Lazio – Fiorentina 4:0 (kon.) | Juventus – Sassuolo 1:0 (kon.)
koniec
Juventus Turín
1:0 (0:0)
U.S. Sassuolo Calcio
Pondelok 09.03.2015, 21:00Talianska Seria A
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:00.
     
    Po ďalšej remíze AS Rím je tu šanca pre Juventus navýšiť svoj náskok na čele tabuľky už na jedenásť bodov. Potrebuje k tomu jediné, poraziť doma Sassuolo. Favorit stretnutia je teda celkom jasný a tri body by mali ostať doma.
     
    Bolo by to veľké prekvapenie, ak by si hostia ukoristili minimílne bod, motiváciu uspieť má Juventus obrovskú. Veď jeho konkurent v podobe AS Rím neustále zakopáva a body si so súpermi len delí. To znamená šancu pre Zebry ísť do trháku. V lige ťahá sériu 4 remíz a 6 výhier z ostatných desiatich duelov.
     
    Počas aktuálneho týždňa sa však Turínčanom nedarilo v pohárovom stretnutí a doma prehrali s Fiorentinou 1:2. Ich psychicka teda môže byť nalomená, ale rýchlo sa z nepríjemnej situácie musia dostať. Čaká ich najmä boj v Lige majstrov, ešte predtým však duel so Sassuolom. To nemá dobrú formu.
     
    Sime Vrsaljko, Federico Peluso, Paolo Cannavaro a Luca Antei budú v radoch hostí chýbať a navyše tím do Turína nepricestuje v pohode ani kvôli forme. Prehral totiž trikrát za sebou a vsietil tam len jediný gól. Paradoxne, vonku to nie je nič hrozné. 11. miesto s tromi výhrami na ihriskách súperov je bilancia hodná uznania.
     
    Ani Juventus nenastúpi v plnej sile, pretože mimú sú Kwadwo Asamoah, Romulo, Luca Marrone a predovšetkým Andrea Pirlo. Vzájomné zápasy majú v krátkej histórii lepšie hráči Juventusu, vyhrali dvakrát, ale v tejto sezóne sa na ihrisku US zrodila remíza 1:1. Dohrávka talianskej Serie A začne od 21.00.
     
    -35
    Úvodné zostavy:

    Juventus Turín: Storari – Lichtsteiner, Evra, Bonucci, Chiellini (K), Marchisio, Vidal, Pereyra, Pogba, Tévez, Morata.

    U.S. Sassuolo Calcio: Consigli – Vrsaljko, Longhi, Acerbi, Peluso, Magnanelli (K), Brighi, Missiroli, Berardi, Zaza, Sansone.
     
    -1
    Pred zápasom ešte nasleduje minúta ticha.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Dohrávka kola v Turíne začala, výkop malo Sassuolo.
     
    2
    Luca Colosimo, mladý rozhodca zahynul pri autonehode a kvôli tomu si tímy minútou ticha uctili jeho pamiatku.
     
    3
    Kým Zebry hrajú tradične v bieločiernom, US nastúpilo kompletne v modrom.
     
    4
    Začalo sa v pokojnom tempe, pri lopte ale predsa len viac Juventus. Ako favorit by sa aj patrilo, aby pre to niečo predviedol.
     
    5
    Chiellini sa vybral na výlet a mieril až do šestnástky, no včas ho odzbrojila obrana. Potom sa pískal útočný faul Juve.
     
    6
    Na štadióne vládne fantastická atmosféra, domáci fanúšikovia veria, že náskok nad AS Rím dnes môžu celkom jednoznačne ešte navýšiť.
     
    7
    Náskok 11 bodov by už bol poriadny trhák pre Zebry, Rimanom sa totiž dlhodobo nedarí dotiahnuť svoje zápasy do trojbodového pucu.
     
    8
    Sassuolo nemá čo stratiť, môže dnes len získať. Prvé lopty na Zazu zatiaľ boli nepresné.
     
    9
    Morata operuje na pravej strane aktívnym spôsosbom a aj keď sa mu niekoľkokrát nepodarilo odcentrovať, získal aspoň roh.
     
    10
    Lopta ale nemierila na hlavy hráčov v pruhovanom a preto sa outsider nateraz ubránil.
     
    11
    Morata ešte chcel z druhej vlny po odraze mieriť tvrdú ranu, no obrana jeho pokus zblokovala celkom bezpečne.
     
    12
    Prvotné vpády do pokutového územia Juventusu od súpera sa nevydarili, favorit je totiž okamžite naspäť v centre diania.
     
