Česká republika – Kanada 2:11 (kon.) | Česká republika – Skotsko 8:6 (kon.)
koniec udalosti
Česká republika – Kanada

2:11

cz Pondelok 30.03.2015, 14:30Curling - MS mužů
Predzápasové kurzy
     
    Česko by určitě rádo potvrdilo dobrý výsledek uhraný proti Japonsku. Po výhře nad Finskem dokázalo skolit v dalším důležitém souboji nepříjemného protivníka, který do té doby ještě nepadl, 8:6, a to díky skvělému 8. endu. Tentokráte ale narazí na jednoho z favoritů, tedy výběr pořadatelské Kanady.
    včerejší rozhodující hra v duelu s Japonskem
     
    Tým kolem skipera Pata Simmonse ještě nezaváhal, porazil jak USA po lítém boji 11:10, tak ve včerejším utkání Čínu 7:4. Uvidíme, jak si nyní povede proti jedné z nejnevyzpytatelnějších reprezentací. Připomeňme, že před dvěma lety na mistrovství světa ve Victorii Češi curlingovou velmoc přemohli, a to v poměru 6:4! Čeští fanoušci by si nyní přáli určitě obdobný výsledek.
     
    Sestavy:

    Česko

    Skip: Jiří Snítil
    Third: Lukáš Klíma
    Second: Martin Snítil
    Lead: Jindřich Kitzberger
    Náhradník: Samiel Mokriš

    Kanada

    Skip: Pat Simmons
    Third: John Morris
    Second: Carter Rycroft
    Lead: Nolan Thiessen
    Náhradník: Tom Sallows
     
    Všechny týmy již nastupují na stadion. Co nevidět by mělo 6. kolo na mistrovství světa v Halifaxu začít.
     
    Program 6. kola:

    Dráha A: Česká republika – Kanada
    Dráha B: USA – Finsko
    Dráha C: Čína – Japonsko
    Dráha D: Norsko – Skotsko
     
    Utkání začalo.
     
    1. end
    Kanaďané poslali úvodní kámen jako guard. Výhodu posledního kamene mají nyní Češi. Uvidíme, pro jakou taktiku se v tomhle endu nakonec rozhodnou.
     
    1. end
    Čechům se nyní podařil dobrý double take-out, čímž eliminovali soupeřovy guardy. Kanada jinak hraje na jistotu, Snítilův výběr nechce pustit do nějakého trháku, a proto kameny ihned vyráží pryč.
     
    1. end
    Vypadá to, že Češi budou muset uhrát jedničku, čímž darují výhodu posledního kamene v následujícím endu Kanadě. Možná že si Jiří Snítil představoval vše trošku jinak.
     
    1. end
    Předposlední kámen vyšel České republice skvěle. Je totiž natlačený na soupeřův, takže je těžko vyrazitelný. S trochou štěstí by to mohla být i dvojka pro naší reprezentaci.
     
    1. end
    Kanada nakonec eliminovala snahy o dvojku. Češi budou muset hrát kámen do středu a uhrát alespoň jeden bod. V tuhle chvíli jim prostě nic jiného nezbývá.
     
    1. end
    Češi přenechali výhodu posledního kamene soupeři, protože museli zahrát jedničku. Snadným bodem Jiří Snítil nepohrdl. Je ale pravda, že se vše dalo uhrát i trošku lépe, možná i na dva body.
    Češi na úvod zahráli jedničku
     
    Průběžné výsledky po 1. endu:

    Dráha A: Česká republika – Kanada 1:0
    Dráha B: USA – Finsko 0:0
    Dráha C: Čína – Japonsko 1:0
    Dráha D: Norsko – Skotsko 0:1
     
    2. end
    Češi mají nyní postavené dva guardy u centre line. Kanada zatím disponuje jedním kamenem ve středu. Snítilův výběr se snaží především eliminovat snahy soupeře o nějaký trhák.
     
    2. end
    Kanada disponovala dvěma kameny na kruzích, ten jeden se Čechům nyní podařilo vyrazit. I když nakonec ten jejich vyroloval trošku z ideální pozice na modrý kruh.
     
    2. end
    Kanaďané pokračují v tlaku na Českou republiku. Pro ní se situace nevyvíjí dobře, neboť čelí možné dvojce soupeře. Přitom prakticky není žádná možnost na double take-out. Kanada staví své kameny na kruhy opravdu dobře.
     
