Tisková konference Auto klubu Markéta (kon.) | TK fedcupového týmu před semifinále s Francií (kon.)
Tisková konference SK Slavia Praha před derby (kon.) | Tisková konference AC Sparta Praha před derby (kon.)
Tisková konference k MS v ledním hokeji U18 (kon.)
koniec udalosti
Tisková konference Auto klubu Markéta

cz Streda 08.04.2015, 10:00Tlačové konferencie
     
    Oficiální část tiskové konference je u konce, díky za pozornost. (10:53:08)
     
    Otázka na favorita Grand Prix:
    Pavel Ondrašík: Ty Woffinden. Petr Ondrašík: Nicki Pedersen. Tomáš Topinka: Hampel mě hodně překvapil, jel dobře. Uvidíme, co předvede Greg Hancock. Václav Marek: Troy Batchelor.
     
    Pavel Ondrašík: Zkoušeli jsme oslovit lidi, kteří v minulosti za nás jezdili, aby si osahali trať během Prague Open, ovšem jejich finanční nároky jsou tak velké, že naše ekonomická situace neumožňuje je uspokojit. Chybou bylo, že jsme je oslovili my jako první.
     
    Ondrašík o soupiskách pro extraligu: Dopsat někoho na soupisku je možnost zhruba do poloviny července. Jestli budeme od 2. nebo od 4. závodu dopisovat další cizince to uvidíme i na základě toho, jak se tu uvedou ti dva Poláci. Loni se od našich juniorů nic nečekalo, letos se od nich čekají. Od Škurly a Holuba se čeká, že nějaké výsledky vybojují. Uvidíme, ještě jak to bude se Smetanou. Ačkoliv bude závodit proti nám, je pro něj hlavní, aby měl závody.
     
    Topinka: Při tom ohlížení se po dalších českých závodnících jezdících po světě je pro nás klíčová Praha. Zajímá nás jen to, jak jim sedí povrch na Markétě a nic jiného.
     
    Pavel Ondrašík o účasti v mezinárodních závodech: Jestli pojede mistrovství republiky, to nevím. Řekl, že nemá zájem startovat, tak uvidíme. Na Grand Prix startovat nebude.
     
    Pavel Ondrašík o divoké kartě: My ji musíme nahlásit nejpozději do 23. dubna. Velkou šancí je tedy Prague Open. Připravili jsme potom finálovou rozjížďku tak, abychom ji udělili správně. Po tomhle závodě už následuje pouze extraliga v Pardubicích a závod dvojic. Řekněme otevřeně, že Prague Open je naším hlavním závodem pro udělené divoké karty.
     
    Topinka o závodu dvojic: Není tam povinnost nasazovat pouze juniory, pouze my to tak máme nastavené, aby tam startovali naši mladí kluci.
     
    Topinka o povrchu dráhy: Na Stromovce se měnily antukové kurty, navezli jsme přibližně 30 až 40 tun antuky. Dráha se malinko zbarvila do hněda. Povrch se podle mého názoru zlepšil, snažíme se na tom něco vytvářet, aby závody byly lepší.
     
    Petr Ondrašík: Přípravy na Grand Prix běží na plné obrátky. Mohu jen potvrdit, že závod na této akci je i ze strany Magistrátu obrovský. Paní primátorka převzala záštitu nad tímto závodem. Věřme, že vydrží alespoň do tohoto podniku. Zaštítu rovněž převzal ministr školství a starosta příslušné městské části rovněž. Co se týká spolupráce, podpora tomu byla vyjádřena. Chceme vyladit tak, aby účastníci, návštěvníci i novináři byli spokojeni. I proto pojedeme do Varšavy na jejich Národní stadion, poohlédnout se po zákulisí závodu. Trochu se od nich chceme přiučit.
     
    Marek: Na domácí závody není potřeba v nějakém předstihu posílat žádost o akreditaci, stačí v den závodu, když novináři dorazí na jednotlivý závod a akreditace jim bude vystavena přímo na místě, to se však netýká Grand Prix, směrná čísla zde udává anglická strana.
     
