Žrebovanie štvrťfinále Ligy majstrov (kon.) | Žrebovanie štvrťfinále Európskej ligy (kon.)
koniec udalosti
Žrebovanie štvrťfinále Európskej ligy

Piatok 20.03.2015, 13:00 • Nyon, Švajčiarsko • Žrebovanie súťaží
     
    Losovanie oboch najlepších európskych súťaží je na konci, dúfame, že si bohatú jar spríjemníte dnes vyžrebovanými zápasmi a zachováte nášmu webu priazeň aj naďalej. (13:32:05)
     
    Dnepr Dnepropetrovsk bude bojovať proti hráčom klubu Brugge.
     
    Ďaľšou dvojicou je nemecký VFL Wolfsburg a SSC Neapol.
     
    Dynamo Kyjev sa predstaví proti tímu ACF Fiorentina.
     
    Španielsky tím Sevilla FC bude hrať štvrťfinálový zápas Európskej ligy so Zenitom Petrohrad.
     
    Na pódiu je už aj Jerzy Dudek, ambasádor finálového zápasu, ktorý bude dvojice žrebovať.
     
    Videli sme video ukážky, v ktorých sa predstavili všetky zúčastnené tímy osemfinále.
     
    Na pódium prichádza Gianni Infantino (generálny sekretár UEFA), ktorý privítal všetkých zúčastnených, zagratuloval všetkým ôsmim klubom a v krátkosti zhodnotil doterajší priebeh Európskej ligy.
     
    Zenit Petrohrad

    Zverenci Villasa-Boasa sú jediným tímom vo štvrťfinále EL, ktorý do nej spadol z tretieho miesta v základnej skupine LM. V tej nestačil na dvojicu Monako- Leverkusen, ale nechal za sebou Benficu. V 32-finále Európskej ligy vyradil až príliš jednoducho PSV Eindhoven a včera aj nepríjemný FC Turín.
     
    VfL Wolfsburg

    V Nemecku sa rysuje veľmi dobrý tím do rokov budúcich. Už teraz však zažíva veľmi úspešnú sezónu, ako v EL, tak v Bundeslige. V skupine však skončil druhý za Evertonom, ale pred Krasnodarom a OSC Lille. V následnej vyraďovacej fáze nemal väčšie problémy s postupom cez Sporting Lisabon a ani cez Inter Miláno.
     
    Sevilla

    Jediný španielsky zástupca, ktorý v pohári ostal mal veľmi zaujímavú skupinu. Zaostal v nej za Feyenoordom Rotterdam, ale práve ich zápasy boli ozdobou celej skupinovej fázy. Obhajca titulu však následne ukázal, že na trón myslí opäť, keď vyradil silnú Borussiu Monchengladbach a aj nepríjemný, z domácej ligy známy, Villarreal.
     
    SSC Neapol

    "Hamšíkov" Neapol sa predstavil v základnej skupine aj na území Česka a Slovenska. V oboch hlavných mestách neprehral a keďže to sa mu podarilo iba raz proti Youngs Boys Bern, skupinu vyhral. V 32-finále pohodlne vyradil Trabzonspor, vo štvrťfinále zase ukopal postup cez Dinamo Moskva.
     
    ACF Fiorentina

    "Fialky" vyhrali svoju základnú skupinu pred Guigmapom, PAOK-om a Dinamom Minsk. Vo vyraďovacej fáze však dostali silný Tottenham, no o postupe talianskeho mužstva rozhodla najmä domáca výhra 2-0. V osemfinále si to rozdali v derby čisto z Apeninského polostrova. Doma s AS Rímom síce len remizovali 1-1, von však zvíťazili 3-0.
     
    Dynamo Kyjev

    Ukrajinci ovládli skupinu, keď zaknihovali len jednu prehru. Nechali za sebou Rio Ave, Steau a Aalborg. V 32-finále vyradili po predĺžení Guingamp a v osemfinále zdemolovali na domácom ihrisku Everton.
     
    Dnepr Dnepropetrovsk

    Klub z vojnou devastovanej Ukrajiny musel čeliť protivníkovi aj v predkole, Hajduk Split však bez problémov vyradil. V základnej skupine skončil druhý za Interom Miláno, ale nechal za sebou St. Etiénne a azerbajdžanský Qarabag. Po postupe zo skupiny dostal za protivníka silný Olympiacos Pireus, ale postúpil, keďže po domácej výhre 2-0 prehral rovnakým skóre v Grécku, lenže v predĺžení strelil ďalšie dva góly, čo znamenalo remízu 2-2. Ani Ajax nebol z kategórie najslabších, ale opäť z toho bol postup po predĺžení.
     
    Club Brugge

    Belgičania merali do štvrťfinále najdlhšiu cestu zo všetkých ôsmich tímov. Začínali už v treťom predkole, kde vyradili Brondy, v play-off nenechali prejsť ďalej ani Grasshoppers. V základnej skupiny dominovali a v pomerne vyrovnanom zoskupení nechali za sebou Turín, Helsinki a Kodaň. V 32-finále prešli cez Aalborg a vo štvrťfinále, nečakane, cez Besiktas.
     
    Štvrťfinalisti súťaže

    Club Brugge
    Dnepr Dnepropetrovsk
    Dynamo Kyjev
    ACF Fiorentina
    SSC Neapol
    Sevilla
    VfL Wolfsburg
    Zenit Petrohrad
     
    Európska liga vstupuje už do štvrťfinále a zloženie dvojíc nám vylosuje žreb v Nyone, ktorý začína už dnes o 13:00, teda hodinu lose Ligy majstrov.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Udalosť sa začne o 13:00.

    Matej Kubove

    Štatistiky
    Tímy, ktoré postúpili do štvrťfinále Európskej ligy 2014/2015:

    Club Brugge
    Dnepr Dnepropetrovsk
    Dynamo Kyjev
    ACF Fiorentina
    SSC Neapol
    Sevilla
    VFL Wolfsburg
    Zenit Petrohrad


    Štvrťfinálové dvojice Európskej ligy 2014/2015

    Sevilla- Zenit
    Dynamo Kyjev- ACF Fiorentina
    VFL Wolfsburg- SSC Neapol
    Dnepr Dnepropetrovsk- Brugge