Slovan Bratislava – Trnava 1:1 (kon.)
koniec
ŠK Slovan Bratislava
1:1 (0:1)
FC Spartak Trnava
Utorok 10.03.2015, 17:30 • Pasienky, Bratislava • Niké liga
Predzápasové kurzy
     
    S konštatovaním, že v najväčšom slovenskom derby sa zrodila remíza 1:1, sa s vami lúčim a prajem príjemný zvyšok večera! (19:31:14)
     
    Hodnotenie trénera Slovana Jozefa Chovanca:

    „Touto cestou sa chcem poďakovať našim fanúšikom. Prišlo ich dosť a povzbudzovali nás do konca zápasu, čo si veľmi vážime. Stretnutie malo typický charakter derby. Hralo sa vo veľkom tempe, s nasadením a bojovnosťou, na ťažkom teréne sme ani nemohli očakávať technický futbal. Oba tímy dnes chceli vyhrať, šancí sme možno mali o niečo viac, ale remíza je spravodlivá. Vedeli sme, že Trnava má veľmi dobré štandardné situácie. V úvode jednu využila, čo náš výkon ovplyvnilo. V prvom polčase sme neboli dostatočne dôslední, až v jeho závere sme si vytvorili prvú čistú šancu. Cez prestávku sme verili, že sme schopní s nepriaznivým stavom niečo urobiť. Dali sme vyrovnávajúci gól, škoda, že Ďuriš v závere nepremenil veľkú príležitosť.“ (skslovan.com)

    Hodnotenie trénera Trnavy Juraja Jarábka:

    „Zápas mal náboj a dobrú atmosféru. Hral sa taký futbal, aký dovoľoval terén. Mrzia ma len prerušenia pre delobuchy z oboch táborov. Nepatrí to k futbalu a hra zbytočne stratila tempo. Chceli sme na Slovane niečo uhrať, čo sa nám podarilo. Myslím si, že sme mohli získať aj viac ako bod. Prvý polčas bol v poriadku. Po nacvičenom signále sme sa ujali vedenia. Slovan sme až na jednu situáciu pri konci polčasu, keď nás podržal brankár, nepúšťali do šancí. Cez prestávku som hráčov nabádal k väčšej aktivite. Očakával som, že domáci sa budú tlačiť dopredu, už nemali čo stratiť. My sme sa však zbytočne zatiahli. Slovan má výbornú prechodovú fázu, na čo som aj hráčov upozorňoval. Napriek tomu sme do otvorenej obrany inkasovali pomerne lacný gól. Chceli sme ešte niečo s výsledkom urobiť, ale už sa nám to nepodarilo.“ (skslovan.com)
     
    Najväčšie slovenské derby sa končí zmierlivou remízou! Videli sme zvláštny zápas – Trnava od úvodu viedla, Slovan sa potom dlho nevedel dostať do tempa, veľmi mu pomohol až vyrovnávajúci gól Kubíka. V 85.min mohol rozhodnúť domáci Ďuriš, v samostatnom nájazde proti Kelavovi ale zlyhal v zakončení. Spartak potom mohol udrieť v nadstavenom čase, keď Krnáč vyrazil nebezpečný center Vlaska. Dá sa povedať, že remíza je vzhľadom na priebeh hry spravodlivá, oba tímy mali svoje herné záblesky a bod si za predvedenú hru zaslúžili.

    Pozápasové ohlasy vám prinesieme neskôr.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Žltú kartu dostáva Martin Mikovič (FC Spartak Trnava).
     
    90+3
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Samuel Štefánik, prichádza Branislav Niňaj.
     
    90+3
    Na opačnej strane po zisku lopty brejk Slovana, Zreľák tam z pravej strany vyslal kolmicu pred bránu, ktorú nedobehol ani Kubík, a ani Mészáros. Zasiahol tak vybiehajúci Kelava.
     
    90+2
    Vlasko sa uvoľnil v šestnástke a prihral tam na Vojtuša, ktorý padol v súboji s Gorositom, faul to však nebol a pokutový kop sa nepíska.
     
    90+1
    Spartak mohol rozhodnúť v samom závere! Vlasko poslal veľmi šikovný center pred bránu, kde si nabiehalo viacero hráčov hostí, lopta ale prepadla až na zadnú žrď, kde ju spred čiary vyrazil v páde Krnáč!
     
    90
    Nadstavujú sa 3 minúty.
     
    90
    Jablonský fauloval zozadu prenikajúceho Vlaska, je z toho štandartka pre Trnavu z cca 25 metrov z pravej strany.
     
    89
    V predposlednej minúte zápasu pri lopte Spartak, Slovan čaká na šancu na svojej vlastnej polovici. Je veľmi vidno, že ani jeden z tímov nechce urobiť chybu.
     
