TK k ostravské části MS v ledním hokeji (kon.) | TK skokana Romana Koudelky po sezoně (kon.)
koniec udalosti
Tisková konference k ostravské části MS v ledním hokeji

cz Utorok 31.03.2015, 11:00 • Magistrát města Ostravy • Tlačové konferencie
     
    Tisková konference je u konce. Děkuji za pozornost. (11:47:24)
     
    Aleš Pavlík: "Prosíme fanoušky, aby přišli včas do fanzóny, protože jen tak předejdeme dalším problémům. Budeme to stále opakovat, protože pokud se nám nahrne 7000 diváků ke vstupu těsně před utkáním, tak většina nestihne začátek zápasu."
     
    Miroslav Novák: "Kraj dospěl k dohodě s ČSHL a i s městem investoval 60 milionů korun. Marketingové aktivity budou stát do 10 milionů korun."
     
    Tomáš Macura: "Město budeme propagovat v různých jazycích, ať už ve Finštině, či Estonštině."
     
    Martina Kučerová: "Držitelem licence pro televizní vysílání je ČT. Ostatní fanzóny, které budou postaveny a nebudou oficiální, tak budou porušovat práva."
     
    Aleš Pavlík: "Jediná oficiální fanzóna bude u ČEZ arény. Je pravděpodobné, že agentura BPA bude mít druhou fanzónu. Nebudou se přebíjet, ale budou nabízet nejlepší zážitek z šampionátu."
     
    Tomáš Kužel: "Organizace bezpečnosti v hale bude na agentuře, ale pokud by nastal problém, tak bude přítomna Policie ČR. V ulicích bude několik stovek policistů."
     
    Kapacita ČEZ arény není dosud spočítana. Přibližné číslo známe, ale je možnost, že se budou uvolňovat vstupenky. Prodejní kapacita je zatím 6126 míst, ale toto číslo se může výrazně měnit.
     
    V tomto momentu je celkový počet prodaných vstupenek 450440 a v Ostravě to je 63% kapacity. Ostava je o 1% před Prahou.
     
    Roman Gřegoř: "Výraznou složkou je Český červený kříž, který pod našim velením bude tvořit hlídky. Jeden tým bude pro hráče, další pro diváky. Fakultní nemocnice Ostrava bude podle striktních požadavků zajišťovat zázemí."
     
    Vladimír Vlček: "Setkali jsme se s pořadateli loňského šampionátu v Bělorusku, s nimiž jsme si vyměnili informace, které se týkají bezpečnosti. Máme výhodu, že jsme tuto akci již pořádali."
     
    Tomáš Kužel: "Příprava probíhá od léta loňského roku. Ke konkrétním věcem, které mohou zajímat občany, budou dopravní omezení, ale pouze v bezprostřední blízkosti ČEZ arény. Informovat budeme v tisku před startem šampionátu."
     
    Josef Babka: "Štáb, který se pravidelně schází a bude se scházet, udělá vše pro to, aby byli fanoušci spokojení a měli příjemný sportovní zážitek a především se cítili bezpečně."
     
    Lumír Palyza: "Pro nás je tato akce ctí a potěšením, že ji můžeme pořádat. Ostrava se začala už před časem připravovat na tuto akci, že proběhla rekonstrukce ČEZ arény. Do kostky a osvětlení jsme investovali přes 30 milionů korun. Přistavěli jsme i výtahy, které stály 16 milionů korun. Snažíme se kvalitně propagovat šampionát."
     
    Miroslav Novák: "Moravskoslezský kraj se snaží o maximální propagaci šampionátu. Využili jsme partnerství s rádii a dalšími partnery. Žáci soutěží o vstupenky a taky se snažíme připravit ty nejlepší podmínky. S platnou vstupenou mohou fanoušci využít i krajské muzea za zvýhodněné ceny."
     
    Tomáš Macura: "Šampionát považujeme za vrchol letošní sezóny. Musím jen potvrdit slova pana Pavlíka, protože za přípravou stojí spousta peněz a práce mnoha lidí. Každopádně je Ostrava je připravená a nemám pochyb, zda dokážeme potvrdit, že je Ostrava městem sportu. Očekáváme řády tisíců fanoušků, kterým chceme ukázat, že je Ostrava dobrým městem."
     
    Aleš Pavlík: "Do startu šampionátu zbývá 31 dní. Do Ostravy se po jedenácti letech vrací tato velká akce. Poděkovat musíme městu Ostrava a složkám Integrovaného záchranného systému za to, jak se chopili příprav, protože ty jsou velmi náročné."
     
    Tisková konference na Ostravské radnici právě začíná.
     
    Vítejte u sledování on-line přenosu z tiskové konference k ostravské části MS v ledním hokeji, které odstartuje již za měsíc! Událost se koná na Ostravské radnici a začíná v 11:00.
     
    Účastníci tiskové konference:
    Aleš Pavlík, šéf organizačního výboru MSLH IIHF 2O15 Ostrava
    Miroslav Novák, hejtman Moravskoslezského kraje
    Tomáš Macura, primátor města Ostravy
    Josef Babka, I. náměstek hejtmana kraje
    Lumír Palyza, I. náměstek primátora města Ostravy
    Zdeněk Nytra, ředitel Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje
    Roman Gřegoř, ředitel Zdravotnická záchranná služba Moravskoslezského kraje
    Tomáš Kužel, ředitel Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje

    David Šimon