Wolfsburg – Freiburg 1:0 (kon.) | Dortmund – Hoffenheim 3:2 (po pr.)
koniec po predl.
Borussia Dortmund
3:2 (1:2)
TSG 1899 Hoffenheim
cz Utorok 07.04.2015, 20:30 • Signal Iduna Park, Dortmund • DFB-Pokal
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.
     
    Krásný úterní fotbalový večer přeji všem fotbalovým fanynkám a fanouškům. V dnešním čtvrtfinálovém duelu německého poháru se představí Borussia Dortmund, která na své půdě přivítá TSG 1899 Hoffenheim. Utkáním, jehož úvodní výkop je naplánován od 20:30, vás prostřednictvím textové online reportáže provede Lukáš Jasoněk.
     
    Úvodní sestavy:

    Borussia Dortmund: Langerak – Durm, Subotić, Papastathopoulos, Schmelzer – Gündogan, Bender – Błaszczykowski, Kagawa, Mkhitaryan – Aubameyang
    Náhradníci: Weidenfeller, Großkreutz, Kehl, Immobile, Ginter, Kampl, Ramos

    TSG 1899 Hoffenheim: Baumann – Beck, Strobl, Bičakčić, Toljan – Rudy, Schwegler, Polanski – Volland, Firmino – Schipplock
    Náhradníci: Grahl, Elyounoussi, Zuber, Szalai, Kim, Modeste, Amiri

    Rozhodčí: Aytekin – Brand, Achmüller.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    O úvodní rozehrávku se postarali fotbalisté hostujícího celku, kteří do utkání nastoupili v modrých dresech, domácí oblékli dresy, ne kterých převládá žlutá barva.
     
    2
    Míč se po odrazu jednoho z hráčů hostujícího mužstva ocitl za postranní čárou a zpět do hry jej uvede obránce Durm.
     
    3
    Domácí se snaží proniknout vpřed trpělivou hrou, která je založena na krátkých kolmých přihrávkách.
     
    4
    Napadající Toljan zastavil rozehrávku Dortmundu jen za cenu nedovoleného zákroku, po kterém tedy zůstanou u míče žlutě oděni fotbalisté.
     
    5
    Hráči Borussie se vydali vpřed a centrem z pravé strany se prezentoval Błaszczykowski, který však v pokutovém území nikoho ze svých spoluhráčů nenalezl.
     
    6
    Na opačné straně hřiště zahrávali hosté po faulu přímý volný kop, s centrovaným míčem si ale defenziva Dortmundu poradila, když míč odhlavičkovala do bezpečných míst.
     
    7
    Hosté však zůstali u míče a díky enormní bojovnosti vybojovali rohový kop. Očekávaný centr však do vápna nepřilétl, jelikož byl roh rozehrán nakrátko a Hoffenheim poté přišel o míč.
     
    9
    V úvodních minutách se hraje především po obě pokutová území a míč rovněž velmi často rotuje také kolem středového kruhu se střídavým držením.
     
    10
    Gündogan zahrával nařízený přímý volný kop a centrem se snažil oslovit některého ze svých spoluhráčů v šestnáctce, to se mu ale nepodařilo.
     
    11
    Z hranice šestnáctky napřáhl ke střele Kagawa, gólman hostujícího celku však předvedl dobrý zákrok a míč za svá záda nepustil.
     
    13
    Mkhitaryan zahrál míčem rukou, což samozřejmě postřehl hlavní arbitr, který v neprospěch Dortmundu nařídil přímý volný kop.
     
    15
    Proti pravidlům se provinil také Schwegler, který k zemi poslal jednoho ze svých soupeřů.
     
    16
    U rozehrávky jsou fotbalisté v modrých dresech, kteří se postupnými přihrávkami pokoušejí prokombinovat středem hřiště.
     
    17
    Hráči Hoffenheimu vybojovali rohový kop, centr do šestnáctky poslal Rudy a po odrazu míče od jednoho z bránících hráčů se měla celá situace opakovat. Ale to se nestalo a bude z toho jen odkop od brány.
     