    13
    Pár rohových kopov v rýchlom slede získal Juventus, zatiaľ vyloženú šancu ani po jednom z nich nevypracoval.
     
    14
    Marchisio skúsil nadhodením si lopty tvrdú ranu, ale mieril vysoko nad. To mohlo potešiť len fanúšikov, ktorí čakali na dotyk s loptou.
     
    15
    Pereyra pekne prenikal k šestnástke, potom sa nedohodol s Vidalom, kto vystrelí. Chilan preto v ťažkej pozícii cez spoluhráča neuspel a mieril ranu nad.
     
    16
    Rozmnožili sa štandardky v prospech Juventusu, jedna z nich Tevezovi podľa predstáv nevyšla. Consigli to pred Evrom dokázal vytesniť.
     
    17
    Nachádzame sa tak trochu v hluchej fáze hry, keď domáci nevedia ešte prísť na to, čo na súpera platí. Hostia vyčkávajú.
     
    18
    Ešte sa na tomto štadióne ani raz nestalo, aby odišiel Juventus bez gólu. Skóroval v tejto sezóne vždy aspoň raz.
     
    19
    Najmenej to bolo pri remízach 1:1, najviac pri výhre nad Parmou (7:0). Momentálne pri lopte podniká rýchly prechod do útoku, hoci nie s príliš efektívnym cieľom.
     
    20
    Základom úspechu Juve je kondícia, psychická odolnosť či súdržnosť. Najväčšou slabinou zrejme ľahkovážne poľavenie koncentrácie či zranenia.
     
    21
    Tevez skúsil z otočky a v uhle prekvapiť tvrdou strelou, Consigliho sa mu ohroziť nepodarilo. Šlo to vysoko nad.
     
    22
    Hosti prekročili polovicu ihriska smerom k bráne Storariho len minimálne, aj preto nemôžeme očakávať veľa problémov pred jeho bránou.
     
    23
    Prekvapujúca štatistika – v dnešnom dueli sme ešte nevideli ani jednu strelu na bránu. Platí to aj pre Juventus.
     
    24
    Priamy kop hostí z veľkej diaľky skončil tak, ako sa dalo predpokladať. Nepresnou loptou pred bránu, ktorá šla nakoniec mimo nej.
     
    25
    Zebry potrebuje čosi nakopnúť, z vlažného tempa sa akosi nevie prebrať a vyčítavé pohľady majú aj zainteresovaní na tribúne, napríklad Pavel Nedvěd.
     
    26
    Storari opäť nemusel riešiť nič podstatné, Berardi spoza šetnástky mieril totiž poriadne mimo.
     
    27
    Missiroli zahral rukou pri útoku súpera a ako prvý muž v zápase videl žltú kartu.
     
    28
    Vrsaljko posielal snáď prvý center do šestnástky, ktorý stál za to. Storari ale okamžite vyštartoval po lopte a situáciu zvládol pohodlne.
     
    29
    Stále je to Turín, ktorý sa vpredu snaží viac, to sa urpieť nedá. Zatiaľ na výraznejšiu šancu čakáme.
     
    30
    Mohla prísť po hlavičke Chielliniho, ktorý vyskočil na center z rohového kopu najvyššie. Mieril mter aj niečo nad a Consigli nezasahoval.
     
    31
    Po polhodine hry naďalej konštatujeme, že v zápase sme ešte nevideli strelu na bránu ani od jedného tíu. To je nečakané.
     
    32
    Zebry hrajú Ligu majstrov až 18.03.2015 a preto nemajú dôvod byť myšlienkami inde. Dnes majú šancu navýšiť náskok v tabuľke už na 11 bodov.
     
    33
    Domáci ukazujú technickú prevahu a skúšajú to kombinačne, súper zatiaľ len čakajú na šance z brejkových situácií. Tie prichádzajú len občas.
     
    34
    Konečne sme sa dočkali prvej strely na bránu, z ťažkej pozície to skúsil Tevez. Od Consigliho sa lopta odrazila ako od betónového múru, takže so situáciou si poradil.
     
    35
    Tévez sa pekne uvoľnil cez troch hráčov a prihrával ešte na Pereyru späť pred bránu. Obrana urýchlene hasila odkopom.
     