    88
    Striedanie v tíme FC Spartak Trnava: z ihriska odchádza Cleber Silva Nascimento, prichádza Ján Vlasko.
     
    88
    Saláta fauloval na útočnej polovici pri čiare Vojtuša, pri lopte teda Spartak a môže zaútočiť.
     
    87
    Žltú kartu dostáva Marek Hlinka (FC Spartak Trnava).
     
    87
    V posledných minútach sa zdá byť po výhre hladnejší Slovan, teraz podnikol ďalšiu útočnú akciu. Čaká nás vzrušujúci záver, podarí sa ešte niekomu zmeniť nerozhodný stav?
     
    86
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Karol Mészáros, prichádza Richard Lásik.
     
    85
    Obrovská šanca domácich – dvaja hráči Slovanu sa dostali do brejku proti jednému obrancovi! Zreľák prihral do behu Ďurišovi, ktorý sa už od polovice rútil sám na bránu, loptu si príliš predkopol a tak mu ju spod nôh vyrazil skvele vybiehajúci Kelava!
     
    84
    Petarda z trnavského sektora, pritom práve z týchto miest mal Cleber v najbližších miest zahrávať rohový kop....chvíľu sa teda nehralo, diváci dostali od rozhodcu poslednú výzvu.
     
    83
    Krnáčovi odkopy príliš nevychádzajú, teraz jedným z nich zarobil na brejk Trnavy. Centroval po ňom Sabo, loptu odvrátil na roh Saláta, po jeho zákroku si fanúšikovia hostí už tradične pýtali penaltu za ruku.
     
    82
    Slovan sa teda pokúsil o útok, na ktorého konci bol Štefánik a snažil sa prejsť do šestnástky, loptu odvrátil dobre postavený stopér Nikolič.
     
    81
    Clebera trafila lopta zrejme do citlivých partií, a tak sa už minútu zvíja na trávniku. Hra medzičasom pokračuje.
     
    80
    Belasí sa pokúsili odpovedať na aktivitu Trnavy, keď sa s tým z 30 metrov nemaznal Štefánik a vystrelil z voleja na bránu, mieril ponad brvno trnavskej brány.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 4353 divákov.
     
    79
    Po tečovanom centri z rohu lopta nebezpečne padala pred bránu Slovana, odkiaľ ju odpratal hlavičkujúci Čikoš.
     
    78
    Ďalší trnavský hnev po hlavičke Nikoliča a zásahu Simoviča, hostia si znovu pýtali penaltu, teraz to ale na ruku naozaj nevyzeralo a tak je správne nariadený rohový kop.
     
    77
    Nebezpečná akcia Trnavy, po ktorej si hostia pýtali pokutový kop! Čonka vycvičil na ľavej strane dvoch obrancov a strieľaným centrom posielal loptu do šestnástky, Čikoš tam zahral na zemi a zdiaľky sa zdalo, že možno aj rukou, penalta sa nepískala!
     
    76
    Mikovič sa prebíjal dopredu bez podpory spoluhráčov a tak skúsil obhodiť Čikoša, to sa mu napriek veľkej snahe nepodarilo a tak vykopáva Krnáč.
     
    75
    Center z rohového kopu smeroval na päťku, kde kraľuje Kelava a aj teraz si stiahol loptu do svojich rukavíc.
     
    74
    Veľká bojovnosť v podaní Ďuriša, proti Bortelovi nevypustil na pohľad prehratý súboj a na ľavej strane šestnástky vybojoval pre Slovan aspoň roh.
     
    73
    Hra sa po strate lopty Trnavy otočila na druhú stranu, kde nasledoval nepresný center v podaní Slovana.
     
    72
    Štefánik zasiahol škaredo kopačkou do tváre Saba, rozhodca Vnuk píska a prisudzuje loptu hosťom. Tí sa pokúsia o založenie útočnej akcie.
     
    71
    Kuriózna situácia na ľavej strane ihriska, Čonka odkopával pred Mészárosom, od ktorého sa lopta v plnej rýchlosti odrazila do čiarového rozhodcu, čo vyvolalo smiech fanúšikov.
     
    70
    Tempo hry je obojstranne veľmi dobré, tímy sa striedajú v ofenzívnych akciách. Po vyrovnávajúcom góle je o niečo aktívnejší Slovan, Trnava hrozí najmä z brejkov.
     
    69
    Spartakovci si na problémy takmer zarobili sami, keď sa po štandartke zrazil Kelava s vlastným obrancom, k voľnej lopte boli Slovanisti ďaleko a tak obrana situáciu vyriešila.
     
    68
    Postupná kombinácia Slovana pred šestnástkou Trnavy, lopta putovala po osi Štefánik-Zreľák-Jablonský, posledne menovaný však nahral veľmi nepresne.
     
    67
    Striedanie v tíme FC Spartak Trnava: z ihriska odchádza Lukáš Greššák, prichádza José David Casado.
     
    67
    Trnava mala k dispozícii rohový kop, loptu tam do stredu šestnástky šikovne centroval Cleber, stopéri Slovana si svoje pozície zastali a loptu odvrátili.
     