    2. end
    Jiří Snítil právě zahrál předposlední kámen. A nezahrál ho úplně špatně. Trošku eliminoval snahy Kanaďanů o dvojku. Určitě ho však chtěl do kruhů poslat přece o něco lépe.
    předposlední kámen Česka v 2. endu
     
    2. end
    Kanada nyní disponuje hned třemi kameny ve středu. Pat Simmons zahrál předposlední kámen velmi, velmi dobře. Vyrazil český a zároveň metači usměrnili ten svůj blíže středu. Situace nevypadá pro Česko dobře.
    Kanada je před svým posledním kamenem blízko dvojce, možná i trojce
     
    2. end
    Čtyři body nakonec zahrála Kanada! Češi neměli vůbec dobrou pozici, Simmons nakonec zahrál vše, jak potřeboval, a dostal svůj tým do velkého trháku. Tohle je dost mizerná zpráva pro Snítilův výběr, prohrává s favoritem už 1:4.
    kanadská čtyřka
     
    2. end
    Velmi zajímavým endem se prezentovali na dráze D Norové. Ti totiž dokázali uhrát šestku a vedou již o pět bodů! Skotsko také nevstoupilo do utkání vůbec dobře, stejně jako Česká republika v souboji s Kanadou.
     
    Průběžné výsledky po 2. endu:

    Dráha A: Česká republika – Kanada 1:4
    Dráha B: USA – Finsko 0:1
    Dráha C: Čína – Japonsko 1:3
    Dráha D: Norsko – Skotsko 6:1
     
    3. end
    Kanada má dva kameny na modrých kruzích, jeden na pravé a druhý na levé straně. Vyrazit se určitě nedají. Úplně špatně to rozehrané nemá, bohužel pro Česko. Vypadá to opět maximálně na jedničku.
     
    3. end
    Češi postavili předposlední kámen přímo do středu za guard, ale ne ideálně. Kámen je ale určitě vyrazitelný. Pat Simmons by takovou úlohu měl zvládnout.
     
    3. end
    Simmons zahrál svůj poslední kámen, jak potřeboval, a vyrazil český ze středu. Pokud by Jiří Snítil pokazil, mohla by to být dokonce čtyřka pro Kanadu. Spíše to ale vypadá na jedničku pro Česko.
    hned čtyři kanadské kameny na kruzích před posledním kamenem České republiky
     
    3. end
    Jiří Snítil není vůbec ve své pohodě. Poslední kámen zahrál opravdu mizerně. Sice vyrazil kanadský ze středu, jenže ten jeho tam nezůstal a vyroloval ven z kruhů. Kanada při výhodě Česka uhrála trojku. Ve 3. endu vede už 7:1.
    Snítilův špatný poslední kámen ve 3. endu znamenal další tři body pro Kanadu
     
    Průběžné výsledky po 3. endu:

    Dráha A: Česká republika – Kanada 1:7
    Dráha B: USA – Finsko 0:1
    Dráha C: Čína – Japonsko 3:3
    Dráha D: Norsko – Skotsko 6:2
     
    4. end
    Čechům se vůbec nedaří. Rozhodně nepotvrzují roli černého koně šampionátu. Kanada má zase hned další tři kameny na kruzích.
     
    4. end
    Kanada i nadále drží tři kameny na kruzích. Češi přitom potřebují nutně uhrát více bodů než jen jedničku. Zatím to ale vypadá maximálně právě na ní.
    Kanada drží českou reprezentaci pod tlakem, má stále tři kameny na kruzích ve 4. endu
     
    4. end
    Malá naděje pro Českou republiku. Český kámen je ve středu a těžko vyrazitelný. Uvidíme, jak zahraje Pat Simmons. Zatím je ale neomylný. Buď eliminuje šance Česka na dvojku, nebo z toho bude maximálně jednička pro Snítilův výběr.
     
    4. end
    Poslední kámen Kanady dopadl, jak měl. A Česko uhraje opravdu maximálně jen jedničku.
    poslední kanadský kámen 4. endu
     
    4. end
    Snítilův poslední kámen byl neuvěřitelně pomalý a do kruhů vůbec nedojel. Jsou to další body pro kanadský výběr. Minimálně to pro ně bude dvojka, vše se musí ještě přeměřit. Česká republika je v rozkladu.
    další naprosto pokažený poslední kámen České republiky znamená trojku pro Kanadu
     
    4. end
    Kanadě nakonec na kruzích zůstaly opravdu tři kameny. Nad Českem vede 10:1. Takový debakl po čtyřech endech se tedy určitě nečekal.
     
    Průběžné výsledky po 4. endu:

    Dráha A: Česká republika – Kanada 1:10
    Dráha B: USA – Finsko 1:1
    Dráha C: Čína – Japonsko 3:6
    Dráha D: Norsko – Skotsko 7:2
     
    5. end
    Češi by opravdu museli pořádně zabrat, aby utkání ještě zvrátili. Spíše je to nepravděpodobné. Je potřeba na tenhle duel co nejrychleji zapomenout a připravit se na další dnešní duel proti Skotsku, který bude nesmírně důležitý.
     
    5. end
    Zhruba v polovině endu mají oba týmy po jednom kameni ve středu. Kanada hraje, co potřebuje. Vlastně už má vítězství v kapse, jen potřebuje nic nepokazit.
     
