Grodig – Sturm Graz 0:2 (kon.)
koniec
SV Grodig
0:2 (0:1)
SK Sturm Graz
cz Streda 11.03.2015, 18:30Rakúska Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Sk Sturm Graz

    Sturm je na tom zatím lépe. V tabulce mu po odehraných 20 zápasech patří pátá příčka se ziskem 29 bodů. Na čtvrtý Altach ztrácí čtyři body, v případě dnešního úspěchu má možnost se dotáhnout na jediný bod! V přípravě Sturm nepředváděl moc vyrovnané výkony. Prohra s Ljubljaní 0:3, poté velmi cenná výhra nad Steauou Bukurešť 2:0. V posledním utkání přípravy sehrál Sturm duel se slovinským Celje a zápas skončil remízou 1:1. První ostrým zápase jara už má Graz za sebou, v domácím prostředí remízoval po divokém průběhu s posledním Neustadtem 3:3, což pro svěřence Franca Foda určitě ztráta. Ani hosté tedy do tohoto utkání nevstupují v ideální pohodě.

    KOHO SLEDOVAT

    Rakouský záložník Daniel Offenbacher je stejně starý jako jeho protějšek Nutz a nastupuje i na stejné pozici. V podzimní části vynechal soutěžní utkání pouze ve dvou případech. Když už byl na hřišti, bylo ho vidět. Nejenže stihl dát tři branky, stihl také dostat pět žlutých karet a jednou byl dokonce vyloučen. Už má na kontě jeden titul, to bylo ale ještě při působení v Salzuburgu v sezóně 09/10. V utkání s Neustadtem byl ale střídán už ve 39. minutě, tak uvidíme, zda-li do dnešního utkání nastoupí.
     
    SV Grödig

    Grödig zatím nezažívá příliš povedenou sezónu. V tabulce mu patří až sedmé místo se ziskem 24 bodů. Je ale nutno říci, že má SV má k dobru ještě dva zápasy. Aktuální ztráta na pohárové příčky činí devět bodů. Poslední ostré utkání odehrál Grödig loni v prosinci, kdy prohrál nejtěsnějším rozdílem 0:1 na půdě Austrie Vídeň. V přípravě se ale SV dařilo, nejprve remízoval s Machačkalou 1:1. V dalším zápase ale dokázal porazit ukrajinskou Oděsu 2:1. V poslední přípravném utkání zdolal Innbruck jasným poměrem 4:0. Nyní ale bude hrát utkání po necelých třech týdnem, takže uvidíme, v jaké formě se Grödig nachází.

    KOHO SLEDOVAT

    Klíčovou postavou Grödigu v podzimní části byl rakouský záložník Stefan Nutz, který v "áčku" Grödigu působí již čtyrtou sezónu a odvádí velmi dobré výkony. Na podzim vynechal pouze jediné utkání, jeho negativem je velmi tvrdá hra, za což "sklízí" karty. Na podzim održel 4x žlutou kartu a jednou byl vyloučen. Stihl ale být i velmi produktivní, nasázel tři branky, což z pozice záložníka je velmi dobrý počin. Zářil i v přípravě, kdy se dokázal prosadit třikrát.
     
    Hezký středeční fotbalový podvečer! Rakouská Tipico Bundesliga má dnes na programu jediný zápas. V rámci 20. kola budou svůj zápas dohrávat SV Grödig proti SK Sturm Graz. Tyto týmy svůj zápase měli už odehrál, nicméně terén v Untersberg-Arene byl natolik nezpůsobilý, že se utkání muselo odložit. Úvodní výkop je naplánován na 18:30 a u textového onlajnu se na vás bude těšit Jan Havlovic.
     
    Utkání je opět odloženo. Náhradní termín je stanoven na středu 11.3. Utkání se v Untersberg-Arena odehraje od 18:30.
     
    Úvodní sestavy:

    SV Grödig: Stankovic – Martschinko, Strobl, Ione Cabrera, Hart – Djuric, Brauer – Potzmann, Nutz, Huspek – Emmanuel
    Náhradníci: Karner, Völkl, Handle, Kerschbaum, Gschweidl, Strasser, Maak

    SK Sturm Graz: Gratzei – Klem, Spendlhofer, Madl, Ehrenreich – Piesinger, Hadžič – Schick, Avdijaj, Gruber – Kienast
    Náhradníci: Tadic, Schloffer, Pliquett, Offenbacher, Rosebberger, Edomwonyi, Oščipko

    Rozhodčí: Heiß – Staudinger, Winsauer.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Úvodní výkop měli k dispozici fotbalisté hostujcího Grazu. Míč putoval ke stoperů, kteří rozehrávají první akci.
     
