Boston – Tampa Bay 3:2 (2:0 po s.n.) | Pittsburgh – Edmonton 6:4 (kon.) | Carolina – Dallas 3:5 (kon.)
Montreal – Ottawa 2:5 (kon.) | Florida – Winnipeg 4:2 (kon.) | Detroit – Columbus 1:3 (kon.)
St. Louis – Philadelphia 1:0 (2:0 po s.n.) | Colorado – NJ Devils 2:1 (2:1 po s.n.) | Vancouver – LA Kings 0:4 (kon.)
Arizona – Chicago 1:2 (kon.) | San Jose – Nashville 2:0 (kon.)
koniec
Vancouver Canucks
0:4 (0:1, 0:1, 0:2)
Los Angeles Kings
cz Piatok 13.03.2015, 03:00 • Rogers Arena, Vancouver • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    Marián GÁBORÍK - 0:4
     
    55:36
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Zdá se, že dnes na konci utkání uvidíme na kostce v Rogers Areně poměrně jasný výsledek. V poslední pětiminutovce se ještě trenéři Vancouver Canucks odhodlali zariskovat a odvolali brankáře. Jenže sotva se gólman Kosatek odporoučel z brankoviště, už se Kings radují ze čtvrté trefy. Byl to slovenský šikula MARIÁN GÁBORÍK, kdo neměl žádnou těžkou úlohu, když dopravil pryž do nekrytého zařízení Canucks. Asistence: Anže Kopitar, Trevor Lewis.
    Anze KOPITAR - 0:3
     
    40:25
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Pro Los Angeles začátek třetí třetiny jako z nejkrásnější hokejové pohádky. Ještě v zahajovací minutě závěrečné dvacetiminutovky se totiž Kings dostávají do vedení o tři zásahy, stačila jen chvilka malé nepozornosti domácí defenzívy. A pochopitelně také špetka štěstí, kterou střelec gólu ANŽE KOPITAR potřeboval. Šikovný Slovinec neměl na levém kruhu moc místa ke střele. Přesto zakončil a kotouč proplachtil Eddiemu Lackovi kolem pravé ruky do sítě. Canucks teď mají zase těžší úlohu, pokud dnes ještě chtějí pomýšlet na body. Bez asistence.
    Justin WILLIAMS - 0:2
     
    23:59
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Nové komplikace pro domácí Vancouver Canucks jsou na světě hned na samotném startu druhého dějství. Kings se bez váhání přesunuli přes modrou útočnou čáru, v pásmu soupeře si pak dělali skoro vše, co se jim zalíbilo. Od hranice útočné periody Los Angeles vytáhlo kotouč až k brankovišti, tam stál připravený zakončovat do z části odkrytého zařízení JUSTIN WILLIAMS. Ještě těžší situace pro Canucks, Králové naopak mohou najednou hrát daleko s větším klidem na hokejkách. Asistence: Brayden McNabb, Nick Shore.
    Tyler TOFFOLI - 0:1
     
    16:41
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Nyní už se ale mužstvo z Kalifornie raduje z využití přesilové hry. Nejdříve hodně nepřesností a špatných nahrávek, po novém přechodu do útočné třetiny již ale nebylo hostujícímu kádru moc co vytknout. Sotva se totiž Los Angeles Kings dostali s kotoučem za modrou útočnou čáru, hledali ostatní hokejisté na levé straně výborně postaveného jedince jménem TYLER TOFFOLI. Šikovný forvard obdržel přesnou přihrávku od Williamse a zavěsil kus černé pryže pod víko klece Eddieho Lacka. Asistence: Justin Williams, Jake Muzin.

    Martin Schwarz

    Góly a asistencie: 17. Toffoli (Williams, Muzzin), 24. Williams (McNabb, Shore), 41. Kopitar, 56. Gáborík (Koptar, Lewis)


    Vancouver Canucks: Lack – Tanev, Edler, Sbisa, Hamhuis, Corrado, Stanton – Kassian, H. Sedin, D. Sedin – Vrbata, Bonino, Matthias – Burrows, Vey, Dorsett – Hansen, Horvat, McMillan
    Los Angeles Kings: Quick – Doughty, Regehr, Greene, Muzzin, Sekera, McNabb – Lewis, Kopitar, Gáborík – Toffoli, Carter, King – Williams, Stoll, Brown – Nolan, Shore, Clifford

    Rozhodca: Watson, Hebert – Lazarowich, Rody

    Diváci: 18 663