Bosna a Hercegovina – Luxembursko 0:5 (kon.) | Gruzínsko – Hongkong 3:11 (kon.) | SAE – Turecko 0:15 (kon.)
koniec
Spojené arabské emiráty
0:15 (0:7, 0:3, 0:5)
Turecko
cz Utorok 07.04.2015, 19:00 • İzmir BB Buz Sporları Salonu • MS - 3. divízia
Partner:
     
    U přenosu dalšího utkání Mistrovství světa III. divize vás zdraví Michal Belšán! Na programu máme souboj domácího Turecka a Spojených Arabských Emirátů.
     
    Turecko
    Pořadatelský tým se v žebříčku IIHF nachází na 41. pozici. Celkově v této zemi nalezneme 11 stadionů s mezinárodními rozměry, z toho 8 jich je krytých.

    Mezi opory tohoto celku patří brankářská jednička Erol Kahraman. Ten se narodil v Londýně v Británii, má ale i kanadský a turecký pas. Dále je to obránce Burak Savas Aktürk a útočník Sardar Semiz, který dokonce hraje ve Švédsku – konkrétně čtvrtou nejvyšší soutěž. Kapitánem týmu je Emrah Ozmen.

    Turci se na tomto MS snaží o návrat do vyšší divize, neb v minulém roce z ní sestoupili. Zatím za sebou mají dva zápasy. Nejprve si poradili s Bosnou a Hercegovinou, kterou porazili 11:0. Posléze hráli s Gruzií, s kterou si rovněž snadno poradili. Za postupem tak vykročili velice dobře. Uvidíme, jestli se jim to podaří dotáhnout do zdárného konce.
     
    Spojené Arabské Emiráty
    Ty se momentálně v žebříčku IIHF nachází o čtyři pozice níže než Turecko. V této arabské zemi nalezneme 9 hokejových stadionů, z nichž jsou všechny kryté.

    Roli brankářské jedničky na tomto turnaji by měl zastávat Ahmed Al Dhaheri. Velký příslib mají SAE také v mladém obránci Mohammedu Al Dhaherim. Kapitánem týmu je 41letý útočník Omar Al Shamisi, který je dlouhodobě jedním z nejlepších útočníků v lize i v reprezentaci.

    Zatím se Emirátům vůbec nedaří. Po třech zápasech mají na svém kontě totiž rovnou tři porážky. Nejprve podlehli 3:8 Hong Kongu, ačkoliv po druhé třetině byl stav 2:3 pro soupeře. Následovala porážka 2:7 s Lucemburskem a naposledy vysoká prohra 0:7 s KLDR. Zatím tedy reprezentanti SAE nemohou být spokojeni.
     
    Do začátku utkání zbývá necelá hodina. Turecko do něj jednoznačně vstoupí jako favorit, nicméně Emiráty se budou snažit nedat svojí kůži lacino. Jak zápas dopadne?
     
    V brance Turecka dnes nenastoupí jednička Erol Kahraman, ale jeho náhradník Levent Ozbaydugan. Ten si už na MS letos jednou zachytal – v utkání ani jednou neinkasoval, stačilo mu k tomu ovšem pouze 12 zákroků. Sestavy obou celků si představíme co nevidět.
     
    Úvodní sestavy:

    Spojené Arabské Emiráty: Al Suwaidi (A. Al Dhaheri) – El Jachi, Al Sarour, Al Subousi, Al Shamisi "C" – Al Jneibi, Al Nuaimi, M. Al Mazrouei – Al Blooshi "A", Al Muharrami "A", Al Yafeai – Al Saedi

    Turecko: Ozbaydugan (Kahraman) – Ozturk, G. Solak, F. Faner, Akturk, B. Coskun, Islam, Secer – Al. Kocoglu, Ozmen "C", Semiz "A" – Gumus "A", E. Coskun, Halil – E. Faner, Karakoc, An. Kocoglu – A. Solak, Bagcilar

    Rozhodčí: Barcelo (FRA) – Efremov (KAZ), Tichon (ISR).
     
    Svěřenci finského trenéra Mattiho Fagerstroma do tohoto zápasu nasadí pouze dvě formace. Zajímavostí navíc je, že jen dva hráči jsou původně obránci, zbytek jsou útočníci. Ve druhé formaci se tak někteří z forvardů podělí o čas v defenzivě, zatím to vypadá na kapitána Omara Al Shamisiho a Theyaba Al Subousiho.
     
    Hlavním rozhodčím zápasu bude Francouz Geoffrey Barcelo. Na čarách mu pomohou Vladimir Efremov z Kazachstánu a Gil Haim Tichon z Izraele.
     