    18
    Kagawa přihrávkou do strany oslovil svého spoluhráče, kterého však zblokoval obránce, roh pro domácí.
     
    19
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Domácí otevírají skóre zápasu a dostávají se do vedení. Po rohovém kopu se prosadil NEVEN SUBOTIĆ, který dokázal procedit míč za Baumannova záda s přispěním pravé tyče.
    Neven SUBOTIĆ - 1:0
     
    21
    Hoffenheim právě vstřelil branku!
    Rohový kop, který přinesl vyrovnání, byl k vidění také na opačné straně hrací plochy. Do míče se zhruba z hranice šestnáctky opřel KEVIN VOLLAND a vstřelil výstavní gól.
    Kevin VOLLAND - 1:1
     
    24
    Fotbalisté domácího týmu se vydali na polovinu soupeře a získali výhodu dalšího rohového kopu, který rozehraje Błaszczykowski.
     
    26
    Ofenzivní akci hostujícího mužstva zastavil zdvižený praporek asistenta rozhodčího, byl odpískán ofsajd.
     
    28
    Hoffenheim právě vstřelil branku!
    Hosté během pár minut otáčejí průběh utkání! ROBERTO FIRMINO dokázal využít zaváhání domácí defenzivy, sebral míč Subotićovi a poté pospíchal sám na bránu, tváří v tvář dokázal přelobovat vyběhnuvšího Langeraka a míč se zastavil až o síť.
    Roberto FIRMINO - 1:2
     
    30
    Schmelzerův centr sebral ze vzduchu Baumann, který míč následně rozdal svým spoluhráčům v poli.
     
    31
    K rozehrávce vybojovaného rohového kopu se postavil Błaszczykowski, který do vápna vyslal ostrý centr, ale defenziva Hoffenheimu šanci odvrátila.
     
    33
    Błaszczykowski se posléze ocitl v ofsajdovém postavení a praporek pomezního rozhodšího byl tak okamžitě vymrštěn nahoru.
     
    34
    Kop od rohového praporku byl k vidění také u pokutového území Dortmundu, do kterého přilétl centr Rudyho. Defenziva domácích však byla skonzolidovaná a nabíhajícím soupeřům nedovolila zakončit.
     
    35
    U míče jsou fotbalisté Dortmundu, kteří kombinují ve středu hracího pole a pokoušejí se vymyslet, kudy by prošli přes pevnou obranu Hoffenheimu.
     
    37
    Po Kagawově přihrávce se odhodlal ke střeleckému pokusu Aubameyang, útočník Dortmundu mířil na vzdálenější tyč, tu ovšem minul.
     
    38
    Na druhé straně kombinovali u pokutového území hosté, ale ohrozit soupeřovu svatyni se jim nepodařilo.
     
    40
    Před svatyní Baumanna vznikla skrumáž a domácí měli dobrou možnost ohrozit jeho bránu, jenže u míče byli první obránci v modrých dresech, kteří vznikající nebezpečí zažehnali.
     
    41
    Zatím vidíme čistou hru bez zbytečných faulů, hra je poměrně plynulá a méně často přerušovaná.
     
    42
    Nacházíme se v závěru úvodní půle, momentálně se míč nachází na kopačkách fotbalistů Hoffenheimu, kteří podnikají ofenzivní výpad.
     
    43
    Ten byl ale zastaven už při přechodu přes středovou čáru, která je velmi důkladně střežena hráči ve žlutých dresech.
     
    44
    Ofenzivní akci Hoffenheimu utnul zdviženým praporkem pomezní arbitr, jednalo se však o velmi těsný ofsajd, ve kterém byl přistižen Volland.
     
    45
    Hlavní arbitr se v první půli rozhodl nastavit jednu minutu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Úvodní dějství je minulostí. Mírnou herní převahu v něm měli fotbalisté domácího celku, kteří se vedení ujali v 19. minutě zásluhou Subotiće. Hosté ale o dvě minuty později vyrovnali Vollandem a výsledkový obrat dokonal ve 28. minutě Firmino, který unikl obraně Borussie a přeloboval vyběhnuvšího Langeraka. Ve zbytku půle už gól nepadl, do kabin tak odcházejí šťastnější hostující fotbalisté, kteří do druhého poločasu vstoupí s jednobrankovým náskokem.
     
