Toronto – NY Islanders 3:4 (po pr.) | Detroit – Edmonton 5:2 (kon.) | Vancouver – Anaheim 2:1 (kon.)
Arizona – Nashville 1:2 (po pr.) | San Jose – Pittsburgh 2:1 (2:1 po s.n.)
po s.n. (2:1)
San Jose Sharks
2:1 (1:0, 0:0, 0:1 - 0:0)
Pittsburgh Penguins
cz Utorok 10.03.2015, 03:00 • SAP Center, San Jose • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání

    1. Antti Niemi (SJS) (40 zásahů)
    2. Marc-Andre Fleury (PIT) (30 zásahů)
    3. Chris Tierney (SJS) (0 + 1) (05:58:04)
     
    Československá stopa v utkání

    Tomáš Hertl (SJS) (0 + 0, čas na ledě 13:55, 5 střel)
     
    Pořádně dlouhý zápas nabídlo první utkání sezóny mezi týmy San Jose Sharks a Pittsburgh Penguins. Dlouho jednobrankový duel sice stačili Tučňáci díky brance Sidneyho Crosbyho ve třetí periodě vyrovnat, další góly ale hosté v základní hrací době nepřidali. Muselo se tedy putovat do prodloužení, kde ovšem branka také nepadla. A tak vše zůstalo na střelcích a brankářích v samostatných nájezdech. Dohromady osm sérií musela mužstva absolvovat, než jsme poznali vítěze duelu. Díky gólu Tommyho Wingels v trestných stříleních berou Sharks důležitý bod do tabulky navíc. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezké úterý.
     
    Konec zápasu.
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým San Jose Sharks.
    Autorem vítězné branky je TOMMY WINGELS.
     
    8. séria
    2:1
    Steve DOWNIE neproměňuje.
     
    8. séria
    2:1
    Tommy WINGELS proměňuje.
     
    7. séria
    1:1
    Beau BENNETT neproměňuje.
     
    7. séria
    1:1
    Tomáš HERTL neproměňuje.
     
    6. séria
    1:1
    Brandon SUTTER neproměňuje.
     
    6. séria
    1:1
    Joe THORNTON neproměňuje.
     
    5. séria
    1:1
    Chris KUNITZ neproměňuje.
     
    5. séria
    1:1
    Brent BURNS neproměňuje.
     
    4. séria
    1:1
    Jevgenij MALKIN neproměňuje.
     
    4. séria
    1:1
    Patrick MARLEAU neproměňuje.
     
    3. séria
    1:1
    Kris LETANG proměňuje.
     
    3. séria
    1:0
    Melker KARLSSON proměňuje.
     
    2. séria
    0:0
    Sidney CROSBY neproměňuje.
     
    2. séria
    0:0
    Logan COUTURE neproměňuje.
     
    1. séria
    0:0
    David PERRON neproměňuje.
     
    1. séria
    0:0
    Joe PAVELSKI neproměňuje.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    Ani nastavených pět minut nestačilo k rozlousknutí zápasového oříšku, vítěze duelu tedy poznáname až v dovednostní disciplíně, tedy samostatných nájezdech.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    64:22
    Poslední minuta prodloužení, Joe Pavelski si pohlídal touš ve středním pásmu. Zatím vše nasvědčuje tomu, že dnes uvidíme samostatné nájezdy.
     
    63:48
    Tomáš Hertl ještě přijal přihrávka od Brenta Burnse a okamžitě pálil. Ale těsně vedle pravé tyčky.
     
    63:03
    Tři hráči Kaliforňanů zkoušeli obelstít stejní počet mužů Penguins, ale Couture ani Marleau se ke střele nedostali. Fleury zůstal v klidu.
     
    62:30
    Gólman San Jose znovu připravený, teď i v ležící poloze dokázal zastavit kotouč.
     
    62:09
    Joe Thornton chtěl poprvé v prodloužení ze strany San Jose zaútočit, na druhé straně ale útočník Pittsburghu málem překvapil Niemiho.
     
    61:35
    Až teď Sidney Crosby předvedl pořádně tvrdou střelu od pravého kruhu, to už je ale útočník Tommy Wingels zpátky na ledové ploše.
     
