Dunajská Streda – Senica 1:0 (kon.)
koniec
DAC 1904 Dunajská Streda
1:0 (1:0)
FK Senica
Utorok 07.04.2015, 18:00Slovenský pohár - Slovnaft cup
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.
     
    Vážení športoví priaznivci, vítam vás pri prvom zápase semifinále Slovnaft Cupu! V ňom si sily zmerajú FC DAC Dunajská Streda a FK Senica.

    FC DAC Dunajská Streda začala svoju Slovnaft-cupovú cestu ešte v auguste minulého roka, keď po výsledku 3:0 zdolala Domanižu a prekvapenie nepripustila. Dunajskostredčania pokračovali v podobnom duchu aj v zápasoch s Močenkom (2:0), Novými Zámkami (3:1) a Rožňavou (2:0). Na vážnejšieho súpera narazila DAC až vo štvrťfinále, kedy si sily zmerala s obhajcom trofeje, MFK Košice. Košičanov porazili hráči Dunajskej Stredy 4:3 po penaltách.

    FK Senica môže hovoriť taktiež o relatívne hladkom prechode až k bránam semifinále. V prvom kole vyradila po výsledku 4:1 Gabčíkovo, nasledovala Nitra (1:0), Nová Baňa (2:0) i Rohožník (1:4). Vo štvrťfinálovom boji Fortunaligistov uspela Senica nad Trnavou (2:1).
     
    -35
    Úvodné zostavy:

    FC DAC Dunajská Streda: Polaček – Ljubičić, Michalík, Horváth, Sarr, Turňa, Brašeň, Štepanovský, Majerník (K), Szarka, Szabo
    Náhradníci: Pernecký, Tóth, Šmirc, Straka, Uljaky, Černák, Jurčo

    FK Senica: Šulla – Privrel, Pavlík, Kóňa (K), Majtán, Hlohovský, Pittner, Pillár, Hlušek, Opiela, Kosorin,
    Náhradníci: Junas, Kombara, Dolný, Kosorín, Gombala

    Rozhodca: Vlk – Benko, Petríček – Roszbeck.
    Začíname!
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    O úvodný výkop sa postarali domáci. Tí sa s loptou na vlastnej polovici dlho nezdržali a okamžite sa vydali na prvý útočný výpad zápasu, na tom ale neuspeli.
     
    2
    Dunajskostredčania mohli ísť do rýchleho vedenia! Szarka predĺžil nákop z polovice DAC na Sarra, ktorý sa v pokutovom území ocitol s loptou nikým nepokrytý, aj napriek tomu ale pálil nepresne!
     
    2
    Nepríjemný moment v Dunajskej Strede, stopér domácich Ljubučić padá v bolestiach na trávnik a bude musieť byť ošetrený.
     
    3
    Po krátkom ošetrení Ljubičića pokračujeme v hre. Domáci hrajú naďalej s plným počtom hráčov a striedať nemusia.
     
    5
    Na ihrisku sa v tejto chvíli nedeje nič zaujímavé, sledujeme taktický futbal, ani jeden z tímov nechce smerom dozadu chybovať.
     
    6
    V Dunajskej Strede to žije futbalom. Stará sa o to nie len početná skupinka domácich fanúšikov, ale tiež fanklub Senice, ktorý na juh taktiež zavítal.
     
    7
    Hostia mali výhodu priameho veľkého kopu, loptu si na vyznačený bod postavil Hlohovský. Senica však z tejto štandardky príliš veľa nevyťažila.
     
    8
    Ale pozor, na opačnej strane ihriska rýchla kontra DAC, ktorá mohla ísť do vedenia! Loptu posielal Brašeň priamo na Szarku, ktorý zoči-voči Šullovi neuspel a bránku hostí prepálil!
     
    10
    Domáci si svojou útočnou aktivitou vybojovali rohový kop.
     
    11
    Do lopty sa od rohovej zástavky oprel Horváth, ani z jeho nákopu ale gól napokon nepadol. Majerník totiž loptu poslal najskôr do brániaceho hráča Senice, z následnej dorážky navyše úplne mimo bránky.
     
    13
    Dunajská Streda dala gól!
    Krásny gól Dunajskej Stredy a domáci štadión sa otriasa v základoch! Sarr našiel pasom zo stredu ihriska rýchleho Štepanovského a PETER ŠTEPANOVSKÝ dokázal obehnúť nie len obranu Senice, ale tiež brankára Šullu a následne zakončil do prázdnej bránky.
     