    Touhle dobou skončila v Turecku rozbruslení a zbývá necelých 18 minut do začátku zápasu. Ještě jednou vás zdravím a přeji příjemné počtení!
     
    Za několik okamžiků by měl samotný zápas začít. Domácí reprezentace nastoupí v bílých dresech, Emiráty v červeném.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    První střelecký pokus mají na svědomí domácí. Brankář Khaled Al Suwaidi si ovšem připsal úspěšný zákrok.
     
    00:37
    Turecko právě vstřelilo branku!
    Tak tohle byla rychlovka! Domácí reprezentace se dostává už po 37 sekundách zápasu do vedení 1:0. Na brance se podíleli tři nejproduktivnější hráči Turecka. Kapitán Emrah Ozmen si připsal šestou asistenci, kterou přidal ke čtyřem brankám, Serdar Semiz zlepšil svou bilanci na 5+3. Autorem branky je ale ALEC KOCOGLU, který dal svou pátou branku na tomto turnaji (současně má pět asistencí, tudíž 10 bodů)! Asistence: Serdar Semiz a Emrah Ozmen.
     
    02:00
    Turci pokračují ve větší aktivitě a zatím plní roli favorita. Na střely je to momentálně 5:0.
     
    02:30
    První střelu už obstarali i reprezentanti Emirátů. Gólman Ozbaydugan si tak připsal první úspěšný zásah v tomto utkání.
     
    05:00
    Máme za sebou zhruba první čtvrtinu periody číslo jedna. Turecko vstoupilo do zápasu aktivněji a vede 1:0, od té doby ovšem lehce polevilo a Emiráty se také dostaly k šancím. Na střely je to momentálně 6:2 pro Turecko.
     
    06:56
    Turecko právě vstřelilo branku!
    A už je to 2:0! Turecko nadále plní roli favorita a hned v úvodních minutách zápasu si vytváří dvoubrankové vedení. Svůj čtvrtý gól na šampionátu zaznamenal 22letý útočník SERKAN GUMUS! Asistence: Erdogan Coskun a Savas Akturk.
     
    07:26
    Možnost vrátit se zpět od zápasu dostávají Spojené Arabské Emiráty. Za vysokou hůl je totiž vyloučen Yusuf Halil (TUR).
     
    09:26
    Přesilovka ovšem nic zajímavého nepřinesla a Turci jsou opět v plném počtu. Díky tomu mohou znovu pomýšlet více na útočné akce a snažit se přidat další góly.
     
    10:06
    Turecko právě vstřelilo branku!
    Třetí útočná formace Turecka symbolicky obstarala třetí branku svého týmu! Po nahrávce od Karakoce se prosadil rodák z amerického Malibu ANDY KOCOGLU! Asistence: Yavuz Karakoc.
     
    10:21
    Turecko právě vstřelilo branku!
    Demolice Spojených Arabských Emirátů pokračuje! Třetí a čtvrtou branku Turecka od sebe dělilo pouhých 15 sekund, a postaral se o ní opět ANDY KOCOGLU! Nahrávku si tentokráte připsal Kerem Islam. Asistence: Kerem Islam.
     
    12:43
    Turecko právě vstřelilo branku!
    Hned ve třinácté minutě tu máme bůra, to je parádní představení pořadatelské země! Gól si ve třinácté minutě připisuje 23letý forvard YUSUF HALIL! Bez asistence.
     
    13:48
    Turecko právě vstřelilo branku!
    Tak toto už je pro Emiráty opravdu ostudné! Hned na konci 14. minuty totiž prohrávají už 0:6, to je i na této úrovni málo vídané! O branku se postaral SERKAN GUMUS, jenž se trefil podruhé v tomto zápase. Asistenci si opět připisuje i Erdogan Coskun, druhým asistentem se stal střelec předchozího gólu Halil. Asistence: Erdogan Coskun a Yusuf Halil.
     
    15:43
    Turecko právě vstřelilo branku!
    Opravdu parádní střeleckou podívanou připravili svým fanouškům domácí reprezentanti. Útočník YAVUZ KARAKOC obstaral sedmou branku svého týmu! Jak tahle demolice ještě skončí? Asistence: Huseyin Secer a Alper Solak.
     
    16:00
    14. 4. 2011 si připsali Turci dosavadní nejvyšší výhru, když na MS III. divize porazili Řecko 16:0. Dnes velmi dobře vykročili za překonáním tohoto rekordu.
     
    19:54
    Savas Akturk podrazil Al Nuaimiho v samostatném úniku a sudí tak nařizuje trestné střílení!
     