    1
    Gruber kombinoval s Klemem na levé straně. Prvně jmenovaný chtěl odcentrovat. Míč ale pouze napálil do Harta, od kterého šel míč do autu.
     
    2
    Po pravé straně si našel cestu Emmanuel, který posílal pas na hranici vápna, kam si nabíhal Nutz. Obránce Spendlhofer ale do přihrávky vložil nohu a míče se zmocnili hosté.
     
    4
    Hadžič přnesl pěkným míčem hru na pravou stranu k Ehrenreichovi, ten si ale proti Martschinkovi netroufl a poslal míč na Avdijaja, tomu ale míč utekl a německý zálořžník musel faulovat.
     
    5
    Hosté mají zatím daleko více ze hry, momentálně kombinují na pravé straně hřiště.
     
    6
    Gruber si dělal prostor u lajny a mířil vpřed. Velmi agresivně ho ale atakoval Hart a může být rád, že neviděl žlutou kartu!
     
    7
    Volný přímý kop rozehrál Stankovic, který nacentroval míč na zadní tyč k Schickovi. Záložník hostů se ale provinil útočným faulem.
     
    9
    Ve středu pole byl opět faulován Gruber, tentokrát se provinil Huspek, který dohrál záložníka hostů.
     
    10
    Domácí se po dlouhé době dostali do kombinace na polovině svého soupeře. Z levé strany poslal míč do vápna Marschinko, který hledal Emmanuela. Jeho centr však našel pouze rukavice Gratzeie.
     
    11
    Brauer dobře viděl naběhnutého Huspeka a snažil se na něj poslat míč. Dal míč ale příliš velkou razaznci a Huspek neměl šanci míč stihnout.
     
    13
    Domácí vybojovali rohový kop, který rozehrál Stefan Nutz. Jeho centr našel na přední tyči Strobla, ten byl však těsně bráněn Madlem a do zakončení se nedostal.
     
    14
    Roh se kopal i na druhé straně. Centr Schicka dokázala domácí obrana odvrátit pouze na hranici vápna, kde se do míče opřel Kienast. Jeho střela ale mířila nad branku Stankovice.
     
    15
    Na pravé straně vybojoval Schick v souboji s Potzmannem rohový kop, ktereý Schick sám rozehrál. Na malém vápně ale míč odhlavičkoval jeden z nejmenších hráčů na hřišti Stefan Nutz.
     
    16
    Djuric se pokoušel dlouhým balonem najít na hrotu Emanuela, ten byl ale v době přihrávky v ofsajdovém postavení a pomezní to dobře postřehl.
     
    17
    Na levé straně se dostal k míči Gruber, který místo centr zvolil cestu středem. Po pár krocích se ale rozhodl vystřelit. Jeho velmi tvrdá střela ale skončila nad brankou Stankovice.
     
    18
    Huspek si dobře kryl balón proti Nutzovi. Domácí hráč poté upadl a dožadoval se odpískání faulu, rozhodčí mu ale nevyhověl a dopředu míří hosté.
     
    19
    Hostující Graz po delší době zklidňuje hru a kombinuje na své polovině. Madl ale přenáší hru na pravou stranueš ke Ehrenreichovi, který míří vpřed.
     
    22
    Potzmann se pokoušel hlavičkou vyslat do úniku Emmanuela, ten byl ale opět zachycen v ofsajdové pasti.
     
    22
    Hart postupoval po pravé straně, poté si to ale namířil středem. Spadl po souboji s Gruberem, rozhodčí ale nechal hru plynout dál.
     
    23
    Po zákroku Spendlhofera na Huspeka už ale faul píská a domácí budou zahrávat volný přímý kop.
     
    24
    Hadžič s Kienastem zakombinovali před vápnem a výsledkem byla střela prvně jmenovaného, kterou zablokoval Brauer a bude následovat roh pro hosty.
     
    25
    Exekuce rohového kopu se ujal Schick, který poslal pěkný centr do vápna. Pro ten si vyskočil Stankovic ale Piesinger šel do souboje také a gólmanu domácích míč z rukavic vypadl. Naštěstí byl za ním Strobl, který míč odkopl!
    Stankovic neudržel míč v rukavicích
     
    26
    Hosté jsou nadále v poklidné kombinaci na své polovině. Grödig je zatím úplně bezzubý směrem do ofenzivy.
     
    28
    Sturm Graz právě vstřelil branku!
    A hosté se dostávají do vedení! Madl našel krásný centrem na levé straně volného Klema, který dokázal odcentrovat do vápna na volného ROMANA KIENASTA, ten dokázal dostat míč do sítě. Stankovic si sáhl, nicméně míč beztak zapadl za brankovou čáru!
    Roman KIENAST - 0:1
     
    30
    Huspek postupoval po pravé straně vpřed. Měl ale proti sobě SPendlhofera a Klema, druhý jmenovaný ho lehce atakoval a domácí útočník spadl. Rozhodčí však opět faul nepískal.
     