    14
    Domáci tak úvodný tlak na gól napokon pretavili, uvidíme, aká bude odpoveď zo strany Senice.
     
    15
    Domáci sa okamžite tlačili do ďalšieho zakončenia, tentokrát sa presnou prihrávkou prezentoval Szarka, ktorý chcel uvoľniť Štepanovského, jeho zakončenie ale bolo zblokované.
     
    17
    Až teraz sa podarilo hosťom mierne upokojiť hru a dopredu budú môcť nazrieť aj oni.
     
    18
    A skutočne tomu tak bolo. Kosorín sa prezentoval pekným sólom, keď sa slalomom medzi stopérmi domácich dostal do lepšej palebnej pozície, aj v tej ho ale napokon obetavá defenzíva zblokovať dokázala.
     
    19
    Domáci chceli ísť do protiútoku, ten im ale absolútne nevyšiel a opäť sa budú brániť.
     
    20
    K zakončeniu sa napokon dostal kapitán hostí, Kóňa, ktorého strele ale chýbala potrebná razancia a Polaček si s ňou tak dokázal hravo poradiť.
     
    22
    Senica zovrela súpera na vlastnej polovici a je blízko vyrovnaniu!
     
    23
    A to takmer aj prišlo! Lopta sa dostala ku Kosorinovi, ktorý ešte hľadal lepšie postaveného Hlohovského. Filip Hlohovský následne tvrdo vypálil a Polaček drží DAC nad vodou!
     
    24
    Hostia budú zahrávať priamy voľný kop.
     
    25
    Loptu si na vyznačený bod postavil Hlohovský, ktorý to teraz dlhým nákopom do vnútra šestnástky nemyslel vôbec zle. Na jeho vysoký center si ale vybehol Polaček a vyboxoval ho do bezpečia.
     
    25
    Videli sme prvú žltú kartu v stretnutí, zblízka si ju prezrel hosťujúci Petr Pavlík.
     
    27
    Senica stále dýcha svojmu súperovi na krk. Teraz sme boli svedkami pekného pasu na Hlohovského, ktorý ale loptu trafiť nedokázal.
     
    29
    Hra teraz na malý moment stratila na tempe. Senica sa stále pokúša o vyrovnanie, Dunajská Streda ale v týchto minútach pozorne bráni.
     
    30
    Rýchly protiútok Dunajskej Stredy sa mohol skončiť gólom, keď sa lopta Horváth – Sarr dostala až na Michalíka, ktorý sa do nej oprel, pálil ale nepresne.
     
    32
    Domáci teraz výrazne prehĺbili vrásky na čelách súperov! Hráči DAC sa prezentovali peknou kombináciou, po ktorej prišiel na rad vysoký center na Štepanovského. Ten z dobrej pozície minul.
     
    34
    Kóňa teraz chcel preveriť pozornosť gólmana domácich, zo vzdialenosti asi 20 metrov priestor troch žrdí netrafil.
     
    35
    Rýchly prechod domácich na útočnú polovicu, tam si svojou aktivitou dokázali vybojovať rohový kop.
     
    36
    Do lopty sa od rohového oblúka oprel Horváth, po ktorého centri ale k presnému zakončeniu neprišlo.
     
    38
    DAC ešte napokon ostala na útočnej polovici a po sérii prihrávok prišiel odvážny pokus Horvátha, ktorý tvrdou strelou netrafil priestor troch žrdí!
     
    39
    Domáci budú zahrávať rohový kop.
     
    40
    Ani ten ale potrebné vzrušenie pred bránkou nepriniesol, hostia tak môžu poslať loptu ďaleko od svojej bránky.
     
    40
    Do konca prvého polčasu ostáva 5 minút.
     
    41
    Ďalší roh pre DAC. Tak hosťom teraz odkopy nevychádzajú a lopta je pri rohovom oblúku až príliš často.
     
    42
    Opäť bez presnejšieho zakončenia, hostia odvrátili.
     
    43
    Prechod cez stredovú čiaru ale nezvládli ani tentokrát, navyše, pri plnení si defenzívnych povinností sa prezentovali nedovoleným zákrokom, čím dávajú DAC šancu navýšiť náskok.
     
    44
    Do lopty sa z priameho voľného kopu oprel Horváth, ktorý pred centrom uprednostnil strelu. Horváth síce prepálil všetko, čo mu stálo v ceste, no zarátať tam musíme aj bránku.
     
    45
    Prvý polčas sa už len dohráva, čakáme na údaj o nadstavenom čase.
     
    45
    Nadstavovať sa bude 1 minúta.
     
    45+1
    Domáci ešte zahrávali rohový kop, z toho ale napokon nič nevyťažili.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Máme za sebou zaujímavý prvý polčas stretnutia, po ktorom domáca Dunajská Streda vedie najtesnejším možným výsledkom, 1:0.
    Druhý polčas sa začne približne o 19:05.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    O úvodný výkop druhého polčasu sa postarala Senica.
     
