Witkowski, Barberio, Něstěrov – Drouin, Stamkos, Callahan – Palát, Johnson, Kučerov – Paquette, Filppula, Namestnikov – Morrow, Boyle, Brown.
    New Jersey Devils: Kinkaid (Schneider) – Green, Larsson, Fraser, Severson, Helgeson, Hrabarenka – Zubrus, Eliáš, Gionta – Henrique, Gomez, Brenier – Cammaleri, Zajac, Tootoo – Matteau, Josefson, Ruutu.

    Rozhodca: Hebert, Kozari – Knorr, Lazarowich.