    61:09
    Znovu Crosby s Malkinem mají dost místa na kombinaci napříč útočným pásma, možná ale chtějí až moc sehrát celou akci jednoduše do prázdné branky.
     
    60:28
    Crosby si narovnal puk na hokejce a předal Malkinovi, ale na střelu Penguins dlouho čekají. Sharks se následně podařilo vyhodit kotouč přes všechny čáry.
     
    60:16
    Na začátku prodloužení samozřejmě pokračuje přesilovka hostů, Tommy Wingels ještě musí odpykat většinu svého trestu.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    V základní hrací době jsme vítěze utkání nepoznali, rozhodnout se tedy bude muset v prodloužení, případně i samostatných nájezdech. Nutno podotknout, že pro San Jose může být druhý získaný bod hodně důležitý.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:34
    Ještě se bude pár okamžiků před koncem třetí části vylučovat. Dvě minuty dostává od rozhodčího Tommy Wingels (SJS), který vyhodil puk přes mantinel, trest za zdržování hry.
     
    59:12
    Poslední minuta základní hrací doby už běží, Sharks se po delším časovém úseku pokusili o založení útočné akce. Ale Marleau byl od puku moc daleko.
     
    58:22
    Letang a Kunitz si předali puk v obranné třetině, San Jose se až nyní dostalo z dlouhého tlaku soupeře. Přesto má gólman Žraloků ještě jedna zákrok navíc.
     
    57:33
    Tomáš Hertl už vzal puk na modré čáře a pokusil se jej všemi silami protlačit do střední třetiny. Ale nepovedlo, opět Scuderiho pecka a zákrok Niemiho.
     
    57:15
    Branka San Jose Sharks je mimo své základní postavení, hlavní arbitr utkání přerušuje hru. Sharks jsou jen rádi, že si mohou oddechnout.
     
    56:36
    Už asi minutu se nemohou domácí dostat z vlastní obranné třetiny, přitom se hraje v plném počtu na obou stranách. Vyhození kotouč nedovolil ani hostující Lovejoy.
     
    55:32
    Hned po vhazování se Pens pokusili o další střelu, ale kousek za pravým kruhem jeden z útočníků těsně minul. Přesto ještě hosté drží puk u Niemiho.
     
    55:23
    Kunitz už je zpátky ve hře, hned se snaží útočně přičinit. Ale Antti Niemi si s jeho šancí dobře věděl rady.
     
    54:24
    Sidney Crosby o sobě znovu dává znovu vědět, také v obranné třetině, kde pomáhá obráncům. Tommy Wingels potom minul kotouč v mezikruží, odkud chtěl zakončovat.
     
    53:27
    Trojice domácích hokejistů se při hře čtyři na čtyři vydala na útočný výlet. Opět hrozil Logan Couture, ale teď nebyl v dobrém střeleckém postavení.
     
    53:13
    Pořádně rušno u pittsburghské střídačky, po celé akci se znovu vyrušuje. Tomáš Hertl (SJS) pyká za hrubost, stejně jako jeho protivník Chris Kunitz (PIT). Oba borci mohou odpočívat v boxu.
     
    52:34
    Tomáš Hertl kroutí hlavou, dnes už několikátá šance, kterou odchovanec pražské Slavie spálil. Ale zatím se nemůže prosadit.
     
    52:06
    Fleury se má co otáčet, u pravé tyče byl zaparkovaný opět Logan Couture. Ale před polovinou prázdné branky minul. Pak už Penguins vyhazují.
     
    51:18
    Přesilovka Sharks zatím nevypadá vůbec špatně, Couture nabízel na hůl Burnsovi. Tvrdá střela domácího beka ale zavčas zblokována.
     
    50:47
    Steve Downie (PIT) dnes už podruhé musí odjet na trestnou lavici. Tentokráte dostává od hlavního rozhodčího duelu trest za držení Vlasicovy hole.
     
    50:47
    Následuje reklamní pauza, po ní bude bitva o body v Kalifornii pochopitelně pokračovat.
     
