SP v severské kombinaci - skoky HS134, Oslo Vítěz: M. Laheurte (FRA) (kon.) | SP v severské kombinaci - běh 15 km, Oslo Vítěz: A. Watabe (JPN) (kon.)
SP v běhu na lyžích - muži 50 km volně, Oslo Vítěz: Sjur Roethe (NOR) (kon.)
koniec udalosti
SP v severské kombinaci - běh 15 km, Oslo

Vítěz: A. Watabe (JPN)

cz Sobota 14.03.2015, 12:00Klasické lyžovanie
     
    Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy na shledanou. (12:49:09)
    A. Watabe dojíždí do cíle:

     
    Konečné pořadí:

    1. Akito Watabe (JPN) 38:05,1
    2. Johannes Rydzek (GER) +9,0
    3. Alessandro Pittin (ITA) +18,6
    4. Eric Frenzel (GER) +22,6
    5. Francois Braud (FRA) +23,9
    6. Maxime Laheurte (FRA) +24,8
    7. Christoph Bieler (AUT) +29,2
    8. Bernhard Gruber (AUT) +33,8
    9. Taihei Kato (JPN) +38,3
    10. Magnus Moan (NOR) +39,8
    ---
    16. Tomáš Portyk (CZE) +1:48,0
    ---
    30. Miroslav Dvořák (CZE) +6:11,3
     
    Akito Watabe nakonec vyhrál poslední podnik světového poháru v severské kombinaci v této sezóně. Druhý nakonec dojel Johannes Rydzek, třetí pak Alessandro Pittin. Vítěz světového poháru Eric Frenzel skončil nakonec bramborový.
     
    Závod skončil.
     
    CÍL
    Portyk nakonec dojel na 16. místě. A v cíli vypadal spokojeně. Český reprezentant zaznamenal určitě hezký výsledek.
     
    CÍL
    Pittin je zkrátka nezastavitelný! Opět nasadil své strojové tempo, přehnal se přes všechny a dojel na třetí příčce. Další famózný běžecký výkon od Itala.
     
    CÍL
    A. Watabe si vytvořil devítisekundový náskok na druhého Rydzeka. Ten může bý se svým výkonem spokojeným. Uviíme, kdo nakonec urve třetí příčku, ale vypadá to na Pittina.
     
    CÍL
    A. Watabe vítězí!
     
    14 KM
    Pittin se už rve o třetí pozici! Tenhle Ital je prostě famózní. Uvidíme, kolik sil nakonec bude mít na posledním kilometru.
     
    14 KM
    A. Watabe ujíždí Rydzekovi! A jede si pro vítězství. To byl skvělý úspěch pro Japonce. Němec jako by už nestačil reagovat.
     
    13 KM
    A třetí příčka? To bude velký boj. Braud, Laheurte, Bieler, Frenzel a Kato, to je čtveřice, která ztrácí na první příčku nějakých 25 sekund. A třeba Pittin? Ten je zase famózní. A už se prokousal na osmé místo.
     
    12 KM
    A. Watabe spolu s Rydzekem dobře spolupracují. A na 12,5 kilometru je vlastně jasné, že si to rozdají o prvenství.
     
    11 KM
    A. Watabe spolu s Rydzekem utrhli na čele Kata, kterého dokíždí stíhací skupinka. Japonec vypadá na trati opravdu dobře. Vedoucí dvojice disponuje náskokem nějakých dvaceti sekund.
     
    9,7 KM
    Po druhé třetině závodu se nám pole na čele roztrhalo. Do stoupání si nejlépe vedl A. Watabe, Rydzek a Kato! Tohle japonsko-německé trio si to asi rozdá o medaile. I když samozřejmě že ještě zbývá 5 kilometrů a je spíše předčasné o něčem podobném hovořit.
     
    7,5 KM
    Opravdu skvěle si zatím vede Portyk. Ten je nyní na čele stíhací skupiny, včetně Moana, Grubera, Seidla, Denifla, Riessleho, J. Watabeho a Faissta.
     
    7,5 KM
    Po polovině závodu je na čele již Rydzek! V tuhle chvíli se na čele utvořila skupinka, která čítá osm sdruženářů, a to ve složení s vedoucím Němcem, dále pak A. Watabe, Laheurte, Braud, Kato, Bieler, Frenzel a Lamy Chappuis.
     
    6,6 KM
    Laheurte stále drží nepatrný odstup na Rydzeka. Němce se snaží udržet A. Watabe, Braud, Kato, Bieler, Frenzel i Lamy Chappuis.
     
    5,9 KM
    Laheurteho už zezadu dojíždí Rydzek, který se snaží odtrhnout od skupiny a dojet vedoucího Francouze. V tuhle chvíli ztrácí už jen 6,5 sekundy.
     
    5,0 KM
    Portyk je aktuálně na devátém místě. Chtělo by to, aby se posunul právě do skupinky před ním.

    Patrik Sandev