    66
    Striedanie v tíme FC Spartak Trnava: z ihriska odchádza Peter Sládek, prichádza Jakub Vojtuš.
     
    65
    Cleber si pekne v strede poľa obhodil Mészárosa a pokúsil sa nasadiť jasličky Jablonskému, ten sa nachytať nenechal a dobrým obranným zákrokom zmaril akciu hostí.
     
    64
    Zreľák nevypustil súboj s Janečkom a pri rohovej zástavke vybojoval pre domáce mužstvo rohový kop.
     
    63
    Trnava sa okamžite pokúsila o odvetný úder, brejk zabrzdila nepresná nahrávka v podaní Hlinku. Oba tímy chcú vyhrať, preto môžeme čakať zaujímavú poslednú polhodinu.
     
    62
    Slovan dal gól!
    Je vyrovnané! Slovan z ničoho nič udrel a tak zápas dostáva nové reálie – necelú polhodinu pred koncom je stav nerozhodný! FRANTIŠEK KUBÍK si na polovici Spartaka prebral dlhý pas z obrany, prešprintoval obrancu a prehodil aj vybiehajúceho brankára Kelavu!
     
    61
    Spartak vycítil, že Slovan si začal budovať tlak a tak veľmi skúsene drží loptu na svojej útočnej polovici. Čas do konca pomaly plynie a Spartak je čoraz bližšie k veľkej výhre...
     
    60
    Žltú kartu dostáva Matúš Čonka (FC Spartak Trnava).
     
    60
    Je za nami hodina hry, stav sa nemení a je rozhodne pozitívnejší pre Trnavu. Belasí na rozdiel od prvej polovice hrajú aktívnejšie, v útoku nebezpečnejšie, vyrovnanie im to zatiaľ neprinieslo.
     
    59
    Nikolič si vysadol na chrbát Ďuriša, Vnuk píska faul a Slovan tak znovu môže zaútočiť pozdĺž pravej postrannej čiary.
     
    58
    V krátkom slede ďalšia akcia Slovana, Kubík predviedol mocný šprint zo stredu ihriska až na ľavú stranu šestnástky, odkiaľ sa snažil prekvapiť Kelavu vysokým centrom, brankár hostí ostal pokojný a loptu kryl.
     
    57
    Vzrušenie v šestnástke Trnavy, po odrazoch lopty si tam belasí pýtali penaltu, ich priania ostali nevyslyšané. Po následnom centri Štefánika strieľal z druhej vlny Mészáros, tvrdú strelu obrana zastavila. Slovan búši, Trnava bráni výborne.
     
    56
    Vysoký Kelava si vyšiel do stredu šestnástky a s prehľadom stiahol vo vzduchu center z rohového kopu, rohy dnes Trnava bráni naozaj výborne.
     
    55
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Martin Dobrotka, prichádza Filip Ďuriš.
     
    55
    Z nevinnej situácie vznikla veľká šanca Slovana! Štandartku tesne spoza poliacej čiary zahrával Čikoš a poslal center na päťku ,,na teč," Simovič tam loptu nezasiahol a prekvapený Kelava loptu vytlačil z pravého horného rohu!
     
    54
    Po rohových kopoch kraľovala obrana Trnavy, keď obrancovia odvrátili loptu do bezpečia. Slovan ale ostal pri lopte, teraz je v dlhšej fázy hry na na polovici Trnavy.
     
    54
    Slovan sa v druhom polčase prvý raz predviedol aj v ofenzíve! Kubík centroval z pravej strany a Zreľák sa už dral do zakončenia na päťke, loptu mu doslova z kopačky odkopol na roh skvelý Nikolič!
     
    53
    Nevydarená štandartka Slovana, po ktorej mohla Trnava podniknúť brejk do rozhodnej obrany, akciu zastavil zbytočnou spätnou kľučkou Hlinka.
     
    52
    Takmer z toho bola šanca, keď po postupnej akcii strieľal zo šestnástky Mikovič, po jeho zablokovanej strele chcel ešte pred päťkou zakončovať Sládek, bol však v ofsajde.
     
    51
    Náznak peknej kombinácie v podaní Slovana, Štefánikov pas na Zreľáka prečítala trnavská obrana. Hostia tak znovu v útoku.
     
    51
    Dobrotka športovo vrátil loptu na kopačky hostí, znovu teda pokračujeme v hre výkopom Kelavu.
     
    51
    Tvrdý súboj na trnavskej polovici, na zemi tam ostal Cleber, ktorý potrebuje aj lekárske ošetrenie. Chvíľu sa teda hrať nebude.
     
    50
    Slovan potrebuje vyrovnať a útočiť, zatiaľ ale podobne ako v úvode prvého polčasu aktívnejšia Trnava. Tá drží loptu na svojich kopačkách a hrá na útočnej polovici.
     
