Bosna a Hercegovina – Luxembursko 0:5 (kon.) | Gruzínsko – Hongkong 3:11 (kon.) | SAE – Turecko 0:15 (kon.)
koniec
Gruzínsko
3:11 (1:3, 1:4, 1:4)
Hongkong
cz Utorok 07.04.2015, 15:30 • İzmir BB Buz Sporları Salonu • MS - 3. divízia
Partner:
     
    Utkání nám končí za stavu 3:11, což zcela odpovídá předváděné hře. Třetiny 1:3, 1:4, a 1:4 dokazují, že Hong Kong měl utkání zcela ve své režii. Pět branek vstřelil Ho Kwong Terry Choi. Já Vám děkuji za pozornost, loučím se s Vámi, přeji pěkný den. (17:35:40)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Střely ve třetí třetině 6:11, celkově pak 18:47.
     
    56:41
    Hong Kong právě vstřelil branku!
    CHUN YING YEUNG přidává jedenáctou branku svého týmu. Asistence: Hon To Otto Chan.
     
    Třetí zápas hraje Pan Justin Cheng Chung na tomto turnaji, celkem šest branke a na jendu přihrál. Patří mezi nejlepší útočníky týmu.
     
    50:36
    Hong Kong právě vstřelil branku!
    A máme tu další Hattrick. Jeho autorem je PAN JUSTIN CHENG CHUNG. Prosazuje se parádní individuální akcí, vyhnul se všem obráncům, prokličkoval až předj branku. Rychlou střelou zkušeně překonal brankáře. Bez asistence.
     
    Aktuální poměr střel na branku v této třetině je 4:5, celkově pak 16:41. Tato statistika odpovídá skóre utkání.
     
    46:06
    Hong Kong právě vstřelil branku!
    PAN JUSTIN CHENG CHUNG přidává devátou branku Hong Kongu. S domácími to nevypadá vůbec dobře. Asistence: Bun Yo Bernard Fung.
     
    Giorgi Jangobegishvili hraje čtvrtý zápas na turnaji, nyní si připisuje první kanadský bod. A to hned za gól, který ovšem nic moc neřeší, nicméně sťastný moment pro hokejistu.
     
    43:23
    Gruzie právě vstřelila branku!
    GIORGI JANGOBEGISHVILI dává třetí branku Gruzie, a tak alespoň kosmeticky upravuje na 3:8. Asistence: Vitali Dumbadze
     
    42:29
    Hong Kong právě vstřelil branku!
    Gól při singnalizované výhodě. Z utkání se stává jednak záležitost jednoho týmu, druhak pak one man show. Svou pátou branku přihrává HO KWONG TERRY CHOI. Asistence: Chi Kin Lam, Pak Lam Wong.
     
    Hodtující celek hned na úvod třetiny, v přesilové hře, vyslal na branku Gruzie dvě střely, neujala se ani jedna. Přesilovka zůstala nevyužita.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Jste-li muž a hrajete hokej v Gruzii a máte tamní občanství, je poměrně pravděpodobné, že se dostanete do reprezentace. V Gruzii je registrováno 81 dospělých hokejistů, do dnešního zápasu zasáhlo hned 19 z nich.
     
    Celkem pět branek nabídla druhá třetina. Domácí v závěru snížili, hosté v průběhu vstřelili čtyři góly. Hvězdou zápasu je Ho Kwong Terry Choi, který zaznamenal hned čtyři góly Hong Kongnu. Statistika střel na branku také hovoří jasně pro hosty, kteří ji vedou 36:12.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    38:52
    Přesilovka pro hosty, vyloučen domácí Amiran Geperidze na dvě minuty za hákování. V závěru třetiny tak ještě uvidíme početní výhodu.
     
    Dimitri Smetanin hraje dnes čtvrtý zápas na tomto turnaji, své statistiky obohil o gól s číslem 5. Kanadských branek má stejný počet, asistenci totiž ještě nezaznamenal.
     