    50:10
    Kotouč ve vlastní obranné třetině převzal Dillon, hned hledal Hertla vepředu. Český bojovník pak ještě pro svůj tým vybojoval touš u mantinelu.
     
    49:27
    Penguins jsou najednou na koni, vyrovnávací branka jim hodně pomohla, co se týče sebevědomí. Ale na další góly zatím čekáme.
     
    48:45
    Antti Niemi trochu zariskoval a odjel rozehrávat za branku, tam už mu vypomohli také obránci. Malkin se pak jen těžko dostával k puku.
     
    48:12
    Kotouč ve středním pásmu poskakoval nepříjemně pro Tučňáky, dokonce šlo o technickou nepřesnost. Odpískáno postavení mimo hru.
    Sidney CROSBY - 1:1
     
    47:22
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Tak se přeci jen nakonec dočkali v základní hrací době také Tučňáci. Celkem nenápadná akce, ale o to více účínná. Celá obrana San Jose Sharks zůstala zaskočená ve chvíli, kdy se na výlet do útočného pásma vydal kanadský útočník SIDNEY CROSBY. A tahoun Pittsburgh Penguins ukázal, jak moc dobře umí pracovat s hokejkou. Nádherně nabral kotouč na hůl bekhendem a zavěsil za záda Anttiho Niemiho, hodně pohledný gól pro oko fanouška. Nás čeká velice zajímavý závěr třetí třetiny. Asistence: David Perron, Kris Letang.
     
    46:50
    Fleury má puk v lapačce, bude se za několik okamžiků vhazovat po jeho levé ruce.
     
    46:41
    Komerční přestávka, ještě před ní odpískána pro San Jose přihrávka rukou. Za chvíli pokračujeme.
     
    45:46
    Bude hodně rozhodovat hra ve střední pásmu, protože právě tam se nyní kotouč nachází nejčastěji. Už ale dává pozor také Fleury v brance Pens.
     
    44:59
    Sutter se po levé straně prořítil až k brance, dokonce si trofnul sám zakončit. Ale našel jen připravené Niemiho betony, ani u tyčky už nezbylo místo na puk.
     
    44:22
    Joe Thornton vyřešil starosti pro Sharks a vyhodil kotouč do střední třetiny, tam už se jej pokusili převzít útočníci. I když se do šance nedostali.
     
    43:57
    Antti Niemi ukázal, jak moc hbitou lapačku má. Dnes poněolikáte máchl rukavicí přesně do místa, kam zrovna letěl kotouč. I nadále rychlý Fin bezchybný.
     
    43:23
    Znovu Penguins v útočné třetině, Scuderi se postaral o udržení kotouč pro hosty v pásmu. Ale následná Hornqvistova střela opět vedle, Crosbyho partě se zatím střelecky nedaří.
     
    42:38
    Hraje se dlouho bez přerušení, Winnik zavezl kotouč za domácí svatyni. Nabízel sice Lapierremu, ale ten nedokázal vystřelit.
     
    42:03
    Hra ze strany a stranu, takový způsob by mohl vyhovovat domácím. Jenže skóre je nejtěsnější, takže Žraloci nemohou příliš riskovat.
     
    41:16
    Spalingova střela zápěstím se jenom otřela o zadní mantinel, jinak ale soupeřovu klec výrazně neohrozila. Poprvé ve třetině hrají Sharks před Fleurym.
     
    40:40
    Dvojice hráčů v bílém dresu se vydala směrem k Niemimu, ale na střelu nedošlo. Přestože gólman Sharks dával pozor, spoluhráč vše vyřešili za něj.
     
    40:15
    První vhazování ve třetí třetině zvládli lépe hokejisté Pittsburgh Penguins, hned vyrazili dopředu. Obránci San Jose zavčas připraveni.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Střely na branku ve druhé třetině

    San Jose Sharks: 15

    Pittsburgh Penguins: 9
     
    První třetina nabídla jedinou branku, druhá perioda už žádné góly. Pokud chceme ještě vidět puky v síti, pak si ještě musíme počkat minimálně na třetí část. Hodně střel góly nepřivanulo, gólmani podávají dobré výkony. Více už v závěrečném dějství.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:26
    Už se hraje poslední minuta první třetině, kotouč ve střední třetině. Pak se jej Sharks ještě zkusili dostat co nejblíže Fleuryho kleci.
     