    49
    Center z rohu bol ešte odvrátený, potom sa k lopte pred šestnástkou dostal Sabo a mieril na pohľad nebezpečne do pravého horného rohu, lopta napokon bránu výrazne minula.
     
    48
    V krátkom časovom slede ďalší náznak brejku Trnavy, po ktorom cez Gorosita prechádzal Mikovič, zadák Slovana v poslednej chvíli odvrátil na roh.
     
    47
    Veľmi pekný prienik trnavského kapitána Janečku, prešiel po ľavej strane cez Jablonského a posielal nebezpečnú loptu do šestnástky pred päťkou tam zakročil pozorný Krnáč.
     
    46
    Štefánik posielal dlhý nákop dopredu na Kubíka, pred ním síce odhlavičkoval Kelava, ale len k Zreľákovi, ktorý už však loptu znovu dopredu na Kubíka neprepasíroval.
     
    46
    Ani jeden z tímov cez polčas nestriedal, pokračujeme teda v nezmenených zostavách zo začiatku zápasu.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Obe mužstvá už späť na ihrisku, o niekoľko sekúnd odštartujeme aj druhý polčas.
     
    Štatistiky po 1.polčase:
    Strely celkom: 1:2
    Strely na bránu: 1:2
    Žlté karty: 3:0
     
    Sledovali sme veľmi zaujímavý prvý polčas najväčšieho slovenského derby – Trnava začala vo veľkom štýle a už od 5.min vyhráva po góle Nikoliča. Dlho sa hralo v strede poľa, v dobrom tempe a videli sme množstvo osobných súbojov. Ďalšie šance prišli až v závere polčasu – najprv si Trnava skoro strelila vlastný gól, a potom Kelava zlikvidoval samostatný nájazd Mészárosa. Trnava v prvom polčase hrala veľmi dobre v obrane, strelila rýchly gól a vďaka dobrej taktike si vedenie stále drží. Slovan sa prebudil až v závere polčasu, uvidíme, či jeho aktivita bude pokračovať aj v druhej polovici. Na začiatku druhého polčasu sa vám prihlásim približne o 18:37.
     
    45+4
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+4
    Center tesne spred päťky odvrátil Bortel, Slovan sa k žiadnemu ohrozeniu brány nedostal. Nestalo sa tak ani po centri z odrazenej lopty, všetko vyriešil pozorný Kelava.
     
    45+3
    Slovan vybojoval rohový kop, keď pekne kombinovali Čikoš a Zreľák. Loptu do hry pošle Štefánik.
     
    45+2
    Začína to byť emotívne, vidíme množstvo tvrdších zákrokov. Jedným z nich sa na Jablonského teraz prezentoval Mikovič.
     
    45+1
    Lopta veľmi dlho lietala vo vzduchu po centri Mikoviča, mužstvá si ju vymieňali v hlavičkových súbojoch, celú túto sekvenciu prerušil útočný faul v podaní hostí.
     
    45
    Nadstavujú sa 4 minúty.
     
    45
    Slovan sa ešte v závere polčasu snaží zaútočiť, po odkope Jablonského sa popri čiare presadzoval Kubík, fauloval však pri tom protihráča.
     
    45
    Žltú kartu dostáva František Kubík (ŠK Slovan Bratislava).
     
    44
    Cleber to skúsil priamou prízemnou strelou, ktorá neprešla cez spleť hráčov, z odrazenej lopty to skúsil Mikovič, jeho nevýraznú strelu s prehľadom kryl Krnáč.
     
    43
    Tak v závere polčasu hra naberá skvelé grády, to sa divákom musí páčiť. Hrá sa už na opačnej strane, kde Trnava rozohráva štandartku z cca 35 metrov.
     
    42
    Mohlo byť vyrovnané! Slovan sa dostal k lopte v strede ihriska a okamžite prišiel prekvapujúci dlhý pas dopredu, kde sa na bránu rútili Zreľák s Mészárosom, druhý menovaný vystrelil zoči-voči Kelavovi, ktorý famózne vyrazil nohou a podržal svoje mužstvo!
     
    42
    Žltú kartu dostáva Slobodan Simović (ŠK Slovan Bratislava).
     
    41
    Cleber sa následne znovu dostal k lopte a v šestnástke hľadal Sládeka, ktorý hlavičkoval osamotený na vzdialenejšej žrdi, loptu trafil v záklone a tak Krnáč zasahovať nemusel.
     
    40
    Veľmi dobre hrajúci Cleber sa prebíjal po pravej strane, jeho postup zastavil dobre postavený obranca Čikoš.
     
    39
    Zrážka Zreľáka s Kelavom akoby dianie na trávniku trochu rozpumpovala a sledujeme tak ešte agresívnejšiu a bojovnejšiu hru. Uvidíme, či sa začne hýbať aj ukazovateľ striel na bránu.
     
    38
    Chvíľu sa nehralo pre ošetrovanie Kelavu po zrážke so Zreľákom, brankár hostí v poriadku a tak sa pokračuje v hre.
     