    36
    Prevaha domácich je jednoznačná, zvyšuje sa aktivita hráčov trénera Allegriho. Šancí na gól však bolo minimum.
     
    37
    Je to duel plný osobných súbojov, aj preto si divák zatiaľ na svoje neprišiel. je veľmi ťažké vydolovať loptu najmä v strede poľa pre svoje farby.
     
    38
    Problém má s tým, samozrejme, tím Sassuola. Ak chce dnes pomýšľať na úspech, bude potrebovať kus šťastia alebo kardinálnu chybu favorita.
     
    39
    Tevez zatiahol za záchrannú brzdu a videl kvôli tomu žltú kartu.
     
    40
    Sansone to skúsil strelou z priameho kopu sľubne, ale mieril iba tam, kde číhal Storari. Aspoň však prišla prvá strela na bránu v podaní hostí.
     
    41
    Hráč, ktorý by mal najviac operovať na hrote teda narobil menšie starosti v obrane a ponúkol šancu pre Sassuolo. Tevez na to doplatil aj žltou kartou, ale jeho tím napokon neinkasoval.
     
    42
    Jvuentus to skúša hlavne popravej strane, kde operuje Lichtsteiner, alebo Morata. Zo súbojov nič nevypúšťajú a na konci polčasu dostávajú krídla.
     
    43
    Pramení to zo sľubného prechodu do útoku, ale je to len naoko dobrá akcia. Následne príde strojenie hráčov v pruhovanom a koniec nádejí na úspech.
     
    44
    Rozhodca nemá dôvod naťahovať prvý polčas a zrejme nenadstaví ani sekundu.
     
    45
    Domáci ešte skúšajú ohroziť bránu súpera slušnou aktivitou, Vidal bol dobrou strelou blízko ku gólu. Mieril len tesne vedľa, neujal sa potom ani rohový kop.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Nebolo to ono zo strany Juventusu v prvom polčase, videli sme len málo z jeho umenia a ofenzívnej sily. Prvá strela vôbec v zápase prišla až po polhodine hry, Tevez len vyprášil rukavice brankára a neskôr len z priameho kopu do stredu mieril Sansone. Juventus mal viac z hry, ale nedarilo sa mu prekonať obranu a zefektívniť kombináciu. Aj preto sme gól nevideli, pokračovať budeme opäť o približne 15 minút.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    47
    Favorit zápasu započal druhé dejstvo výkopom, v nezmenenej zostave.
     
    48
    Takisto je na tom aj hosťujúci tím, tréneri využijú zmenu v zostave iste neskôr. Verme, že aj kvôli zmenám skóre.
     
    49
    Obidva celky majú problém udržať loptu vo svojej moci po tom, čo si ju trochu predkopnú pred seba. Okamžite prichádza napádanie a zmena majiteľa.
     
    50
    Po zmene strán sa pokračuje tam, kde sme skončili v polčase prvom. Nevyspelost hostí vo finálnej fáze a nemohúcnosť favorita preklenúť jeho obranu.
     
    51
    Opäť sú to skôr súboje o každý flek ihriska, no stredom ihriska to ide k úspešnému koncu len sporadicky.
     
    52
    Presvedčil sa o tom prenikajúcei Pereyra, ktorý namiesto nahrávky do strany zapadol do pavučiny tiel v modrom a šancu si nevytvoril.
     
    53
    Pogba mal najväčšiu šancu na zmenu skóre! Dostal sa po centri Evru k lopte a pohotovou strelou prinútil Consigliho končekmi prstov vyraziť na roh!
     
    54
    Jeho strela mierila tesne popri žrdi, brankár hostí sa naozaj tentoraz vyznamenal. Hráči US si potom poradili aj s následným rohovým kopom.
     
    55
    Roztrhlo sa však vrece s akciami, ktoré skúša Juventus zakončiť čo najpresnejšie na bránu. Ďalší center dopredu Consigli podbehol a Longhi mieril hlavičkou len tesne mimo svojej brány!
     
    56
    Dnes kopal Juventus už 10 rohových kopov, jeho súper ešte ani jeden. Momentálne sa to v okolí pokutového územia US poriadne roztočilo.
     
    57
    Nepodarilo sa však hráčom v pruhovanom uspieť ani po sérii dobrých prihrávok pred bránu a ďalších zaujímavých loptách pred Consigliho.
     