    31
    Domácí zkoušejí něco vymyslet směrem vpřed, nicméně v ofenzivě se jim zatím vůbec nedaří.
     
    32
    Po pravé straně táhl akci Grazu Ehrenreich, který poslal do vápna pěkný centr. Na ten si naběhl z druhé vlny Avdijaj, který mířil svou hlavičku na vzdálenější tyč. Stankovic ale předvedl výborný zákrok!
    Skvělý zákrok Stankovice
     
    33
    Stopeři Grödigu se snažili uklidnit rozehrávky, hostující hráči ale velmi vysoko napadají a domácí to s rozehrávkou jednoduché nemají.
     
    34
    Martschinko byl u lajny velmi ostře atakován Ehrenreichem a domácí budou zahraávat volný přímý kop.
     
    35
    Djuric ale akci nerozehrál vůbec dobře a hosté se dostali do protiútoku. Piesinger poslal do útniku Kienasta, ten proti Stankovicovi neuspěl. Gólman domácích předvedl výborný rexlefixvní zákrok!
    Další skvělý zákrok Stankovice
     
    36
    Hosté hned zahrávali volný přímý kop. Jeho rozehrávky se ujal Schick, který ale nacentroval míč pouze na obránce Strobla, ten míč odhlavičkoval pryč.
     
    38
    Hosté teď úplně vykombinovali obranu Grödigu a ke střele z levé strany se dostal Gruber. Jeho přízemní rána ale letěla mimo.
     
    39
    Stefan Nutz atakoval Spendlhofera pod odehrání míče a dostává žlutou kartu!
     
    40
    Hosté jsou i po vstřelní úvodní branky nadále aktivní a domácí se vůbec nemohou dostat do zápasu.
     
    41
    Z levé strany se pokoušel Piesinger najít ve vápně Kienasta. Míč ale nenasměřoval dobře a byla z toho lehká práce pro Stankovice.
     
    42
    Piesinger u lajny zcela zbytečně fauloval Nutze a domácí budou zahrávat nebezpečnou standardní situaci.
     
    43
    Nutz sám rozehrál standardku a jeho centr se snášel na malé vápno, kde ale míč odhlavičkoval Klem na rohový kop.
     
    43
    Ani rohový kop se ale domácím nepovedl a Graz šel do protiútoku. Djuric stáhl Grubera a dostává žlutou kartu!
     
    45
    Na tak to byla krásná střela! Z dobrých 35 metrů napřáhl domácí Hart a míč skončil na břevně! To je velká škoda, že toto neskončilo gólem!
    Krásná střela Harta
     
    45
    První poločas skončil.
     
    První poločas nenabídl přiliš atraktivní fotbal. Do utkání určitě vstoupili lépe hosté, kteří se i ve 28. minutě dostali do vedení. Klem našel ve vápně úplně volného Romana Kienasta, který dal na 0:1! Hosté poté měli další dvě velké šance, blýskl se ale gólman Stankovic. V samém závěru poločasu natáhl ke střele Hart, a ta skončila na břevně!

    Druhý poločas začne přibližně v 19:31.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu SV Grödig: ze hřiště odchází Potzmann, přichází Handle.
     
    47
    Hosté teď mají míč pod kontrolou na své polovině. Po pravé straně míří do útoku Ehrenreich.
     
    48
    Kienast prostrkával míč do vápna na Avdijaja, k tomu ale míč nedošel, neboť Strobl jej odkopl do bezpečí.
     
    49
    A mohlo to být už 0:2! Na pravé straně dostal k odcentrování hodně prostoru Kienast, který našel ve vápně naběhnutého Grubera, ten se do míče opřel z první. Stankovic ale předvedl další skvělý zákrok!
    Opět výborný Stankovic
     
    50
    Schick našel na hranici vápna Kienasta, který si zjevně hodně věří. Vyhodil si míč do vzduchu a snažil se o "nůžky". Provedení ale nebylo přiliš povedené.
     
    52
    Na levé straně ztratil míč u lajny Gruber a po přihrávce Emmanuela se z velkého úhlu dostal ke střele Huspek. Jeho rána byl velmi tvrdá, ale letěla nad branku Gratzeie.
     