    38:45
    Trenér San Jose na celou situaci reaguje oddechovým časem, jeho mančaft potřebuje po zakázaném uvolnění menší odpočinek.
     
    38:45
    Puk sice domácí vyhodili přes všechny čáry na zakázané uvolnění, teď si ale potřebovali vydechnout. Dostali se až do příliš nevýhodné situace před Niemim.
     
    38:16
    Sidney v pokusu překvapit soupeřova gólmana, ale útočník Penguins měl na zádech pověšené hned dva soupeře, i proto nebyla jeho střela tak kvalitní, jak by si asi představoval.
     
    37:45
    Vyhození hostů přes všechny čáry, puk byl ale tečovaný, takže o icing se nejednalo. Antti Niemi zadržel puk kousek od svého brankoviště.
     
    37:06
    Oba celky už zpátky v plném počtu, Winnik měl kotouč na hokejce v útočné třetině. Obrana Sharks ale dnes pracuje na jedničku, puk mu sebrala.
     
    36:40
    Fleury raději přeruší hru před svou brankou, aby už nemohly následovat žádné další pokusy o dorážky.
     
    36:07
    Patrick Marleau na chvíli v naději na střelu, ale to už jeji stačili dojet hostující obránci. Hra při situaci ve čtyřech mužích opravdu až nad očekávání opatrná.
     
    35:25
    Dnes poprvé sledujeme hru čtyři na čtyři. Oba týmy si dávají pozor na chyby, ale prostor k přechodu do útoční třetiny si zkusil najít Logan Couture.
     
    34:57
    Vylučovat se bude na obou stranách barikády. Marc-Edouard Vlasic (SJS) jde pykat za hrubost, stejně jako jeho soupeř David Perron (PIT).
     
    34:17
    Hostující početní výhoda je minulostí, Matt Nieto se hned na chvíli ocitl sám před brankou a zkoušel zakončovat po ledě. Ale neuspěl.
     
    33:40
    Už jen několik vteřin do návratu Pavelskiho na ledovou plochu, Sharks se až nyní sovobozují. Zatím vše vypadá, ža také další oslabení zvládnou bez inkasování.
     
    33:01
    Další důležitý zákrok Anttiho Niemiho, domácí brankář dnes drží svůj tým nad vodou. Teď udržel kotouč pravým betonem těsně před brankovou čárou.
     
    32:35
    Perronova střela bez přípravy výborně zblokována Brentem Burnsem, Logan Couture se pak málem dostal do šance ve vlastním oslabení.
     
    32:07
    Dnes druhý Žralok, který musí do boxu trestoměřičů. Joe Pavelski (SJS) bez odmítání odjel na trestnou lavici, dostává od rozhodčího trest za nedovolené bránění.
     
    31:36
    Sidney Crosby a jeho práce s kotoučem v útočné třetině. Za moment o něj ale přišli jeho spoluhráči, Žraloci jsou před vlastní klecí daleko pozornější.
     
    31:09
    Sutter si najel ke střelecké možnosti, jenže Antti Niemi zůstává nadále bezchybný. Na soupeřovu střelu z dálky si gólman San Jose počíhal lapačkou.
     
    30:43
    Penguins si dávají hodně záležet na další rozehrávce od branky, aby se nedopustili další chyby, která by je potom mohla mrzet.
     
    30:22
    Komerční přestávka, po jejím skončení pokračujeme.
     
    30:05
    A na druhé straně v podobně velké příležitosti Tomáš Hertl, ten je dnes skoro u každé větší šance Sharks. Ani on však nepohne se skóre na hrací kostce.
     
    29:32
    Dva na jednoho ujížděli hosté, Jevgenij Malkin nejdříve sám zakončoval. Pak ještě dorážka, ale obě šance skvěle zlikvidoval Antti Niemi.
     
    29:00
    Pavelskiho střela sice z dálky, ale o to větší měla důraz. Fleury ji možná nečkal a jen tak tak, že ji na poslední chvíli zastavil pravým ramenem.
     