    47
    Dunajskostredčania aj po prestávke pokračujú vo svojej aktivite. Dobrý pas dopredu dostával Szarka, no Šulla ukážkovo vybehol a loptu si postrážil.
     
    48
    Domáci hráči pokračujú vo svojej aktivite. Do šestnástky sa natlačil Horváth a po súboji skončil na zemi, lenže rozhodca ostal pokojný a nedovolený zákrok správne nepíska.
     
    49
    Dunajská Streda sa neustále drží na svojej útočnej polovici a hostia sa musia mať na pozore. Duel majú zatiaľ žlto-modrí plne pod kontrolou.
     
    50
    Domáci futbalisti sa dostali do zaujímavého zakončenia. Spoza šestnástky, celkovo asi 18 metrov od bránky, vypálil Sarr, ale jeho pokus skončil iba úplne mimo troch žrdí.
     
    51
    Hosťujúci gólman Šulla rozohral loptu od svojej bránky a na trávniku sa situácia upokojila. Hostia by sa radi dostali do zakončenia a pokúšajú sa vymyslieť novú útočnú akciu.
     
    53
    Seničania sa napokon prepracovali až do zakončenia, ale podobne ako Sarr pred chvíľou na domácej strane, ani hosťujúci Hlohovský teraz úspešný nebol a minul priestor troch žrdí.
     
    54
    Dnešné stretnutie sleduje 2153 divákov.
     
    56
    Striedanie v tíme FC DAC Dunajská Streda: z ihriska odchádza Peter Majerník, prichádza Mário Tóth.
     
    57
    Domáci hráči sa opäť natlačili na útočnú polovicu a vybojovali tam rohový kop.
     
    57
    Odkopu od rohovej zástavky sa chopil Horváth a loptu poslal priamo pred bránku. Tam najvyššie vyskočil Sarr, ale z nebezpečného priestoru gól nedal.
     
    59
    Hostia chceli loptu odvrátiť, cez stredovú čiaru sa ale nedostali a budú tak musieť pokračovať v obrannej hre.
     
    60
    Štepanovský teraz chcel preveriť pozornosť Šullu z väčšej vzdialenosti, presný ale nebol.
     
    61
    DAC stále nedovoľuje súperovi žiadnu súvislejšiu akciu. Žlto-modrí to majú do zvyšnej polhodiny zápasu výborne rozohrané.
     
    63
    Hosťujúci Hlušek vidí po faule na Sarra žltú kartu.
     
    64
    Szarka sa so Sarrom teraz vydali na útočný výpad vo dvojici, prvý menovaný ale posielal na svojho spoluhráča len pridlhý pas, ktorý nemal Sarr šancu zachytiť.
     
    65
    Domáci teraz zatlačila súpera v šestnástke, Senica odvrátila loptu len na rohový kop.
     
    67
    A ten sa zahrával rovno trikrát. V dvoch prípadoch sa o center pokúšal Szabó, na tretíkrát si loptu do svojej moci vzal Horváth. Ani jeden nákop ale vyloženú šancu pre hráčov DAC nepriniesol.
     
    68
    Domáci fanklub teraz výrazne ženie svojich miláčikov vpred. A zdá sa, že Dunajskej Strede to skutočne pomáha, loptu totiž drží zväčša na svojich kopačkách a len ďaleko od svojej bránky.
     
    69
    Vo fandení ale nezaostávajú ani asi tridsiati hostia, ktorí merali cestu do Dunajskej Stredy. S výsledkom zatiaľ spokojní byť nemôžu, no ešte stále nie je nič stratené.
     
    70
    Do konca zápasu ostáva 20 minút.
     
    71
    A hostia to teraz nemysleli vôbec zle, keď jeden z nich vyslal peknú uličku na Opielu. Opiela ale loptu nestihol a do šance sa nedostal.
     
    72
    Pripravuje sa striedanie na strane Dunajskej Stredy.
     
    73
    Striedanie v tíme domácich: ihrisko opustí strelec zatiaľ jediného gólu, Peter Štepanovský, ktorého miesto zaujme po zvyšok zápasu Roland Černák.
     
    74
    A strieda aj Senica: z trávnika už schádza Jakub Kosorín, ktorého nahradí Jozef Dolný.
     
    75
    Hra môže po sérii striedaní opäť pokračovať, avšak vo výrazne pomalšom tempe. Veríme, že toto nebudú dlhodobejšie obrázky a uvidíme ešte napínavý záver stretnutia.
     