    Hlavní aktéři už pomalu vycházejí z útrob stadionu, druhá půle tak začne co nevidět.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Na začátku druhé poloviny utkání se míč nachází na kopačkách fotbalistů Hoffenheimu, kteří zakládají útočný výpad podél pravé postranní čáry.
     
    47
    K balonu se však ve středu hřiště dostali žlutí, kteří se po následném centru z levé strany protlačili do zakončení, pokus Kagawy však postrádal potřebnou přesnost.
     
    48
    Poté se neujala ani rána Aubameyanga, který s míčem vnikl do pokutového území a přízemní střelou minul vzdálenější tyč zhruba o metr a půl.
     
    50
    Do zakončení se dostal také Gündogan, který si vyměnil míč s jedním ze svých spoluhráčů a poté vyslal razantní střelu, se kterou si ovšem gólman Hoffenheimu poradil.
     
    51
    Aktivita je v tuto chvíli jednoznačně na kopačkách hráčů ve žlutých dresech, kteří vytrvale obléhají pokutové území svých soupeřů.
     
    52
    Domácí získali výhodu rohového kopu, ten ale nebyl proveden zrovna nejlépe a hosté se tak ubránili.
     
    53
    První žlutou kartu dostává za nedovolený zákrok zezadu Sven Schipplock (TSG 1899 Hoffenheim).
     
    54
    Borussia bude muset začít opět odzadu, zatím se jí však nedaří proniknout přes střed hřiště, který je pečlivě hlídán záložní řadou Hoffenheimu.
     
    56
    Dalším žlutě napomínaným hráčem je Pirmin Schwegler (TSG 1899 Hoffenheim), který u postranní čáry dohrál souboj s Błaszczykowskim.
     
    57
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! Na nadýchaný centr z pravé strany si naskočil PIERRE-EMERICK AUBAMEYANG a k radosti příznivců domácího celku hlavou umístil míč přesně pod břevno.
    Pierre-Emerick AUBAMEYANG - 2:2
     
    59
    Míč je v moci hráčů Dortmundu, kteří kombinují na útočné polovině.
     
    60
    Střídání v týmu TSG 1899 Hoffenheim: ze hřiště odchází Pirmin Schwegler, přichází Nadiem Amiri.
     
    60
    Střídání v týmu TSG 1899 Hoffenheim: ze hřiště odchází Jeremy Toljan, přichází Jin-Su Kim.
     
    61
    Do velmi dobré pozice se dostal Aubameyang, který se vůbec nerozpakoval a z první poslal míč k přední tyči, kde ale pomocí tygřího skoku dokázal vytěsnit míč mimo tři tyče Baumann.
     
    63
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Sven Bender, přichází Sebastian Kehl.
     
    64
    Útočné choutky hráčů v modrých dresech utnul asistent rozhodčího, který ofenzivní akci zastavil zdviženým praporkem, jeho verdikt poté posvětil také hlavní arbitr.
     
    66
    Fotbalisté Borussie se dokázali prokombinovat až k šestnáctce svých soupeřů, ale do ní už nepronikli.
     
    67
    Kagawa podstoupil souboj s jedním z obránců a vyšel z něj úspěšně, když pro svůj celek vybojoval kop od rohového praporku.
     
    68
    Po centru Schmelzera se k hlavičkovému zakončení dostal Kehl, jeho pokus ale dobrým zákrokem zblokoval jeden z obránců.
     
    69
    Na opačné straně podnikli útočný výpad fotbalisté hostujícího celku, jenže v ofsajdovém postavení byl přistižen Sven Schipplock.
     
    70
    Dnešní zápas sleduje v Dortmundu 80667 diváků.
     
    72
    Fotbalisté Dortmundu drží míč pod kontrolou a snaží se dostat do střelecké pozice, což jim však pozorná obrana Hoffenheimu nedovoluje.
     
    74
    V ofsajdu byl přistižen útočící Kevin Volland a s míčem tak budou opět moci hrát žlutě oděni hráči.
     
    75
    Do konce utkání zbývá závěrečných patnáct minut a skóre nadále zůstává vyrovnané. Podaří se některému z týmů překlopit pomyslné misky vah na svou stranu?
     
    76
    Mkhitaryan předvedl velmi nepřesný centr do pokutového území, za což ho jeho spoluhráči určitě nepochválí.
     
    77
    Hra se v posledních minutách přelévá ze strany na stranu se střídavým držením míče, který velmi často mění svého majitele.
     