    28:25
    Scuderiho pecka od modré nikterak Anttiho Niemiho nezaskočila, finský gólman jen sledoval dráhu puku, jak si to míří za jeho klec.
     
    27:39
    Pouliot už v pásmu San Jose, tam ale velice důrazný Ben Smith. Pittsburgh není ani zdaleka tolik střelecky aktivní jako v první třetině.
     
    26:58
    Vyhození domácích přes všechny čáry jako zakázané uvolnění vyhodnoce nebylo, i proto pokračuje mančaft v tyrkysovém ve hře. Ale i Penguins se tlačí do šance.
     
    26:39
    Zajímavá situace kolem Niemiho klece, gólem ale nekončí, finský brankář před komerční přestávkou zachytává puk do rukavice.
     
    25:33
    Sharks v plném počtu, ještě měl v poslední chvíli přesilovky šanci Perron. Pak už se ale rozjel z trestné lavice Thornton a musel dávat pozor také Pittsburgh.
     
    24:46
    Výborně vystižená přihrávka na Crosbyho a je z toho další domácí vyhození. První přesilovka Pittsburgu zatím není moc ideální pro hosty.
     
    24:03
    Na přesilové hře samozřejmě nesmí chybět ani Sidney Crosby, jeho střela z první ale ani netrefila branku. Pak už San Jose v pohodě vyhazuje přes všechny čáry.
     
    23:18
    První oslabení zápasu pro San Jose. Po rozmíšce před brankou odjíždí pykat dvě minuty za hrubost domácí útočník Joe Thornton (SJS). Těžké dvě minuty pro Žraloky.
     
    23:18
    Vlasic od modré čáry na nic nečekal a okamžitě napálil puk na bránu, teď už jej nikdo nedokázal usměrnit na klec. Ještě rozruch kolem Fleuryho.
     
    22:46
    Hodně rušno kolem klece Penguins, další formace San Jose tam tropí trable soupeřově obraně. Druhá branka ale zatím nepřichází.
     
    22:16
    Tomáš Hertl měl dobře najeto po levém křídle, jenže ke střele se už nedostal. Velkou šanci měl pak znovu při novém přechodu, jenže Fleuy se proti českému útočníkovi vytáhl kvalitním zákrokem lapačkou.
     
    21:36
    Malkin si hledal kolem mezikruží pozici pro zakončení. Sice ji našel, ale už ve chvíli, kdy měl zablokovanou hokejku. Bez problémů pro Sharks.
     
    21:02
    Kunutzova pecka od modré čáry, ale nedotkla se branky Sharks, ani Niemiho výstroje. Žraloci otáčejí hru a chtějí do prostředního dějství vstoupit daleko aktivněji než do první části.
     
    20:25
    Karlssonův pokus z dálky Fleuryho moc nepřekvapil, přestože se ještě Joe Thornton snažil o teč a změnu směru kotouče těsně před brankovištěm.
     
    20:06
    Na první buly sice uspěli hráči San Jose, ale vzápětí se přerušuje, takže k zakončení na branku vůbec nedošlo.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Střely na branku v první třetině

    San Jose Sharks: 6

    Pittsburgh Penguins: 15
     
    Více už se toho v první třetině nestane. Zatím se jako jediný prosadil, v poslední minutě zahajovací části, Matt Nieto. Na další branky musíme ještě počkat, jinak ale sledujeme pohledný a útočný hokej z obou stran.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
    Matt NIETO - 1:0
     
    19:04
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Přeci jen se Sharks dočkali branky ještě v první třetině, přestože právě během zahajovací periody nejsou aktivnějším mužstvem na ledové ploše, pokud budeme počítat střely na branku. Už se sice nejednalo o gól v přesilové hře, ale to Žralokům určitě nevadí. Rychlého přechodu do útočné třetiny zužitkovali domácí nejlepší možným způsobem, líbivou nahrávku na levou stranu dostal MATT NIETO, jenž naprosto bezchybně uklidil kus černé pryže za Fleuryho záda. San Jose si tak pravděpodobně odnese do šatny po první části náskok o jeden gól. Asistence: Chris Tierney, Ben Smith.
     