    58
    Podobný recept by napriek tomu mohol pre Juve svedčať, drvivý nátlak je jedna zo zbraní, ako sa dostať k vytúženému vedeniu.
     
    59
    Za to nemohúcnosť v koncovke v prípade Sassuola trvá, dnes je to zatiaľ už 3. zápas, v ktorom nie a nie dostať loptu do súperovej siete.
     
    60
    Gól visí vo vzduchu, ale nepodarilo sa ho privolať ani prienikom teveza po pravej strane. Ako na podnose doniesol loptu pred bránu, lenže tam bol len brankár Consigli.
     
    61
    Hneď 21 hráčov talianskej národnosti naskočili do zápasov v drese Sassuola, čo je v lige oproti ostatným tímom najvyššie číslo.
     
    62
    A argentínsky rýchlik Tevez neuspel ani falšovanou strelou z prvej, ktorú mieril po predošlých snahách jeho spoluhráčov pretaviť akciu do gólovej radosti. Mieril len tesne vedľa.
     
    63
    Opäť sa to tempo hry trochu upokojilo, Zaza a Berardi budú jediní hráči hostí, čo sa bud využiť chyby a šancu z brejkov. S remízou 0:0 by sa hráči US iste uspokojili jedna radosť.
     
    64
    Morata sa dostal cez Acerbiho k hranici šestnástky a skúsil tiahlu ranu smerom k hornému rohu brány. Neuspel, šlo to nad a lopta nebola ani tečovaná.
     
    65
    Zrejme už je ten správny čas na zmenu v kádri, Juventus bude striedať hneď dvakrát. Odíde Pereyra a nahradí ho Pepe.
     
    65
    A do hry sa dostal namiesto Moratu aj Llorente.
     
    66
    Tevez je dnes neúnavný ťahúň aktivít svojho tímu smerom dopredu, no ešte by to chcelo od neho jeden bonus – víťazný gól.
     
    67
    Nehralo sa pár desiatok sekúnd pre indispozíciu Vrsaljka, no Chorvát bude podľa všetkého v poriadku. Je to jediný legionár v dnešnej jedenástke tímu US.
     
    68
    Vehementná snaha vydolovať loptu spod hráčov Sassuola má za následok aj nejden útočný faul, takže Juventus sa musí v poslednej fíze zápasu naučiť aj trochu trpezlivosti.
     
    69
    Podobne ako včera AS Rím na pôde Verony je aj dnes duel stále bezgólový, hoci uznanlivo môžeme uviesť, že Zebry vyvíjajú smerom dopredu oveľa lepšie štatistiky.
     
    70
    Sansone si za držanie vyslúžil žltú kartu ako druhý hráč v dueli svojho zamestnávateľa.
     
    71
    Celý štadión si mohutným krikom pýtal penaltu po situácii s loptou kdesi na hrudi hosťujúceho hráča. Pepeho akcia sa však týmto spôsobom neujala.
     
    72
    Pekný prienik pre zmenu predviedol Sansone a trúfil si aj na dvojicu obrancov. Loptu napokon k bráne nedostal, vybojoval aspoň rohový kop. Ale z neho nezapršalo.
     
    73
    Sansone dohral, na ihrisku ho nahradí Taider.
     
    74
    Bonucci skúsil z diaľky poriadnu petelicu a Consigli musel skákať k žrdi, aby situáciu vytesnil len končekmi prstov!
     
    75
    Už sa takmer schyľovalo k nádhernému gólu, lenže Consigli potvrdil, že nie je len hocijakým brankárom. S kolgami v obrane následne ustál aj rohový kop.
     
    76
    Tévez skúsil nájsť v šestnástke Llorenteho a aj sa mu to skutočne podarilo. Španiel sa otočil a strieľal, no veľmi slabo, čo brankára z miery nevyviedlo.
     
    77
    Pepe pre zmenu mieril prízemný center či strelu na bránu a chýbal meter aj niečo, aby to spadlo do siete. Consigli opäť spokojný, že drží čisté konto.
     