    38:36
    Gruzie právě vstřelila branku!
    Spolupráce z minulých zápasů zafungovala i dnes. Vitali Dumbadze našel pěknou přihrávkou DIMITRI SMETANINA, který skóruje a zaznamenal tak druhou branku domácího týmu v tomto utkání. Asistence: Vitali Dumbadze.
     
    Druhá třetina se blíží ke svému konci, poměr střel na branku jen dokresluje dění na ledě Izmir BB Buz Sporlali Salonu. 2:16. Dominance hostů je více než výrazná.
     
    Za tohoto stavu se dostali také domácí hokejisté ke střele na branku, jedná se o desátý střelecký pokus, který musel King Chi King Ho zneškodnit.
     
    35:14
    Hong Kong právě vstřelil branku!
    Gól v přesilové hře znamená vedení hostů 7:1. HO KWONG TERRY CHOI skóruje dnes počtvrté, výraznou mírou se tak podílí na destrukci Gruzie. Asistence: Yin Hay Yannick Wong, Alvin Cheuk Him Sham.
     
    Jak už to tak bývá, přesilovka znamená střelecké šance týmu v početní výhodě, a tak gólman Gruzie zneškodnil další tři střely.
     
    34:23
    Domácí hráčská lavice potrestána dvouminutovým trestem pro hráčskou lavici za příliš mnoho hráčů na ledě. Trest odpyká hráč s číslem 6 Giorgi Gobejishvili.
     
    Hong Kong svého soka v této třetině drtí celkem jednoznačně, střelecky vede 12:0 v této třetině, celkově pak 30:9. Jak vypadá skóre... to vidíte sami.
     
    30:18
    V brance Gruzie došlo ke změně, ze hry odchází Andrej Ilienko, do branky se staví Kakha Ambrolava. Otázkou je, zda toto střádaní dodá týmu potřebný náboj. Něco mi totiž říká, že dostat se do zápasu se domácímu celku pravděpodobně nepovede.
     
    30:18
    Hong Kong právě vstřelil branku!
    Krátce po polovině zápaasu přidávají hosté další branku. ALVIN CHEUK HIM SHAM dává v dnešním utkání další branku. Asistence: Jordan Sun Yin Ho.
     
    Ho Kwong Terry Choi dnes zaznamenal hattrick, celkem na turnaji má devět kanadských bodů. Osm branek (včetně dnešních) a jednu asistenci. A to hraje teprve třetí zápas.
     
    26:57
    Hong Kong právě vstřelil branku!
    HO KWONG TERRY CHOI přidává další branku, oba jeho zásahy dělilo sedm sekund. To je rychlost blesku, se kterou dal tento hráč oba góly. Asistence: Alvin Cheuk Him Sham.
     
    26:50
    Hong Kong právě vstřelil branku!
    HO KWONG TERRY CHOI dává čtvrtou branku Hong Kongu. Bez asistence.
     
    21:48
    Hosté v plném počtu.
     
    Podle nejnovějších informací se statistika střelby změnila. U Gruzie svítí stále nula, ale Hong Kong vystřelil již třikrát.
     
    Zatím jsme neviděli střelecký pokus ve druhé části hry.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Mega Ice je jediné mezinárodně použitelné hokejové hřiště v Hong Kongu. Otevřeno v roce 2007, nachází se v obchodním době MegaBox v Kowloonu. Kapacita neznámá, klasickou tribunu nemá. Zajímavý by mohl být proces vybírání vstupného. U vstupů na eskalátory stojí pořadatel a vybírá jednotné vstupné, dost možná.
     
    Hong Kong po první periodě svého soko vysoko přestřílel, osmáct ran mířilo na branku Gruzie, ujaly se tři. Opačným směrem putovalo devět puků.
     
    První třetina nám nabídla celkem útočný hokej, viděli jsme čtyři branky. Hosté se dostali do vedení o dvě branky, domácí snížili na nejtěsnější možný rozdíl. Následně se prosadil ještě Hong Kong, a tak stav zápasu je 1:3 po první třetně.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:48
    Vyloučen hostující Alvin Cheuk Him Sham na dvě minuty za sekání.
     