    19:54
    Spojené Arabské Emiráty tak měly velkou šanci alespoň na čestný úspěch v této třetině, Saeed Al Nuaimi ovšem nabídnutou šancí pohrdl a brankáře Ozbaydugana nepřekonal!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První perioda je za námi a Turecko jí odehrálo naprosto skvěle. Ačkoliv měly Emiráty možnost přesilovky a dokonce i trestného střílení, skórovat nedokázaly. Naopak zemi ležící v Malé Asii a částí i v jihovýchodní Evropě se to povedlo rovnou sedmkrát.
     
    Střely: 5:22
    S dosavadním průběhem MS mohou být Turci spokojeni
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    21:00
    Turci i přes již zřejmě rozhodnutý stav nebudou chtít polevit. První střelu druhé třetiny opět obstarali právě hráči pořadatelské země.
     
    23:46
    První střelu v podání SAE jsme viděli až nyní. Gólman Ozbaydugan ale i nadále zůstává na letošním MS III. divize ve své zemi nepřekonán.
     
    26:54
    Šance pro Turky navýšit své skóre. Omar Al Shamisi (SAE) inkasuje dvouminutový trest za podražení a nabízí tak první přesilovou hru hráčům v bílých dresech.
     
    28:54
    Početní výhoda ovšem zůstala nevyužita, skóre je tedy nadále 7:0.
     
    30:11
    Turecko střídá v polovině zápasu brankáře. Leventa Ozbaydugana, který stále na tomto MS III. divize neinkasoval, nahradí Erol Kahraman. Ozbaydugan udržel ve své části zápasu čisté konto, stačilo mu k tomu pouze 6 zákroků.
     
    33:18
    Turecko právě vstřelilo branku!
    Nejlepší střelec Turecka na turnaji ALEC KOCOGLU se stal autorem první branky této třetiny! Po přihrávce Semize navýšil skóre již na 8:0, bude následovat další střelecká podívaná Turků? Asistence: Serdar Semiz.
     
    33:39
    Turecko právě vstřelilo branku!
    A máme tu hattrick! Dovršil ho ALEC KOCOGLU, jenž dokonce zaznamenal svou sedmou branku v teprve třetím zápase na letošním mistrovství! Nahrávku si opět připsal Serdar Semiz, pro něhož je to hattrick v asistencích. Tyto góly od sebe dělilo pouze 21 sekund. Asistence: Serdar Semiz a Emrah Ozmen.
     
    34:47
    Šanci přidat desátý gól budou mít Turečtí v přesilové hře. Podražením se totiž provinil Hazza Al Saedi (SAE).
     
    36:47
    Ani druhou početní výhodu se ale Turecku využít nepodařilo. Emiráty opět v plném počtu.
     
    37:30
    Spolupráce Alec Kocoglu – Serdar Semiz přinesla Turkům třetinu dnešních branek. Druhý jmenovaný je mnohem zkušenějším hráčem, kariéru zatím trávil ve švédských nižších soutěžích. V zemi tří korunek se dokonce i narodil, tudíž vlastní i občanství z tohoto státu.
     
    38:00
    Turecko právě vstřelilo branku!
    A je to tady! Ze své 40. střely se Turci dočkali desátého gólu v tomto zápase. Rodák z Ankary ALPER SOLAK se prosadil po přihrávce od Secera! Asistence: Huseyin Secer.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Střel ve druhé periodě turečtí reprezentanti vyslali stejně (22), gólů ovšem tolik už nedali. K vyrovnání střeleckému účtu z první periody jim scházely čtyři zásahy. Emiráty ovšem zdatně odolávaly a první gól v této dvacetiminutovce dostaly až ve 34. minutě. V polovině zápasu Turecko dokonce střídalo brankáře, Ozbaydugana po šesti úspěšných zákrokách nahradil Erol Kahraman, jenž zatím zasahovat nemusel.
     
    Střely: 6:44
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    41:00
    A první zákrok v dnešním zápase má za sebou i Kahraman. Překvapivě to byly Spojené Arabské Emiráty, které se jako první dostaly v této třetině k zakončení, jenž směřovalo na bránu.
     
    43:17
    Třetí přesilovka v řadě pro Turky. Na dvě minuty je za zdržování hry vyloučen Saeed Al Nuaimi (SAE).
     
    45:17
    Další početní výhoda ovšem nic kromě tří neúspěšných střel Turecka nepřinesla. Gólman Khaled Al Suwaidi ve spolupráci s obranou odolal.
     
    45:40
    Turecko právě vstřelilo branku!
    A máme tu jedenáctou branku! SERDAR SEMIZ ke svým třem gólovým nahrávkám připisuje svůj první zásah do černého v tomto zápase a navýšil již na 11:0! Asistence: Savas Akturk.
     