    75
    Pepe Macou Sarr teraz vidí žltú kartu. V tíme Dunajskej Stredy sa dnes jedná o prvé kartové napomínanie, celkovo už o tretie.
     
    76
    Dopredu teraz môže nazrieť Senica, ktorá sa pokúsi založiť útočnú akciu z vlastnej polovice ihriska.
     
    77
    A hostia to nevymysleli vôbec zle, Senica si vybojovala priamy voľný kop. Z takýchto situácii góly padajú pomerne často.
     
    78
    Lenže v tomto prípade tomu tak nebolo. Loptu si na vyznačený bod postavil Hlohovský, ktorý to skúsil sám, no bránku DAC prepálil.
     
    80
    Striedajúci Černák sa pokúsil o vysoký center, ktorým hľadal hlavu Szarku, proti tomu ale výborne zakročil Šulla, ktorý loptu ukryl vo svojich rukaviciach.
     
    82
    Aktívnejším tímom teraz Senica, ktorá sa snaží vyrovnať.
     
    83
    Senica mohla vyrovnať! Privrel poslal prekrásny center priamo na hlavu Majtána, ktorý bol síce v pokutovom území tiesnený, no aj tak dokázal loptu poslať smerom na bránku DAC. Tá ju ale napokon o pár centimetrov minula.
     
    85
    Stav žltých kariet je vyrovnaný – 2:2. Tú svoju totiž vidí aj domáci Ljubičić.
     
    86
    Senica ešte zahrávala priamy voľný kop, loptu si na vyznačený bod postavil Dolný. Pokus o zakončenie bol ale napokon len veľmi nepresný a Polaček zasahovať nemusel.
     
    87
    Striedanie v tíme domácich: taktické striedanie DAC, ihrisko opustil Szarka, nahradí ho Jurčo.
     
    88
    Domáci si teraz sami komplikujú situáciu, keď nedokázali premeniť ďalšiu vyloženú šancu! Loptu dostal na svoju kopačku Černák, ktorý vycvičil obranu súpera a následne aj vypálil na bránku Senice, fantastický Šulla ale teraz svoj tím podržal!
     
    89
    Čas na vyrovnanie je už ale žalostne krátky, navyše, pri lopte sú v tejto chvíli domáci.
     
    90
    A zdá sa, že Dunajská Streda si už gól streliť nenechá. Rozhodca pridáva k druhému polčasu ešte 2 minúty hry.
     
    90+1
    Striedanie v tíme hostí: ihrisko opustil Majtán, jeho miesto zaujme Matej Kosorín.
     
    90+1
    Dunajskostrečania stále kontrolujú hru a držia súpera na dištanc od svojej bránky, Senica to už v záverečných sekundách bude mať len veľmi ťažké.
     
    90+2
    Dunajská Streda už súpera k lopte nepustila, je koniec.
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    Skončilo sa prvé semifinálové stretnutie Slovnaft Cupu medzi FC DAC Dunajská Streda a FK Senica, v ktorom domáci udržali výsledok z prvého polčasu a po výbornom výkone porazili súpera najtesnejším možným výsledkom, 1:0. DAC si tak do odvety na trávniku Senice nesie výraznú výhodu a na Záhorí bude môcť hrať s pokojom na kopačkách.

    S týmto konštatovaním sa už s vami lúčim a prajem ešte pekný zvyšok večera, dnešným stretnutím vás sprevádzal Lukáš Pancurák. (19:52:55)

    Lukáš Pancurák


    Hľadáme spravodajcu pre tím DAC 1904 Dunajská Streda. Viac informácií tu.


    Hľadáme spravodajcu pre tím FK Senica. Viac informácií tu.

    Góly: 13. Štepanovský

    Karty:   75. Sarr (DUN) – 25. Pavlík (SEN), 63. Hlušek (SEN), 85. Ljubučić (SEN)


    DAC 1904 Dunajská Streda: Polaček – Ljubičić, Michalík, Horváth, Sarr, Turňa, Brašeň, Štepanovský (73. Černák), Majerník (K), Szarka (87. Jurčo), Szabo
    Náhradníci: Pernecký, Tóth, Šnirc, Straka, Uljaky, Černák, Jurčo

    FK Senica: Šulla – Privrel, Pavlík, Kóňa (K), Majtán (90+1 M. Kosorín), Hlohovský, Pittner, Pillár, Hlušek, Opiela, J. Kosorín (74. Dolný)
    Náhradníci: Junas, Kombara, Dolný, Kosorín, Gombala

    Rozhodca: Vlk – Benko, Petríček – Roszbeck

    Diváci: 2153