    Střelecky je utkání vyrovnané, oba týmy vystřelili na branku soupeře celkem osm ran.
     
    Hong Kong si vede o něco hůře, zaznamenal osm střelecký pokusů, proměnil tři. Úspěšnost lehce pod 38 %.
     
    Gruzie vyslala na branku soupeře pouze dvě střely, jedna skončila za zády brankáře, úspěšnost střelby je tedy 50 procent.
     
    Pan Justin Cheng Chung vstřelil čtvrou branku na turnaji, zaznamenal jednu asistenci, celkem má tedy tento hráč pět kanadských bodů.
     
    10:27
    Hong Kong právě vstřelil branku!
    PAN JUSTIN CHENG CHUNG posílá znovu Hong Kong do vedení o dvě branky. Bez asistence.
     
    Vitali Dubbadze hraje čtvrtý zápas na šumpionátu, připisuje si další gól, celkem má na svém kontě čtyři branky a jednu asistenci.
     
    09:37
    Gruzie právě vstřelila branku!
    I Gruzie využívá přesilovku. VITALI DUMBADZE překonal brakáře King Chol King Ha. Asistence: GiorgiJeiranashvili, Alexander Tsukanov.
     
    08:50
    Vyloučen domácí Yin Hay Yannick Wong na dvě minuty za podražení.
     
    Alvin Cheuk Him Sham hraje třetí zápas, připisuje si šestý gól na turnaji. Zdá se, že to je talentovaný chlapec.
     
    05:20
    Hong Kong právě vstřelil branku!
    Velmi rychle využitá přesilovka znamená vedení o dvě branky. ALVIN CHEUK HIM SHAM překonal Ilienka. Asistence: Bun Yo Bernard Fung, Ho Kwong Terry Choi.
     
    04:59
    Vyloučen domácí Revaz Tsomaia na dvě minuty za sekání, přesilovka pro hostující tým.
     
    04:43
    Hosté v plném počtu.
     
    02:43
    Ho Kwong Terry Choi vyloučen na dvě minuty za podražení.
     
    Chi Luk Lau nyní hraje třetí utkání na tomto turnaji, na svém kontě má tři kanadské body za dvě branky a jednu asistenci.
     
    02:36
    Hong Kong právě vstřelil branku!
    Hostující celek jde rychle do vedení. Postaral se o to CHI LUK LAU. Gruzii nečeká nic snadného, znovu dosátá rychlou branku. Asistence: Hei Yo To.
     
    Hned úvod zápasu nabídl několik střeleckých pokusů. Gruzie vyslala na branku dvě střely, Hong Kong dr prezentoval stejným počtem ran na branku.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Utkání v İzmir BB Buz Sporları Salonu brzy začne.
     
    Aktuální turnaj
    Hong Kong odehrál na turnaji dva zápasy, nejprve se utkal se Spojenými Arabskými Emiráty. Utkání mělo jasný průběh, Hong Kong vyhrál 8:3. Druhý souboj byl s Bosnou a Hercegovinou. Znovu vstřelil osm branek, gólmani tentokrát neinkasovali, a tak se zrodila výhru 8:0. Celkové skóre po dvou zápasech 16:3.

    Gruzie odehrála na šampionátu tři zápasy. Na úvod ji bylo přisouzeno Lucembursko, které disponuje kvalitním útokem, což se v utkání potvrdilo. Gruzie prohrála 4:15. Druhým soupeřem byla KLDR, jejíž vůdce, Velký Kim, nerad prohrává, a Gruzie znovu padla, tentokrát poměrem 4:12. Celkové skóre 8:27. Třetí utkání se v době přípravy preview hraje, aktuální Turecko vede nad Gruzií po první třetině 3:0. Celkově Turecko vyhrálo 13:1.
     