    78
    Dortmundští byli velmi blízko vedoucí branky! Po rohovém kopu se totiž míč snesl na hlavu Subotiće, který svůj pokus umístil pod břevno. Obránce domácího celku však mířil jen do středu brány, kde se nacházel připravený Baumann, který jeho střelu vyrazil nad břevno.
     
    79
    Schmelzer rozehrál roh nakrátko, ale domácím se po této standardní situaci nepodařilo vůbec nic vytěžit.
     
    81
    Ve středu hřiště bylo k vidění hned několik hlavičkových soubojů, z nichž nakonec vyšli vítězně fotbalisté Dortmundu.
     
    82
    Papastathopoulos se po ostřejším souboji pustil do verbální komunikace s Vollandem, kterou svým včasným zásahem utnul hlavní arbitr, jenž oběma hráčům slovně domluvil.
     
    83
    Závěr zápasu se nenávratně blíží a na světelné tabuli stále svítí nerozhodné skóre, které při současné situaci nejspíš více vyhovuje hostům.
     
    85
    Fotbalistům Hoffenheimu se podařilo vytvořit si střeleckou příležitost, avšak Polanského jedovaté ráně scházela potřebná přesnost.
     
    85
    Do slibného zakončení se dostal také Firmino, který ve vápně obdržel přihrávku, ale nacházel se v příliš ostrém úhlu, ze kterého nedokázal přesně vystřelit a Langerakovu tyč jen těsně minul.
     
    87
    Proniknout za obranu se individuálním sólem pokusil Kim, pro jeho výpad však neměla pochopení defenziva Dortmundu, která jej v souladu s pravidly zastavila.
     
    88
    Útočného faulu se dopustil Kagawa, který si v souboji se svým strážcem počínal až příliš důrazně.
     
    89
    Baumann musel vytasit pohotový zákrok proti střele Błaszczykowského, který vyprodukoval jedovatou pumelici z hranice šestnáctky.
     
    89
    Žlutou kartu dostává za faul u postranní čáry Kevin Volland (TSG 1899 Hoffenheim).
     
    90+1
    Již probíhá první nastavená minuta utkání, v držení míče jsou na polovině hřiště fotbalisté Dortmundu.
     
    90+2
    Žlutou kartu dostává Roberto Firmino (TSG 1899 Hoffenheim), který se při souboji o míč ohnal loktem po protihráči a zasáhl jej přímo do tváře.
     
    90+4
    Druhý poločas skončil.
     
    Základní doba o vítězi utkání nerozhodla, na řadu tak přichází prodloužení.
     
    91
    Začal první poločas prodloužení.
     
    91
    Domácí se ihned po rozehrání dostali k šestnáctce svých soupeřů, útočná akce však končí pouze odkopem, který provede Baumann.
     
    92
    Na hrací ploše je k vidění boj o každý metr hřiště, hráči obou celků si v osobních soubojích počínají velmi důrazně.
     
    94
    Kehl si v souboji s Polanskim počínal proti pravidlům a hosté budou moci rozehrávat standardní situaci z blízkosti postranní čáry.
     
    95
    Centr Rudyho však skončil přímo v náruči brankáře Langeraka, který míč ulovil ze vzduchu.
     
    97
    Střelecký pokus zpoza šestnáctky byl obranou Hoffenheimu zneškodněn, hra je z obou stran prozatím velmi opatrná.
     
    98
    Míč se nachází na kopačkách fotbalistů Borussie, kteří disponují mírnou územní převahou, tu se jim ovšem nedaří přetavit v žádnou vyloženou šanci.
     
    99
    Z rohu vápna vyslal velmi tvrdou ránu Mkhitaryan, ale prostor mezi třemi tyčemi o podstatný kus minul.
     
    100
    Hráči Dortmundu jsou stále aktivní a snaží se rozhodnout o svém vítězství už v prodloužení, případný rozstřel v podobě pokutových kopů by už byl loterií.
     
    101
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Firmino, přichází Kampl.
     