    37
    Žltú kartu dostáva Adam Zreľák (ŠK Slovan Bratislava).
     
    37
    Trnava si takmer dala vlastný gól! Po nevinnej hlavičke Čikoša si zakričal Kelava, Bortel jeho pokyn ignoroval a odkopol loptu do vzduchu, tá nabrala trajektóriu smerom do ľavého vinkla, odkiaľ ju Kelava v poslednej chvíli vyboxoval pred dobiedzajúcim Zreľákom, s ktorým sa nepríjemne zrazili!
     
    36
    Slovan znovu pri lopte, stále ešte nevystrelil na bránu, v najbližších chvíľach sa to určite pokúsi zmeniť.
     
    35
    Po Sládekovej šanci sa o útok pokúsil Slovan, belasí však útočia v malom počte hráčov, a najmä je to z ich strany celé veľmi statické. Ani teraz svojimi kombináciami neprešli cez pozornú obranu.
     
    34
    Teraz to mohol zmeniť Sládek, po dlhej prihrávke si hodil loptu okolo Gorosita a mocne sa dral v šestnástke do zakončenia, v tom mu zabránil pozorný Krnáč.
     
    33
    Stále je to súboj hlavne v strede poľa, v šestnástkach sa dnes ani jeden z tímov takmer vôbec neohrial. Mužstvám nemôžeme uprieť veľkú bojovnosť a dobré tempo hry, väčšie šance zatiaľ chýbajú.
     
    32
    Slovan sa pokúsil o jeden z postupných útokov, Kubík bol pri ľavej postrannej čiare zrazený na zem, bol to však čistý zákrok a tak nasleduje odkop Kelavu.
     
    31
    A takmer z toho bola veľká šanca! Polovysoký center z rohu prepadol až tesne za hranicu šestnástky, kde boli voľní Mikovič s Nikoličom, ani jeden si loptu nespracoval a tak zakročil vybiehajúci Krnáč!
     
    31
    Cleber loptu pekne nasmeroval ponad celú šestnástku, na zadnej žrdi odvracal Gorosito. Potom Janečku, ktorý si prebral odrazenú loptu, skosil na zem Kubík, takže je z toho ďalšia štandartka pre Spartak.
     
    30
    Je za nami prvá polhodina, Trnava stále zaslúžene vedie. Teraz navyše môže zahrávať štandardnú situáciu z cca 30 metrov, loptu bude centrovať Cleber.
     
    29
    Odkaz od rozhodcu smerom k fanúšikom: ,,Ak sa incident s použitím pyrotechniky zopakuje, tak bude zápas predčasne ukončený, resp. prerušený." Tak verme, že sa už budeme môcť venovať jedine futbalu.
     
    28
    Center z rohu odhlavičkoval Saláta, následný center z odrazenej lopty už mieril mimo Krnáčovej brány.
     
    27
    Dym sa pomaly rozplýva, o niekoľko sekúnd teda zrejme budeme môcť pokračovať v hre. Škoda takýchto incidentov, domáci priaznivci tým svojmu mužstvu určite nepomohli.
     
    26
    Tak, chvíľu sa hrať nebude. Bohužiaľ, došlo k tomu, čo nikto nechcel – domáci priaznivci odpálili v sektore pyrotechniku, petardy aj svetlice. Ihrisko zaplavil oblak dymu, takže si hráči dajú krátku neplánovanú prestávku.
     
    25
    Trnava v útoku útočí nebezpečne po krídlach, ako aj teraz Sabo, jeho strieľaný center bol zablokovaný na roh.
     
    24
    Podobne dopadol teraz Zreľák tiež vyšiel za postrannú čiaru. Belasým sa hrá v ofenzíve ťažko, väčšina hráčov totiž stojí a neponúka sa do kombinácie.
     
    23
    Belasí nemajú možnosť ani na brejky, Spartakovci sa poctivo vracajú. Jeden pokus o brejk teraz nevyšiel Kubíkovi, sám sa s loptou vyhnal za čiaru.
     
    22
    Spartak sa postupne prepracoval na obrannú polovicu Slovana, loptu tam vybojoval veľmi dobre hrajúci Čonka. Po následnom centri odvrátil spred brány Saláta.
     
    21
    Je to tradičné derby, hráči idú na ostrie noža v doslova každom súboji. Momentálne sledujeme taktickú bitku v strede ihriska, kto ako prvý po dlhšom čase vystrelí na bránu?
     
    20
    Belasí sa prvý raz v zápase na dlhší čas usadili na útočnej polovici, zatiaľ sa najmä vybíjajú v kľučkách a súbojoch pri postrannej čiare, odkiaľ sa góly rozhodne nedávajú.
     
    19
    Statickú hru Slovana sa snažil zmeniť pravý bek Čikoš, ktorý si pred šestnástkou obhodil Čonku a snažil sa dobehnúť loptu pri bránkovej čiare, na ďalšieho obrancu Bortela už nestačil a tak je z toho odkop od brány hostí.
     