    18:16
    Dobrá střela v podání Vlasice, těsně před brankovištěm ovšem změnila směr a skončila za brankou.
     
    17:56
    Marleau s Pavelskim už ale vytvořili nebezpečí před Fleuryho klecí. První jmenovaný nahazoval, zatímco Pavelski zkusil tečovat. Puk skončil jen těsně mimo brankovou konstrukci.
     
    17:17
    Podobný začátek hostujícího oslabení jako dnes poprvé. Pens vyhazují a snaží se vůbec nepustit soupeře ke kotouči v obranné třetině.
     
    17:00
    Druhý hráč, který dnes odjíždí na trestnou lavici, zároveň druhý ze strany Pittsburgh Penguins. Dvě minuty za krosček inkasuje a musí jít odpykat do boxu Rob Scuderi (PIT).
     
    16:58
    Nyní už Tučňáci alespoň ve střední třetině, tam je kotouč z pohledu Sharks realtivně v bezpečí.
     
    16:18
    Patrick Marleau a jeho rozehrávka zpoza vlastní klece. Hokejku spoluhráče ovšem zkušený forvard nenašel, i proto se domácí stále zdržují poblíž své klece.
     
    15:46
    Na chvíli se Sharks ocitli před Fleurym a natropili mu trable, už ale znovu na druhé straně v akci finský ochránce svatyně. Penguins nadále střelecky aktivnějším týmem na ledě.
     
    15:08
    Práce pro Anttiho Niemih. Ten nejprve musel likvidovat střelu od modré čáry, aby následně dával pozor i na dorážky před brankou. Obojí zvládl na jedničku.
     
    14:51
    Následuje reklamní přestávka, těsně před jejím začátkem byl kotouč tečován do hlediště mezi diváky.
     
    14:13
    Hodně rychlá pasáž hry. Téměr se nepřerušuje a kus černé gumy létá ze strany na stranu. Každá z akcí může přinést překvapí útok a branku.
     
    13:28
    Už ale opět před Niemiho zařízení Pittsburgh, hosté se snaží o co nejrychlejší nahrávky. Ale zatím si z nich nedokázali vytvořit tak dobrou šanci k zakočení, aby skórovali.
     
    12:37
    Melker Kalrsson opět ukazuje, jak dokáže být důrazný. Kunitze se pokusil obrat o kotouč u mantinelu za brankou, také se mu to povedlo.
     
    11:53
    Žraloci teď sice vyhodili puk přes všechny čáry na ledové ploše, ale o zakázané uvolnění se nejednalo. Mohou hrá Tučňáci a hned založit novou akci.
     
    11:10
    Málem větší problémy pro Sharks, Hornqviat se z vlastního pásma rozjel až k brance Niemiho, na poslední chvíli jej dokázal jeden z domácí beků zastavit.
     
    10:50
    Nyní se naopak docela často zdržují domácí před soupeřovou svatyní, Brent Burns vypálil pořádnou pecku. Ale skóre se nemění, Fleury uklidnil situaci.
     
    10:06
    Dillon zkusil od modré čáry nahodit kotouč před branku, aby jej případně mohl někdo z jeho spoluhráčů umístit do sítě. Ale nestalo se, Penguins poctivě brání.
     
    09:28
    V samotném závěru přesilové hry ještě pálil domácí Logan Couture, jeho pokus ovšem končí daleko mimo tři tyče. Na druhé straně už měl práci Niemi.
     
    08:50
    Melker Karlsson a jeho rychlá práce v útočné třetině, jenže ani jeho následná nahrávka na Tomáše Hertla ovoce nepřinesla. Za několik okamžiků se vyloučení Downie vrátí do hry.
     
    08:07
    Přesilovka ale z pohledu San Jose zatím nemá patřičné rozměry, ještě ani střela na branku v početní výhodě a Sharks se nedaří vytvořit tlak.
     
    07:36
    Penguins se ale hned na úvod prvního oslabení utkání osovobozují, Sharks se naopak budou snažit o navrácení zpátky do třetiny.
     
