Košice – Poprad 2:1 (kon.)
koniec
HC Košice
2:1 (1:1, 1:0, 0:0)
HK Poprad
Utorok 17.03.2015, 17:00 • Steel aréna, Košice • Tipos Extraliga play-off
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:14
    Bránka hostí je prázdna, Poprad hrá vabank!
     
    56:58
    Košice sa budú brániť! Na trestnú lavicu odchádza na dve minúty za hákovanie Tomáš Hrnka.
     
    51:42
    Košičania ešte pásmo udržali a dostali sa do ďalšej skvelej šance. V nej bol Chovan, ktorý pálil z ľavého kruhu, no iba tesne minul priestor bránky.
     
    50:32
    Košičania sa rýchlo dostali do útočnej tretiny a takmer z toho bol gól! Po prudkom nahodení Kostúrovi puk vyskočil z lapačky, no našťastie pre hostí dokázal popradský gólman bleskovo zareagovať a dobiedzajúci Suja sa tak k dorážke nedostal.
     
    48:49
    Domáci útočník Gabriel Spilar reklamoval u rozhodcu zásah hokejkou do jeho tváre, ale napokon zrejme došlo k výmene názorov a Spilar inkasuje osobný trest + trest do konca zápasu za nešportové správanie.
    Stav sa nemení ani po šanci Kutálka.
     
    46:48
    Obrovská šanca domácich hokejistov! Obrana si nepostrážila Kutálka, ktorý sa razom rútil sám na bránku, ale Kostúr jeho zámer dobre vystihol a vychytal ho.
     
    35:08
    Košičania sa vo vlastnom oslabení dostali do zaujímavého protiútoku. Bol v ňom Jenčík, ktorý však na ľavú stranu nemohol prihrávať a zvolil priamo strelu, no jeho pokus výborne zblokoval popradský zadák.
     
    34:34
    Popradčania sa počas vlastnej presilovky dostali do skvelej príležitosti! Spred modrej čiary najskôr tvrdo pálil Takáč, ale s jeho strelou si ešte Košice poradili. Nebezpečnejšia bola Hvilova dorážka, no tú schoval v lapačke Kostúr.
     
    34:06
    Košice sa budú brániť! Na trestnú lavicu odchádza na dve minúty za držanie Tomáš Hrnka.
    Jiří BICEK - 2:1
     
    29:14
    Košice dali gól!

    Domáci tím sa presunul do útoku a využil tam nepozornosť súpera. Popradská defenzíva nechala pred bránkou priveľa priestoru, tak tam Suja poslal puk. Ten si následne našiel JIŘÍ BICEK a skúsene oklamal Kostúra. Asistencie: Jakub Suja, Marek Bartánus.
     
    25:56
    Ďalšia skvelá príležitosť Košičanov! Domáci hokejisti ovládli útočné pásmo, puk nahodili na bránku, no tam bol zo strany Popradu iba nešťastne zrazený pred Bartánusa. Hostia mali veľké šťastie, že košický útočník bol otočený na opačnú stranu a nedokázal zakončiť.
    Zákrok Kostúra proti Spilarovi.
     
    24:09
    Napokon sme to ale asi zakríkli! Domáci Spilar začal útočnú akciu od svojej bránky a Košičania sa presunuli až do zakončenia. Puk skúsili dostať za Kostúrov chrbát z uhla z pravej strany, ale popradský brankár bol veľmi pozorný.
     
    21:20
    Košičania hneď proti plnému počtu hráčov súpera oklamali brankára Kostúra a takmer sa im podarilo skórovať! Gólmana zo siete vytiahol Hrnka, obkrúžil bránku a chcel páliť, ale hostia ho dokorčuľovali a znemožnili mu to.
     
    19:15
    Poprad sa bude brániť! Za nedovolené bránenie v hre odchádza na trestnú lavicu Ľubomír Malina.
     
    19:06
    Domáci hokejisti sa v plnom počte dostali do zaujímavej streleckej pozície! Bol v nej Bartánus, ktorý po dobrej prihrávke zakončoval bekhendom, ale Kostúr predviedol skvelý zákrok lapačkou a puk chytil.
     
    16:56
    Košice sa budú brániť! Na trestnú lavicu smeruje za seknutie Jiří Bicek.
    Kostúr výborne zasiahol.
     
    16:25
    Domáci hokejisti mohli svoj náskok dokonca zvýšiť! Po veľmi rýchlom prechode do pásma zakončoval z pravej strany Bartánus, ale v súboji s obrancom sa pošmykol a skončil na zemi.
    HRNKA - 1:1
     
    16:01
    Košice dali gól!

    Je vyrovnané! Domáci hokejisti napokon dokázali zúžitkovať svoju aktivitu po tom, čo sa pred bránku natlačil TOMÁŠ HRNKA, oklamal obrancu a pomedzi betóny prepálil Kostúra. Asistencia: Gabriel Spilar.
     
    10:18
    Košičania mohli vyrovnať! Cez nepozornú popradskú obranu sa predral Sojčík a z jeho hokejky prišla aj prudká strela, no tú zastavila iba konštrukcia bránky.
    Šanca Matisa.
     
    06:54
    Obrovská šanca Matisa na druhý gól! Hosťujúci útočník využil zaváhanie domácej defenzívy a úplne sám sa natlačil až pred bránku, kde chcel v rýchlosti zakončovať nad Hylákovu lapačku. Košický brankár mu to ale neumožnil a puk telom vytlačil.
    Spilarova príležitosť stav nezmenila.
     
    03:32
    Vzápätí prišla ešte jedna možnosť Košíc, tentokrát oveľa zaujímavejšia. Priamo pred bránku sa technicky dostal Spilar a puk chcel bekhendom poslať do siete, no Kostúr mu v tom skvele zabránil pravým betónom.
     
    02:21
    Hostia sa vzápätí dostali do ďalšej gólovej situácie! Tentokrát prišlo spred bránky zakončenie z medzikružia, ale domáci brankár Hylák si na neho dal pozor a puk dokázal zachytiť.
    Matúš MATIS - 0:1
     
    00:59
    Poprad dal gól!

    Hostia opäť prekvapili súpera a ujímajú sa vedenia! Postaral sa o to MATÚŠ MATIS, ktorý inkasoval prihrávku spoza bránky a od pravej žrde z uhla prekvapil Hyláka. Asistencia: Arne Kroták.

    Veronika Pancuráková

    Góly a asistencie: 17. Hrnka (Spilar), 30. Bicek (Suja, Bartánus) – 1. Matis (Kroták)


    HC Košice: Hylák (Melicherčík) – Štrbák, Drgoň, Philipp, Jánošík, Macejko, Cebák, Šeda – Jenčík, Bartoš, Spilar – Sojčík. Hrnka, Kutálek – Bartánus, Suja, Bicek – Bondra, Chovan, Lapšanský, Hinďoš
    HK Poprad: Kostúr (Landsman) – Kurali, Suchý, Makovský, Brejčák, Malina, Kasík, Dinda, Gaborčík – Bartečko, Paukovček, Gríger – Kroták, Takáč, Matis – Rapáč, Boltun, Hvila – Štrauch, Stals

    Rozhodca: J. Konc, Jonák – M. Korba, Gajan