    53
    Němec Avdijaj si pomohl v souboji s Brauerem nedovolenými prostředky a může být rád, že to rozhodčí neohodnotil žlutým papírkem.
     
    54
    Hra je podstatně vyrovnanější ve druhém poločase. Domácím ale stále chybí lepší finální fáze akce.
     
    55
    Další velká šance hostů! Z levé strany odcentroval Schick, který našel přesný míčem ve vápně Hadžiče. Toho špatně pohlídal Cabrera a Hadžič se dostal do zakončení. Stankovic ale vyběhl a míč putoval mimo!
    zakončení Hadžiče
     
    56
    Strobl našel přízemní centrem ve vápně Martschinka, ten si ale na střelu z první netroufl a hostující obránci ho o míč obrali.
     
    57
    Madl si teď zahrával "s ohněm", když jako poslední hráč odhlavičkoval míč pouze do vzduchu. Naštěstí pro hosty se mu podařilo napodruhé míč odhlavičkovat pryč.
     
    59
    Piesinger teď odflákl přihrávku na Ehrenreicha, naštěstí pro něj se ale míč odrazil na kopačku Grubera. Záložník Grazu se pokoušel něco vymyslet u rohového praporku, nakonec mu však míč utekl do zámezí.
     
    60
    Djuric vystihl rozehrávku Grazu ve středu pole, udělal dva kroky a vystřelil. Gratzei byl však na místě a míč lapil.
     
    61
    Schick se pokoušel něco vymyslet na pravé straně. Proti sobě měl však Martschinka, který odkopl míč raději do autu.
     
    62
    Domácí provádějí už druhou změnu v tomto zápase! Ze hřiště odchází příliš nevýrazný Djuric a přichází Kerschbaum.
     
    63
    Piesinger našel krásnou přihrávkou Schicka, který mířil na Stankovice. Dobře se vrátil Strobl, který mu zmenšil úhel. Schick se i tak dostal ke střele, Stankovic ale předvedl další výborný zákrok!
    Na Stankovice nevyzrál ani Schick
     
    64
    Útok Grödigu započal ve středu pole ziskem míče Brauer, který vysunul na pravou stranu Harta. Ten měl proti sobě Klema, dokázal odcentrovat ale někdo z hostů zahrál míč na rohový kop.
     
    65
    Rozehrávky rohového kopu se ujal Nutz, který mířil svůj centr na přední tyč. Gratzei šel ale z branky a míč vyboxoval za vápno.
     
    67
    Sturm Graz právě vstřelil branku!
    A hosté jdou do vedení 0:2! Graz zahrával rohový kop, Schick poslal do vápna pěkný centr na malé vápno, který našel přesně LUKASE SPENDLHOFERA, ten přesnou hlavičkou nedal Stankovicovi šanci!
    Lukas SPENDLHOFER - 0:2
     
    69
    Piesinger dnes rozdává opravdu hezké centry. Jeden takový přilétl na pravou stranu na Grubera, který míč obratem poslal do vápna. Avdijaj ale svůj náběh špatně načasoval a míč nezasáhl.
     
    70
    Hosté kombinovali na pravé straně. Do jejich kombinace se vložil levý obránce Martschinko a míč skončil v autu.
     
    71
    I hosté poprvé v utkání střídají. Ze hřiště jde Němec Avdijaj a nahrazujeho Offenbacher!
     
    72
    Na hranici vápna si zpracoval míč Gruber, který se zachoval týmově a poslal přihrávku na lépe postaveného Offenbachera. Nově příchozímu muži ale rána nesedla.
     
    73
    Dalíš velká šance hostů! Piesinger našel pěkným míčem naběhnutého Schicka, který trochu zaváhal, poté se ale k centru dostal. Na zadní tyči číhal Kienast, ten míč zasáhl hlavičkou. Jeho pokus ale šel těsně nad branku!
    Hlavička Kienasta mířila nad branku
     
    74
    A opět Piesinger našel krásným lobem ve vápně Kienasta, který si míč zpracoval a pohotově vypálil. Ránu ale nesedla a míč mířil vyskoko nad.
     
    75
    Tak obrana Grödigu jako by nefungovala! Gruber prostrčil míč na úplně volného Kienasta, který šel sám na Stankovice! Jeho střela ale orazítkovala břevno!
     
    76
    A další pěkný míč mířil na hrot k Kienastovi, ten už se připravoval na zakončení. Zastavil ho však hvizd rozhodčího, který odpískal odmával ofsajd.
     