    Gruzie
    Gruzínský hokej v rámci SSSR sice chvílemi existoval, ale to je asi tak vše, co se o něm dá říct. Novodobá historie se začíná psát rokem 2008, kdy byla v Gruzii vytvořena ligová soutěž. Národní tým vznikl ihned a ještě téhož roku odehrál první neoficiální přátelské zápasy. Následujícího roku byla Gruzie přijata do IIHF a roku 2010 odehrála první oficiální přátelské zápasy. Do MS vstoupil národní tým poprvé v sezóně 2012/13, kdy se zúčastnil kvalifikace o III. divizi a všechny tři zápasy vysoko prohrál.

    Členem IIHF je od 8. května 2009, jedná se tedy o poměrně nový přírůstek do federace. Gruzie je na 47. místě mezi reprezentacemi. V zemi se nachází čtyři stadiony, z toho tři jsou kryté, dva mají menší než minimální rozměry uznané IIHF.
     
    Hong Kong

    Hokejová asociace byla v Hong Kongu založena v roce 1980 a o 3 roky později byla tehdy ještě britská kolonie přijata za člena IIHF. Na mezinárodní scéně se národní tým poprvé a na dlouhou dobu naposledy představil v roce 1987, kdy se v australském Perthu zúčastnil MS skupiny D. Poté se hokej odmlčel, na mezinárodní scénu se pak vrátil v roce 2000.

    Členem IIHF je od 30. 4. 1983. Celkový počet hokejistů registrovaných je 1631, z toho 514 mužů. Když už jsme u těch čísel, tak snad ještě jedna informace. Na území Hong Kongu se nachází pět zimních stadionů. Ovšem pouze jen jeden má mezinárodní rozměry, o něm si více povíme až během zápasu.
     
    Dovolte mi, abych co nejpříjemnější sportovní zážitek popřál všem fanynkám a fanouškům hokeje. V tomto zápase mistrovství světa třetí divizi proti sobě nastoupí hokejisté Gruzie a Hong Kongu. Když se řeknou tyto dva hokejové mančafty, Středoevropanovi se v mysli objeví jedno jediné slovní spojení. "Hokejová exotika".

    Jan Prošek

    Góly a asistencie: 10. Vitali Dumbadze (Jeiranashvili, Tsukanov), 39. Smetanin (Dumbadze), 44. Giorgi Jangobegishvili (Dumbadze) – 3. Chi Luk Lau (Hei Yo To), 6. Alvin Cheuk Him Sham (Bun Yo Bernard Fung, Ho Kwong Terry Choi), 11. Pan Justin Cheng Chung, 27. Ho Kwong Terry Choi, 27. Ho Kwong Terry Choi (Sham), 31. Alavin Cheuk Him Sham (Jordan Sun Yin Ho), 36. Ho Kwong terry Choi (Yin Hay Yannick Wong, Alvin Cheuk Him Sham), 43. Ho Kwong Terry Choi (Chi Kin Lam, Pak Lam Wong), 47. Pan Justin Cheng Chung (Fung), 51. Chung, 57. Yeung (Chan)


    Gruzínsko: Ilienko (Ambrolava) – Tsomaia, Chalatashvili, Davitashvili, Oganeziani, Jeiranashvili, Minashani, Gobejishvili, Jangobegishvili – Dumbadze, Smatanin, Geperidze, Jairanashvili, Gongadze, Oganeziani, Tsukanov
    Hongkong: King Chi King Ho (Emerson Kwokway Kreung) – Hay Yannick Yin Wong, Ka Ho Wong, Tony Leung, Chi Kin Lam, Chung Julian Hon Ma, Chun Ying Yeung – Cheuk Him Alvin Sham, Kwong Terry Ho ChoiI, Sui Him Kan, Lam Theophilus Pak Wong, Pan Justin Chung Cheng, Linus Kim Lo, Hei YU To, Terence Chim, Chi Lok Lau, Yu Bernard Bun Fung

    Rozhodca: Sobolev – Kaya, Trandafir