    102
    Střídání v týmu TSG 1899 Hoffenheim: ze hřiště odchází Sven Schipplock, přichází Steven Zuber.
     
    103
    Domácí se stále pokoušejí protlačit do střelecké pozice, defenziva Hoffenheimu však náporu Dortmundu odolává.
     
    104
    Na trávníku zůstal po kontaktu v osobním souboji ležet jeden z hostujících obránců a hra je proto přerušena.
     
    105
    Po krátkém přerušení hry se opět pokračuje, hraje se pouze na jedné polovině hřiště.
     
    105
    První poločas prodloužení skončil.
     
    V prvním poločase nepadla žádná branka. Nabídne nám ji druhá část prodloužení, nebo se dočkáme závěrečné střelby z penaltového puntíku?
     
    106
    Začalo druhé prodloužení.
     
    106
    Po změně stran domácí pokračují v útočné aktivitě a vytrvale dobývají šestnáctku svého soupeře.
     
    108
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Borussia si bere vedení z úvodu zápasu zpět! Dalekonosnou výstavní střelou se prezentoval SEBASTIAN KEHL, jehož pumelice zaplula do brány s přispěním tyče.
    Sebastian KEHL - 3:2
     
    109
    Hosté se po inkasované brance budou muset vrhnout do útoku, zatím ale pouze kombinují v prostoru vlastní branky.
     
    110
    Na krásný centr si naskočil Sebastian Kehl, který svůj hlavičkový pokus umístil k zemi, ale Baumann předvedl pozoruhodný zákrok a svůj tým podržel.
     
    112
    Žlutou kartu dostává Ermin Bičakčič (TSG 1899 Hoffenheim).
     
    112
    Žlutou kartu dostává Jakub Błaszczykowski (Borussia Dortmund).
     
    113
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Pierre-Emerick Aubameyang, přichází Adrian Ramos.
     
    115
    Dortmundští jsou u míče a šetří cenné vteřiny kombinační souhrou.
     
    117
    Žlutou kartu dostává za nešetrný zákrok Sebastian Kehl (Borussia Dortmund).
     
    119
    Hráči Hoffenheimu vybojovali rohový kop a do pokutového území vběhl také brankář Baumann. Hosté už opravdu nemají na co čekat.
     
    120
    Defenziva Dortmundu však byla při bránění standardní situace pozorná a ohrožení Langerakovy svatyně hráčům v modrých dresech nepovolila.
     
    120+1
    Hosté se po centru dostali do hlavičkového zakončení, které ovšem postrádalo potřebnou přesnost, a Langerak tak nemusel vůbec zasahovat.
     
    120+2
    Hráči Hoffenheimu už nejspíše vyrovnat nedokáží, zřejmě jejich poslední útočná akce totiž skončila ofsajdovým postavením.
     
    120+3
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Domácí byli v prodloužení aktivnějším týmem a po zásluze postoupili do další fáze poháru. Ačkoliv se Hoffenheim v závěru snažil vyrovnat, nepodařilo se mu to. Radost fotbalistů Dortmundu je obrovská a příznivci tohoto celku se mohou těšit na semifinále. (23:07:21)

    Lukáš Jasoněk

    Góly: 19. Subotić, 57. Aubameyang, 108. Kehl – 21. Volland, 28. Firmino

    Karty:   112. Błaszczykowski (DOR), 117. Kehl (DOR) – 53. Schipplock (HOF), 56. Schwegler (HOF), 89. Volland (HOF), 90+2. Firmino (HOF), 112. Bičakčič (HOF)


    Borussia Dortmund: Langerak – Durm, Subotić, Papastathopoulos, Schmelzer – Gündogan, Bender (63. Kehl) – Błaszczykowski, Kagawa, Mkhitaryan (101. Kampl) – Aubameyang (113. Ramos)
    Náhradníci: Weidenfeller, Großkreutz, Kehl, Immobile, Ginter, Kampl, Ramos

    TSG 1899 Hoffenheim: Baumann – Beck, Strobl, Bičakčić, Toljan (60. Kim) – Rudy, Schwegler (60. Amiri), Polanski – Volland, Firmino – Schipplock (102. Zuber)
    Náhradníci: Grahl, Elyounoussi, Zuber, Szalai, Kim, Modeste, Amiri

    Rozhodca: Aytekin – Brand, Achmüller

    Diváci: 80667