    07:27
    Komerční přestávka, ale ještě před ní také první vyloučení zápasu. Steve Downie (PIT) dostává od hlavního rozhodčího zápasu dvě minuty za podražení.
     
    07:06
    Dillon odvedl dobrou práci před brankou, díky němu se Sharks bez problémů ubránili další možnosti soupeře. Teď už mohou domácí myslet i na útok.
     
    06:38
    Ale ani hosté nejsou v rámci technických přestupků bezchybní, teď se nedohodli a jejich kotouč končí na zakázaném uvolnění.
     
    06:08
    Domácí se snaží co nejméně zdržovat před vlastní klecí a poctivě odhazují kotouč od Niemiho. Pens ale zatím v útočné periodě hodně aktivní na začátku zahajovací části.
     
    05:30
    Ofsajd San Jose Sharks, další nepřesnost Žraloků na útočné modré čáře.
     
    04:58
    Hannanova pecka bez přípravy mohla Fleurymu nadělat pořádné starosti, nakonec nemusel gólman Pittsburghu zasahovat. Kdyby ale byla rána domácího hokejisty přesnější, dost možná rozvlní síťku.
     
    04:50
    Joe Pavelski hledal na levé straně Thorntona, jenže tahle zkušená dvojice si nyní moc neporozuměla. Navíc čárový rozhodčí píská postavení mimo hru.
     
    04:15
    Teď už sice San Jose přišla, ale pouze ze středního pásma. Navíc se pravděpodobně odrazila zpátky do hry od ochranné sítě, takže následuje nové buly.
     
    04:03
    Niemi zariskoval a povyjel za rozehrávkou z branky, přestože kolem jeho klece bylo pořádně rušno. Pak domácí vyhazují na icing, potřbují se konečně dostat z tlaku.
     
    03:37
    Scuderi se vynasnažil postrašit Niemiho pořádnou peckou za levým kruhem. Fin ve službách San Jose Sharks znovu na svém místě, když vytasil proti útočníkovi soupeře rukavici na levé ruce.
     
    03:22
    Když už se zdálo, že by Žraloci mohli do útočné třetiny, přišli o kotouč na útočné modré čáře. Směrem dopředu zatím dnes San Jose štěstí nepřeje.
     
    02:51
    Zatím jsou hosté určitě aktivnějším výběrem na ledové ploše, je to Niemi, kdo musí dávat pozor na létající kotouče. Gólman Sharks znovu raději přerušil hru.
     
    02:19
    Až nyní má domácí brankář Antti Niemi černou pryž v lapačce. Na střelu z dálky ovšem dobře viděl a neměl problém ji zachytit.
     
    01:56
    Malkin a jeho rychlá kombinace s Kunitzem v pásmu, k zakončení ale nedošlo. Druhému jmenovanému na poslední chvíli sjel kotouč z hokejky.
     
    01:14
    V akci poprvé i Sidney Crosby, ale útočník Pittsburghu skončil se svu akcí na moré čáře, kde se mu postavili do cesty hned dva muži v tyrkysovém trikotu.
     
    00:36
    Tomáš Hertl už nepříjemne napadal soupeře u zadního mantinelu, kus černé gumy poté převzali jeho spoluhráči. Střele z celé akce ale prozatím nepramenila.
     
    00:14
    Jako první se na buly v tomto utkání prosadili hostující Tučňáci, s přechodem do útočného pásma je ale rozhodně nečeká jednoduchá práce.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    San Jose Sharks: Niemi – Braun, Vlasic, Burns, Hannan, Dillon, Mueller – Pavelski, Thornton, Karlsson – Nieto, Couture, Marleau – Wingels, Smith, Hertl – Goodrow, Tierney, Scott

    Pittsburgh Penguins: Fleury – Letang, Martin, Cole, Scuderi, Lovejoy, Pouliot – Hornqvist, Crosby, Perron – Comeau, Malkin, Kunitz – Bennett, Sutter, Winnik – Downie, Lapierre, Spaling.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Vítejte u dnešního utkání National Hockey League, poprvé v ročníku 2014/2015 se utkají celky z opačných konferencí San Jose Sharks a Pittsburgh Penguins. Pro domácí mančaft může být střetnutí hodně stěžejní.
     