    78
    Pogba sa trochu nechal uniesť a hral vysokou nohou, k čomu pridal aj ostrejší slovník. Videl preto kartu.
     
    79
    Brighi dnes skončil, vymenil ho Chibsah.
     
    80
    Magnanelli musel zastaviť prienik Evru v ľavom rohu pred šestnástkou, za čo si vyslúžil žltú kartu.
     
    81
    Sassuolo je stále nedobytnou pevnosťou, Tevezovi prudký projektil z priameho kopu nevyšiel.
     
    82
    Nasledoval ešte rohový kop, ale hlavičkár Chiellini ani tentoraz neuspel a poslal loptu nad.
     
    83
    Juventus doma porazil už tímy oveľa zvučnejších mien, ako je Sassuolo. Dnešok mal byť jeden z posledných potvrdení cesty za titulom, ale opak je pravdou.
     
    83
    Juventus Turín dal gól! Ale už to neplatí, Turín predsa len oslavuje! Rýchly protiútok potiahol Pepe, poskytol loptu dopredu a potom prišla presná rana. Krásne ju k žrdi namieril PAUL POGBA a mohol začať oslavovať, pretože Consighli sa naťahoval márne.
     
    84
    Juventus to predsa len dokázal a v závere dáva veľmi dôležitý gól. Ten môže v konečnom účtovaní znamenať veľmi veľa.
     
    85
    Hostia striedali, do hry sa dostal Lazarevič, kým Missiroli dohral.
     
    86
    Barzagli príde ako posledná zmena domácich na ihrisko namiesto Teveza.
     
    87
    Barzagli sa vracia do hry po dlhom zranení a práve si pripisuje vôbec prvé minúty v tejto sezóne.
     
    88
    Juventus sa dopredu už teda nemusí ponáhľať, hoci loptu drží na svojich kopačkách. Pýta si fuly a zbiera sekundy.
     
    89
    Už by sa musel stať zrejme len zázrak, aby Juve dnes o body prišiel. Hoci, pred pár minútami by sme zaň takisto už veľa do ohňa nehádzali. Vydržal však až do konca so snahou a ovocie prišlo hneď na to.
     
    90
    Rozhodca ešte nadstavuje 4 minúty.
     
    90+1
    Hráči Sassuola by museli predviesť zrejme exkluzívny brejk či iný útok, ktorý by im zabezpečil radosť z vyrovnania. V súčasnosti musí byť defenzíva favorita neoblomná ako nikdy inokedy.
     
    90+2
    Opäť tak v tejto sezóne na domácom štadióne Juventus bez gólu neostane a je blízko k mimoriadne dôležitým trom bodom.
     
    90+3
    Zaza si spracoval loptu v šestnástke rukou, čo znamenalo pre jeho číslo dresu žltú kartu.
     
    90+4
    Juventus drží loptu mimo svojej brány a umne zbiera cenné sekundy.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Napokon to Zebry dokázali a pripisujú si po vydretom víťazstve proti Sassuolu tri dôležité body. Viac snahy prejavil Juventus po prestávke, okupoval šestnásku súpera častejšie a napokon Pogbova rana k žrdi favoritovi zabezpečila radosť a úsmev na tvári. Hostia toho vpredu neukázali veľa a vôbec sa im nedarilo. Veľmi rýchlo sa utiahli k bráneniu remízy, no nakoniec to nevyšlo. Prehrali štvrtý duel v rade, kým Turín navýšil náskok pred Rimanmi na 11 bodov. To je už z tohto duelu všetko, prajem dobrú noc. (22:51:46)

    Filip Kubaliak

    Góly: 83. Pogba

    Karty:   39. Tevez (JUV), 78. Pogba (JUV) – 27. Missiroli (SAS), 70. Sansone (SAS), 80. Magnanelli (SAS), 90+3. Zaza (SAS)


    Juventus Turín: Storari – Lichtsteiner, Evra, Bonucci, Chiellini (K), Marchisio, Vidal, Pereyra (63. Pepe), Pogba, Tévez (86. Barzagli), Morata (63. Llorente).
    Náhradníci: Audero Mulyadi, Rubinho – Llorente, Barzagli, De Ceglie, Matri, Padoin, Ogbonna, Sturaro.

    U.S. Sassuolo Calcio: Consigli – Vrsaljko, Longhi, Acerbi, Peluso, Magnanelli (K), Brighi (79. Chibsah), Missiroli (85. Lazarevič), Berardi, Zaza, Sansone (73. Taider).
    Náhradníci: Polito, Pomini – Bianco, Donis, Biondini, Floccari, Floro Flores, Manfredini, Chibsah, Lazarević, Taïder.

    Rozhodca: Peruzzo – Di Fiore, Posado