    5. end
    Češi mají před posledním kamenem Kanady dva své na kruzích. Jiří Snítil konečně zahrál, jak potřeboval. Uvidíme, jestli se domácí reprezentace pokusí o double take-out.
    náběh na dvojku ze strany Česka
     
    5. end
    Česko nakonec uhrálo jen jedničku, i když mělo šanci na to uhrát dvojku. Jenže Jiří Snítil nezahrál poslední kámen, jak by potřeboval, ostatně jako v endech minulých. Kanada má utkání pod kontrolou.
    Češi uhráli svůj druhý bod v zápase, mohla z toho být ale dvojka
     
    Průběžné výsledky po 5. endu:

    Dráha A: Česká republika – Kanada 2:10
    Dráha B: USA – Finsko 1:3
    Dráha C: Čína – Japonsko 4:6
    Dráha D: Norsko – Skotsko 7:4
     
    6. end
    Po krátké přestávce pokračuje duel šestým endem. Češi mají už jen minimální naděje na to uspět.
     
    6. end
    Češi se snaží bránit kanadskému útoku. Soupeř má jeden kámen ve středu, Snítilův výběr také jeden, ale je dál než ten kanadský. Situace nevypadá tak hrozivě. Zatím to vypadá maximálně na jedničku pro domácí reprezentaci.
     
    6. end
    Konečně Jiří Snítil zabral! Svůj kámen usměrnil přesně, jak chtěl, tedy natěsno ke žlutému do středu. Teď má Kanada problém. Bude muset čelit obtížnější zkoušce.
    jeden z mála povedených kamenů Jiřího Snítila
     
    6. end
    Kanada nakonec v šestém endu uhrála bez větších problémů jedničku. A protože náskok domácí reprezentace je opravdu velký, končí utkání předčasně již nyní.
    Kanaďané na závěr uhráli snadnou jedničku
     
    Průběžné výsledky po 6. endu:

    Dráha A: Česká republika – Kanada 2:11 (konec)
    Dráha B: USA – Finsko 1:4
    Dráha C: Čína – Japonsko 4:7
    Dráha D: Norsko – Skotsko 9:4
     
    Utkání skončilo.
     
    Češi svůj duel s Kanadou opravdu dost pokazili. Při své výhodě posledního kamene inkasovali během 2., 3., a 4. endu čtyřku a pak dvakrát trojku, a zápas tak pro ně logicky hodně předčasně skončil. Kanada nakonec vyhrála jednoznačně 11:2. Dnes se Česko ještě střetne s výběrem Skotska, můžeme jen doufat, že tým kolem Jiřího Snítila uhraje o dost lepší výsledek, aby mohl bojovat o co nejlepší umístění na mistrovství světa v Halifaxu. Zápas, který začne v 19:30, můžete sledovat rovněž prostřednictvím on-line přenosu na onlajny.com.
     
    O výsledcích ostatních duelů 6. kola Vás budeme rovněž informovat vždy po každém endu. Zůstaňte proto s námi.
     
    Průběžné výsledky po 7. endu:

    Dráha A: Česká republika – Kanada 2:11 (v 6. endu)
    Dráha B: USA – Finsko 2:4
    Dráha C: Čína – Japonsko 4:7
    Dráha D: Norsko – Skotsko 9:6
     
    Průběžné výsledky po 8. endu:

    Dráha A: Česká republika – Kanada 2:11 (v 6. endu)
    Dráha B: USA – Finsko 2:6
    Dráha C: Čína – Japonsko 5:7
    Dráha D: Norsko – Skotsko 11:6 (konec)
     
    Průběžné výsledky po 9. endu:

    Dráha A: Česká republika – Kanada 2:11 (v 6. endu)
    Dráha B: USA – Finsko 4:6
    Dráha C: Čína – Japonsko 5:9 (konec)
    Dráha D: Norsko – Skotsko 11:6 (v 8. endu)
     
    Konečné výsledky 6. kola:

    Dráha A: Česká republika – Kanada 2:11 (v 6. endu)
    Dráha B: USA – Finsko 4:7
    Dráha C: Čína – Japonsko 5:9 (v 9. endu)
    Dráha D: Norsko – Skotsko 11:6 (v 8. endu)
     
    Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy na shledanou. (17:15:12)

    Patrik Sandev

    Štatistiky
    Konečné výsledky:

    Dráha A: Česká republika – Kanada 2:11 (v 6. endu)
    Dráha B: USA – Finsko 4:7
    Dráha C: Čína – Japonsko 5:9 (v 9. endu)
    Dráha D: Norsko – Skotsko 11:6 (v 8. endu)

    Sestavy:

    Česko

    Skip: Jiří Snítil
    Third: Lukáš Klíma
    Second: Martin Snítil
    Lead: Jindřich Kitzberger
    Náhradník: Samiel Mokriš

    Kanada

    Skip: Pat Simmons
    Third: John Morris
    Second: Carter Rycroft
    Lead: Nolan Thiessen
    Náhradník: Tom Sallows