    46:29
    Turecko právě vstřelilo branku!
    Necelou minutu po jedenácté brance přichází další trefa Turecka! Poprvé v zápase a hlavním týmu reprezentace se prosadil teprve 16letý obránce HUSEYIN SECER! Asistence: Alper Solak a Baris Coskun.
     
    48:55
    Turecko právě vstřelilo branku!
    Kanonáda Turecka pokračuje a pořadatelská země se blíží překonání své doposud nejvyšší výhru 16:0! Branku nyní obstaral ERDOGAN COSKUN, jenž se trefil poprvé v tomto utkání! Asistence: Yusuf Halil a Serkan Gumus.
     
    50:33
    Turecko právě vstřelilo branku!
    A už schází jen dvě branky k tomu, aby země z Malé Asie vyrovnala svůj doposud nejlepší výsledek! Čtrnáctou branku svého celku zaznamenal YAVUZ KARAKOC, který se prosadil po přihrávkách Islama a Andyho Kocoglua! Asistence: Kerem Islam a Andy Kocoglu.
     
    51:30
    Mluvíme tu sice o nejvyšší výhře Turků v historii, zmínit ale musíme i nejvyšší prohru SAE v historii MS III. divize. Ta byla v roce 2013, kdy Emiráty podlehly 0:15 pořadatelské Jižní Africe. Stačí tedy už jen jeden gól Turecka, aby tento výsledek byl vyrovnán.
     
    55:23
    Spojené Arabské Emiráty si situaci komplikují vyloučením. Hrály totiž v šesti a tak za to budou muset pykat. Trest odsedí Hazza Al Saedi (SAE).
     
    57:23
    Početní výhoda ale i tentokráte využita nebyla, Emiráty jsou v plném počtu.
     
    59:54
    Turecko právě vstřelilo branku!
    20letý hráč GOKALP SOLAK se stává tím, kdo vyrovnává doposud nejvyšší prohru Emirátů na MS! Šest sekund před koncem totiž vsítil patnáctou branku turecké reprezentace a završil tak střelecký účet dnešního utkání! Asistence: Serdar Semiz a Alec Kocoglu.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    A je tu konec! Turecko si se svým soupeřem snadno poradilo a porazilo Emiráty dohromady 15:0! Díky tomu tak vyrovnalo doposud nejvyšší prohru Emirátů na MS.

    Střely: 10:64 (5:22, 1:22, 4:20)
     
    Na dnešní výhře Turecka se bodově podílelo celkem 14 hráčů!

    Bodově nejlepším byl Serdar Semiz, který si připsal jeden gól a čtyři asistence. Hattrick zaznamenal Alec Kocoglu, který k tomu navíc ještě přidal jednu gólovou nahrávku.
    Po třech bodech si připsali Yavuz Karakoc (2+1), Andy Kocoglu (2+1), Serkan Gumus (2+1), Erdogan Coskun (1+2), Yusuf Halil (1+2), 16letý obránce Huseyin Secer (1+2) a také Alper Solak (1+2).
     
    Ode mě to z dnešního utkání, které v Izmiru sledovalo 773 diváků, bude vše. Děkuji vám za pozornost a přeji příjemný zbytek večera, na počtenou! (21:16:45)

    Michal Belšán

    Góly a asistencie: 1. Al. Kocoglu (Semiz, Ozmen), 7. Gumus (E. Coskun, Akturk), 11. An. Kocoglu (Karakoc), 11. An. Kocoglu (Islam), 13. Halil, 14. Gumus (E. Coskun, Halil), 16. Karakoc (Secer, A. Solak), 34. Al. Kocoglu (Semiz), 34. Al. Kocoglu (Semiz, Ozmen), 38. A. Solak (Secer), 46. Semiz (Akturk), 47. Secer (A. Solak, B. Coskun), 49. E. Coskun (Halil, Gumus), 51. Karakoc (Islam, An. Kocoglu), 60. G. Solak (Semiz, Al. Kocoglu)


    Spojené arabské emiráty: Al Suwaidi (A. Al Dhaheri) – El Jachi, Al Sarour, Al Subousi, Al Shamisi "C" – Al Jneibi, Al Nuaimi, M. Al Mazrouei – Al Blooshi "A", Al Muharrami "A", Al Yafeai – Al Saedi
    Turecko: Ozbaydugan (31. Kahraman) – Ozturk, G. Solak, F. Faner, Akturk, B. Coskun, Islam, Secer – Al. Kocoglu, Ozmen "C", Semiz "A" – Gumus "A", E. Coskun, Halil – E. Faner, Karakoc, An. Kocoglu – A. Solak, Bagcilar

    Rozhodca: Barcelo (FRA) – Efremov (KAZ), Tichon (ISR)

    Diváci: 773