Montreal – Tampa Bay 3:5 (kon.) | St. Louis – Vancouver 1:4 (kon.) | Chicago – LA Kings 4:1 (kon.)
Dallas – Calgary 3:5 (kon.) | Colorado – Edmonton 1:4 (kon.) | Arizona – Buffalo 1:4 (kon.)
koniec
Colorado Avalanche
1:4 (1:1, 0:1, 0:2)
Edmonton Oilers
cz Utorok 31.03.2015, 03:00 • Pepsi Center, Denver • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    TAYLOR HALL - 1:4
     
    58:25
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Jenže Avalanche i nadále nechali svou brankou prázdnou a ještě zkusili vykřesat naději. Avšak situace dopadla velice podobně jako před malou chvilkou. Čtvtý gól Edmontonu poslal do klece Lavin TAYLOR HALL, jehož zásah velice připomínal ten předchozí Nikitinův. I když z dálky, tak s naprosto chladnou hlavou trefil odkryté tři tyče. Je nejspíše už úplně rozhodnuto. Asistence: Andrew Miller, Martin Marinčin.
    NIKITA NIKITIN - 1:3
     
    57:53
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Risk se nakonec Coloradu velice brzy nevyplatil, Oilers se výrazně přiblížili vítězství, když posílají třetí kotouč do sítě domácích, teď ovšem do odkrytého zařízení mančaftu Patricka Roye. Kotouč po buly ve střední třetině Olejáři převzali na své hole a NIKITA NIKITIN jej nasměroval přímo mezi tři tyče, navíc docela bez problému. Asistence: Andrew Miller.
    JUSTIN SCHULTZ - 1:2
     
    35:28
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Blesk z čistého nebe a Edmonton Oilers mají najednou své vedení zpátky. Colorado předtím několik vteřin dělalo pořádné problémy kolem klece Richarda Bachmana, jenže stačila jedna malá chybička a jsou to Olejáři, kdo může dnes podruhé slavit. Výbornou jízdu přes půl kluziště předvedl JUSTIN SCHULTZ, jenž nabral pořádnou rychlost a v samostatném úniku proti Semjonu Varlamovovi nezaváhal. Oklamal ruského strážce svatyně kličkou po ledě do bekhendu, ten už pak ani nejspíš netušil, kde se puk nachází. Výhodná pozice pro hosty chviličku před koncem druhé dvacetiminutovky. Asistence: Teddy Purccel.
    RYAN O'REILLY - 1:1
     
    13:18
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Doposud žádné velké šance, ale hned první nebezpečnější příležitost Avalanche byla proměněna ve střelecký zásah. Colorado se dokázalo přesunout do útočné třetiny a rychle zakončit, střelu na bránu nejdříve docela pohotově vyslal Alex Tanguay, aby si pohotově k brankovišti sjel autor branky RYAN O'REILLY a překonal Richarda Bachmana. Dobrá pohotovost a práce na brankovišti O'Reillyho dodá mužstvu z Denveru určitě spoustu sil do dalších hracích minut. Asistence: Alex Tanguay, Nate Guenin.
    BRANDON DAVIDSON - 0:1
     
    04:49
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Zdá se, že Edmonton přijel dnes do Denveru s jasným cílem zasypat branku soupeře co nejvíce střelami. A zatím se to rozhodně vyplácí, protože za sebou ještě nemáme ani úvodních pět minut utkání a Oilers unikají do nějtěsnějšího vedení o jeden zásah. BRANDON DAVIDSON si výborně najel na levou stranu a obdržel precizní přihrávku na hokejku před brankoviště, takže už neměl takový problém trefit to správné místečko. Domácí Avalanche budou muset hned od začátku dotahovat. Jde o první gól Davidsona v NHL vůbec! Asistence: Anton Lander, Andrew Miller.

    Martin Schwarz

    Góly a asistencie: 14. O'Reilly (Tanguay, Guenin) – 5. Davidson (Lander, Miller), 36. Schultz, 58. Nikitin (Miller), 59. Hall (Miller, Marinčin)


    Colorado Avalanche: Varlamov – Barrie, Guenin, Redmond, Hejda, Holden, Stuart – Iginla, Duchene, Mitchell – Tanguay, O'Reilly, Landeskog – Everberg, Cliche, McLeod – Hishon, Hamilton, Caron
    Edmonton Oilers: Bachman – Schultz, Klefbom, Nikitin, Marinčin, Aulie, Davidson – Eberle, Nugent-Hopkins, Pouliot – Jakupov, Roy, Purcell – Miller, Lander, Hall – Fraser, Klinkhammer, Gazdic

    Rozhodca: Kimmerly, Romasko – Grandt, Cameron

    Diváci: 15 493