    Československá stopa v utkání

    Tomáš Hertl (SJS) (10 + 15)
     
    Předchozí vzájemné utkání

    Oba týmy se naposledy potkaly skoro před rokem, v březnu roku 2014. Penguins zavítali do Kalifornie a San Jose Sharks zvítězili v základní hrací době 5:3. V rámci této sezóny se Žraloci a Tučňáci setkávají vůbec poprvé.
     
    SAN JOSE SHARKS

    Jak to asi na konci základní části dopadne se Žraloky? Šance na postup do vyřazovacích bojů se pro tým kolem českého útočníka Tomáše Hertla po minulém kole zase o kousek snížily. Zvláště, když soupeři kolem San Jose v Pacifické divizi poměrně pravidelně bodují a nechtějí přijít o svá umístění. Naproti tomu Sharks nevzpomínají nejlépe na předchozí odehrané utkání. V domácím prostranství SAP Center sice vedli na Vancouver Canucks už o dvě branky, podruhé během jednoho týdne ale Žraloci na kanadského soka nestačili. Nemusí se zdát, ale dnešní duel může být pro Sharks hodně klíčovým, další ztráta by pro partu v tyrkysových trikotech mohla znamenat pořádné problémy. Dostane i dnes přednost v brankovišti hbitý Fin Antti Niemi, nebo si zachytá jeho náhradník Alex Stalock?
     
    PITTSBURGH PENGUINS

    Hokejisté Pittsburghu rozhodně počítají se svým postupem do vyřazovacích bojů. V Metropolitní divizi sice okupují třetí příčku, ale na první místo ztrácejí pouhé tři body. Je tedy jasné, že až do konce základní části budou fanoušci sledovat tuhé boje o nejlepší příčky v tabulce Východní konference. Předchozí dva duely Pittsburgh ovládl, pokaždé mimo vlastní kluziště. Nejdříve zavítali Penguins do Anaheimu, po pěti vstřelených brankách zvítězili celkovým poměrem 5:2. Daleko méně branek padalo v jiném kalifornském městě, v Los Angeles. V hale posledního vítěze Stanley Cupu došlo až na prodloužení, přičemž obecenstvo sledovalo jediný gól. Pens díky němu urvali nejtěsnější možnou výhru 1:0. Dnes pokračuje pittsburgský trip v San Jose, tedy nedaleko od Hollywoodu.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 03:00.

    Martin Schwarz

    Góly a asistencie: 20. Nieto (Tierney, Smith), rozh. náj. Wingels – 48. Crosby (Perron, Letang)

    Samostatné nájazdy:

    1. séria:
    0:0   Joe Pavelski (SJS)
    0:0   David Perron (PIT)
    2. séria:
    0:0   Logan Couture (SJS)
    0:0   Sidney Crosby (PIT)
    3. séria:
    1:0   Melker Karlsson (SJS)
    1:1   Kris Letang (PIT)
    4. séria:
    1:1   Patrick Marleau (SJS)
    1:1   Jevgenij Malkin (PIT)
    5. séria:
    1:1   Brent Burns (SJS)
    1:1   Chris Kunitz (PIT)
    6. séria:
    1:1   Joe Thornton (SJS)
    1:1   Brandon Sutter (PIT)
    7. séria:
    1:1   Tomáš Hertl (SJS)
    1:1   Beau Bennett (PIT)
    8. séria:
    2:1   Tommy Wingels (SJS)
    2:1   Steve Downie (PIT)


    San Jose Sharks: Niemi – Braun, Vlasic, Burns, Hannan, Dillon, Mueller – Pavelski, Thornton, Karlsson – Nieto, Couture, Marleau – Wingels, Smith, Hertl – Goodrow, Tierney, Scott
    Pittsburgh Penguins: Fleury – Letang, Martin, Cole, Scuderi, Lovejoy, Pouliot – Hornqvist, Crosby, Perron – Comeau, Malkin, Kunitz – Bennett, Sutter, Winnik – Downie, Lapierre, Spaling

    Rozhodca: Dwyer, O'Rourke – Cvik, Lazarowich

    Diváci: 17 336