Norsko - Česká republika 12:5 (kon.) | Česká republika - USA 2:6 (kon.)
koniec udalosti
Norsko - Česká republika

12:5

cz Štvrtok 02.04.2015, 00:30Curling - MS mužů
Predzápasové kurzy
     
    Naopak do posledního endu se bojuje na dráze B a D. Finsko se před posledním endem dostává do vedení 7:6. To USA je na tom ještě lépe, když vede 8:6.
     
    9. end
    A jak se také dalo předpokládat, náš výběr již nebude pokračovat a je tedy dobojováno. Norsko zvítězilo 12:5!
     
    9. end
    Jiří Snítil měl jedinou možnost, a to poslal svůj kámen rovně a doufat, že se mu podaří ty norské vyrazit. To se ovšem nepovedlo, kámen už od začátku mírně zatáčel do leva a umožnil krádež tentokrát tří bodů!
     
    9. end
    Poslední norský kámen je ve středu a znamená to, že Norové budou nejspíše bodovat.
     
    9. end
    Ani předposlední kámen z ruky Jiřího Snítila nemá tu potřebou délku a vypadá to vypadá, že Norové jsou blízko další krádeži, která nejspíše ukončí tento zápas.
     
    Máme za sebou první konečný výsledek. Skotsko totiž už nebude dohrávat svůj zápas s Kanadou, ve kterém po 8. endech prohrávalo 7:1. To naopak mezi Finskem a Čínou, stejně tak mezi Japonskem a USA se ještě bude bojovat. Oba zápase jsou nyní shodně vyrovnané 6:6.
     
    8. end
    Tak tohle je obrovská chyba! Čeští hráči signalizovali, že kámen z nějakého určitého důvodu vůbec po ledové ploše nejel, to však nemění nic na tom, že Norsko se z ničeho nic dostává ke dvěma bodům, které ukradlo při výhodě našich hráčů. Vyrovnaný zápas je rázem prakticky ztracen.
     
    8. end
    Rychlý kámen od Ulsrudu posílá ten náš mimo. Snítil teď bude útočit na bod pro náš výběr.
     
    Výsledky po sedmi endech na ostatních drahách. V souboji Kanady se Skotskem poprvé v endu nepadl ani bod a tak je výsledek stále 5:1 pro domácí výběr. Divoký zápas mezi Finskem a Čínou naopak nabídl další dvojku a ve vedení je tentokrát zas tým ze Skandinávie, který vede 6:5. Vedení pak naopak zase navýšili hráči USA, kteří vedou 6:4 nad Japonskem.
     
    7. end
    Thomas také na triple útočil, ale naštěstí byl jeho kámen o trochu rychlejší, než by bylo bývalo zdrávo a tak je z toho v uvozovkách pouze dvojka pro Norsko.
     
    7. end
    Tak tohle ještě bude zajímavé. Jiří Snítil to zamýšlel dobře, jenže kámen nakonec nekončí zrovna v ideální pozice a Norsko ještě může útočit na další triple.
     
    7. end
    Jenže zkušenosti přišly na řadu i na straně Norska. Thomas Ulsrud poslal velmi rychlý kámen, kterým si mu podařil double a Norsko je teď velmi blízko dvěma bodům!
     
    Po šesti endech je Kanada stále ve vedení, které navíc opět o bod navýšila. V divokém zápase tentokrát dvojku zahrála Čína a opět se dostala do vedení nad Finskem v poměru 5:4 a Japonsko na poslední dráze snížilo v souboji s USA.
     
    6. end
    Tak se nakonec ani nebude přeměřovat! Norové sami uznávají, že jejich kámen je dál a Češi tak vyrovnávají!
     
    6. end
    Thomas Ulsrud je tentokrát se svým kamenem nespokojen. Dokonce to vypadá, že by se Češko z ničeho nic mohlo dostat ke dvojce, jenže by se muselo určitě opět přeměřovat.
     
    Po polovině endů jsou výsledky následující. Kanada si vrátila své tříbodové vedení nad Skotskem. Finsko opět otáčí vývoj duelu s Čínou a vede 4:3 a USA se dostává do vedení nad Japonskem v poměru 5:3.
     
    5. end
    Další freeze končí přesně tak, jak si Norové přáli! Je z toho bohužel triple pro naše soupeře!
     
    5. end
    Tak pozor! Češi zkoušeli to samé, co při posledním pokusu, ale tentokrát to končí velkou chybou, když se náš kámen zastavil o soupeřům guard a Norové mají dokonce šanci na tři body!
     
    5. end
    Freeze Norů končí přesně ve středu, Češi mají poslední kámen, avšak vypadá to, že soupeř zahraje dvojku.
     
    Výsledky po čtvrtém endu. Skotsko snižuje na 1:3, stejně tak i Japonsko, které momentálně prohrává 3:4. Naopak tu máme první remízový stav, když Finsko vyrovnalo v souboji s Čínou na 3:3.
     
    4. end
    A bohužel to alespoň částečně dopadlo lépe pro naše soupeře. Milimetry teď dělili Snítila od další dvojky. Češi se i tak dostávají do vedení.
     
    4. end
    Předposlední kámen z rukou Snítila je momentálně nejblíže středu. Další dobrá šance alespoň na bod!
     
    I po třetím endu se na všech drahách mění skóre. USA otočilo zápas s Japonskem a vede 4:2. Kanada si připisuje další bod a vede 3:0 a Čína se opět dostává po dvojce do vedení nad Finskem.
     
    3. end
    Chvilku to vypadalo, že si Norové s touto lehkou příležitostí na vyrovnaní neporadí, ale pomalý kámen přece jen znamená srovnání stavu.
     
    3. end
    Norsko však bude s největší pravděpodobností bodovat! Poslední český kámen a před ním složitý úkol, vyrazit dva norské. Jak si s touto obtížnou situací poradí veterán Snítil?
     
    Výsledky po druhém endu jsou následující. Kanada navýšila své vedení na 2:0. Finsko otočilo duel s Čínou a vede 2:1 a USA vyrovnalo v souboji s Japonskem na 2:2.
     
    2. end
    A Jiří to zahrál mistrovsky! Vyráží soupeřům kámen a posílá tak naše barvy do dvoubodového vedení.
     
    2. end
    A pozor! Chyba od Norů! Ti opět chtěli obětovat svůj guard, který měl vyrazit jeden z našich kamenů ve středu, to se ovšem nestalo. Jak s touto situací naloží Lukáš Klíma?
     
    Výsledky po úvodním endu na ostatních drahách jsou následující. Kanada vede nad Skotskem 1:0, USA prohrává s Japonskem 2:0 a Čína vede nad Finskem 1:0.
     
    1. end
    A to se také stává. První end je tedy bez bodu!
     
    1. end
    V úvodním endu začnou s výhodou posledního kamene Češi. Stejnou výhodu mají na úvod také reprezentace Skotska, Finska a USA. Další curlingové bitvy jsou tu!

    Dominik Špringer

    Štatistiky
    Sestavy obou týmů:

    Norsko:

    Skip: Thomas Ulsrud
    Third: Torger Nergård
    Second: Christoffer Svae
    Lead: Havard Vad Petersson

    Česká republika:
    Skip: Jiří Snítil
    Third: Lukáš Klíma
    Second: Martin Snítil
    Lead: Jindřich Kitzberger
    Náhradník: Samuel Mokriš.