    Termíny extraligy:
    17.4. Pardubice
    28.4. Praha
    4.6. Slaný
    19.6. Mšeno
    31.7. Mšeno
    3.9. Praha
    10.9. Slaný
    2.10. Pardubice
     
    Topinka: Máme v týmu dva mladé polské jezdce. Koukal jsem jen na výsledky, na živo jsme je ještě neviděli. Jsou to dva Patrykové Dolny a Malitowski. Uvidíme, jak se nám oba dva budou jevit.
     
    Tomáš Topinka o extralize: Zásadním návratem je to, že startují čtyři družstva. Jeden závodník na dráze reprezentuje svůj tým, kde bojuje sám za sebe, ale body přiváží pro tým. Nejede se žádné play-off, ani finále, každý bod do celkové tabulky je proto nesmírně důležitý. Je to de facto stejný systém, co se jezdil dřív při mistrovství světa družstev.
     
    Ondrašík o GP: Čekají nás některá nová zajímavá jmena. Jason Doyle, Janowski, Michael Jepsen-Jensen a přibyde k nim Švéd Thomas Johansson, který se stal mistrem Švédska a měl výbornou sezonu. Jsou to noví jezdci, kteří do seriálu přibyli a budou nyní soupeřit s těmi staršími a zkušenějšími jezdci.
     
    Ondrašík o GP: Závod by se navíc měl zrychlit kvůli televizi. Jezdci než se dostavili na výběr startovních pozic, než se upravila dráha. Jezdci na výběr čísel budou nyní mít pouze dvě minuty. Je to 23 rozjížděk, když ten závod navíc trvá tři hodiny a více, tak to není tak atraktivní jak by to mělo být.
     
    Pavel Ondrašík o blížících se přípravách na Grand Prix: Seriál Grand Prix začíná již příští týden ve Varšavě. Od promotéra a mezinárodní motocyklové federace jsme již všechny informace dostali. Jsou tam samozřejmě nějaké změny, které chtějí vyzkoušet na prvních třech Grand Prix. Změny se budou týkat nástupu, kde by měla být obnovena tradice nástupu na motorkách. Ohlas a návštěvnost jednotlivých Grand Prix rok od roku stoupá. Varšava byla vyprodaná během několika týdnů. Týden před náma Grand Prix ve Finsku je rovněž výborně obsazena. Věřme, že pražská Grand Prix bude obsazena alespoň tak dobře jako loni.
     
    Tomáš Topinka: Prague Open je kontrolní závod české reprezentace. Jedou zde de facto všichni čeští závodníci, kteří mají teoretickou šanci být na pozici náhradníka či aspirantem divoké karty pro Grand Prix. Vítěz toho závodu dostane minimálně číslo 17. Ukáže nám to zároveň formu všech ostatních. Máme i doplněnou startovní listinu o dva cizince. Jedná se o polské závodníky, jeden z nich navíc bude hájit barvy AK Markéta také v extralize. Jedná se o Patryka Dolnyho. Franc, Kůs, Milík, Holub, Krčmář, Suchánek, Štichauer, Honza Holub, atd. Vypadl nám z toho Martin Gavenda, chybí také Aleš Dryml.
     
    Petr Ondrašík: Vracíme se ke klasickému systému čtyřek v extralize. Vyprchá soutěž týmů, kdy dva jely proti sobě. Ekonomické podmínky ale bohužel určují i jednotlivé soutěže. Už se letos odjely závody v Německu, ve Slovinsku, v Chorvatsku. Byly to ovšem spíše přáteláky, v posledním týdnu se také kvůli horšícímu se počasí odvolalo. Prague Open, který se chystá na konec tohoto víkendu, je otevřeným závodem, na němž se sejde několik špičkových českých závodníků doplněných o zahraniční jezdce.
     
    Přítomni jsou Ing. Václav Marek, Tomáš Topinka, Petr Ondrašík a Pavel Ondrašík.

    Radek Barkman