    18
    V týchto chvíľach sa hrá najmä v strede ihriska, vidíme množstvo osobných súbojoch. Síce sme zatiaľ videli iba jednu šancu, ktorá hneď rezultovala v gól, tak aj napriek tomu vidíme kvalitný futbal v rýchlom tempe.
     
    17
    Hra Slovanu je bez potrebnej myšlienky, Trnava akcie domácich spoľahlivo číta a zastavuje ich. Bolo tomu tak aj teraz, keď útok domácich Slovana skončil pri centri Dobrotku, ktorý našiel len dobre postaveného Kelavu.
     
    16
    Trochu vzrušenia na domácich tribúnach, to keď sa Zreľák dostával na ľavej strane do samostatného úniku, jeho príležitosť zmarilo postavenie mimo hry.
     
    15
    Je tu záver prvej štvrťhodiny, prevaha stále na strane Trnavy. Tvrdým zákrokom v strede poľa sa prezentoval domáci kapitán Dobrotka, rozhodca situáciu znovu riešil iba pohovorom.
     
    14
    Akcie Slovana končia pri pozornej obrane, ako teraz, keď Čikoš na pravej strane posúval dlhý center hlavou na Mészárosa, proti nemu veľmi dobre zasiahol obranca Čonka.
     
    13
    Trnava ostala pri lopte, Čonka posielal pretiahnutý center do šestnástky, ktorý len za seba poslal hlavou Gorosito, následný Sládekov center už belasí definitívne odvrátili z nebezpečného priestoru.
     
    12
    Slovanom úvodný gól zatriasol a robí zbytočné chyby – Krnáč mal pred dobiedzajúcim Sládekom dostatok času i priestoru na rozohrávku, lopta mu ale zle sadla a tak ju doslova daroval Spartaku.
     
    11
    Simovič obral o loptu v strede poľa váhajúceho Greššáka a mohol založiť rýchly brejk hostí, napokon bol zozadu faulovaný, karta to napriek protestom nie je.
     
    10
    Trnava je v úvode lepšia, aktívnejšia. Aj teraz sa hostia usadili na útočnej polovici, kde postupne kombinovali najmä pri využití schopností technicky disponovaného Clebera. Spartak stále pri lopte.
     
    9
    Aktívny Zreľák na hrote útoku Slovana do poslednej chvíle atakoval pri postrannej čiare Bortela, aj sa k lopte dostal, ale len za cenu faulu. Lopty do hry pošle Kelava.
     
    8
    Loptu si postavil Štefánik a snažil sa nájsť Kubíka, pred ním zasiahol dobre vybiehajúci a vo vzduchu istý chorvátsky brankár hostí Kelava.
     
    7
    Po faule na Kubíka je tu ďalšia štandardná situácia v prospech domácich, tentoraz z veľmi zaujímavej pozície z 25 metrov od brány.
     
    6
    Belasí sa snažia na inkasovaný gól okamžite odpovedať, po faule na útočnej polovici mali výhodu štandartky. Loptu si postavil Kubík, jeho nevydarený center pokryl Kelava.
     
    5
    Trnava dala gól!
    Tak to je neuveriteľné, fantastický úvod hostí a tí sa expresne dostávajú do vedenia! Center z rohu na prednej žrdi predĺžil za seba Sabo, k lopte sa na päťke chrbtom k bráne dostal MILOŠ NIKOLIČ a akrobaticky ju umiestnil k pravej žrdi poza chrbát šokovaného Krnáča!
     
    4
    Trnava zvolila rozohrávku nakrátko, po niekoľkých výmenách lopty centroval do pokutového územia Janečka, Simovič odhlavičkoval na ďalší roh.
     
    3
    Gorosito zastavil prenikajúceho Mikoviča, avšak len za cenu rohového kopu. Je tu tak možnosť pre Trnavu.
     
    2
    Po tvrdom súboji ostal na zemi ľavý obranca Slovana Jablonský, už sa však dvihol zo zeme a hra pokračuje. Po nákope Slovana si na loptu prvý raz siahol aj Kelava.
     
    1
    Po úvodnom výkope s loptou na kopačkách hostia, tí sa usadili na svojej útočnej polovici a takmer z toho bola šanca! Po centri si totiž v šestnástke spracovával loptu Sládek, spracovanie mu nevyšlo a tak zasiahol Krnáč.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Obe mužstvá už sú pripravené, o niekoľko sekúnd uvidíme úvodný výkop. Sprevádzajú ich pri tom nadšené chorály fanúšikov z Bratislavy i Trnavy.
     
    Na trávnik už vychádzajú obe mužstvá. Samozrejme, v svojich tradičných farbách – Slovan v belasom, hostia v červeno-čiernej farebnej kombinácii.
     
