Sparta Praha – Jablonec 2:1 (kon.)
koniec
AC Sparta Praha
2:1 (2:0)
FK Jablonec
cz Utorok 17.03.2015, 18:00 • Generali Arena • Pohár FAČR
Predzápasové kurzy
     
    82
    Jakub Řezníček si také za dnešní výkon zasloužil potlesk sparťanských fanoušků, ještě větší aplaus ale na hřišti vítá Davida Lafatu.
     
    79
    Hostující trenér Šilhavý naposledy zamíchal se sestavou, do boje vysílá Šabalu místo Doležala.
     
    79
    Domácí střídají, Konatého nahrazuje Ivan Schranz. Slovenského útočníka čekají premiérové soutěžní minuty ve sparťanském dresu.
     
    77
    Po Costově průniku Kadlec zpětnou přihrávkou propustil mezi nohama na Dočkala, jehož povedený projektil minul horní roh hostující branky jen o pár decimetrů!
     
    70
    Potlesk přítomných fanoušků si za svůj dnešní výkon vysloužil Herolind Shala, kterého na závěrečných dvacet minut zastoupí na pažitu Bořek Dočkal.
     
    69
    Zahraniční střídání hostů, Mingazova nahrazuje Nermin Crnkić.
     
    65
    Costa dostal ve středovém kruhu pořádně naloženo od Greguše a hostující středopolař vidí v ruce sudího Královce žluté napomenutí.
     
    64
    Mareček nejdříve přihrál "do špeku" Matějovskému, ten ale šikovnou kličkou dokázal míč udržet a po následné souhře si Mareček vylepšil renomé přesným centrem na naprosto osamoceného Řezníčka, jenž u vzdálenější tyče těsně minul hostující branku!
     
    61
    Hosté poprvé mění svoji jedenáctku, Lukáše Masopusta nahrazuje Martin Pospíšil.
     
    57
    Jablonec právě vstřelil branku!
    Hosté se vrací zpět do postupové hry! Důležitou branku na hřišti soupeře zaznamenal MARTIN DOLEŽAL, jenž z bezprostřední blízkosti doklepl do sítě střílenou přihrávku Masopusta!
     
    53
    O pár sekund později se v pokutovém území narážečkou se Shalou uvolnil Konaté, jehož prudkou ránu k tyči skvělým zákrokem vytěsnil Hrubý a ten si senzačně poradil i s téměř gólovou dorážkou Shaly, ta už se ale ukázala býti zbytečnou, neboť Albánec byl v ofsajdu.
     
    52
    Kadlec hledal střílenou přihrávkou před brankou Řezníčka, tomu ale k zakončení scházely pouze centimetry!
     
    39
    Sparta právě vstřelila branku!
    Dva nula! Po další povedené sparťanské souhře podél levé postranní čáry Costa posadil míč na hlavu nikým nehlídaného VÁCLAVA KADLECE, jenž orazítkoval tyč, z dorážky už ale snadno dopravil míč za záda ležícího brankáře Hrubého!
     
    33
    Další útočná snaha Jablonce už byla o poznání nebezpečnější! To když se ve skrumáži v pokutovém území prodral ke střeleckému zakončení obránce Novák, brankář Miller ale byl u své tyče včas a dokázal jeho pokus vyrazit a následně také zachytit další Kopicův centr.
     
    30
    Sparťané dnes baví fotbalové fanoušky nápaditými útočnými souhrami, v závěru další z nich Costa přesným centrem posadil míč na hlavu Řezníčka a ten minul horní roh jablonecké svatyně o pár decimetrů!
     
    23
    Jan Kopic si při zpracování míče pomohl rukou, což neuniklo sudímu Královcovi a protože ten byl poté Kopicem počastován vulgárním výrazem, tak okamžitě tahá ze své kapsy žlutou kartu.
     
    22
    Na Váchův načechraný centr si naběhl Řezníček a v pádu hlavičkoval jen těsně vedle jablonecké branky!
     
    10
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparťané svoji výraznou převahu zužitkovali v úvodní trefu! Po další souhře Costy s Konatém druhý jmenovaný přesným pasem našel v pokutovém území JAKUBA ŘEZNÍČKA a ten svoji premiérovou trefou v letenském dresu nekompromisně zavěsil míč pod břevno jablonecké branky!
     
    6
    První tutovka Sparty! Matějovský kolmicí do pokutového území uvolnil Shalu, ten přesnou přihrávkou pod sebe předložil gólovou nabídku Costovi, jenž svůj projektil z penaltového bodu nasměroval nad branku! Brankář Hrubý už byl takřka na zemi bez šance zasáhnout.

    Tomáš Kohlmann

    Góly: 10. Řezníček, 39. Kadlec – 57. Doležal

    Karty:   23. Kopic (JAB), 65. Greguš (JAB)


    AC Sparta Praha: Miller – Mareček, Holek, Brabec, Costa – Vácha – Kadlec, Shala (70. Dočkal) , Matějovský, Konaté (79. Schranz) – Řezníček (82. Lafata)
    Náhradníci: Štěch – Dočkal, Kováč, Lafata, Krejčí, Schranz, Podaný

    FK Jablonec: Hrubý – Romera, Kysela, Beneš, Novák – Rossi, Greguš – Kopic, Mingazov (69. Crnkić), Masopust (61. Pospíšil) – Doležal (79. Šabala)
    Náhradníci: Špit – Hübschman, Pernica, Crnkić, Šabala, Čížek, Pospíšil

    Rozhodca: Královec – Wilczek, Blažej

    Diváci: 2 557
    Utorok 14.04.2015
    Jablonec - Sparta Praha 2:0

    Góly: 22. Novák (pen.), 37. Kopic

    Karty:   44. Crnkić (JAB) – 22. Kováč (SPA)