    77
    Ve středu pole se ve vzdušném souboji nepříjemně srazili Kerschbaum a Piesinger. Hůře skončil hostující hráč, nicméně po chvilce se zvedl a pokračuje ve hře.
     
    78
    Střídání v týmu SK Sturm Graz: ze hřiště odchází Gruber, přichází Rosenberger.
     
    80
    Střídání v týmu SV Grödig: ze hřiště odchází Martschinko, přichází Gschweidl.
     
    81
    Na zemi zůstal ležet Nutz, který spadl nepříjemně na trávník. Po zásahu lékařů ale odchází po svých za postranní čáru.
     
    82
    Utkání už ztratilo na tempu, hosté jsou hodně zatažení a nepouštějí domácí na dostřel Gratzeie.
     
    83
    Strobl rozehrál míč na Brauera, který se pokoušel najít na hrotu Emmanuela. Míč ale mířil na obránce Spendlhofera, který jej odhlavičkoval pryč.
     
    84
    Nutz už odchází do útrob stadionu a domácí budou dohrávat utkání v deseti, neboť už třikrát střídali!
     
    85
    Na levé straně kouzlil střídající Rosenberger, který se vyhnul dvojici protihráčů a pokoušel odcentrovat. Hart ale jeho centr zablokoval na roh.
     
    86
    Exekue rohového kopu se ujal Schick, který našel na malém vápně Kienasta, ten si ale míč příliš dlouho zpracovával a Strobl mu jej stačil vypíchnout.
     
    87
    Rosenberger se pokoušel na levés straně opět něco vymyslet. Tentokrát se mu podařilo odcentrovat, pro míč si ale došel gólman Stankovic.
     
    88
    Poslední střídání už využili i hosté. Střelec úvodní branky Roman Kienast jde ze hřiště a místo něj na posledních pár minut nastupuje Tadic.
     
    89
    Handle rozehrával volný přímý kop Grödigu. Jeho přízemní centr mířil do vápna, tam jej ovšem dokázala převzít hostující orbana a odkopává jej za polovinu.
     
    90
    Je sympatické, že domácí ještě nic nezabalili a i na konci zápasu se snaží něco vymyslet na útočné polovině.
     
    90+1
    Rosenberger hru na levé straně opravdu oživil. Teď opět posílal centr do vápna, na ten si nabíhal Offenbacher. Těsně před ním ale míč vystihl Strobl.
     
    90+2
    Schick prostrčil míč na pravou stranu k naběhnutému Ehrenreichovi, jeho pokus o centr ale velmi dobře zablokoval Gschweidl.
     
    90+4
    Výkop od branky měl k dispozici Stankovic. Jeho míč našel ve středu pole Brauera, od toho se míč odrazil do autu.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Dnešní utkání je u konce! SV Grödig po špatném výkonu prohrál s SK Sturm Graz 0:2!

    První poločas nenabídl přiliš atraktivní fotbal. Do utkání určitě vstoupili lépe hosté, kteří se i ve 28. minutě dostali do vedení. Klem našel ve vápně úplně volného Romana Kienasta, který dal na 0:1! Hosté poté měli další dvě velké šance, blýskl se ale gólman Stankovic. V samém závěru poločasu natáhl ke střele Hart, a ta skončila na břevně!

    Ve druhém poločasu pokračovali hosté v dobrém výkonu a vytvářeli si další šance. V 67. minutě se jim podařilo navýšit skóre, kdy se po rohu Schicka prosadil Lukas Spendlhofer. Graz měl i další šance, žádnou z nich už ale nevyužil.

    To je z mé strany vše a u dalšího (nejen) fotbalového přenosu se těším brzy nashledanou! (20:23:35)

    Jan Havlovic

    Góly: 28. Kienast, 67. Spendlhofer

    Karty:   39. Nutz (GRD), 43. Djuric (GRD)


    SV Grodig: Stankovic – Martschinko (80. Gschweidl), Strobl, Ione Cabrera, Hart – Djuric (62. Kerschbaum), Brauer – Potzmann (46. Handle), Nutz, Huspek – Emmanuel
    Náhradníci: Karner, Völkl, Handle, Kerschbaum, Gschweidl, Strasser, Maak

    SK Sturm Graz: Gratzei – Klem, Spendlhofer, Madl, Ehrenreich – Piesinger, Hadžič – Schick, Avdijaj (71. Offenbacher), Gruber (78. Rosenberger)– Kienast
    Náhradníci: Tadic, Schloffer, Pliquett, Offenbacher, Rosebberger, Edomwonyi, Oščipko

    Rozhodca: Heiß – Staudinger, Winsauer