    Na ihrisku už očakávame obe mužstvá, tie by mali zo šatní vyjsť v najbližších sekundách. Prvý raz sa ozýva chorál trnavských priaznivcov, tí obsadili takmer celý svoj sektor. Od nekrytej tribúny ich oddeľuje zábrana a rad usporiadateľov, zrejme poučenie zo zápasu so Spartou.
     
    Príjemný futbalový podvečer prajem všetkým našim čitateľom priamo z bratislavských Pasienkov. Záver dnešného krásneho slnečného dňa bude patriť najslávnejšiemu slovenskému derby – Slovan Bratislava vs. Spartak Trnava. Pasienky sa postupne plnia, veľmi slušne už je obsadený sektor fanúšikov hostí. Môžeme teda očakávať peknú divácku kulisu, ktorá si nechce nechať ujsť tento veľký zápas. Vy si zatiaľ môžete pozrieť zostavy – v bráne domácich je už tretí raz po sebe Martin Krnáč, kapitánom je defenzívny záložník Dobrotka. V zostave hostí prekvapujúco absentuje Vlasko, miesto neho hrá v útoku jarná posila Sládek. Vážení priaznivci, vy budete môcť dianie na Pasienkoch sledovať prostredníctvom priameho textového prenosu s fotografiami a videami gólov. Prajem vám príjemný športový zážitok!
     
    Úvodné zostavy:

    ŠK Slovan Bratislava: Krnáč – Jablonský, Gorosito, Saláta, Čikoš – Dobrotka (C), Simović – Kubík, Štefánik, Mészáros – Zreľák.
    Náhradníci: Perniš – Niňaj, Gašparovič, Čermák, Ďuriš, Lásik, Kotula.

    FC Spartak Trnava: Kelava – Janečka (C), Nikolič, Bortel, Čonka – Greššák, Sabo, Hlinka, Nascimento – Sládek, Mikovič.
    Náhradníci: Strapák – Casado, Vlasko, Bališ, Čarnota, Jirka, Vojtuš..
     
    129.veľké slovenské derby, zápas o európske poháry a fantastická atmosféra nadšených fanúšikov – tak o tom bude dlhoočakávaný duel medzi Slovanom Bratislava a Spartakom Trnava! Rivalita týchto dvoch tímov na Slovensku nemá obdoby, obaja navyše bojujú o predkolo Európskej ligy! Môžeme sa tešiť na futbal s tým najvyšším nasadením, na neopakovateľné momenty a výbornú atmosféru. Favorita nemožno predpovedať, jar je len na začiatku a derby predsa favorita nemá! Tešme sa na veľký futbalový večer, pri jeho sledovaní sa na vás v utorok od 17:30 teší Tomáš Schügerl.
     
    Najväčšie slovenské derby!

    Zápas Slovan – Trnava prináša emócie, rivalitu, skvelý futbal a večné prekrikovačky vášnivých fanúšikov. V utorok uvidíme už 129.derby histórie vzájomných zápasov, čo je naozaj úctyhodné číslo! Historicky je úspešnejší Slovan, keď vyhral 55-krát. Zápasy týchto rivalov obnášajú viaceré ,,naj" – v roku 1996 sme na Tehelnom poli zapísali najvyššiu divácku návštevu na ligovom zápase v dejinách samostatnosti, výhru Slovana 3:1 sledovalo 22 354 divákov. Jedno ,,naj" je negatívne – v roku 1968 Slovan viedol v Trnave po polhodine 1:0, aby sa pod ťarchou fanúšikov zrútila jedna z tribún. Zápas sa nedohral a bol skontumovaný v prospech Slovana, čo rivalitu len prehĺbilo.

    Derby Slovan-Trnava, to nie sú len policajné manévre a poplašné správy. To je najmä história, napätie v každom jednom súboji a každom jednom dotyku s loptou na ihrisku. To je energia z chorálov oboch fanúšikovských táborov. Tak si derby vážme, užime a vychutnávajme si tento svetlý zjav na slovenskej futbalovej scéne!
     
    Aktuálna forma a postavenie v tabuľke

    Slovan na jar odohral 3 zápasy, v ktorých predviedol výrazne lepšie výkony, ako na jeseň. V otváracom šlágri nevyužil proti Žiline viacero dobrých šancí, na čo doplatil v druhom polčase a prehral 0:2. Prvý polčas zápasu Slovenského pohára s Nitrou taktiež nebol podľa predstáv – belasí po ňom dokonca prehrávali, potom ale zapli na vyššie obrátky a zvíťazili 5:2. V ligovom zápase v Zlatých Moravciach to belasí nemali jednoduché, po góloch Peltiera a Zreľáka napokon získali dôležité tri body. V priebežnej tabuľke sa Slovan nachádza na 4.mieste so ziskom 31 bodov a pasívnym skóre 26:29.

    Trnava vstúpila do jari fantasticky – s Myjavou síce v úvode prehrávala, potom ale predviedla 5-gólový uragán a zvíťazila vysoko 5:1. Menej radosti už priniesol zápas na ihrisku poslednej Banskej Bystrice, kde Spartak len remizoval 1:1 po nádhernom vyrovnávajúcom góle Martina Mikoviča. Červeno-čierni sú v priebežnej tabuľke na 5.mieste so ziskom 30 bodov a skóre 32:20.
     
    Vzájomné zápasy

    Tohtosezónny vzájomný zápas zastihol Slovan v jeho najhoršej jesennej kríze, naopak, Spartak si tento duel doslova vychutnal. Išlo o dohrávku 3.kola, ktorá sa odohrala netradične popoludní počas pracovného dňa 30.októbra. Trnava začala pred 2765 divákmi skvele a už v 25.min viedla 2:0, pričom v rovnakom čase bol vylúčený obranca Slovana Bagayoko. Na konci z toho bol debakel 4:0 a obrovská radosť Trnavy z porážky veľkého rivala.

    3.kolo Fortuna ligy 2014/2015:
    Spartak Trnava – Slovan Bratislava 4:0 (2:0)
    Góly: 10.Vlasko, 25.Sabo, 67.Jendrišek, 88.Casado

    Zápasy v sezóne 2013/2014:
    Trnava – Slovan 1:3 (Procházka – Fořt, Vittek, Kladrubský)
    Slovan - Trnava 2:0 (Vittek, Peltier)
    Trnava – Slovan 1:2 (Procházka – Mészáros, Gašparovič)

    Zápasy v sezóne 2012/2013:
    Trnava – Slovan 0:1 (Hlohovský)
    Slovan – Trnava 0:1 (Gašparík)
    Trnava – Slovan 0:0
     
    FC SPARTAK TRNAVA

    Červeno-čierni prežívajú pod trénerom Jarábkom jednu z tých vydarených sezón, v ligovej tabuľke sa držia blízko priečok zaručujúcich európske poháry a veľmi pekne napredujú vo výstavbe novej City Arény. Spartak prišiel v zime o dve veľké opory – brankára Dobrivoja Rusova a útočníka Ivana Schranza, stratou je aj odchod kanoniera Jendrišeka. V Trnave sa snažili priviesť kvalitné posily, do brány prišiel na hosťovanie z Granady Chorvát Kelava, v poli sa tréner bude spoliehať na obrancu Nikoliča či talentovaného Vojtuša. Spartak sa tradične pýši podporou verných fanúšikov, ktorí klubu zostávajú verní za každých okolností. Trnavčania odštartovali jarnú časť fantasticky výhrou 5:1 nad Myjavou, na pôde zachraňujúcej sa Banskej Bystrice potom len remizovali 1:1 a s výkonom nebol spokojný ani tréner Jarábek. Ak bude mať Trnava dobrú formu a bude pravidelne získavať body, pokojne z toho môže byť na konci sezóny umiestnenie na jednej z priečok garantujúcich Európsku ligu.
     
    ŠK SLOVAN BRATISLAVA

    Belasí zažili cez jar veľkú prestavbu kádra, keď z kádra odišlo viacero bývalých opôr (Halenár, Žofčák, Grendel, Bagayoko,...) a prišli jednak mladí perspektívni hráči ako Zreľák a Oršula, ako aj srdciari Dobrotka a Saláta. Na Slovane panuje podstatne lepšia atmosféra ako na jeseň, klub sa pod vedením generálneho riaditeľa Dušana Tittela vydal na cestu za obrodou slávnej značky Slovana. Vstup do jari mužstvu herne vyšiel, belasí hrajú vďaka omladeniu mužstva behavejší a ofenzívnejší futbal. Podobnú taktiku zrejme pripraví tréner Chovanec aj na Trnavu. Z hľadiska absencií je stále otázny štart Oršulu, po chorobe už v základnej zostave nastúpil v sobotu v lige navrátilec Martin Dobrotka.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.

    Tomáš Schügerl

    Góly: 62. Kubík – 5. Nikolič

    Karty:   37. Zreľák (SBA), 42. Simović (SBA), 45. Kubík (SBA) – 60. Čonka (TRN), 87. Hlinka (TRN), 90+3. Mikovič (TRN)


    ŠK Slovan Bratislava: Krnáč – Jablonský, Gorosito, Saláta (C), Čikoš – Dobrotka (C) (55. Ďuriš), Simović – Kubík, Štefánik (90+3. Niňaj), Mészáros (86. Lásik) – Zreľák.
    Náhradníci: Perniš – Niňaj, Gašparovič, Čermák, Ďuriš, Lásik, Kotula.

    FC Spartak Trnava: Kelava – Janečka (C), Nikolič, Bortel, Čonka – Greššák (67. Casado), Sabo, Hlinka, Nascimento (88. Vlasko) – Sládek (66. Vojtuš), Mikovič.
    Náhradníci: Strapák – Casado, Vlasko, Bališ, Čarnota, Jirka, Vojtuš.

    Rozhodca: Vnuk – Benko, Lieskovský

    Diváci: 4353